Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Finala Eurovision 2024

De ce nu protestati?

Etanșare intre cada perete b...

Backu-up box Fronius
 Router de la Digi nu face fata la...

Magnolii

Achizitie LG OLED evo 55C31LA - e...

Aplicatii PV Huawei Sun
 Istoric deplasari - GPS

Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...

One week meal plan - Pachet
 Apometru defect?

Nelamurire legalitate TVA casa noua

Huawei P20 Lite, ecran negru la a...

Bibelorui, macrameuri si altele
 

Instalare linux ubuntu de pe un USB

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
daDDo

daDDo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 26.10.2007
Am si eu nevoie de careva sau de un tutorial in romana daca se poate cum sa instalez Ubuntu de pe un usb ms

#2
cgherman

cgherman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 22.03.2007
daca nici la maronii nu gasesti....


https://help.ubuntu....on/FromUSBStick


ti-a fost lene sa cauti...

#3
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Il vrea in romana. :)

#4
cgherman

cgherman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 22.03.2007

View PostFratello_2007, on Jul 17 2008, 10:46, said:

Il vrea in romana. :)

da. sa-l traduca online  :thumbup:

#5
Dj Kamikaze

Dj Kamikaze

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 13.08.2006
traducere articol :
Instalarea de pe USB Stick
Această pagină descrie cum să instalați Ubuntu prin copierea conținutului CD-ul de instalare la o unitate USB cum ar fi un memory stick (flash sau unitate) și a face stick-ul USB sau boot-abil. Acest lucru este la îndemână pentru mașini portabile de genul ultra notebook sau pentru cei care nu au o unitate de CD, dar pot efectua boot de pe un dispozitiv USB de media.

Principalele etape sunt:
Pregătiți USB stick
Boot-ați computerul de pe USB stick.
Instalati Ubuntu ca de pe un CD de bootare

Notă: Este foarte recomandat să utilizați cea mai recentă versiune de Ubuntu pentru a pregăti stick-ului USB.

Vezi, de asemenea, instrucțiuni pentru memoriile USB din ghidul oficial de instalare.

Verificați-vă  stick-ul USB.

Boot-area de pe un dispozitiv USB  poate fi foarte la îndemână, dar nu există nici o garanție că ea va lucra cu configuratia calculatorului dumneavoastra și stick-ul USB. Chiar dacă sunteti în măsură să boot-ați de pe stick-ului USB de pe un calculator, acest lucru nu înseamnă că acesta va merge si pe celalalt calculator. Puteți încerca să experimentați cu diferite setări în BIOS-ului PC-ului pentru a face sa mearga sticku sub/

Asigurați-vă să alegeți un Memory Stick că este suficient de mare pentru a organiza conținutul CD-ul de instalare (in jur de 700MB), 1GB este recomandat. Traducere de SYSLINUX, înainte de 3,00 necesită utilizarea unui sistem de fișiere FAT16, care provin de cele mai multe memoriile USB formatate deja. Aceasta este cea mai compatibilă cu sistemul de fișiere, și este recomandată. Ca versiune de 3,00, de asemenea, FAT32 este susținută de SYSLINUX.

Introduceti stick-ul USB sau doriți să folosiți pentru programul de instalare. Câteva secunde după introducerea în stick-ul USB sau executați comanda dmesg sau sudo fdisk-l pentru a găsi numele dispozitivului care a fost atribuit. Restul se referă la instrucțiunile / dev/sdX1, amintiți-vă să înlocuiți X cu dispozitivul dumneavoastră de locație.

Abordări automate

UNetbootin (GUI-based, fie ca ruleaza de pe Windows sau Linux)

UNetbootin automatizează această sarcină oferind o interfață grafică pentru a crea un boot Ubuntu Live unitate USB de la un fișier ISO, si se poate rula atât de pe un sistem de operare Windows sau Linux, sau de pe un LiveCD.

Pe 8.04.1 (Hardy) x386 Desktop Live CD (și, eventual, altele?), Sunt necesare măsuri suplimentare, după UNetbootin de finalizare:
Ștergere syslinux.cfg stick-ul USB sau de la directorul rădăcină
Redenumiți isolinux directorul de syslinux, pentru a
Redenumiți fișierul isolinux.cfg în (acum) syslinux, directorul de la syslinux.cfg

Notă: Cea mai recentă versiune a UNetbootin nu pare sa mai contina alti de configurare după cum s-a observat cu Hardy 8.04.01 (mattisking, 7.19.2008)


LiveUSB (GUI-based, care ruleaza de pe un LiveCD)
S-ar putea să fii interesat de GUI instrument care este în curs de dezvoltare. El automatizează procesul de creare a unui stick USB boot-abil de la un sistem care rulează Ubuntu Live CD. https: / / launchpad.net / LiveUSB - probono

isotostick.sh (de linie de comandă shell script, care ruleaza de la Linux)

Atenție: Rularea script-urilor de la site-uri web nesigure este un real pericol!

Cea mai simplă modalitate, care, de asemenea, funcționează cu versiunea DESKTOP de instalare, este de a folosi script-ul de la isotostick.sh http://www.startx.ro/sugar/ descărcati script-ul, faceti-l executabil și rulați scriptul de genul:
sudo apt-get install syslinux, mtools
wget http://www.startx.ro...r/isotostick.sh
chmod + x isotostick.sh
sudo. / isotostick.sh ubuntu-7.10-desktop-i386.iso / dev/sdX1

Nu uitați să înlocuiți / dev/sdX1 cu numele partiției dvs. USB stick găsit în secțiunea anterioară! Veți vedea unele mesaje "operațiunea nu este permisa" sunt erori de script-ul atunci acesta  încearcă să copieze legăturile simbolice pentru /dists/stable și / /dists/unstable. Acest lucru se datorează faptului că sistemele de fișiere FAT16 nu pot sa  manipuleze legături simbolice, dar nu va va provoca nici o problemă.

Acum puteți să boot-ati de pe stick-ul USB și sa instalați Ubuntu, ca si cum ați fi avut bootat de pe CD-ul bootabil.

Comentariu: Încercarea de a folosi acest Feisty pe o masina pentru a copia un Gutsy (LiveCD) ISO. Script-ul nu va apărea pentru a copia toate folderele. De asemenea, se așteaptă ca, / usr / bin / syslinux / MBR - care nu este prezent cu syslinux, de la Feisty repos. -- JulesTheMisfit Comentariu: pare să funcționeze, hardy.iso pe un hardy mașină.

Manual de abordare

Pe scurt Iată ce trebuie să faceți:
Asigurați-a unitate flash USB, utilizând SYSLINUX boot-abil.
Copiați conținutul de Ubuntu CD pe Flash Drive (asigurați-vă că includeți fișiere ascunse / directoare).

Redenumiți isolinux directorul de la syslinux, iar fișierul isolinux.cfg la syslinux.cfg

doar pentru versiunile vechi de syslinux: Copiați fișierele de la unele sub-directoare la directorul rădăcină și să editați un pic syslinux.cfg.
Boot-ați de la computerul dvs. USB Flash Drive.

doar pentru instalare CD-ul alternativ și de pre-7,04 versiuni: Creați un fake CD-ROM-ul și mount-a unitate flash pentru a / cdrom Ubuntu în timpul procesului de instalare.

doar pentru instalare CD-ul alternativ și 8,04 Ubuntu: Vezi un forum posta pe un sistem de fișiere suport problemă.

Asigurați-vă stick USB boot-abil cu SYSLINUX

SYSLINUX este un boot-loader-ul care operează în largul MS-DOS/Windows un sistem de fișiere FAT. Cele mai multe provin de pe memorii flash USB cu un sistem de fișiere FAT. Iată cum puteți să adăugați o bootblock SYSLINUX de a stick-ului USB:

Asigurați-vă că "syslinux," este instalat. SYSLINUX este disponibil atât pentru Linux si MS Windows (executabil, este în arhivă sub \ win32 \ syslinux.exe). Pentru mai multe informații, verificați pagina de pornire SYSLINUX: http://www.syslinux.org/. Pe Ubuntu Linux, instalați-l cu:
  sudo apt-get install syslinux, mtools

Atașați stick-ului USB la computer și mount-ați. Acest lucru se poate întâmpla în mod automat. Dacă folosiți Linux si nu mount-ată automat, obține, puteți să mount-ați utilizând o comandă cum ar fi mount-t vfat / dev/sda1 / mnt. Notă mount (de exemplu, în / mnt în exemplu. Dacă utilizați Windows, ar trebui să obțineți mount-ată automat. (Dacă nu versiunea dvs. de Windows este, probabil, destul de vechi, și veți avea nevoie pentru a instala un driver pentru USB Joystick-ul primul. verificarii pagina de pornire a vânzătorului.) Notați litera de unitate pe care Windows îl atribuie (de exemplu, F:).

Asigurați-stick-ul USB sau boot-abil. Dacă folosiți Linux și stick-ului USB este montat la fel ca în exemplul de mai sus, folositi:-s syslinux / dev/sda1. Dacă utilizați Windows și are Flash Drive scrisoare F: atribuit lui la fel ca în exemplul de mai sus, folosiți: syslinux-s-M F:

Ar trebui să vedeți un fișier nou, denumit ldlinux.sys în directorul rădăcină al unității dvs. de flash. (Rețineți că acesta este un fișier ascuns, s-ar putea să nu-l vedea în Windows Explorer; încercați dir / a F: de la un prompt de comandă). Acum puteți efectua boot de pe USB stick. Citiți pe o dată că veți primi un mesaj și SYSLINUX un "" boot: "" prompt.
Copiați Ubuntu CD pe stick USB

Copiați conținutul de pe CD-ul de instalare Ubuntu pentru a stick-ului USB (adică toate fișierele și directoarele care se află pe CD-ul de instalare). Vă rugăm să nu o copiați o imagine ISO de CD-ul de instalare.

Asigurați-vă că asemenea copie fișierelor și directoarelor ascunse (ex. cei cu numele care incepe cu o "."). În Gnome, apăsați CTRL-H pentru a vedea fișierele ascunse. In MS Windows, puteți utiliza următoarea comandă, presupunand ca D: este unitatea CD-ROM-ul si F: este stick-ul USB sau:
xcopy / e / h / k d: \ *.* f:

Mutare fișiere în directorul rădăcină

Acest pas nu este necesar dacă ați pregătit Flash Drive cu 3,35 syslinux, sau mai nou (Ubuntu 7.10).

Copy (sau de mutare) a declarat fisiere de la urmatoarele directoare la directorul rădăcină al dvs. USB stick:
isolinux (toate fisierele)
Casper (vmlinuz și initrd.gz)
instalare (toate fisierele)

Mutare pentru a Gutsy stabil

Numai este nevoie pentru a instala Ubuntu 6,06 alternativ CD

Redenumiți directorul dists / Gutsy la dists / stabil.

Cred că aceasta depinde ușor de pe CD-ul care, și care de instalare pe care îl folosiți. Am avut probleme atunci când dists / Gutsy a fost și atunci când lipsește dists / stabil a fost lipsesc și nu sunt sigur ce au fost circumstanțele. Când se întâmplă aceasta, trebuie doar să treceți la un shell și redenumiți-l în a zbura, apoi să reveniți la programul de instalare și întrebați-l să încercăm. (Sistem de fișiere vfat nu acceptă legături simbolice, din păcate. Dacă aveți spațiu liber pe disc și un pic de răbdare, puteți să o copie pentru celelalte total centura si suspenders soluție.) - Epoca

Pentru oricine care încearcă să instalați noul Ubuntu 7.04 (Feisty) cu acest ghid: Aveți posibilitatea să săriți peste acest pas. De fapt, ea nu contează dacă ștergeți fișierul numit dists / stabil și redenumiți dists / feisty la dists / stabil. -- Boo

Ajustați SYSLINUX.CFG

Pentru versiunile recente de syslinux, trebuie doar să redenumiți directorul isolinux syslinux, și pentru a redenumi fișierul isolinux.cfg În acest director pentru a syslinux.cfg.

Pentru versiuni mai vechi: Copy (sau redenumiți) fisierul isolinux.cfg la syslinux.cfg. Apoi, editați fișierul și eliminați / Casper / sau / install / de referință în toate căile. De exemplu v-ar schimba linia ce conține default / Casper / vmlinuz vmlinuz la valoarea implicită. Salvați fișierul, și asigurați-vă că acesta este numit syslinux.cfg. Nu contează dacă linia pauzele sunt în format DOS sau Linux.

Din nou, pentru oricine instalarea de Ubuntu 7.04 (Feisty): Trebuie doar să eliminați / install / de referință. Singura linie, este kernel-ului este de găsit / install/mt86plus, care trebuie să fie modificat pentru a kernel-ului / mt86plus. -- Boo

nu, nu este. au existat 23 intrări pe isolinux.cfg - CAPI

Am găsit douăzeci și unu, cu Feisty, și syslinux, 3,51 - Gedanken

Boot-ați de pe USB stick

Boot-ați computerul de pe USB stick. De instalare poate fi executată acum ca daca ar fi boot-ați de pe CD-ul de instalare.

Mount-area stick-ul USB sau ca / cdrom

Acest pas este necesar doar pentru instalare CD-ul alternativ și Ubuntu 6,10 sau mai vechi.

Comutați la cea de-a doua consolă virtuală în timpul primelor două ferestre de dialog (atunci când a întrebat despre limba preferată pentru instalare etc) apăsând "" ALT-2 "". Faceți următoarele:

mkdir / cdrom / dev / cdrom

cd / dev / cdrom

ln-s ../sda1 cdrom0 (în cazul în care sda1 este stick-ului USB)

mount-t vfat / dev/cdroms/cdrom0 / cdrom

Apoi reveni la prima consolă virtuală prin apăsarea "" ALT-1 "". Continuați instalarea Ubuntu ca daca au fost difuzate de pe CD.

Acesta a fost un pic înșelător până când am primit-o de a se blocheze. Trebuie să aveți hardware-ul de detectare a detecta hda dvs. înainte de a putea mount-o! Dar doar să așteptați până când el se plânge de o lipsă CD-ROM-ul, atunci nu încerca să-i spuneți util de unde să-l uite. Trebuie doar să acceptați de dialog în cazul în care se spune că această fază a eșuat, apoi trece pe la consolă virtuală și mount-t vfat / dev/hda3 / cdrom. (I omit de gyrations cu / dev / cdrom, ele nu par a fi necesar.) Înapoi în programul de instalare, ar trebui să aveți posibilitatea de a proceda la punctul următor în caseta de dialog. (Amintiți-vă, eu am vorbit despre textul-doar instalare. De asemenea, poate fi diferită în GTK instalare.) - Epoca

Cred doar în fugit https: / / launchpad.net / distros / ubuntu / + source / Casper / + bug/63277 - SvenHerzberg

Atunci când instalați Ubuntu 7.04 (Feisty), nu a existat nici o nevoie pentru mine de a monta flash. -- Boo

Acest lucru nu este pentru mine folosind supleant gutsy iso - adică mount-t vfat usbdev țintă nu reușește cu "nici un astfel de dispozitiv". Nu este un forum thread aici: http://ubuntuforums....ad.php?t=405008 In prezent stiu de nici o soluție, ci de a utiliza în mod regulat ISO. -- Stenico

După instalarea

După ce ați finalizat instalarea, editați / etc / fstab și asigurați-vă că / media/cdrom0 puncte de la unitatea de CD și nu pentru a USB stick. Dacă nu, ați putea obține această eroare la încercarea de a monta un dispozitiv USB stick: "Nu se poate monta volum. Incorectă montare opțiune atunci când încercarea de a monta volum." Aceasta deoarece programul de instalare consideră că este instalarea de la o unitate de CD (bug 150872).

Deschideți / etc / fstab pentru editare, de exemplu,

sudo gedit / etc / fstab

Găsiți o linie de genul acesta (de obicei, la sfârșitul):

/ dev/sdb1 / media/cdrom0 UDF, iso9660 user, noauto, exec, utf8 0 0

Comentarii și-l, prin plasarea unui # la începutul:

# / dev/sdb1 / media/cdrom0 UDF, iso9660 user, noauto, exec, utf8 0 0

Puteți de asemenea să redenumiți reale cdrom mount la / media/cdrom0 dacă doriți.

Salvați fișierul și ați terminat.

Vedeți de asemenea

https: / / wiki.ubuntu.com / LiveUsbPendrivePersistent

Comentarii și depanare

-- Pentru o metodă alternativă, care funcționează cu Feisty vezi: https: / / help.ubuntu.com/7.04/installation-guide/i386/boot-usb-files.html) - Monkeymind

-- Instrucțiunile de acolo funcționează perfect cu gutsy, de asemenea, dar pe masina mea i nevoie pentru a adăuga "vesa vga = 771" la "append =" linie în syslinux.cfg. După ce că procesul a fost complet unproblematic - Matt Pret

-- De asemenea, am reusit instalarea pe un Libretto 100CT prin utilizarea unei 2,5 "disc IDE într-una dintre cele ieftine USB cradles. Această mașină nu are nici un CD-ROM-ul, nu dischetă (pe unitate), nu USB. I-am luat libertatea de annotate la experiențele mele în stil indentat, ca aceasta. - Epoca

-- Am instalat pe un IBM x40, utilizând conținutul de mini.iso pentru edgy pe un USB stick in loc de a folosi ISO de CD bulkier supleant. Am avut numai pentru a instala și a redenumi isolinux.cfg syslinux, pentru a syslinux.cfg (nu am avea de a schimba conținutul fișierului). A fost foarte ușor. Nu mi-au fooling să încercați programul de instalare în gândire a stick a fost CD-ul și mizerie, cu legături simbolice etc - MikkelErup

-- N-am reusit instalarea de Ubuntu 7.04 (Feisty) cu acest ghid și doar câteva modificări am adăugat. Ubuntu este stabilă și rulează fără probleme - Boo

-- Scurt ghid (pentru a ajunge la ideea): mkfs.vfat / dev / <usbstick>; fdisk / dev / <usbstick> (facem boot-abil);. / Isostick.sh ubuntu-7.10-desktop-i386.iso / dev / < usbstick>; - Syke

-- Multumesc pentru sfaturi baieti, de asemenea, ea a lucrat pe sistemul meu laptop: l-am instalat cu 7,10 (și LVM criptat partițiile necesare I). Am nevoie de

a) o rețea de link-ul de instalare și mini.iso http://archive.ubunt...etboot/mini.iso,

B) un sistem de lucru cu 7,10 syslinux, și mtools (Pe feisty: apt-get install syslinux).

c) cat / etc / mtab pentru a afla meu a fost la usb / dev/sdb1, montat în / media / Flashdisk:
syslinux-s / dev/sdb1
mount-o loop / home / stilus / Spațiul de lucru / mini.iso / media/cdrom0 /
cp-r / media/cdrom0 / * / media / Flashdisk
cd / media / Flashdisk
mv isolinux.cfg syslinux.cfg
cd /
umount / media / Flashdisk

Plugged în acest Flashdisk de a-mi fi-instalat sistemul, și că a fost că: Lăsați netinstall începe! -- Scriere

-- Acest lucru nu funcționează, cel puțin pentru mine. Boot-ați în syslinux, nu reușește deja: selectând "install" din meniul de boot, prezinta un dialog "install. / vm" cu butonul "Start", care face nimic. Se pare că acesta încearcă să se interpreteze cumva calea "install / vmlinuz" ca un singur fisier 8,3, rezultând în prostii "install. / vm". Același lucru se întâmplă și pentru toate celelalte opțiuni de boot. După pornirea în manual, am primit mai multe erori de mai târziu, pe la încercarea de a găsi pachete pentru instalare.

-- Ce despre un Ghidul pentru utilizarea sau tutorial despre Grub syslinux, în loc de?

-- (Hardy) a trebuit să boot-abilă a comuta starea de stick-ul USB sau utilizați parted, ca pe instrucțiunile de printuri isotostick.sh:

Partiția nu este marcat boot-abil! Puteți marca partiției ca boot-abil cu # / sbin / parted / dev / SDC (parted) N comutare de boot (parted) quit

Pe de Partiționare Flash Drive

-- Am partitioned de disc pentru instalarea cu camera pentru mai multe imagini de boot. Am creat hda1 pentru / boot (în retrospectiv?, poate nu este necesar), hda2 pentru swap (din nou în retrospectiv?, s-ar putea merge într-o partiție extinsă; daca as face-o din nou Voi adăuga bun Woody vechi disc de instalare rescue288 imagine - continuare viabile si valoroase ca o salvare pe disc!), hda3 pentru Gutsy 6,06 server de instalare CD-ul de fișiere (acesta este un sistem redus de memorie care nu poate boot-a LiveCD-ul regulat, mi sa spus), ca și hda4 o partiție extinsă pentru restul de hibernare și reală a BIOS-ul de fișiere, partiții rădăcină.

În această etapă, doar am marcat de instalare ca partiție capabilă de boot. Este o partiție FAT16 (tipul partiției 06).

Deoarece nu există încă un sistem de fișiere, partiții nou creată trebuie să fie formatate. mkfs-t vfat / dev / sdXY ... reală și să fie atent să nu format greșit disc de greseala. (Deci, în cazul meu, acest lucru ar fi sda3 aici.)

Nu trebuie să mount-ați partiții decât orice altă hda3/sda3), deși, de fapt, Ubuntu va încerca automat să montați toate cele care au un sistem de fișiere pe acestea. De fapt, am câteva momente și apoi unplugged replugged cablul USB la acest punct, pentru a vă asigura că tabela de partiții a fost synced OK, apoi noua partiție a fost în mod automat montat pe / media / USBdisk (și USBdisk-1, USBdisk-2 etc suplimentare pentru partiții sau dispozitive

.. montare cu argumente nu vă va spune ce e în cazul în care, dacă nu sunteți siguri).

p.s nu l-am mai corectat

Edited by Dj Kamikaze, 19 July 2008 - 21:12.


#6
ooopsss

ooopsss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 29.11.2005
Loolll ce tare..crezi ca unul care nu a mai facut asa ceva... reuseste sa faca dupa traducerea asta?... nici o sansa..daca vreti sa ajutati postati pasii step-by-step ...

#7
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Nu vrei sa vina omul acasa sa va instaleze pe stick?
Hai ca e culmea.
Step by step. Tocmai asa este explicat si in detalii suficiente.
Daca ceva nu va este clar aveti google.
Daca sunteti lenesi sa cititi si sa invatati ceva nu mai instalati domnule nimic.
Chemati specialistii si platitii pt. munca depusa.

#8
ooopsss

ooopsss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 29.11.2005
nu crezi ca ca acel post tradus automat cu google translate a fost pus degeaba?.. nu cred ca e de ajutor pt nimeni... mai bine nu se posta...

#9
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Nu e dat cu google translate.
L-ai citit cel putin?
Sau postezi aiurea?
Sau daca nu iti convine in romana cauta ca o sa gasesti pe net in engleza.
Cat de praf poti sa fi sa nu intelegi ceva in limba romana?
Daca nu te descurci asa atunci lasa-te, apuca-te de crosetat.

Edited by Fratello_2007, 14 November 2009 - 18:30.


#10
ionutzradu

ionutzradu

    Esti bujia vietii mele ,fara tine dau rateuri :D

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,237
  • Înscris: 27.08.2009
Am si eu o nelamurire tot cu linux pe stick (de fapt cu ubuntu)
Am gasit nu mai stiu ce program de facut stick bootabil cu Ubuntu si am reusit dar am gasit  o optiune care nu o inteleg..
In timp ce rulez programul am o optiune sa setez marimea "persistent mode"  iar la bootare imi apare si persistent mode....
CE POATE FI ACEASTA OPTIUNE.

#11
danutHD

danutHD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,909
  • Înscris: 17.06.2009
wrong post

Edited by danutHD, 16 December 2009 - 21:57.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate