Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Camara pentru iarna
Last Updated: Dec 06 2008 15:41, Started by
Bebeluska
, Aug 31 2008 20:05
·
0
#37
Posted 01 September 2008 - 13:34
Atunci congeleaza: mai toate legumele tari merg taiate cubulete, oparite, si congelate (am mai zis, da' repet): in tavite intinse, amesteci de vreo 2 -3 ori in ele pana ingheata complet, si apoi la pungi.
Mai merg si ardei grasi curatati si opariti pt umplut (bagati unu-n altu', da' ocupa cam multicel loc), frunze de vita (ca la sarbatori costa 1.5 ron/10 frunze), fructe (s-au cam dus caisele, visinele etc. , la vremea asta mai raman prunele - eu le bag la prajituri). Mai pun ardei taiati fideluta (toate culorile), pe care ii pun la orez de obicei (arata f bine), patrunjel, marar, stevie si loboda (ultimele s-au cam dus, da' stii pt la anu') Anu' asta am pus mai subtirel, ca am vazut de anii trecuti ca n-am ce face cu ele, si am dat in stanga si-n dreapta, da' instinctu' de gospodina urla-n mine si ma-ndeamna sa mai fac :lol: In plus, e tare comod sa scoti pungile din congelator, pui 2 linguri d-aia, 2 linguri d-ailalta, si-i gata mancarea. |
#38
Posted 01 September 2008 - 14:16
s3ction31, on Sep 1 2008, 14:34, said: Anu' asta am pus mai subtirel, ca am vazut de anii trecuti ca n-am ce face cu ele, si am dat in stanga si-n dreapta, da' instinctu' de gospodina urla-n mine si ma-ndeamna sa mai fac :lol: Dacă mă uit în congelator, sigur găsesc leuștean de anul trecut și tulpini de țelină. Și acum mai am, că am pus ca apucata. :lol: Oricum, ați trezit gospodina din mine. M-am dus la piață să iau gogoșari, dar n-am găsit frumoși...puteam să mă întorc cu mâna goală? Nuuuuuuuuu! Am luat 2 papagali. :roflmao: Acum mă mut pe Pet World, dar mai vin și pe la voi. |
#39
Posted 01 September 2008 - 14:48
CICI&Co, on Sep 1 2008, 15:16, said: Uite d'aia făceam și eu - să fie, să am. Dacă mă uit în congelator, sigur găsesc leuștean de anul trecut și tulpini de țelină. Și acum mai am, că am pus ca apucata. :lol: Oricum, ați trezit gospodina din mine. M-am dus la piață să iau gogoșari, dar n-am găsit frumoși...puteam să mă întorc cu mâna goală? Nuuuuuuuuu! Am luat 2 papagali. :roflmao: Acum mă mut pe Pet World, dar mai vin și pe la voi. leustean nu mai pun, ca mi-am luat d-ala uscat. pun patrunjel si marar. fructe nu pun, ca nu le folosesc. am pus acu 2 ani o groaza de pungi cu visine, ca cica sa fac prajitura cu visine. aham, a venit vara, si le-am aruncat. a si curs o groaza de zeama in conge, la fiecare curatare a lui. ardei opariti si bagati unu intr-altul am incercat nu mai stiu cind, parca tot 2 ani sa fie, ca ma invatase una din soacre. numa ca la bagare :lol: ardeii s-au rupt in cinspe. morcovi pun intr-o veselie, ardei la fel, desi am si pasta de anu trecuta. si am sa pun si rosii. ma gindesc sa le fac suc, sa le fierb pina scad bine, sa iasa un fel de bulion, si pe ala sa-l congelez. |
#40
Posted 06 September 2008 - 22:16
Fetelor ce gospodine sunteti! Pe mine deja ma inspaimanta venirea toamnei cu "euforia" conservelor! Pe scurt: nu-mi vine sa mai fac nimic, deci nici conserve! Ca CICI&Co nu pot sa fac pt.. ca am deja papagalii !!!!Dar daca trebuie... :confuzzled:
|
#41
Posted 10 September 2008 - 15:32
Bebeluska, on Aug 31 2008, 21:05, said: Cu asa oferta la supermarchet-uri, mai pregateste cineva conserve pt iarna? Daca da, de care? Postati si retete. da. cu asa oferta de e-uri si alte chimicale de la supermarket... :lol: sincer, prefer sa stau in bucatarie juma'de zi, chit ca urasc locatia asta. Aperitiv de gogosari (poate fi folosit ca salata sau se mananca pe paine, ca un sandviș) 6 kg gogosari, 500 ml ulei, 500 ml otet, 6 linguri miere, 6 lingurite de boabe de mustar, foi de dafin, enibahar, sare, frunze de telina, 600 g bulion. gogosarii se taie fideluta, dupa ce se spala bine. Se pun toate ingredientele intr-o tigaie si se lasa la fiert 30 de minute socotind de la primul clocot. Se pune compozitia imediat in borcane, se capseaza si borcanele se invelesc in pături si se lasa 2-3 zile sa se racoreasca lent. este una dintre cele mai bune retete de iarna pe care o fac de mai multi ani. o sa fac zilele astea si voi reveni cu un set de poze, poate chiar si un filmulet. :) Edited by Dari@, 10 September 2008 - 15:33. |
#42
Posted 10 September 2008 - 16:19
#43
Posted 10 September 2008 - 19:05
ma bucur ca am avut o idee buna sa postez reteta asta. :)
si eu ii prefer, mai ales ca am probleme cu stomacul si gogosarii in otet nu-i mai suport. |
#44
Posted 20 September 2008 - 13:39
#45
Posted 20 September 2008 - 19:58
Doar de curiozitate: daca-n borcanele alea sunt gogosarii, de ce nu-s rosii? (sau caramizii, ceva de genu', ca ai mei asa sunt :) )
|
#46
Posted 20 September 2008 - 20:17
nu stiu de ce poza a iesit asa. presupun ca din cauza ca patura era cu mult rosu, asta a influentat fotografia, si pentru ca fotoliul in care i-am pus era mai la intuneric.
gogosarii sunt, cei din tigaie sunt si cei din borcane. uite pun acum poza unuia dintre borcanele mari. LE: din cate vezi culorile nu ies bine la lumina artificiala. aragazul e alb, nu verzui... la fel si in poza de mai sus, capacele de la borcane sunt albe nu cu reflexe verzi. iar patura este rosie, nu culoarea aia tembela care a iesit. LLE: am retusat poza. patura este rosu cu negru... in fine a iesit un fel de verde in loc de negru, dar nu pot scoate verdele ala de tot... Attached FilesEdited by Dari@, 20 September 2008 - 20:25. |
|
#47
Posted 20 September 2008 - 21:12
#48
Posted 20 September 2008 - 21:20
Ma gandeam ca "ai incurcat borcanele" :lol:
Am inteles: si gogosarii tai sunt rosii, numa' ca niste detalii tehnice ne-mpiedica sa-i admiram in voie :) Edited by s3ction31, 20 September 2008 - 21:22. |
#49
Posted 21 September 2008 - 04:10
Nu le-am incurcat :) nu pun prea multe la camara de iarna, mai au grija parintii mei care sunt invatati sa puna de toate sa-mi dea si mie din ale lor. insa ei nu fac acest aperitiv si atunci tre' sa ma sacrific sa-l fac eu. :))
Edited by Dari@, 21 September 2008 - 04:10. |
#50
Posted 24 September 2008 - 14:22
Va mai amintiti cum ne mintea @sebulbus ca ne da senzationalele retete ale mamei lui de gogosari si castraveti? Gogosarii mei din frigider inca asteapta :bigwhitegrin:
|
#52
Posted 03 October 2008 - 03:55
I-auzi neamule update:
10 kg gogosari, 1 kg zahar, 1l otet, sare cat sa fie acolo si diverse condimente (nota mea: boabe, ca sa ramana in zeama). Se arunca toata lista peste gogosarii situati intr-un vas adanc si se lasa peste noapte (sau mai mult daca e frig) pana-si lasa zeama. Dup-aia se iau asa cum se gasesc gogosarii si se pun in borcane, iar zeama se pune peste ei (nu am intrebat, dar imi inchipui ca infierbantata, altfel ce-i sterilizeaza?) si cu asta distractia se incheie. Tocmai ce-am deschis un borcan facut acum 2 zile. Deja sunt apti pt consum. Va salut. |
#53
Posted 03 October 2008 - 09:00
sebulbus, on Oct 3 2008, 04:55, said: I-auzi neamule update: 10 kg gogosari, 1 kg zahar, 1l otet, sare cat sa fie acolo si diverse condimente (nota mea: boabe, ca sa ramana in zeama). Se arunca toata lista peste gogosarii situati intr-un vas adanc si se lasa peste noapte (sau mai mult daca e frig) pana-si lasa zeama. Dup-aia se iau asa cum se gasesc gogosarii si se pun in borcane, iar zeama se pune peste ei (nu am intrebat, dar imi inchipui ca infierbantata, altfel ce-i sterilizeaza?) si cu asta distractia se incheie. Tocmai ce-am deschis un borcan facut acum 2 zile. Deja sunt apti pt consum. Va salut. permiteti-mi o completare, domnu' : Gogosarii se taie in prealabil fasii, iar din condimentele alea nu trebe sa lipseasca hreanul taiat rondele. Cel putin asa e la reteta lu' mama mea :) |
#54
Posted 03 October 2008 - 13:44
Da, mi s-a parut normal ca nu se pun intregi, eu unul n-am desfacut borcan cu gogosari intregi pana acum. Am aflat treaba, nu se clocoteste zeama decat daca n-ai ce face, noi am avut anul trecut pana in mai (cand i-am terminat de mancat) preparati total la rece, au tinut fara probleme.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users