Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96
 Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei
 banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...
 Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...
 

GPU Transcoding

- - - - -
  • Please log in to reply
80 replies to this topic

#37
pauldemon

pauldemon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 26.12.2009
Un gt260 se poate soft-moda intrun Fx Quadro. Cam toate placile Nvidia Nforce mai vechi si mai noi au un echivalent in Quadro. Se foloseste utilitarul Riva Tuner plus  driver-ul de quadro potrivit. Un exemplu este dat de link-ul de mai jos (8800GTX -> FX4600).

http://forums.techar...d-guide-17.html

Edited by pauldemon, 29 July 2010 - 08:10.


#38
pauldemon

pauldemon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 26.12.2009

View Postpauldemon, on 29th July 2010, 09:08, said:

Cam toate placile Nvidia Nforce mai vechi si mai noi au un echivalent in Quadro.

Scuze! Am vrut sa zic Nvidia Geforce!

Edited by pauldemon, 29 July 2010 - 08:47.


#39
bydede

bydede

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 06.05.2006
Am gasit pe un site (imi pare rău dar am uitat să inregistrez si sursa...) o modalitate de a folosi si alte placi video pentru accelerarea cuda in CS 5.

Abia astept sa imi iau o placa video si sa testez si eu...probabil, voi merge pe o varianta GTX 260 sau mai ieftina...
Pana atunci, ata?ez pt pasionati, fisierul text în care sunt descri?i pa?ii necesari pentru a folosi ?i alte plăci video pt accelerarea CUDA in CS5.

Succes ?i a?tept impresii...

Attached Files


Edited by bydede, 29 July 2010 - 11:53.


#40
Ohim

Ohim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 14.04.2010

View Postbydede, on 29th July 2010, 12:47, said:

Am gasit pe un site (imi pare rău dar am uitat să inregistrez si sursa...) o modalitate de a folosi si alte placi video pentru accelerarea cuda in CS 5.

Abia astept sa imi iau o placa video si sa testez si eu...probabil, voi merge pe o varianta GTX 260 sau mai ieftina...
Pana atunci, ata?ez pt pasionati, fisierul text în care sunt descri?i pa?ii necesari pentru a folosi ?i alte plăci video pt accelerarea CUDA in CS5.

Succes ?i a?tept impresii...
folosesc asta de ceva timp :)

http://blog.krama.tv...dia-cuda-cards/

http://www.studio1pr...PremiereCS5.htm

#41
bydede

bydede

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 06.05.2006
excelente informații, mulțumesc!

#42
nicu201

nicu201

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 10.08.2005
sau aici  [ https://player.vimeo.com/video/13440307 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]   am urmat intocmai pasii ...la mine pe un gt220 nu functioneaza,desi tipu zice ca da..

Edited by nicu201, 29 July 2010 - 17:31.


#43
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Trebuie sa ai 1GB de memorie video, altfel nu merge.

#44
nicu201

nicu201

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 10.08.2005
Are 1 giga de memorie...am bagat 1.30 ore material avchd in cs 5.Tranzitiile nu au mai cerut render in schimb a durat mai mult encodarea(cu o jumatate de ora mai mult)care practic jumatatea de ora este randarea tranzitiilor

Edited by nicu201, 29 July 2010 - 18:46.


#45
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
A, pai verifica daca este folosit GPU cu GPU-Z... Simultan cu Resource Manager, ca sa vezi simultan si cat ai ocuparea la CPU.

Probabil ca, asa cum zic si ei, nu se justifica la placi video slabe, nu vei intrece performantele CPU (depinde evident si ce CPU ai). GT220 are numai 48 de core, mai putin decat 9600GT (64 core). Si la frecventa mai mica (500MHz fata de 550MHz).
Insa daca Adobe foloseste GPU, chiar daca nu castigi timp, ai CPU liber sa faca altceva.

#46
SDDaniel

SDDaniel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 06.01.2007
Nu stiu cum de merge la voi dar la mine nu reusesc...Am un GeForce 8800GTX, am adaugat info la fisierul "cuda_supported_cards.txt" dar nimic. Poate ma ajuta cineva!

#47
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
1. run cmd<ENTER>
2. cd \<ENTER>
3. cd \Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS5<ENTER>
4. GPUSniffer.exe<ENTER>
5. Copiaza ce scrie la "Render String" EXACT cum apare (litere mari/mici), pana la semnul /PCI. Copiaza si Total Video Memory.
6. run Notepad.exe<ENTER>
7. File>Open> Navigati pana in \Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS5 si deschideti fisierul cuda_supported_cards
8. La sfarsitul listei adaugati stringul cardului propriu. Save si exist notepad.
9. Click dreapta pe desktop. Alege "nVidia Control Panel". Alegi "Manage 3D Settings". Alegi TAB-ul Program Settings si pentru "Adobe Premiere CS4 (sau CS5).
10. In lista, la "Multi-display mixed/GPU acceleration" alegi "Compatibility Performance Mode". APPLY si exit.
11. In Adobe la "Project>Project Settings>General" se poate alege render "Mercury Playback Engine GPU Acceleration"

#48
SDDaniel

SDDaniel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 06.01.2007
Exact asa am facut dar degeaba...nu-mi dau seama unde e greseala!

C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS5>GPUSniffer.exe
Device: 0000000000293E38 has video RAM(MB): 768
Vendor string:    NVIDIA Corporation
Renderer string:  GeForce 8800 GTX/PCI/SSE2
Version string:   3.0.0

OpenGL version as determined by Extensionator...
OpenGL Version 3.0
Supports shaders!
Supports BGRA -> BGRA Shader
Supports VUYA Shader -> BGRA
Supports UYVY/YUYV ->BGRA Shader
Supports YUV 4:2:0 -> BGRA Shader
Testing for CUDA support...
   Found 1 devices supporting CUDA.
   CUDA Device # 0 properties -
   CUDA device details:
      Name: GeForce 8800 GTX      Compute capability: 1.0
      Total Video Memory: 739MB
   CUDA driver version: 3010
CUDA Device # 0 not choosen because CUDA version 1.0 is not supported.
Completed shader test!
Internal return value: 7

#49
nicu201

nicu201

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 10.08.2005

View PostSuperDuper, on 29th July 2010, 22:16, said:

A, pai verifica daca este folosit GPU cu GPU-Z... Simultan cu Resource Manager, ca sa vezi simultan si cat ai ocuparea la CPU.

Probabil ca, asa cum zic si ei, nu se justifica la placi video slabe, nu vei intrece performantele CPU (depinde evident si ce CPU ai). GT220 are numai 48 de core, mai putin decat 9600GT (64 core). Si la frecventa mai mica (500MHz fata de 550MHz).
Insa daca Adobe foloseste GPU, chiar daca nu castigi timp, ai CPU liber sa faca altceva.


Am testat asa:
Pe un Quad 8300 la 2.50 Ghz,ram 4 giga,WIN 7 cu 64 bit,PV gt220 gygabite si Premiere cs5 si 5 minute filmare avchd la rezolutia 1440x1080 au iesit urmatoarele scoruri:
cu cuda activat:GPU-90%,CPU-66-78%,RAM-2,36 GB,timp la encodare 5,58 min
fara cuda activat:GPU-1%,CPU-100%,RAM-2,65gb,timp la encodare 5,11 min

#50
Ohim

Ohim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 14.04.2010

View PostSDDaniel, on 2nd August 2010, 09:55, said:

Exact asa am facut dar degeaba...nu-mi dau seama unde e greseala!

C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS5>GPUSniffer.exe
Device: 0000000000293E38 has video RAM(MB): 768
Vendor string:    NVIDIA Corporation
Renderer string:  GeForce 8800 GTX/PCI/SSE2
Version string:   3.0.0

OpenGL version as determined by Extensionator...
OpenGL Version 3.0
Supports shaders!
Supports BGRA -> BGRA Shader
Supports VUYA Shader -> BGRA
Supports UYVY/YUYV ->BGRA Shader
Supports YUV 4:2:0 -> BGRA Shader
Testing for CUDA support...
   Found 1 devices supporting CUDA.
   CUDA Device # 0 properties -
   CUDA device details:
      Name: GeForce 8800 GTX      Compute capability: 1.0
      Total Video Memory: 739MB
   CUDA driver version: 3010
CUDA Device # 0 not choosen because CUDA version 1.0 is not supported.
Completed shader test!
Internal return value: 7
www.nvidia.com fa si tu un update la driverii video ...

@Nicu201 Ok iti dau sa faci alt test (desi placa ta video e cam slaba sincer pt astfel de task`uri) ia materialu tau hd si aplica 2 corectii de culoare eventual fa si un picture in picture , vezi cum se misca in software mode si cum se misca in GPU accelerated.

Edited by Ohim, 02 August 2010 - 11:51.


#51
SDDaniel

SDDaniel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 06.01.2007
Driverii sunt ultimii aparuti pe saitul nvidia. Sistemul de operare este Win7 pe 64, procesor Quad core Q8300...4GRAM.

#52
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
@Nicu201 - se vede ca GT220 ala merge, dar este cam egal ca performante cu 1/3...1/4 dintr-un quad Intel la 2.5GHz :)
Ca arhitectura (48 cores) este fix intre GF9500GT (32 cores) si GF9600GT (64 cores)...

Edited by SuperDuper, 02 August 2010 - 12:44.


#53
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009

View PostSDDaniel, on 2nd August 2010, 09:55, said:

Exact asa am facut dar degeaba...nu-mi dau seama unde e greseala!

C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS5>GPUSniffer.exe
Device: 0000000000293E38 has video RAM(MB): 768
...


De aia nu-ti merge, trebuie sa ai 1 gb minim

#54
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Mai exact valoarea minima este 796MB:

Quote

2) The video card must have 796 meg of ram or more. Most video cards come with 512K, 1GB or more. Go with a 1GB card or higher card.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate