Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona
 Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 

SOCANT : retelele de cabluri de telefonie si internet din Bucuresti sunt amplasate ILEGAL

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
bogdancr

bogdancr

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 233
  • Înscris: 16.09.2003
Hai sa il vedem pe dl. Primar Oprescu Sorin daca va respecta legea asa cum a promis in campania electorala .
Acum doua saptamani am cerut catre DIRECTIA COORDONARE REGLEMENTARE INFRASTRUCTURA - SERVICIUL ACORDURI,AUTORIZATII,AVIZE din cadrul PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUCURESTI sa ne spuna cate avize si autorizatii pentru kilometrii de cabluri de fibra optica, si semnal TV prin cablu au cerut firmele care isi impart piata in Bucuresti, adica RDS si UPC , si sincer va spun nu ne asteptam sa primim acest raspuns : TOATE RETELELE DE INTERNET SI TELEVIZIUNE PRIN CABLU DIN BUCURESTI, cu exceptia uneia din Soseaua Giurgiului, sunt ILEGALE adica nu au primit avizul D.C.R.I. din cadrul P.M.B.;
Asta inseamna ca, fiind instalate nelegal, cu nerespectarea legii, aceste firme sunt pasibile de amenzi URIASE, si sumele incasate de la clienti au fost pretinse nelegal si ar trebui restituite acestora, dupa confiscarea lor de catre Fisc, intrucat SUMELE DE BANI OBTINUTE PRIN MIJLOACE ILICITE sunt supuse confiscarii !


Mai exact, Codul Fiscal Roman spune ca sumele obtinute prin mijloace ilicite, adica inclusiv prin exploatarea unor retele , fara existenta avizelor si autorizatiilor legale, trebuie confiscate de statul roman si, adaug eu, returnate consumatorilor.

Adica in vreme ce romanii care isi amplaseaza o banala antena sau aparat de aer conditionat pe bloc, fara sa aiba avizul Primariei, sau cei care isi pun geam termopan la geamuri, risca 10000 ron amenda, haideti sa vedem si noi ce sanctiune o sa primeasca aceste firme de la Primaria Municipiului Bucuresti !

Conform termenilor tehnici utilizați în domeniile de specialitate, prin INFRASTRUCTURĂ se înțelege un ansamblu de elemente care se încadrează în una din situațiile de mai jos :
•  ansamblul elementelor care susțin partea principală a unei construcții, care o fixează pe teren și care transmite acesteia forțele;
•  ansamblu de elemente de tip rețea, care constituie un minisistem.
De regulă, când se face referire la infrastructură se înțelege totalitatea rețelelor edilitare (tehnico-edilitare și stradale) care asigură accesibilitatea la o zona teritorială și funcționabilitatea acesteia (de locuit, de exploatare industrială, agricolă, turistică etc.).
Pe lângă rețelele edilitare clasice, de apă, canalizare, gaze, termoficare, electricitate, transport, telecomunicații, stradale, au aparut rețele noi ca poșta pneumatică, TV-cablu, care cunosc o dezvoltare rapidă.

La acest link http://www4.pmb.ro/w...vize/anexa1.htm, se gaseste clasificarea retelelor care intra in avizarea  D.C.R.I. din PMB si vedem ca exista
6. RETEA DE TELECOMUNICATII
•  retea telefonica
•  retea telegrafica
•  retea de televiziune
•  retea de radiodifuziune

Mergand mai departe am dorit sa aflam cate autorizarii a dat D.C.R.I - PMB pentru retelele de telecomunicatii ale firmelor care impanzesc capitala , adica RDS & RCS sau UPC Romania si, supriza mare, nu apare emisa nici o singura asemenea autorizatie , Romtelecom figurand doar cu autorizatii pentru serviciile de telefonie fixa.

INFORMAREA PRIVIND INFRASTRUCTURA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI se gaseste la aceasta adresa
http://www4.pmb.ro/w...vize/anexa2.htm , unde nu apare nici un fel de referire la faptul ca RDS & RCS ar detine vreo autorizare pentru kilometrii de cabluri intinse pe strazile, intre blocurile si in imobilele din Bucuresti !

Mai departe avem dovada INDUBITABILA a faptului ca RDS & RCS sau UPC ROMANIA nu au cerut si obtinut autorizatie de constructie pentru retelele de telefonie, televiziune, sau internet prin firbra optica.
Astfel am cautat la acest link http://www4.pmb.ro/w...ize/avize3a.asp, sa vedem pe bulevardul Iuliu Maniu unde cam toti sunt abonati la internet si TV prin cablu la RDS & RCS cate autorizatii a emis DCRI -PMB si rezultatul asa cum il puteti vedea atasat, este PENTRU BD. IULIU MANIU RDS & RCS nu are autorizatie si aviz de amplasament a retelelor, deci acestea sunt ILEGALE. De altfel in tot Bucurestiul sunt date doar ....14 asemenea avize asa ca va dati seama ce jaf domneste in domeniu.

Ia uitati ce frumos scrie aici pe site-ul DCRI - PMB : "Orice lucrare fara autorizatie este ilegala"


ASADAR INSPECTORII DE LA PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI AR TREBUI SA AMENDEZE CU MILIOANE DE EURO FIRMELE DE CABLU PENTRU CA AU AMPLASAT ACESTE RETELE IN MOD ILEGAL ! SI FIIND AMPLASATE ILEGAL AUTOMAT INSEAMNA CA AU INCASAT BANI IN MOD ILEGAL DE LA CONSUMATORII ROMANI !
Vreti sa aveti dovada suprema a sfidarii ? Ia uitati aici la raspunsul trimis de PMB- D.C.R.I. unde ni se spune ca" este posibi;" sa aiba autorizatii de construire de la Primariile de sector, desi tot ei recunosc ca avizele de amplasament se dau doar de catre D.C.R.I. - P.M.B.

http://www.urbaniuli...buieconfiscati/

#2
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Intr-adevar socant.

Daca e vorba de Urban e socant la ce se pot gandi sa iasa si ei cu ceva in evidenta.
Poate duc lipsa de clienti, nu se stie cum gasesc un cetatean care sa dea in judecata operatorii pentru faptul ca au amplasat ilegal retelele de cablu.

Cine spunea ca RTC are toata reteaua in subteran?

Quote

6. Rețeaua de telefonie  are o lungime de 13 796,698 km, din care:
      ?  4 519,928 km canal subteran
      ?  2 856,825 km canal aerian
      ?  6 419,945 km canalizații telefonice
Administrator : ROMTELECOM

Edited by danutz1, 02 September 2008 - 09:33.


#3
caScacios

caScacios

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 02.08.2008
da, foarte ȘOCANT nici nu mă gandeam că se poate așa ceva mai ales in Romănia :o , mai ales in București :o





yeah right...  :death:

Edited by caScacios, 02 September 2008 - 09:38.


#4
mtest

mtest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,957
  • Înscris: 13.06.2002
D-le Urban, tin sa va anunt ca daca minunata lege ar fi respectata, TOATE cablurile aeriene din Bucuresti ar trebui taiate, adica ar mai ramane doar clientii Romtelecom si s-ar mai uita la TV doar cei cu antene satelit.
Mai mult, majoritatea celor care-ti fac trafic pe pagina, n-ar mai avea cum sa intre si probabil nici eu cum sa scriu mesajul asta.

Asa ca loose the bullshit, stop the spam!

@danut: o parte din cablul ala aerian este sarma veche pe la Cucuietii din Deal, inlocuita mai nou cu fibra optica. E oricum de mirare ca au mai investit de orice fel in unele localitati foarte triste si ar fi nerezonabil sa le ceri sa ingroape acolo.

Edited by mtest, 02 September 2008 - 09:38.


#5
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005

 danutz1, on Sep 2 2008, 10:30, said:

Intr-adevar socant.

Daca e vorba de Urban e socant la ce se pot gandi sa iasa si ei cu ceva in evidenta.
Poate duc lipsa de clienti, nu se stie cum gasesc un cetatean care sa dea in judecata operatorii pentru faptul ca au amplasat ilegal retelele de cablu.

Cine spunea ca RTC are toata reteaua in subteran?
Adevarat.
In ciuda titlului pompos(a la can-can) am crezut ca e ceva serios. Link-ul de la sfarsit a clarificat natura articolului

 mtest, on Sep 2 2008, 10:34, said:

D-le Urban, tin sa va anunt ca daca minunata lege ar fi respectata, TOATE cablurile aeriene din Bucuresti ar trebui taiate, adica ar mai ramane doar clientii Romtelecom si s-ar mai uita la TV doar cei cu antene satelit.
Inclusiv clientii RTC care stau la casa

p.s. Si pentru antene de satelit ar trebui sa ceri autorizatie (la fel ca in cazul ap. de a.c.)

Edited by Blackhawk, 02 September 2008 - 09:44.


#6
jafpefata

jafpefata

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,700
  • Înscris: 26.09.2007
Mda, de fapt sunt convins că nu sunt singurii care nu au autorizație, la noi se acoperă unii pe alții, toți tac și înghit că știu că și ei sunt cu un picior în groapă.

#7
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Primarul general actual o sa faca ce au facut toti primarii predecesorii.... campanie electorala si atat :)
De cand a venit noul primar, singurele cabluri care au cazut au fost cele rupte de furtuni sau cand a cazut stalpul cu totul peste masini din cauza greutatii cablurilor atarnate :) Noroc ca nu au fost si victime umane...

Din punctul meu de vedere este o pierdere de timp sa mai ma prezit la vot... lucru pentru care am dat un vot de blam.

#8
Korner

Korner

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 11.12.2007
Topicul asta este culmea nesimtirii. RCS-RDS a inaintat primariei generale o cerere in care specifica dorinta de implementare sa sistemului de tubulatura din polipropilena pe strazi din centrul capitalei din zone precum Traian pe bani proprii. Si stupoare, cererea a fost respinsa. Lucrarea nu s-a pus in practica pentru ca ar fi fost executata ilegal.

Edited by Speedo, 02 September 2008 - 20:44.


#9
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Adica oricine (firma sau persoana fizica) care are suficenti bani, poate depune cerere si trebuie automat si aprobata, pentru instalarea sub domeniul public al propriei infrastructuri proprietate privata ?
Minunat... RCS nu ar fii singura firma... sa vezi atunci ce santier continuu o sa fie in Bucuresti... partea buna in cazul asta este ca am fii pregatiti deja cu suficente transee (gratuite) contra unei invazii rusesti :)

#10
E_manuel1

E_manuel1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,478
  • Înscris: 09.12.2007
Unii vor sa faca bani,si nu stia cum,nu aveau somn langa amante, asa ca s-au pus cu ciocanu pe firmele de internet,ca se agata avioanele  si pasarici-le din visele lor.
  Cine e clar :
   Aia de la romtelefon o s-o duca mai bine cand nu poti vb la telefon de la concurenta, asa ca se sisteaza serviciul cu cablu ilegal,pe o perioada si cresc profitul grecului.
  Cineva va lua bani pentru taxe subterane,altcineva pentru asfaltat, si unii care fac proiecte cu 10 cafel lang ei.
  
   Welcome to Romania !!!

#11
sonykel

sonykel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,526
  • Înscris: 24.11.2004
nu mi-se pare nimic socant... aici e romania nu usa , stii tu vreun raper sa conduca bantley?
mai ales retelele de cartier care trag cablurile pe unde vor si cum vor

Edited by sonykel, 03 October 2008 - 07:34.


#12
anicoara

anicoara

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,252
  • Înscris: 28.01.2005
Saptamana aceasta intr-o seara pe la 11 noaptea au aparut pe strada mea niste baieti sa traga un cablu de internet (probabil FO) la un hotel. Evident se foloseau de stalpii existenti. Au reusit sa isterizeze toti cainii, acestia mi-au trezit vecinii iar in momentul cand le-a scapat scara de pe stalp si a pocnit o casa a fost chemata politia care i-a gasit in actiune. Nu aveau nici o autorizatie, ordin de servici, nici macar legitimatii ca reprezinta o firma. Am inteles ca au fost amendati pt tulburarea linistii publice. Primaria dormea la ora aceea cum doarme si acum. Strada este in santier de schimbare utilitati ar fi foarte usor sa ingroape si un canal de cabluri dar dupa cum spuneam Primaria doarme.

#13
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,632
  • Înscris: 07.02.2003

 mtest, on Sep 2 2008, 10:34, said:

ar mai ramane doar clientii Romtelecom
Nu domne nu raman nici aia ca au fire pe stalpi :) Ori totul ori nimic :lol:

 mtest, on Sep 2 2008, 10:34, said:

si s-ar mai uita la TV doar cei cu antene satelit.
In nici un caz domne, nu auzi ca trebuie aviz de la primarie pentru antena pe balcon sau bloc si termopane ? (am citit tot pe gluma Urban)...

Nu mai e voie nimic, gata de maine aprinzi lumina cu aviz de la Oprescu :D

 anicoara, on Oct 4 2008, 13:06, said:

Am inteles ca au fost amendati pt tulburarea linistii publice.
Nici nu avea de ce sa fie amendati, au aceleasi drepturi ca si ceilalti cetateni iar politia nu are treaba cu avizele, numai primaria :P
Iar cainii isterizati de ce nu ai iesit tu sa-i linistesti ca doar sunt cainii cartierului, ai tuturor nu ? Mergi acolo frumos si spui domnul cut cut, va rog sa nu mai latrati ca nu pot sa dorm :P De ce nu reclamati la primarie sa vina hlingherii ssa ia cainii si dati vina pe oamenii care muncesc pentru o paine si pentru bunastarea comunicatii punand net :D

Edited by andreic, 07 October 2008 - 20:04.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate