Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96
 Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei
 banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...
 Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...
 

GPU Transcoding

- - - - -
  • Please log in to reply
80 replies to this topic

#1
zeroice

zeroice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,478
  • Înscris: 28.12.2006
Salut,

a aparut un beta al transcoder-ului Badaboom care utilizeaza CUDA pentru accelerarea encodarii in H264.
http://www.nvidia.co...us/download.asp

Beta-ul este al versiunii Pro care suporta input AVCHD. Are cineva un sample AVCHD (m2ts sau mts) pentru niste teste va rog?
Mersi anticipat!

#2
zeroice

zeroice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,478
  • Înscris: 28.12.2006
am gasit sample-uri, merge cu pina la 90 FPS (3x realtime) cu un 8800GT daca intereseaza pe cineva...

#3
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007
O intrebare pentru cei care folosesc nucleele cuda la randare. Am incercat diverse soft-uri care se lauda cu acest lucru. In calculator am o placa video Nvidia GeForce 9600GT care are 64 nuclee cuda. La toate soft-urile care le-am folosit imi indica cuda 0.00 %. Inclusiv TMPGen 4.0 arata acelasi lucru. Sa inteleg ca nu e folosita aceasta optiune? Sistemul de operare este Vista 64b, licenta, SP2 iar placa video este cea descrisa mai sus. Multumesc

#4
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,439
  • Înscris: 07.08.2008
Trebuie să activezi opțiunea adică să bifezi undeva în soft chestia cu Cuda.
Altfel nu merge default.

#5
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007
Am bifat. Oricum, cand porneste programul te atentioneaza de acest lucru.

#6
csgabe

csgabe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,433
  • Înscris: 08.12.2009
Incearca cu MediaCoder.

#7
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007
Am luat de pe net si am incercat si media coder. Cred ca e printre programele care stoarce cel mai tare procesorul. Dar , dezamagire, acelasi lucru, placa video nu este folosita. Imi indica foarte rar ca foloseste 5 - 8 nuclee cuda, in rest pauza. Multumesc

#8
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006

View Postironzzz, on 15th March 2010, 05:08, said:

O intrebare pentru cei care folosesc nucleele cuda la randare. Am incercat diverse soft-uri care se lauda cu acest lucru.
Depinde de soft si ce vrei sa "randezi" cu el. Suportul este de obicei specific pentru H264, daca nu ai acel format nu vei avea nici un aport hardware. Cel putin asta este in prezent.
Plug-in-uri comerciale se descurca probabil mai bine. Am mai dat exemplul cu Divide Frame pentru Sony Vegas / Adobe Premiere.
La redarea fisierelor H264 folosesc Media Player Home Theatre.

Edited by SuperDuper, 15 March 2010 - 19:01.


#9
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007
"Depinde de soft " - pai tocmai asta caut, un soft care sa foloseasca la capacitate maxima aceasta proprietate a placii video.Randare la fisierele full hd. Toate soft-urile actuale se lauda ca stiu sa foloseasca acest lucru. Problema este ca din toate nucleele placii video, folosesc 20 - 30 % ( cel mult ). In acest caz nu vad utilitatea reala a unei placi video super performanta. Cred ca trebuie sa mai asteptam pana programele vor sti cu adevarat sa lucreze cum trebuie.

#10
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Ai incercat Divide Frame de mai sus?

#11
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
Sal. Cuda se aplica si la conversie AVCHD NTSC Full Hd in format Pal SD? sau e valabil doar ptr acelasi format la export exact ca materialul original, un fel de smart rendering? ms

#12
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007

View PostSuperDuper, on 17th March 2010, 05:01, said:

Ai incercat Divide Frame de mai sus?
Impresionant. In Premiere imi da o eroare, nu merge ( la mine poate ), Vegas a devenit un fel de racheta, procesoarele din calculator stand maxim 35-40%. Merge si in Corel, am copiat plugin-urile din Vegas in Corel si acelasi rezultat spectaculos. Multumesc SuperDuper. Pentru xcos, idiferent ce material  ai la randare, softul foloseste nucleele cuda ( am facut mai multe probe si chiar merge foarte bine )

#13
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
Merge si in Corel, am copiat plugin-urile din Vegas in Corel si acelasi rezultat spectaculos. Multumesc SuperDuper. Pentru xcos, idiferent ce material  ai la randare, softul foloseste nucleele cuda ( am facut mai multe probe si chiar merge foarte bine )
[/quote]


Detaliaza-mi te rog, ce ai copiat in corel? si in ce versiune? in X4 se poate oare? ce placa cu tehnologie cuda recomanzi? sau ce ai tu acum? posed ati momentan un asus eah 3650 dar o marit daca e vb sa fie Cuda rapida la encodari. Ms

#14
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007
In directorul unde se instaleaza gasesti plugin. Din acesta le iei cu copy si le pui in directorul plugin de la Corel. Am facut proba si in X2 si X3. Nu stiam ca exista Corel video studio x4.  Placa video care o folosesc acum am scris si mai sus  este nvidia 9600GT cu 64 nuclee cuda. Merge foarte bine si imi dau seama ca deja nu mai este nevoie de un sistem super performant ci de o placa video performanta.

#15
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
x3 am, scz... x4 e la altceva. Ok, ms , am sa caut un  nvidia, chiar acum ma uit. CA intrebare doar, alea de la Ati cu ati stream nu sunt bune? Tehnologia Cuda e mai rapida?

Edited by xkos, 17 March 2010 - 14:26.


#16
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007
Nu stiu cum se comporta cele de la ATI . Am doar Nvidia cu care sa fac probe.

#17
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Divide Frame lucreaza numai cu nVidia (CUDA). Eu am un 8800GT cu 112 core.

Edited by SuperDuper, 17 March 2010 - 22:53.


#18
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Corel VideoStudio Pro X3 suporta acum nativ accelerarea hardware cu ajutorul CUDA.
http://www.corel.com...41#tabview=tab0

Quote

Enhanced NVIDIA CUDA GPU acceleration and Intel Core i7 CPU optimization.
GPU-accelerated high-speed filters with real-time preview.
Si din press release:

Quote

"Today, video is everywhere. The NVIDIA CUDA architecture is a critical technology in helping vendors like Corel unlock video for the masses," said Michael Steele, General Manager of Visual Consumer Solutions at NVIDIA. "The dramatic speed increases in Corel VideoStudio Pro X3 show how CUDA helps developers give their users record-setting performance, even during the most processor-intensive activities like video editing."

General Purpose GPU Acceleration: New GPU acceleration adds speed improvements across the application, delivering new Corel FX effects, 3D transitions, Trim and Multi-trim in real time. Corel VideoStudio Pro X3 dramatically accelerates render times for video editing, transcoding and effects.
Enhanced Smart Proxy editing: Now leveraging both GPU and CPU acceleration, HD content can be edited as easily and smoothly as standard definition - even on midrange PCs.

Attached Files


Edited by SuperDuper, 24 March 2010 - 03:37.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate