Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...
 Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade
 Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 

O problema mai delicata

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
103 replies to this topic

#1
gatuzo

gatuzo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 10.11.2007
Salut ! Apelez la voi intr-o problema care ma tot framanta de cateva zile . Ca sa intru direct in subiect... am cunoscut o fata (sora unu-i coleg de-al meu) , ea e penticostala . Faza e ca m-am indragostit de ea (cred) sau in orice caz , imi place foarte foarte mult de ea . Acuma problema e ca eu nu prea stiu cum s-o abordez pentru ca niciodata nu mi-a placut de o fata de alta religie in afara de cea ortodoxa (eu fiind baptist) . Mi-e frica sa nu stric ceva , poate pe fetele "pocaite" (cum ne zic ortodoxii) trebuie sa le iau altfel stiu si eu... sper ca intelegeti ce vreau sa zic :P . Astept ajutor ! cei ce au chef de caterinca sunt rugati sa stea de-o parte . A si inca un amanunt poate conteaza , eu am 15 ani ,iar ea 14 :) Mersi !

#2
Ruben121

Ruben121

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 22.02.2008
Citeste Ezra cap10  si fa ce vei crede.

#3
gatuzo

gatuzo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 10.11.2007
Am citit capitolul . Nu cred ca e cazul meu sau ce ? Un baptist nu poate sa aiba o femeie penticostala ? :D Ceilalti care nu puteti sa ma ajutati cu sfaturi va rog macar sa va rugati pt mine . Multumesc !

Edited by gatuzo, 19 April 2008 - 21:32.


#4
pykko

pykko

    I love, therefore I am

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,228
  • Înscris: 10.02.2006
Rugaciunea te va ajuta. Dumnezeu iti va raspund sigur daca te rogi sincer si esti dispus sa-L asculti.
Sfatul meu este insa sa incerci sa o cunosti mai bine inainte de a face pasul spre intalnirile romantice in doi. Incearca sa iesiti undeva intr-un grup de prieteni si prin activitati comune sa o urmaresti si sa-ti dai seama exact ce calitati are.

Intalnirile in doi vor pune fata-n fata doua persoane care vor incerca bineinteles sa impresioneze pe celalalt si sa ascunda defectele si imperfectiunile.
Oricum desi poate voi atrage un val de critici varsta voastra este cam mica pentru o astfel de relatie. Acum poate ar trebui sa ai alte prioritati. De ce ea sa fie acum a ta si poate una din cele multe pe care le vei mai avea decat sa mai astepti pana o vei cunoaste mai bine si matur fiind vei alege in consecinta.

Gusturile si valorile se schimba. Ce apreciezi la 15 ani nu vei mai gasi asa important la 19 - 20. De ce sa te joci acum cu niste sentimente?

#5
gatuzo

gatuzo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 10.11.2007
Asa ma gandeam sa o cunosc mai bine intai :) Tot timpu ma rog pt asta . Daca Dumnezeu imi da , imi da , daca nu... asta e :( trec peste , merg mai departe . In legatura cu ultima parte a postului tau , nu stiu ce sa zic probabil ca ai dreptate , dar nu in toate cazurile , nu e neaparat sa se intample ca la 19-20 de ani sa nu mai iti placa de fata respectiva.

#6
danut21

danut21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 971
  • Înscris: 30.12.2007
la anii tai nu pare o problema. mergand la un nivel mai inalt adica casatorie o sa fie problema pt ca ea merge la o biserice si tu la alta. dar oricum intre penticostali si baptisiti sunt multe asemanari si s-ar putea sa mearga (la general vorbind). totusi la 15 ani tocmai pe una de alta credinta ai gasit?

Edited by danut21, 20 April 2008 - 17:13.


#7
gatuzo

gatuzo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 10.11.2007
Na mai linistiti-va cu varsta (cred eu) pt ca eu fac 16 si ea 15 in curand , deci nu santem a 8-a si a 7-a ci a 9-a si a 8-a . De obicei prima prietena o au baietii in clasa a 9-a , dar nu e o regula :P Una de alta credinta ??? pt ca e penticostala ? eu chiar nu vad ce alta credinta are ea fata de mine :) Penticostalii si baptistii , din putinele mele cunostinte de teologie stiu ca sunt cam in aceeasi oala ;)

#8
gatuzo

gatuzo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 10.11.2007
Hristos a inviat !

#9
adi_master

adi_master

    sef de tura!-in retragere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,270
  • Înscris: 19.07.2007

View Postgatuzo, on Apr 27 2008, 12:01, said:

Hristos a inviat !
Adevarat graiesti!!E viu si inca ne asteapta sa-l urmam.roaga-te copile,tine post,iar roaga-te ,crede cu tarie ca EL e cel care iti da mantuire,pricepere,intelepciune,ia scriptura si studiaza!NU intelegi?cere incelepiune,si vei primii.esti prea tanar sa poti avea o relatie mai mult decat prieteneasca,mergi la adunare si ROAGA-TE,caci EL  te asculta si se indura,nu-i lua cuvantul in gluma ca-ci se intristeaza,roaga-te sa primeste DUHUL SFANT si-l vei primii,si apoi o sa fii sfatuie tocmai de EL,EL cel atotputernic.

#10
gatuzo

gatuzo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 10.11.2007
Apropo de DUHUL SFANT . Eu is baptist , am inteles ca la penticostali e asta cu primirea DUHULUI SFANT . Cum adica primesti duhul sfant ? Am un coleg care l-a primit si mi-a zis ca s-a rugat mult si la un momentdat incepe sa vorbeasca in alta limba in fine...
Si referitor la problema mea , eu continui sa ma rog :P

#11
adi_master

adi_master

    sef de tura!-in retragere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,270
  • Înscris: 19.07.2007

View Postgatuzo, on Apr 30 2008, 08:03, said:

Cum adica primesti duhul sfant ?
Apostolul Pavel ne-a învățat foarte clar că noi primim Duhul Sfânt în momentul în care credem în Iisus Hristos ca Mântuitor personal. 1 Corinteni 12:13 declară: "Noi toți, în adevăr, am fost botezați de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie Iudei, fie Greci, fie robi, fie slobozi; și toți am fost adăpați dintr-un singur Duh." Romani 8:9 arată că dacă o persoană nu are Duhul Sfânt, el sau ea nu aparține lui Hristos - "Voi însă nu mai sunteți pământești, ci duhovnicești, dacă Duhul lui Dumnezeu locuiește în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui." Efeseni 1:13-14 ne învață că Duhul Sfânt este sigiliul mântuirii pentru toți cei care cred în Hristos: "Și voi, după ce ați auzit cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), ați crezut în El, și ați fost pecetluiți cu Duhul Sfânt, care fusese făgăduit, și care este o arvună a moștenirii noastre, pentru răscumpărarea celor câștigați de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui."

Aceste trei pasaje din Scriptură arată cât se poate de clar faptul că Duhul Sfânt trebuie să fi fost primit de fiecare creștin la momentul mântuirii. Apostolul Pavel nu ar fi spus că noi toți am fost botezați într-un singur Duh și că noi toți am fost adăpați dintr-un singur Duh dacă nu am avea cu toții, ca și credincioși, Duhul Sfânt. Romani 8:9 este chiar mai tranșant în acest sens. Dacă o persoană nu are Duhul Sfânt, ea nu aparține lui Hristos. Prin urmare, existența Duhului Sfânt într-o persoană anume este un factor prin care se verifică dacă acea persoană se află în posesia lui Hristos. Mai mult, Duhul Sfânt nu poate fi “sigiliul mântuirii” (Efeseni 1:13-14) dacă El nu este primit la momentul mântuirii. Există multe pasaje în Scriptură care arată tot atât de clar faptul că mântuirea noastră este garantată din momentul în care Îl primim pe Hristos ca Mântuitor personal.

Lucrările Duhului Sfânt sunt adesea interpretate în mod confuz. Primirea Duhului Sfânt are loc în momentul mântuirii. Umplerea cu Duhul Sfânt este un proces care se desfășoară de-a lungul întregii vieți de credință. În timp ce noi credem că botezul cu Duhul Sfânt are loc de asemenea în momentul mântuirii, anumiți creștini nu sunt de aceeași convingere. Aceasta conduce uneori către confuzia că botezul cu Duhul Sfânt este un act care urmează mântuirii. În concluzie, cum primim Duhul Sfânt? Primim Duhul Sfânt prin credința în Domnul Iisus Hristos ca Mântuitor personal (Ioan 3:5-16). Când primim Duhul Sfânt? Duhul Sfânt devine o prezență permanentă în viața noastră chiar începând cu momentul în care ne punem credința în Iisus Hristos ca Mântuitor.
PACE DOMNULUI.

#12
claudiu.hcs

claudiu.hcs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 12.06.2007
Botezul cu Duhul Sfant este ceva separat si distinct fata de convertirea noastra. Nu trebuie sa spunem doar: "Ei bine, Duhul Sfant a luat parte atunci cand am fost botezat si asta e tot."
Cand cineva se naste din nou, capata mantuirea si nu trebuie sa isi faca griji ca nu a primit-o, dar este posibil ca persoana aceea sa nu aiba inca plinatatea Duhului Sfant din punctul de vedere a ceea ce Dumnezeu doreste sa implineasca in viata lui sau a ei.

Fapte 8:12-17

Petru si Ioan au venit in Samaria si s-au rugat pentru ei ca sa primeasca Duhul Sfant caci nu se pogorase inca peste nici unul din ei, ci fusesera botezati in Numele Domnului Isus. Atunci Petru si Ioan au pus mainile peste ei si aceia au primit Duhul Sfant.

Botezul cu Duhul Sfant nu are ca scop sfintirea noastra sau producerea unor sentimente de fericire pentru noi. Sfintirea si fericirea sunt roade deja prezente in viata celor care primesc botezul cu Duhul Sfant.
R.A. Torrey, a afirmat intr-o prezentare publica: "Va ofer zece mii de dolari daca imi aratati un text din Biblie care imi arata ca botezul cu Duhul Sfant este dat pentru alt motiv decat pentru a ne face sa devenim utili altora!"

Este o experienta devastatoare sa te afli intr-o biserica de sute si sute de oameni care toti deodata incep sa vorbeasca in limbi. Acest lucru dureaza catava vreme, pana ce cineva suna un clopotel si toti inceteaza sa mai vorbeasca atunci cand suna clopotelul. Ar trebui sa stim ca noi nu controlam pe Duhul Sfant sunand din clopotele, Duhul Sfant ne controleaza pe noi.

Asadar, daca suntem cu adevarat interesati in botezul cu Duhul Sfant, va trebui sa privim cu atentie la lucrarea de slujire, ajutorare a semenilor.

Edited by claudiu.hcs, 30 April 2008 - 09:26.


#13
gatuzo

gatuzo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 10.11.2007
Din ce mi-ati zis voi inteleg ca Duhul Sfant nu-l poti primi inainte de botez si colegul meu nu e botezat . Cum se face ca el zice ca a primit duhul sfant ?

#14
adi_master

adi_master

    sef de tura!-in retragere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,270
  • Înscris: 19.07.2007

View Postgatuzo, on Apr 30 2008, 13:22, said:

Din ce mi-ati zis voi inteleg ca Duhul Sfant nu-l poti primi inainte de botez si colegul meu nu e botezat . Cum se face ca el zice ca a primit duhul sfant ?
ma faci sa zambesc!!nimeni nu poate fii frate in Hristos fara a fii botezat!!cu atat mai putin sa primeasca DUHUL SFANT.Primirea Duhului Sfant e un moment unic!!Poti vb cu EL  si EL cu tine!dar pt asta trebuie sa fii botezat in numele celui care a murit ca tu sa traiesti.

#15
gatuzo

gatuzo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 10.11.2007
Si ce ? ai vrea sa plangi ? :) ok am inteles . Am sa vorbesc cu el sa vad mai exact :D

#16
adi_master

adi_master

    sef de tura!-in retragere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,270
  • Înscris: 19.07.2007

View Postgatuzo, on May 1 2008, 07:26, said:

Si ce ? ai vrea sa plangi ?
Nu-ti inteleg atitudinea!!Eu sa plang?Am impresia ca te crezi la''FUN CHAT''Daca este nevoie o sa PLANG pt ca tu sa fii mantuit.
Pace!

#17
gatuzo

gatuzo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 10.11.2007
Nu vreau sa ma cert cu nimeni . Nu te ataca !

#18
costii

costii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 989
  • Înscris: 01.03.2008

View Postadi_master, on Apr 30 2008, 22:10, said:

ma faci sa zambesc!!nimeni nu poate fii frate in Hristos fara a fii botezat!!cu atat mai putin sa primeasca DUHUL SFANT.Primirea Duhului Sfant e un moment unic!!Poti vb cu EL  si EL cu tine!dar pt asta trebuie sa fii botezat in numele celui care a murit ca tu sa traiesti.
nu este o regula in a primi Duhul Sfant inainte sau dupa botezul in apa...avem marturii in Biblie si de un fel si de altul.
iar treaba cu indragostirea, take it easy; fiti prieteni normali si daca va fi sa fie mai mult va fi; daca nu, are D-zeu ceea ce-i mai potrivit pt tine.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate