Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @A_Stere!

Rulou textil terasa

Situație ciudata siguran5...

Pagina web pentru verificare tele...
 Conectare multipla de pe acela...

Problema material CM 11

Senzatie arsursa picor

IP-urile care incep cu 45
 New Amsterdam - (Spitalul Bellevue)

Geotextil care sa retina cat mai ...

Port Forwarding Config - Luster T...

Cand se deschid toaletele din Par...
 Essilor Crizal?

Sony A6400 - Video

recomandari structura - sarcina m...

Voi aveți incredere in recen...
 

Telefonie MOBILA by Romtelecom

- - - - -
 • Please log in to reply
615 replies to this topic

#19
burgher

burgher

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,018
 • Înscris: 19.04.2006
Da, dar era scandal ca nu ar avea voie sa primeasca licenta cativa operatori si nici actionarii lor.

Licitatie cumparata ca la carte, nu asta conteaza ci sa vedem acuma ce face RTC cu ea.

Edited by Speedo, 08 September 2008 - 12:48.


#20
blackcat

blackcat

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,217
 • Înscris: 29.11.2001
Deci, un nou Zapp. Poate ca Romtelecom avea nevoie de licenta asta, insa potentiali clienti exista? La ce situatie minunata are Zapp (care a fost depasita scurt de Cosmote si Digimobil) ma intreb daca cei de la Romtelecom vor face mai mult. Poate ca au invatat ceva din greselile Zapp. Daca vor oferi si ei 5 terminale si o acoperire de rahat atunci sunt bani aruncati degeaba.

#21
dochian

dochian

  Junior Member

 • Grup: Banned
 • Posts: 43
 • Înscris: 30.06.2008
Neoficial: Licenta urmeaza sa fie folosita exclusiv pentru date.

#22
_darthmaul

_darthmaul

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 757
 • Înscris: 03.02.2008
Care este viteza maxima up/down (Mbps) pe care o suporta CDMA? De pret nu intreb ca oricum va fi unul tipic RTC!

LE: este normal ca toti sa atace in instanta HG si procedura de licitare pentru ca se simt toti amenintati! sa ne traiasca concurenta.

Edited by _darthmaul, 08 September 2008 - 13:02.


#23
Rhadoo824

Rhadoo824

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 744
 • Înscris: 03.03.2006

View Postdochian, on Sep 8 2008, 13:56, said:

Neoficial: Licenta urmeaza sa fie folosita exclusiv pentru date.
Hai nu ma-nnebuni:

Quote

Potrivit Autoritatii Nationale, serviciile minimale care trebuie oferite pe aceasta frecventa sunt servicii de voce, servicii de transmisiuni de date la o viteza minima de transfer download de 128 Kb/s si servicii specifice sistemelor PAMR (servicii de voce push to talk, servicii simultane de voce si date, servicii de dispecerat, prioritizarea si punerea in asteptare automata a convorbirilor, convorbiri intre componentii unui grup definit, alocare dinamica in grupuri). Serviciile optionale ce pot fi oferite sunt servicii de localizare, de pachete de date/IP, capabilitatea de a furniza servicii de retele private virtuale (VPN) si aplicatii video.

Sursa


Si fiindca se sterg posturile care nu convin:

Acum o sa aiba si babele cliente Pomtelefon ce sa bage la sertar.

Edited by Rhadoo824, 08 September 2008 - 13:08.


#24
Philips

Philips

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,055
 • Înscris: 29.11.2004
Diferenta intre Romtelecom si locul 2 a fost facuta la punctele date pe o promisiune a acoperirii.Cam aici a pierdut si Cosmote licenta de 3G .
Aceasta licenta a fost scoasa brusc de sub tejghea pentru Romtelecom la unele presiuni,Dan Georgescu avea dreptete cand a spus ca a fost dat afara brusc la indrumarea unor operatori  :naughty:  Vodafone si Orange au dreptate sa se teama pentru ca e o mare mocirla cu aceasta licenta .
Apropo ,seful de la planing la Cosmote a venit recent de la...ghiciti...ANRCTI.
Jafpefataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa si doar 1 mil licenta ???

#25
jafpefata

jafpefata

  Senior Member

 • Grup: Banned
 • Posts: 3,700
 • Înscris: 26.09.2007
Păi acum ceva vreme ziceau toți că e pentru Postelecom.

#26
Nanoteck

Nanoteck

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 187
 • Înscris: 29.07.2008
Acum sa zicem ca da romtelecom telefoane moca la tara.
Oare taranii care acum au in majoritate cosmote, or sa arunce cartelele si o sa aleaga comunicarea moca?
Daca va fi moca eu zic ca da, vor arucna cartelele insa daca nu va fi moca, penetrabilitatea va fi aproape zero.

Date wireless la sate? Populatia de la sate este imbatranita. Nu cred ca nea Ion in timp ce mulge vaca o sa aiba chef sa verifice e-mailul de pe laptopul "ultimul tip" cu touchscreen, priponit in 2 cuie de peretele grajdului. Poate doar daca baga IPTV la sate ar fi batranii interesati ;))

Cumulat cu terminalele superbe de voce pe frecventa asta, eu zic ca o sa iasa o "treaba magnifica".

Edited by Nanoteck, 08 September 2008 - 13:52.


#27
danutz1

danutz1

  In zona

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 14,113
 • Înscris: 20.01.2007
Bun, deci RTC au castigat licenta si vor trebui sa ofere voce si date.

Din punctul meu de vedere mi se pare echitabila alegerea facuta. Era interesant de vazut si ce punctaj ar fi obtinut Neptoint, dar cu siguranta acesta s-ar fi situat pe undeva pe la nivelul celui obtinut de Posta.(Tactical Networks)
Nu ii ajuta cu nimic faptul ca apartin RDS iar criteriile de selectie, capacitatea financiară, fezabilitatea comercială, specializarea și experiența nu le erau deloc favorabile.

Orange si Vodafone au deja licenta, la fel si Zapp si RDS la fel, iar celalalt ofertant a pierdut la punctaj.

In aceste conditii, daca fiecare are cate o licenta, cine va avea de castigat sau de pierdut daca se va mentine situatia din momentul actual.

Romtelecom
Pentru este o mare realizare si as putea chiar sa o compar cu achizitia Cosmorom de catre OTE si relansarea sub denumirea de Cosmote. Este pe deoparte, o oportunitate de a isi completa oferta de servicii si evident sa isi cresca veniturile care au cam batut pasul pe loc in ultima vreme si nu in ultimul rand, o "arma" eficienta in competitia cu cei doi mari.

Orange
Pentru ei aceasta licenta castigata de Romtelecom este echivalenta cu invadarea teritoriului controlat de ei. Ma refer la posibilitatea de a oferi servicii de date si voce in special, in zonele rurale care pana nu de mult erau fieful orange. Evident, o data cu aparitia Cosmote, au mai pierdut teren, dar aceasta licenta va fi lovitura de gratie, o oferta comuna fix-mobil RTC fiind cea mai eficienta solutie pentru a invige si ultima reduta a Orange. Evident ca nu toti vor migra la ei, dar cea mai mare parte, in special cei care au deja si fix, cu siguranta vor fi tentati sa treaca pe mobilul lor.

Vodafone

Ca si Orange, pentru ei este o mare pierdere castigarea acestei licente de catre RTC, o eventuala extindere a serviciilor catre zonele urbane ar echivala de fapt cu un nou jucator pe serviciile de date mobile si voce unde vodafone are cea mai importanta baza a clientilor. La fel, posibilitatea de a oferi servicii de voce in mediul rural va intra in concurenta directa cu ei unde au clienti, in principal cartelari, dar si persoane fizice cu abonament in zonele mai bogate.

RDS
Din punctul meu de vedere, este o pierdere si pentru ei, dar in mai mica masura daca e sa ne gandim la faptul ca principalul lor teritoriu sunt zonele urbane si mai putin sau deloc zonele rurale.
Pierderea o reprezinta in principal ratarea oportunitatii de a oferi servicii de date in zonele rurale acolo unde cablelink-ul si fiberlink-ul nu vor ajunge niciodata iar 3G-ul este costisitor. Ar fi sunat frumos o fidelizare pentru clientii DigiTV, echivalenta cu fidelizarea clientilor CATV din orase carora li se ofera Digi Mobil.
Tocmai aceasta imposibilitate de a le oferi si alte servicii clientilor Digi TV ii face vulnerabili in fata concurentei, in special Dolce care poate veni foarte usor cu 3play TV-fix-mobil.

Edited by danutz1, 08 September 2008 - 14:20.


#28
Blackhawk

Blackhawk

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,785
 • Înscris: 04.11.2005

View Postdanutz1, on Sep 8 2008, 15:08, said:

In aceste conditii, daca fiecare are cate o licenta, cine va avea de castigat sau de pierdut daca se va mentine situatia din momentul actual.
Ai uitat de Cosmote si Zapp ;)

Oricum sunt f.f. multe speculatii in ce ai scris. Discutiile vor continua, dar o sa vada clar despre ce e vorba peste 6-12luni.
Nu stiu daca ai citit cate speculatii si acuzatii au fost cand a castigat RDS licenta 3G, toate departe de adevar

Apropo, nu e cam redundant pentru RTC sa ofere 3Play Dolce-RTC.Fix-RTC.Mobil in zonele rurale? La oras mai zic ca merge.
In al doilea rand, nimic nu i-a oprit sa ofere 3Play/4Play in parteneriat cu Cosmote pana acum

Edited by Blackhawk, 08 September 2008 - 14:28.


#29
_darthmaul

_darthmaul

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 757
 • Înscris: 03.02.2008
Eu cred ca danutz1 are dreptate in mare parte. Sigur e ca Vodafone, Orange si RDS au ceva de pierdut. RDS nu cred ca a pierdut atat zona rurala, cat mai ales zona acoperita de Cablelink in prezent, adica zonele din orase si in imediata vecinatate a acestora, altele decat cele de blocuri, unde Fiberlinkul e prezent deja.
RTC poate veni cu o solutie de voce cu minute incluse sau nelimitat in reteaua proprie mobila, in reteaua fixa si in Cosmote! Deci poate oferi gratuitati in 3 retele! Cred ca este un mare avantaj care va fi speculat la care se adauga si viitoarele abonamente de date, probabil tot pe max 3 ani si cu multe cadouri.
Este posibil ca, Cosmote sa fie vandut separat.

Edited by _darthmaul, 08 September 2008 - 14:35.


#30
danutz1

danutz1

  In zona

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 14,113
 • Înscris: 20.01.2007
Da, chiar nu mi-am dat seama ca i-am uitat.

Pentru zapp, oricum mi se pare inevitabil sfarsitul, cu toata licenta lor, supravietuirea pe o astfel de piata in care concurenta creste din ce in ce mai mult, mi se pare un obiectiv greu de realizat.

Cosmote e cu semnul intrebarii, as vrea sa stiu cum ar putea evita cei de la RTC migrarea de la Cosmote catre ei in eventualitatea in care ar oferi si servicii de voce. Se cam concureaza pe ei insusi iar o eventuala decizie de a oferi numai servicii de date nu ar fi deloc agreabila pentru ca asa nu ar mai scoate din joc pe ceilalti doi.

Oferta 3play TV-fix-mobil la tara nu mi se pare redundanta atat timp cat nu intra sub incidenta serviciilor oferite de Cosmote, ar putea fi total independenti fata de ei.

Atat discutiile despre vodafone si orange cat mai ales despte RDS cu cable sau fiberlink, ar avea sens in cazul in care s-ar sti ce zone vor fi acoperite, daca vor fi exclusiv zone rurale sau/si urbane si periurbane.
Deasemenea e cu semn de intrebare si ce servicii vor oferi prin aceasta licenta voce sau date sau voce si date.

Edited by danutz1, 08 September 2008 - 14:44.


#31
Zapatero

Zapatero

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 8
 • Înscris: 08.09.2008
Ce de discutii inutile? Cine a pierdut si ce. Nimeni nu pierde nimic deocamdata. Romtelecom mai are de achizitionat echipamente, de montat antene, de formulat oferte si de castigat clienti pe care trebuie sa ii scoata din inertia actuala. Eu personal nu am vazut vre-o miscare nici in urban nici in rural. Mai aveti de asteptat. "Masinaria" intra greu in regim.

Edited by Zapatero, 08 September 2008 - 14:52.


#32
Blackhawk

Blackhawk

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,785
 • Înscris: 04.11.2005

View Post_darthmaul, on Sep 8 2008, 15:34, said:

Eu cred ca danutz1 are dreptate in mare parte. Sigur e ca Vodafone, Orange si RDS au ceva de pierdut. RDS nu cred ca a pierdut atat zona rurala, cat mai ales zona acoperita de Cablelink in prezent, adica zonele din orase si in imediata vecinatate a acestora, altele decat cele de blocuri, unde Fiberlinkul e prezent deja.
RTC poate veni cu o solutie de voce cu minute incluse sau nelimitat in reteaua proprie mobila, in reteaua fixa si in Cosmote! Deci poate oferi gratuitati in 3 retele! Cred ca este un mare avantaj care va fi speculat la care se adauga si viitoarele abonamente de date, probabil tot pe max 3 ani si cu multe cadouri.
Este posibil ca, Cosmote sa fie vandut separat.
Cablelink?  :huh: Adica, in contextul asta nu au pierdut nimic.

De ce sa fie nevoie de o a 3-a retea ca sa ofere gratuitati in reteua proprie si Cosmote? Noua retea fiind oricum f.f. mica ca abonati si acoperire initiala si cu o solutie ceva mai putin raspandita(dezavantaje cum ar fi telefoanele).
Sau de ce sa ramana Cosmote separat si sa o iei de la capat cu ceva nou cand ai deja tot ce-ti trebuie?

Deci o cheltuiala si un efort inutil pentru ceva iarasi redundant pe partea de voce, pe o piata deja saturata dpdv al acoperirii, ofertelor si numarului de operatori cu tehnologii daca nu superiore cel putin comune.

Singura menire a retelei poate fi numai pt servicii de date mobile, singura cu posibilitati de cresteri mari. Tocmai Zapp-ul cu CDMA si Orange cu EDGE in zonele rurale au de pierdut. Totusi banda e pretiosa, deci e nevoie de toti operatorii sa puna manna de la mana :)

@danutz: Ca o observatie: Chiar si 3G-ul in zonele rurale este mult mai avantajos (de "n" ori) decat alternativa terestra bineinteles in zone cu potential (sunt destule)

Edited by Blackhawk, 08 September 2008 - 14:53.


#33
m_23_m

m_23_m

  New Member

 • Grup: Banned
 • Posts: 3
 • Înscris: 08.09.2008
- nu avea Cosmote-ul nevoie de date?  :)

- tehnologia CDMA nu are nimic pagupos in sine. Ca Zapp si-a batut joc de ea cum isi bate si de 3G... e o alta treaba. Nici macar niste terminale CDMA decente nu au fost in stare sa aduca in 18 ani desi in alte tari exista.

- licenta costa putin, pilonii Cosmote sunt instalati, un BTS acopera pana la 70 km.  Totul e in favoarea RTC.

#34
Speedo

Speedo

  Super Moderator

 • Grup: Super Moderators
 • Posts: 9,051
 • Înscris: 26.11.2001
Cei 6-7 care postati de obicei v-ati spus parerile, este suficient, lasati timpul sa treaca, observati trend-urile si o sa vedem atunci ce-ar fi de comentat.

Asta este si un avertisment. Nu va mai dati replici unul altuia ca si cum ati fi in board-urile de conducere si ati avea BC-ul la consultat.
Nu deveniti Oaca ai forumului SP.

#35
m_23_m

m_23_m

  New Member

 • Grup: Banned
 • Posts: 3
 • Înscris: 08.09.2008

Quote


UPDATE - 14:20

In replica, Romtelecom a subliniat ca pana in prezent, grupul din care face parte nu detinea o licenta care sa permita furnizarea de servicii broadband mobil, spre deosebire de Vodafone si Orange, care au licente 3G.

"Noi am inteles punctul de vedere al Consiliului Concurentei, exprimat inca din noiembrie 2007 prin avizul favorabil pentru HG 61/2008, in sensul ca Romtelecom poate participa la procedura de selectie pentru acordarea acestei licente intrucat grupul din care facem parte nu detine nicio licenta de comunicatii electronice mobile de banda larga (broadband mobil)", a declarat pentru DailyBusiness.ro Catalin Dima, director executiv juridic si corporate affairs al Romtelecom.

"Grupul nostru era singurul dintre marii operatori de pe piata romaneasca care nu detinea o licenta care sa permita furnizarea de servicii de broadband mobil, spre deosebire de Vodafone si Orange, care au licente si de 3G, si de Wimax, de RCS/RDS, care are licenta 3G si de Zapp, care are atat licenta CDMA, cat si 3G", a mai spus Dima.

Oficialii Romtelecom au subliniat ca "abia prin cistigarea acestei licente de catre Romtelecom se va crea un cadru echitabil pentru desfasurarea competitiei pe piata comunicatiilor din Romania, in special in zona serviciilor de broadband mobil, din care consumatorii din Romania vor avea doar de cistigat".

http://www.dailybusi...net-mobil-16861

#36
Philips

Philips

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,055
 • Înscris: 29.11.2004
Broadband in  415 Mhz poate fi doar evdo;'3G' e mult mai sus

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate