Camara pentru iarna
Last Updated: Dec 06 2008 15:41, Started by
Bebeluska
, Aug 31 2008 20:05
·
0
#19
Posted 31 August 2008 - 21:34
#20
Posted 31 August 2008 - 21:39
Castraveti si ardei + Dulceata sau Geam de diferite fructe.
|
#21
Posted 31 August 2008 - 21:41
Bebeluska, on Aug 31 2008, 22:34, said: Daca e usoara si rapida, te rog. Așa. :bigwhitegrin: Îți trebuie 5kg ardei gras, kapia sau gogoșari, 500ml ulei, 2 linguri de sare. Poți face dintr-un singur fel de ardei sau combinat, cum vrei tu. Se curăță ardeiul, se spală și se dă prin robot, până e tocat bine de tot. Se încinge uleiul și se aruncă pasta acolo, plus sarea. Se ține pe foc, până se ridică uleiul deasupra. Pasta obținută se pune în borcane, se capsează și se țin răsturnate cam 10min, după care se lasă să se răcească treptat. Eu le țineam învelite într-o pătură groasă. The end! |
#22
Posted 31 August 2008 - 21:47
CICI&Co, on Aug 31 2008, 22:41, said: Hochei. Cine face mișto că Cici mai stă și la aragaz, îl suspend. Așa. :bigwhitegrin: Îți trebuie 5kg ardei gras, kapia sau gogoșari, 500ml ulei, 2 linguri de sare. Poți face dintr-un singur fel de ardei sau combinat, cum vrei tu. Se curăță ardeiul, se spală și se dă prin robot, până e tocat bine de tot. Se încinge uleiul și se aruncă pasta acolo, plus sarea. Se ține pe foc, până se ridică uleiul deasupra. Pasta obținută se pune în borcane, se capsează și se țin răsturnate cam 10min, după care se lasă să se răcească treptat. Eu le țineam învelite într-o pătură groasă. The end! O sa incerc la juma de cantitate sa vad cum este, dar as prefera retete de ceva de-astea tartinabile, pt micul dejun. Pasta de peste, anyone? |
#23
Posted 31 August 2008 - 21:49
#25
Posted 31 August 2008 - 23:15
Bebeluska, on Aug 31 2008, 21:47, said: Poate imi dati si vreun leac de stomac (am mancat la un restaurant si ca de obicei cand nu mananc acasa, am facut o indigestie ca nici nu mai stiu pe ce parte sa mai stau :() In principiu enzime de-astea, Triferment, Colebil & co. Daca ai incredere in mine, incearca un pic de cola, sau alt suc acidulat. |
#26
Posted 31 August 2008 - 23:16
#27
Posted 31 August 2008 - 23:25
penny_s, on Sep 1 2008, 00:16, said: da' "castraveciorii" romanesti de ce nu sunt buni,draga??? on topic. Eu nu fac nimic pentru iarnă. Face mama și pentru mine. Dulceață și compot nu mănânc. Murături nici atât. Oțetul nu-mi priește. Zacuștile le face mama. Eu doar congelez. |
#28
Posted 31 August 2008 - 23:26
|
#29
Posted 31 August 2008 - 23:34
#30
Posted 31 August 2008 - 23:48
CICI&Co, on Aug 31 2008, 21:41, said: Hochei. Cine face mișto că Cici mai stă și la aragaz, îl suspend. Așa. :bigwhitegrin: Îți trebuie 5kg ardei gras, kapia sau gogoșari, 500ml ulei, 2 linguri de sare. Poți face dintr-un singur fel de ardei sau combinat, cum vrei tu. Se curăță ardeiul, se spală și se dă prin robot, până e tocat bine de tot. Se încinge uleiul și se aruncă pasta acolo, plus sarea. Se ține pe foc, până se ridică uleiul deasupra. Pasta obținută se pune în borcane, se capsează și se țin răsturnate cam 10min, după care se lasă să se răcească treptat. Eu le țineam învelite într-o pătură groasă. The end! |
#31
Posted 01 September 2008 - 10:31
Ba e și mai simplu, și mai bine, dar prefer pastă pentru că dă o culoare super oricărei ciorbe.
|
#32
Posted 01 September 2008 - 11:30
s3ction31, on Sep 1 2008, 00:48, said: Nu-i mai simplu sa le bagi la robot si apoi sa le pui in tavite de gheata, si dupa ce-ngheata in pungi? :naughty: Eu asa fac. Pe astea le pun la sosuri/ tocanite, iar pt ciorbe imi ostenesc manusitele si tai ardei/gogosari/rosii cubulete, pe care le oparesc (mai putin pe rosii), congelez in tavite intinse (si amestec din cand in cand, sa nu se lipeasca) si apoi le bag in pungi. si merge si cu rosii? si cite cuburi de rosii congelate pui la o mincare? |
#33
Posted 01 September 2008 - 12:10
Rosii nu pun la tavite de gheata (cumpar bulion gata facut :blush: ), ci doar taiate cat de cat marunt, deci nu-ti pot recomanda doza :lol: . Iar ardei pun 4-5-6 cubulete, in functie de ce mancare si de cate portii fac.
Cici, nu stiu de ce si de unde (am idei preconcepute :) ), da' pt mine toate legumele din ciorba trebuie sa poata fi identificate cu usurinta (in concluzie, cu cat mai mari, cu atat mai bine :lol: ) Eu nu prea fac chestii din astea care necesita fierbere (mai putin compoturi si gemuri, ca alea nu merg facute altfel :) ) Pun la congelator ardei, gogosari si vinete - toate coapte , pe care le pregatesc pe moment, dupa cum mi-i pofta (de obicei zacusca). Edited by s3ction31, 01 September 2008 - 12:17. |
|
#34
Posted 01 September 2008 - 12:17
Eu țin congelatorul pentru înghețată. :bigwhitegrin:
Nu prea pun eu multe, că se găsesc tot timpul anului și le prefer proaspete. Ce nu găsesc, cumpăr congelat de alții. Scap de muncă și bătaie de cap. Îs mai scumpe? Or fi, dar așa m-a apucat un sictir de murături, conserve&co, de n-aveți idee. |
#35
Posted 01 September 2008 - 12:31
Bebeluska, on Aug 31 2008, 18:05, said: Cu asa oferta la supermarchet-uri, mai pregateste cineva conserve pt iarna? Daca da, de care? Postati si retete. Compoturi. În rest, trăiască mama (acriturile și zacuștile că face de mai multe feluri) și tata (sărăturile). |
#36
Posted 01 September 2008 - 13:03
domne, io observ ca cu trecerea anilor, interesele mele devin obsesii :lol: si cum ma intereseaza ca fata mea sa manince sanatos, degeaba se gasesc rosii si morcovi si iarna in piata. rosiile nu au niciun gust iarna, iar morcovii sunt d-aia lemnosi, de mi-e si frica sa pun cutitul pe ei, ca nu stiu cine rezista, morcovul sau cutitul. -_-
ie mai sanatoase alea de le tin io congelate sau conservate.ca stiu sigur ce fel de vraji am facut asupra borcanului. din pacate, nu mai am borcane, decit d-alea fara capac :lol:, si sticle la fel, ca mi le-a cerut mama, sa faca ea conserve. da' vreau si io sa fac conserve, fin'ca pot. asa ca ma gindesc sa pun la conge, cit mai incape :P |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users