Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

Telefonie MOBILA by Romtelecom

- - - - -
  • Please log in to reply
615 replies to this topic

#37
nucutza

nucutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 458
  • Înscris: 14.12.2001
Asta inseamna ca prcatic renunta la Wimax ? (nu cred ca au bani de implementat amindoua !)
Mi se pare o greseala !

Sau poate nu ! Wimax-ul e rezervat pentru Cosmote !

Edited by nucutza, 08 September 2008 - 22:28.


#38
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Cred ca wimax-ul vine in completarea acesteia, cum sa renunte la asa ceva?

Edited by danutz1, 08 September 2008 - 22:36.


#39
Philips

Philips

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 29.11.2004

View PostPhilips, on Sep 8 2008, 17:45, said:

Broadband in  415 Mhz poate fi doar evdo;'3G' e mult mai sus

Si daca va fi sa fie evdo vor trebui sa cotizeze la Qualcomm :supertare  :) sau mai pe direct:bani pentru CDMA  :P

#40
AcidMan

AcidMan

    Acid Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,650
  • Înscris: 08.09.2003

View PostPhilips, on Sep 8 2008, 17:45, said:

Broadband in  415 Mhz poate fi doar evdo;'3G' e mult mai sus

si evdo nu e 3g?

#41
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Ioannidis, CEO Romtelecom: Vrem sa lansam cat mai repede servicii mobile de acces la internet

Lansarea unor servicii de acces mobil la internet, similare celor furnizate de companii precum Orange, Vodafone si Zapp, reprezinta principala tinta a Romtelecom pentru perioada urmatoare, dupa ce compania a castigat o licenta de comunicatii mobile scoasa la vanzare de statul roman.

Quote

Romtelecom va lansa si servicii de telefonie mobila insa este de asteptat ca operatorul sa nu insiste pe acest segment pentru a nu intra in competitie cu Cosmote. Miza principala pentru Romtelecom o reprezinta lansarea de servicii de date mobile, ce ar putea fi vandute la pachet cu Cosmote, si a altor pachete care sa integreze serviciile proprii. Romtelecom nu a oferit detalii privind nivelul investitiilor in retea sau a furnizorului de echipamente, insa este de asteptat ca operatorul sa lucreze cu producatorul chinez ZTE.

Pe de alta parte, Romtelecom are de infruntat si o batalie juridica inainte de a obtine efectiv licenta, procedura de selectie a castigatorului licentei fiind contestata de Orange si Vodafone, cei mai mari jucatori de pe piata locala telecom, carora li s-au alaturat si RCS&RDS si Zapp. Companiile au atacat in contencios administrativ si fiscal actul normativ care reglementeaza acordarea licentei, dosarul fiind inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti la 3 iulie. Marti, 9 septembrie, este programat un nou termen in acest dosar.

Grupul celor patru operatori sustine ca acordarea noii licente de telefonie mobila catre Romtelecom la un cost de achizitie de 20 de ori mai mic decat in cazul licentelor 3G favorizeaza operatorul de telefonie fixa, cu implicatii semnificative asupra cadrului concurential.

"Vodafone isi va continua demersul in justitie, considerand ca decizia anuntata astazi (luni - n.r.) nu este de natura sa incurajeze o competitie corecta pe piata comunicatiilor mobile", au declarat oficialii Vodafone Romania. "Asa cum s-a exprimat si Consiliul Concurentei, actionarii operatorilor care detineau licente de comunicatii mobile nu erau eligibili sa participe la licitatie. Prin decizia anuntata astazi (luni - n.r.), obiectivul initial al autoritatilor, de a creste competitia pe piata telefoniei mobile, nu a mai fost o prioritate, actionarii majoritari ai Cosmote si Romtelecom avand acum doua licente."

Oficialii Orange spun ca vor decide pasii urmatori in incercarea de a bloca acordarea licentei in functie de rezultatul infatisarii de astazi din instanta.

"In momentul de fata avem un proces in derulare, vom vedea ce va decide instanta in acest caz. In functie de decizia instantei vom decide pasii urmatori. Noi speram ca instanta sa decida in sensul suspendarii actualei proceduri de acordare a licentei", a spus pentru ZF Dorin Odiatiu - Wholesale International and Regulatory Affairs Director la Orange Romania.

In replica, directorul juridic si relatii publice al Romtelecom, Catalin Dima, spune ca "abia" acum, prin castigarea acestei licente, se va crea un cadru echitabil pentru desfasurarea competitiei pe piata comunicatiilor din Romania, in special in zona serviciilor de broadband mobil, din care consumatorii din Romania vor avea doar de castigat. "De altfel, grupul nostru era singurul dintre marii operatori de pe piata romaneasca care nu detinea o licenta care sa permita furnizarea de servicii de broadband mobil, spre deosebire de Vodafone si Orange, care au licente si de 3G, si de Wimax, de RCS&RDS, care are licenta 3G, si de Telemobil (Zapp Mobile), care are atat licenta CDMA in banda de 450 MHz, cat si 3G", a spus Dima.

Liviu Nistoran, presedintele ANRCTI, spune ca reactia celor patru operatori este "de inteles" avand in vedere ca licenta a fost castigata de "un jucator greu" si se asteapta ca preturile pentru serviciile de date sa scada ca urmare a rezultatului inregistrat la "licitatie".

"Daca as fi presedintele unei companii cu o cifra de afaceri foarte mare si un rezultat foarte pozitiv nu mi-ar placea sa apara un nou concurent, mai ales daca acesta este un jucator greu, cum este Romtelecom", a comentat Liviu Nistoran pentru ZF reactiile celor patru operatori care contesta procesul de acordare al licentei de comunicatii. "Eu cred ca acum toti marii operatori au capacitatea de a oferi servicii de internet de mare viteza cu fir si fara fir iar noua licenta va mari competitia de pe piata, lucru care se va resimti la nivelul preturilor, fapt care este in interesul cetatenilor", a adaugat el.
http://www.zf.ro/art...a_internet.html

#42
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Decizia amanata in cazul cererii Orange, Vodafone, RCS&RDS si Telemobil de suspendare a Hotararii privind noua licenta de telefonie

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat marti amanarea luarii unei decizii in cazul cererii facute de Orange, Vodafone, Telemobil si RCS&RDS de suspendare a Hotararii de Guvern privind procedura de acordare a licentei de comunicatii mobile, au declarat pentru HotNews.ro, oficialii Romtelecom. Catalin Dima, directorul executiv juridic al Romtelecom sustine ca amanarea deciziei este o noua infrangere pentru coalitia facuta de Vodafone impotriva Romtelecom.

"Aceasta noua amanare hotarata azi (n.r marti) reprezinta o noua infringere in instanta pentru coalitia formata de Vodafone impotriva Romtelecom. Daca instanta ar fi considerat ca exista aparente de nelegalitate a HG 61/2008, ar fi dat curs fara intarziere cererii celor patru operatori de suspendare a acesteia", a declarat pentru HotNews.ro, Catalin Dima, director executiv juridic si corporate affairs Romtelecom.

Catalin Dima a mai precizat ca noul termen de judecata in acest caz nu va fi mai devreme de 23 septembrie.

http://economie.hotn...onie-mobila.htm

#43
thekat

thekat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,611
  • Înscris: 13.03.2005
Procesul privind noua licenta de telefonie mobila s-a suspendat, cazul ajunge la Curtea Constitutionala

Quote

Curtea de Apel Bucuresti a admis o exceptie de neconstitutionalitate invocata de avocatii Romtelecom in procesul in care Vodafone, Orange, Telemobil si RCS&RDS contesta acordarea unei noi licente de telefonie mobila catre Romtelecom. In aceste conditii, cazul va ajunge la Curtea Constitutionala a Romaniei.

Avocatul care reprezinta Romtelecom, Valeriu Stoica, a confirmat miercuri, pentru NewsIn, ca exceptia de neconstitutionalitate vizeaza articolul 14 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, care se refera la conditiile in care un act poate fi suspendat. Pentru solutionarea exceptiei, dosarul va fi suspendat de catre Curtea de Apel si trimis la Curtea Constitutionala.
preluat de pe www.hotnews.com

#44
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
se vede cu ochiul liber ca ne indreptam catre momentul in care internetul broadband va fi disponibil pe intreg teritoriul ceea ce mi se pare foarte normal in contextul mobilitatii din ce in ce mai ridicate a oamenilor. orange si voda ar trebui sa se grabeasca sa acopere 3G cat mai mult ca altfel nu ii vad bine pe termen mediu.  spunea cineva ca la tara nu trebuie internet. eu spun ca sunt destui oameni si la tara care ar vrea net dar din pacate nu au decat vitezele jalnice de genul GPRS,EDGE sau 1X . tehnologii invechite...... nu mai vorbesc de faptul ca sunt multi care isi petrec weekendul sau vacanta pe la tara si ar vrea de asemenea sa aiba acces la net.
e ca si cum ai face o sosea.......vor fi masini sa circule pe ea!
cred ca se va ajunge cat de curand la momentul in care fiecare om sa aiba laptop conectat la net.......

Edited by rich1974, 13 September 2008 - 20:45.


#45
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,522
  • Înscris: 16.12.2006
intr-adevar oamenii din mediul rural isi doresc internet, dar atat timp cat internetul asta este oferit prin EDGE , EVDO sau chiar 3G prin HSDPA nu vad cum ar putea sa aiba o viteza decenta ...
romtelecom daca vine cu EVDO nu o sa aduca mare lucru , internetul mobil va fi cu adevarat decent atunci cand va fi oferit prin WIMAX !

#46
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007

View Postcatalinman, on Sep 13 2008, 22:24, said:

intr-adevar oamenii din mediul rural isi doresc internet, dar atat timp cat internetul asta este oferit prin EDGE , EVDO sau chiar 3G prin HSDPA nu vad cum ar putea sa aiba o viteza decenta ...
romtelecom daca vine cu EVDO nu o sa aduca mare lucru , internetul mobil va fi cu adevarat decent atunci cand va fi oferit prin WIMAX !
te rog sa ma crezi prietene ca intre EDGE si HSDPA e o diferenta ca de la cer la pamant! eu prind 600 kbps la vodafone fara nici o linie de semnal la modem. asa ca.......la viteza asta pot sa vad tv online sau clipuri pe youtube...

#47
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,522
  • Înscris: 16.12.2006

View Postrich1974, on Sep 13 2008, 22:29, said:

te rog sa ma crezi prietene ca intre EDGE si HSDPA e o diferenta ca de la cer la pamant! eu prind 600 kbps la vodafone fara nici o linie de semnal la modem. asa ca.......la viteza asta pot sa vad tv online sau clipuri pe youtube...
corect, dar eu spun altceva; inca nu ai cum sa compari o linie fixa de internet (clicknet, fiberlink, upc ) cu o conexiune mobila !
de exemplu daca romtelecom o sa vina cu EVDO la 2.4 Mbps = 300 KB !

Edited by Speedo, 14 September 2008 - 22:15.


#48
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Asa cum spunea cineva "gigantii se tem".....
leri, de curiozitate, m-am uitat printr-un pliant al celor de la Cosmote si nu mi-a venit sa-mi cred ochilor......
La 11.90 euro (inclusiv TVA), ofera 130 minute nationale si 2000 in retea!!!
Dupa terminarea minutelor incluse in abonament (cele de mai sus-130 si 2000) tarifele pe minut sint 10 centi in retea si 17 in afara.....
La aceasta data, o oferta mai tentanta decit aceasta, poate ofera RDS, dar nu are acoperirea primilor.....
Asa ca, prin venirea Romtelecomului pe piata telefoniei mobile, nu pot decit sa ii spunem..... Bine ai venit!!!
Se intelege astfel inversunarea "gigantilor"..... care vor fi obligati sa lase mai jos tarifele......

#49
CristiM

CristiM

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 10.11.2005
Cine spunea ca lumea nu foloseste sau nu este interesata de internet in mediul rural se insala amarnic. Intr-un sat mic la tara unde locuiesc socrii mei, fara sa fac mari investigatii, stiu 3 persoane care si-au instalat internet bradband prin ADSL. Deci interes exista!

Edited by CristiM, 15 September 2008 - 15:46.


#50
Philips

Philips

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 29.11.2004
Romtelecom tot mai contestati:

Saudi Oger si Tactical Networks contesta rezultatul privind castigatorul noii licente de comunicatii mobile


ANRCTI a primit luni doua contestatii in privinta modului in care au fost evaluate ofertele pentru noua licenta de comunicatii mobile, din partea Saudi Oger si Tactical Networks, evaluarea acestora urmand a se face cu maxim de operativitate, au declarat pentru HotNews.ro oficialii autoritatii. Saudi Oger (proprietarul Zapp), Tactical Networks (firma controlata de Posta Romana si Euroweb Romania), NetPoint (firma controlata de RCS&RDS) si Romtelecom au participat la procedura de acordare a acestei licente, al carei castigator a fost declarat Romtelecom. Pe de alta parte, Hotararea de Guvern privind desfasurarea acestei proceduri este atacata in prezent de catre Orange, Vodafone, RCS&RDS si Telemobil.

Contestatiile depuse ar putea teoretic sa schimbe rezultatul procedurii de acordare a acestei licente, daca sunt considerate drept intemeiate.

Pe 8 septembrie, autoritatea de reglementare in comunicatii a desemnat Romtelecom drept castigator al licitatiei pentru noua licenta de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz. Una dintre cele patru oferte depuse, respectiv cea a firmei NetPoint, controlata de RCS&RDS, a fost descalificata pe motiv ca ofertantul nu a depus toate documentele cerute prin caietul de sarcini in forma specificata.

In acelasi timp, Hotararea de Guvern care stabilea procedura de acordare a acestei licente a fost atacata in instanta in luna iulie a acestui an de catre Vodafone, Orange, RCS&RDS si Telemobil. Dupa mai multe amanari ale luarii unei hotarari, procesul a fost recent suspendat si trimis catre Curtea Constitutionala, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis o exceptie de neconstitutionalitate invocata de avocatii Romtelecom. Operatorii si-au exprimat intentia de a continua actiunea in justitie in acest caz.

#51
avram79

avram79

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 02.07.2008

View PostPhilips, on Sep 15 2008, 21:35, said:

Romtelecom tot mai contestati:

Saudi Oger si Tactical Networks contesta rezultatul privind castigatorul noii licente de comunicatii mobile


ANRCTI a primit luni doua contestatii in privinta modului in care au fost evaluate ofertele pentru noua licenta de comunicatii mobile, din partea Saudi Oger si Tactical Networks, evaluarea acestora urmand a se face cu maxim de operativitate, au declarat pentru HotNews.ro oficialii autoritatii. Saudi Oger (proprietarul Zapp), Tactical Networks (firma controlata de Posta Romana si Euroweb Romania), NetPoint (firma controlata de RCS&RDS) si Romtelecom au participat la procedura de acordare a acestei licente, al carei castigator a fost declarat Romtelecom. Pe de alta parte, Hotararea de Guvern privind desfasurarea acestei proceduri este atacata in prezent de catre Orange, Vodafone, RCS&RDS si Telemobil.

Contestatiile depuse ar putea teoretic sa schimbe rezultatul procedurii de acordare a acestei licente, daca sunt considerate drept intemeiate.

Pe 8 septembrie, autoritatea de reglementare in comunicatii a desemnat Romtelecom drept castigator al licitatiei pentru noua licenta de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz. Una dintre cele patru oferte depuse, respectiv cea a firmei NetPoint, controlata de RCS&RDS, a fost descalificata pe motiv ca ofertantul nu a depus toate documentele cerute prin caietul de sarcini in forma specificata.

In acelasi timp, Hotararea de Guvern care stabilea procedura de acordare a acestei licente a fost atacata in instanta in luna iulie a acestui an de catre Vodafone, Orange, RCS&RDS si Telemobil. Dupa mai multe amanari ale luarii unei hotarari, procesul a fost recent suspendat si trimis catre Curtea Constitutionala, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis o exceptie de neconstitutionalitate invocata de avocatii Romtelecom. Operatorii si-au exprimat intentia de a continua actiunea in justitie in acest caz.

dumnezeule, ce mancatorie e si pe piata asta a telecomunicatiilor. ce se tot contesta intre ei, se bat la tribunal , parca sunt nebuni. nu le mai ajunge.
acum au sarit toti pe romtelecom. si pentru ce? pentru ca le e frica sa nu le scada felia de cascaval! sunt constienti ca rtc-ul cu licenta asta se intareste bine si le e foarte frica. urmaresc cu interes razboiul asta

#52
Cristian9222

Cristian9222

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 36
  • Înscris: 22.09.2008
http://www.gandul.in...ml?3996;3218492

Romtelecom a primit licența de comunicații mobile de la ANC

#53
filipxxx

filipxxx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,920
  • Înscris: 25.04.2006
Mai bine ei decat Posta Romana prin nu stiu ce fimulita a ei sau Zapp care au luat licenta 3G si au irosit-o practic nefiind capabili sa scoata nimic operativ pe piata in domeniul asta. Singura sansa ca sa nu se iroseasca aceasta licenta si Orange si Voda sa simta un pic de amenintare era Romtelecom si pe piata mobila.

#54
bogdanan

bogdanan

    devoted SoftNews member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,269
  • Înscris: 02.04.2004
esteeee :huh:


sa vedem acum, ca daca se misca cum s-au miscat cu dolce, jos palaria

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate