Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 

Camara pentru iarna

- - - - -
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#19
Bebeluska

Bebeluska

    Bebelușka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005

View PostCICI&Co, on Aug 31 2008, 22:33, said:

Se folosește la ciorbe, sosuri etc. În loc de ardei, nu bulion.
Vrei rețeta? :)
E bună, ușoară și ține bine.


Daca e usoara si rapida, te rog.

#20
Rules_suck

Rules_suck

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,524
  • Înscris: 10.08.2007
Castraveti si ardei + Dulceata sau Geam de diferite fructe.

#21
CICI&Co

CICI&Co

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,944
  • Înscris: 22.08.2007

View PostBebeluska, on Aug 31 2008, 22:34, said:

Daca e usoara si rapida, te rog.
Hochei. Cine face mișto că Cici mai stă și la aragaz, îl suspend.
Așa.  :bigwhitegrin:

Îți trebuie 5kg ardei gras, kapia sau gogoșari, 500ml ulei, 2 linguri de sare.
Poți face dintr-un singur fel de ardei sau combinat, cum vrei tu.

Se curăță ardeiul, se spală și se dă prin robot, până e tocat bine de tot.
Se încinge uleiul și se aruncă pasta acolo, plus sarea.
Se ține pe foc, până se ridică uleiul deasupra.
Pasta obținută se pune în borcane, se capsează și se țin răsturnate cam 10min, după care se lasă să se răcească treptat.
Eu le țineam învelite într-o pătură groasă.

The end!

#22
Bebeluska

Bebeluska

    Bebelușka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005

View PostCICI&Co, on Aug 31 2008, 22:41, said:

Hochei. Cine face mișto că Cici mai stă și la aragaz, îl suspend.
Așa. :bigwhitegrin:

Îți trebuie 5kg ardei gras, kapia sau gogoșari, 500ml ulei, 2 linguri de sare.
Poți face dintr-un singur fel de ardei sau combinat, cum vrei tu.

Se curăță ardeiul, se spală și se dă prin robot, până e tocat bine de tot.
Se încinge uleiul și se aruncă pasta acolo, plus sarea.
Se ține pe foc, până se ridică uleiul deasupra.
Pasta obținută se pune în borcane, se capsează și se țin răsturnate cam 10min, după care se lasă să se răcească treptat.
Eu le țineam învelite într-o pătură groasă.

The end!
offtopic: io acu am vazut ca am scris supermarchet-uri. Poate imi dati si vreun leac de stomac (am mancat la un restaurant si ca de obicei cand nu mananc acasa, am facut o indigestie ca nici nu mai stiu pe ce parte sa mai stau :()

O sa incerc la juma de cantitate sa vad cum este, dar as prefera retete de ceva de-astea tartinabile, pt micul dejun. Pasta de peste, anyone?

#23
Laberta

Laberta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,491
  • Înscris: 04.09.2006

View PostRules_suck, on Aug 31 2008, 22:39, said:

Castraveti si ardei + Dulceata sau Geam de diferite fructe.


Tu le-ai facut? te pricepi?
Ardei de care, iute?

#24
Rules_suck

Rules_suck

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,524
  • Înscris: 10.08.2007
Da, ardei iute. Eu le fac. :)

#25
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,967
  • Înscris: 03.12.2005

View PostBebeluska, on Aug 31 2008, 21:47, said:

Poate imi dati si vreun leac de stomac (am mancat la un restaurant si ca de obicei cand nu mananc acasa, am facut o indigestie ca nici nu mai stiu pe ce parte sa mai stau :()

In principiu enzime de-astea, Triferment, Colebil & co. Daca ai incredere in mine, incearca un pic de cola, sau alt suc acidulat.

#26
penny_s

penny_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 19.10.2006

View PostBebeluska, on Aug 31 2008, 16:05, said:

Poate poate pun si niste castraveciori bulgaresti, dar ma mai gandesc...
da' "castraveciorii" romanesti de ce nu sunt buni,draga???

#27
Versus76

Versus76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 846
  • Înscris: 23.05.2008

View Postpenny_s, on Sep 1 2008, 00:16, said:

da' "castraveciorii" romanesti de ce nu sunt buni,draga???
Bulgărești, adică mici, cât un deget. Cei românești sunt mai mari. Cred că la asta se referea- castraveți cornișon.

on topic. Eu nu fac nimic pentru iarnă. Face mama și pentru mine.
Dulceață și compot nu mănânc. Murături nici atât.
Oțetul nu-mi priește.
Zacuștile le face mama.
Eu doar congelez.

#28
penny_s

penny_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 19.10.2006

View PostVersus76, on Aug 31 2008, 19:25, said:

Bulgărești, adică mici, cât un deget. Cei românești sunt mai mari. Cred că la asta se referea- castraveți cornișon.
cred ca n-ai inteles ghilimelele...

#29
Versus76

Versus76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 846
  • Înscris: 23.05.2008

View Postpenny_s, on Sep 1 2008, 00:26, said:

cred ca n-ai inteles ghilimelele...

Ba da, dar ăia cu ghilimele nu se conservă. Se veștejesc și se usucă înainte de a apuca să-i mai congelezi.. :lol:

#30
s3ction31

s3ction31

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 05.01.2008

View PostCICI&Co, on Aug 31 2008, 21:41, said:

Hochei. Cine face mișto că Cici mai stă și la aragaz, îl suspend.
Așa.  :bigwhitegrin:

Îți trebuie 5kg ardei gras, kapia sau gogoșari, 500ml ulei, 2 linguri de sare.
Poți face dintr-un singur fel de ardei sau combinat, cum vrei tu.

Se curăță ardeiul, se spală și se dă prin robot, până e tocat bine de tot.
Se încinge uleiul și se aruncă pasta acolo, plus sarea.
Se ține pe foc, până se ridică uleiul deasupra.
Pasta obținută se pune în borcane, se capsează și se țin răsturnate cam 10min, după care se lasă să se răcească treptat.
Eu le țineam învelite într-o pătură groasă.

The end!
Nu-i mai simplu sa le bagi la robot si apoi sa le pui in tavite de gheata, si dupa ce-ngheata in pungi?  :naughty: Eu asa fac. Pe astea le pun la sosuri/ tocanite, iar pt ciorbe imi ostenesc manusitele si tai ardei/gogosari/rosii cubulete, pe care le oparesc (mai putin pe rosii), congelez in tavite intinse (si amestec din cand in cand, sa nu se lipeasca) si apoi le bag in pungi.

#31
CICI&Co

CICI&Co

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,944
  • Înscris: 22.08.2007
Ba e și mai simplu, și mai bine, dar prefer pastă pentru că dă o culoare super oricărei ciorbe.

#32
tonks

tonks

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 15.08.2007

View Posts3ction31, on Sep 1 2008, 00:48, said:

Nu-i mai simplu sa le bagi la robot si apoi sa le pui in tavite de gheata, si dupa ce-ngheata in pungi?  :naughty: Eu asa fac. Pe astea le pun la sosuri/ tocanite, iar pt ciorbe imi ostenesc manusitele si tai ardei/gogosari/rosii cubulete, pe care le oparesc (mai putin pe rosii), congelez in tavite intinse (si amestec din cand in cand, sa nu se lipeasca) si apoi le bag in pungi.
iaaaaaaaaa!!! ce idee cu tavile de gheata! :rolleyes:
si merge si cu rosii? si cite cuburi de rosii congelate pui la o mincare?

#33
s3ction31

s3ction31

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 05.01.2008
Rosii nu pun la tavite de gheata (cumpar bulion gata facut :blush: ), ci doar taiate cat de cat marunt, deci nu-ti pot recomanda doza :lol: . Iar ardei pun 4-5-6 cubulete, in functie de ce mancare si de cate portii fac.

Cici, nu stiu de ce si de unde (am idei preconcepute :) ), da' pt mine toate legumele din ciorba trebuie sa poata fi identificate cu usurinta (in concluzie, cu cat mai mari, cu atat mai bine :lol: )

Eu nu prea fac chestii din astea care necesita fierbere (mai putin compoturi si gemuri, ca alea nu merg facute altfel :) ) Pun la congelator ardei, gogosari si vinete - toate coapte , pe care le pregatesc pe moment, dupa cum mi-i pofta (de obicei zacusca).

Edited by s3ction31, 01 September 2008 - 12:17.


#34
CICI&Co

CICI&Co

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,944
  • Înscris: 22.08.2007
Eu țin congelatorul pentru înghețată.  :bigwhitegrin:
Nu prea pun eu multe, că se găsesc tot timpul anului și le prefer proaspete. Ce nu găsesc, cumpăr congelat de alții.
Scap de muncă și bătaie de cap.
Îs mai scumpe? Or fi, dar așa m-a apucat un sictir de murături, conserve&co, de n-aveți idee.

#35
amonra_71

amonra_71

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,792
  • Înscris: 31.03.2008

View PostBebeluska, on Aug 31 2008, 18:05, said:

Cu asa oferta la supermarchet-uri, mai pregateste cineva conserve pt iarna? Daca da, de care? Postati si retete.
Dulcețuri. Nu aș putea renunța la dulceața făcută în casă.
Compoturi.
În rest, trăiască mama (acriturile și zacuștile că face de mai multe feluri) și tata (sărăturile).

#36
tonks

tonks

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 15.08.2007
domne, io observ ca cu trecerea anilor, interesele mele devin obsesii :lol: si cum ma intereseaza ca fata mea sa manince sanatos, degeaba se gasesc rosii si morcovi si iarna in piata. rosiile nu au niciun gust iarna, iar morcovii sunt d-aia lemnosi, de mi-e si frica sa pun cutitul pe ei, ca nu stiu cine rezista, morcovul sau cutitul. -_-  
ie mai sanatoase alea de le tin io congelate sau conservate.ca stiu sigur ce fel de vraji am facut asupra borcanului.
din pacate, nu mai am borcane, decit d-alea fara capac :lol:, si sticle la fel, ca mi le-a cerut mama, sa faca ea conserve. da' vreau si io sa fac conserve, fin'ca pot. asa ca ma gindesc sa pun la conge, cit mai incape :P

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate