Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2
 Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...
 Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...
 Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...

videoproiector vs oricare display

Produse comandate din china (wish...
 

GPU Transcoding

- - - - -
  • Please log in to reply
80 replies to this topic

#73
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009
Fiecare componenta conteaza. Procesor-RAM-Video-HDD: performanta sistemului e data de cea mai slaba componenta.
Desi nu demult sustineam ca "HDD-ul n-are cum sa fie o problema la AVCHD, deoarece e numai 2-3MB/s" acum am vazut ca nu e chiar asa. Cu cat configuratia spatiului alocat este mai optimizata (hdd separate, RAID), cu atat sistemul merge mai bine.
Daca i7-930 e "avion", inseamna ca i7-980X este "OZN"  B)

#74
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007
Multumesc, imi pare bine ca ti-ai dat seama si imi dai in sfarsit dreptate . In schimb memoria RAM, la editare video, mai mult de 8 GB nu prea merita efortul. Daca lucrezi si foto, atunci, da, e foarte importanta.

Edited by ironzzz, 28 September 2010 - 17:55.


#75
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009
OK, din pacate trebuie sa te contrazic in legatura cu memoria, e la fel de importanta ca celelalte componente. M-am uitat in rezultatele postate pe www.ppbm5.com, diferenta de performanta de 6-12 GB si 12-24 GB pe aceleasi sisteme poate fi si de 50%.

#76
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006

View PostCristianAdrian, on 28th September 2010, 10:19, said:

Daca i7-930 e "avion", inseamna ca i7-980X este "OZN"   B)
Eh, fata de "Loganul" E3300 al meu (chiar OC la 3.2GHz) este.

Cand zic ca imi fac si eu upgrade la CPU, strica cate ceva nevasta la masina :) Azi a pus-o de un alternator (a lasat luminile aprinse si a pornit masina cu bateria aproape goala). Costa exact cat un quad...

Edited by SuperDuper, 29 September 2010 - 02:23.


#77
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007
CristianAdrian, nu te contrazic, eu spun ce vad la mine in sistem. La randare, memoria nu trece de 4 - 5 gb ocupati, doar cand lucrez cu fotografii atunci ajunge sa fie ocupata toata.

#78
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009
Depinde cum ai setat utilizarea memoriei pentru aplicatiile Adobe. La mine am 4 gb instalati, pot folosi maxim 2,5 pentru Adobe. Deci niciodata nu vei folosi toata memoria, mai are nevoie si windowsul ;)

Edited by CristianAdrian, 29 September 2010 - 07:33.


#79
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007
Eu lucrez in Corel, salvez ceea ce fac  "same as first clip" si apoi authoring cu Tmpegenc . Pai daca la tine iti ocupa 2,5 gb, inseamna ca poti sa pui si 32 gb ca tot atat va ocupa si aceeasi performanta va fi. Nu vad de unde sa aiba performanta mai mare daca ocupa ceeasi cantitate de ram. o sa incerc si eu astazi sa vad daca il limitez la 4 gb si apoi il las pana la 8 gb

#80
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009
Ocupa maxim 2,5 la 4gb ram pentru ca are o formula de calcul de ocupare a memoriei. Tocmai am dat exemplele mai sus ca sunt diferente mari de performanta de la 6 la 12 GB (sau de la 12 la 24). Din cate-mi dau seama, din totalul memoriei nu se atinge de 1,5 GB RAM (ii lasa pentru sistem), deci daca ai 8GB, suita adobe isi poate rezerva maxim 6,5GB. Probabil ca si alte softuri fac la fel, posibil unele sa fie mai bine sau mai slab optimizate pentru folosirea memoriei.

#81
machee

machee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 23.03.2006

View PostCristianAdrian, on 12th August 2010, 14:34, said:

Pana zilele trecute aveam in PC un Ati 4870 cu 1GB. Am decis sa-mi iau un GTX470. Diferentele nu au fost cele la care ma asteptam eu.
La editare AVCHD 1920x1080i in PProCS5 s-a activat MPE-ul, merge putin mai repede, tranzitiile (dissolve) sunt calculate de placa video (inclusiv fast color corrector si celelalte efecte marcate). Insa nu pot trage fluent de cursor prin timeline cum fac la DV sau HDV dar oricum se misca putin mai bine decat pe Ati. Iar uneori am remarcat totusi ca Ati rula mai fluent anumite segmente din editare. Exportul in format DVD dureaza intradevar mult mai putin, intra in actiune placa video (50-60% gpu load, timpul de export cam 30-40 minute la un proiect de 1,20h), insa la exportul in bluray (avchd sau mpeg2) placa video nu are nici o influenta! Ciudat ca citisem ca trebuie sa se intample tocmai invers.
In AE nu am observat nici o imbunatatire, am exportat niste meniuri care le exportasem anterior cu text modificat, diferenta de timp a fost nesemnificativa.
Mai continui testele.
Concluzia este ca procesorul ramane totusi cel mai important.





Salut! As vrea sa ma ajuti intr-o problema daca se poate.
Am instalat Premiere CS 5 si incerc sa instalez Vitascene pentru Cs 5. Imi arata ca se instaleaza in fisierele lui CS 5 dar cind deschid premierul nu-mi apare la Video Transitions folderul proDAD asa cum apare la CS 4.
Am tot instalat si dezinstalat si nu-mi apare.
Imi poti da ceva sfaturi?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate