Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Duplex "in familie"

- - - - -
  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#1
alice08

alice08

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 30.04.2007
Buuun, cum vad ca toata lumea isi face topicuri pe care le urmersc de 6 luni (in special al d-lui Conu') zic "hai frate sa fac si eu unu'.Nu prea stiu sa pun "pe foaie" detalii tehnice foarte multe, o sa incerc sa va lamuresc cu cuvintele mele. Sa incepem cu inceputul.
Acum 9 luni am decis (impreuna cu asociata mea), constransa de situatie, sa imi caut un teren de casa, cautare care a durat 4 luni. Ba nu era terenul bine amplasat, ba era mult prea scum, ba m-am trezit ca e in curtea vecinului(dupa plata avansului, pe care l-am recuperat, slava Domnului), ba era in camp la mama naibii. problema a plecat de la faptul ca voiam teren in sud si am insistat pe zona aia, timp in care nu am avut in vedere si alte optiuni. Consider ca stiu zona Berceni ca-n palma. Ma gandeam chiar sa fac cariera in imobiliare... Bun, am gasit la 10 km de bucuresti, la  Berceni-Vidra mai exact un teren superb: liniste, intre case, anul asta se asfalteaza, dupa ce se baga canalizare si apa potabila.
Proiectul este pentru un duplex P+M, supratfete de 78 parter, 93 mansarda inalta (as putea-o numi chiar etaj) pe 450 mp teren. Atat are fiecare dintre case. M-a costat 3000E (1500 fiecare, fara instalatii), o sa incerc sa pun data viitoare si un plan aici, sa vedeti. Am avut mici probleme, ptr ca deschiderea fiecarei case (o sa va ametesc in timp cu fiecare casa sau intreaga casa)este de 7 ml. Am incercat impreuna cu arhitectul, cat s-a putut, sa nu fie vagon. Are 78mp amprenta la sol, 93 la mansarda, fiind facut in consola. Ca oricine se apuca de casa, cred deja ca ne-am intins mai mult decat plapuma. Initial voiam ceva de 50mp/nivel..si in timp am tot dezvoltat, considerand insuficient. "Daca fac parterul...etajul il finisez in timp"..am gandit amamdoua. Si azi iau proiectul gata. Am luat avizel de la electrica si salubrizare. La primarie nu ne-a cerut mai mult pe CU ptr autorizatie de cobstructie, pe care o depun la aceeasi primarie locala si o sa iasa in 2 sapt. Bun, pana aici totul a fost ok. Partea grea acum vine, ca ..treb sa incepem constructia.
Am tocmit o echipa cu 14.000 euro la rosu ptr toti cei 340 mp ai duplexului. Am dat avans 1000 E. Seful de echipa este de fapt persoana care le gaseste lucrari si de care ei asculta. Nu este meserias ci doar "tatal lor", un tip super pe care il cunosc de  ceva timp si care m-a ajutat cu diverse alte probleme. E drac gol cand vine vorba de "aranjamente" cu autoritatile si alte astfel de chestii. Asa o sa il numesc de azi inainte.."tatal lor".
Am si un baiat de incredere - inginer care o sa mearga 1/ zi sa vada ce face echipa si in caz de nemultumiri, discuta cu "tatal lor". De fapt, ar fi 2 baieti, unul cu experienta in "structuri" celalalt f bun la instalatii, asta a facut toata viatza. Ambii baieti tineri, imi place cand suntem pe aceeasi lungime de unda la viziunea casei.
Deja am obosit tastand.....
Asa, bon, si...de dupa Paste ar trebui sa incep constructia. Casa e in cadre, BCA (nu ma injurati!!!), e deja decis. Am ca buget 50.000E si dupa discutii si dupa cat am tot citit, BCA ramane. Parintii mei au casa pe BCA si nu au probleme. Mobila sta in perete de 10 ani acolo fara sa se clinteasca si e din lemn masiv nu din pal, igrasie nu a facut niciodata.. Izolatie...as vrea (zic acum, cand am banii) sa fie de 10 la exterior si vata cu rigips la interior, ptr ca din pacate o sa platesc la gaze facturile, nu imi iau panouri sau alte surse de incalzire. Inclinasem la un mom dat catre incalzirea electrica prin pardoseala dar..... mai bine o izolez bine de banii aia. Cum citeam undeva: BCA + polistiren de 10 + vata la interior = incalzesti casa si cu lumanarea. Am un semniue pe lemne prevazut dar l-am vrut ca sa simtim ca stam la casa. Nu ma bazez f tare pe caldura pe care o sa o degaja.
Nu am facut studiu geo si intreb asa: daca vecinul de langa mine...10m m de casa mea are un anumit tip de sol.... avand o fundatie de 100/60 la o casa de caramida de 130mp/sol P+1...la mine e oki daca fac cum a zis inginerul proiectului...de 90/60?
Materiale nu stiu inca de unde o sa iau, nu stiu preturi....NIMIC. Unul din baietii mei a zis ca are un amic cu depozit de materiale si urmeaza sa imi faca o oferta. Din start...i-am explicat ca avand in vedere ca sunt 2 case si ca iau de la el tot, daca imi face pret bun..sa imi lase transportul moca. Sa vedem ce oferta imi da.... :death:
Asa, acum asta e in mare parte tot ptr azi. Sunt sigura ca sunt o groaza de aspecte uitate sau necunoscute in povestea mea. Ce mi-as dori este sa primesc o mana de ajutor din partea voastra. Sunt o gazda foarte buna cand vine vb de bere si gratare...si cine stie..... :P
Astept propuneri de preturi, sugestii, sfaturi, etc...

#2
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,068
  • Înscris: 22.06.2004
multumesc alice ca m-ai urmarit. si eu vroiam ceva mic la inceput(maxim 120) si am ajuns la 142. din pacate nu ai ce-i face. iti spun eu ca o sa finisezi si etajul. o sa inebunesti sa mai faci inca o data mizerie in casa pentru etaj. foarte ieftin 14000. felicitari daca-s buni. fa-mi te rog o socoteala la bca si la caramida(cantitatea o aflii de la arhitect) ca sa vedem cat ar fi diferenta de bani. caramida sarbeasca este la 3300000 mc. bca-ul habar nu am dar sunt sigur ca stii tu. chiar sunt curios cat ieftinesti la jumatate din duplex folosind bca. vata cu rigips nu. costa imens manopera+materiale. polistiren de 10 pe exterior cu tencuiala clasica pe interior. iese nemaipomenit cu rigips la interior("prefectura" este asa) dar costa imens si sincer imi era cam frica sa ma sprijin pe perete mai serios. la rigips si la vata te usuca manopera. renunta la semineu. si eu vroiam dar cand am aflat cat costa l-am dat deoparte. cand o sa castig la loto mai vedem... am eu un pont de lampi pe infrarosu(era sa ma bronzez instantaneu cand i-a dat drumul) la 1500 wati cu 6.5 milioane. o sa cumpar una si o sa va invit la mine acasa sa vedeti ce si cum. nu te baza pe depozit. depozite sunt cacalau numai timp sa ai sa cauti. preturi o sa aflii de la noi macar informativ ca sa stii daca iei scump sau nu. momentan tie iti trebuie caramida(bca. la caramida te pot ajuta eu), fier(si aici te pot ajuta), beton de la statie si lemn. altceva nu ai nevoie pana la finisaje. transport moca? fix pix. toata lumea are asa ceva. cand ai ceva de intrebat sunt aici si o sa incerc sa raspund in limita competentelor mele

#3
alice08

alice08

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 30.04.2007
Coane, azi iau proiectul. Am niste emotii pozitive :D de nu va pot descrie. Cand am mers la arhitect, acum 2 luni, am mers cu un proiect in minte, cand mi-a aratat schita propusa de el am inteles de ce se face scoala ptr fiecare meserie. A pus casa astefel incat e f bine compartimentata, a tunut cont de doleantele noastre. Numai ca inainte de a vedea acea schitza a lui, nu imi trecuse prin cap sa facem asa. De-asta zic...fiecare cu meseria lui. Am avut si obiectiuni, s-au remediat... Acum sa vedem proiectul final. deci...maine va dau lista de cantitati, sa imi sariti in ajutor. Si voi, structuristilor, fiti pe faza ca la categoria asta...niiiiimic nu stiu.

#4
ROMBI

ROMBI

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 18.02.2008
si eu te-as sfatui la fel ca si Conu, sa nu faci cu BCA, din considerentele explicate de el. tu alegi.macar daca ti s-a pus pata pe BCA iti recomand Ytong , zice-se ca e mai bun pentru construit pentru ca are nu stiu ce imbinare.transportul oricum e gratuit ca de altfel si descarcarea pentru masinile dotate cu brat de descarcare.  si eu de exemplu in Ploiesti am gasit astfel de oferte la mai multe depozite, deci daca vrei sa faci o treaba negociaza cu ei la modul ca daca iei totul de la x depozit sa-ti faca un discount de 5 poate 10%. si obtii si transport gratuit si descarcarea care dupa parerea mea e foarte importanta si o mica reducere.avand in vedere ca esti pe linga Bucuresti cred ca ar fi bine sa intrebi la mai multe depozite, ca din diferente mici de pret o sa vezi cat economisesti sau cat o sa arunci pe geam la sf cand o sa tragi linie. bafta multa!

#5
alice08

alice08

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 30.04.2007
Da, BCA Ytong. Este in jur de 280-290lei/mc, deci mare diferenta nu este, doar ca ...vb ta..."mi s-a pus mie pe BCA". Stiu case din BCA de cand eram eu copil si sunt bune si trainice.

Nu exista contraindicatii ale BCA-ului cum ca "a nu se folosi". In ceea ce priveste toxicitatea....ar putea fi ceva. Am crescut in casa de BCA si la testul IQ am iesit ceva peste coeficientul colegilor de clasa. Sa fie de la toxicitatea BCA? No offence. In legatura cu materialele...ma ingrozeste faptul ca s-au scumpit atat de mult. Daca ma gandesc bine, devizul de materiale mi-a crescut cu 25% minim fata de calculele din toamna. Sper sa reusesc sa fac macar parterul finisat....sau etajul si apoi parterul. Ramane de vazul. Dupa buget.... Oricum, m-as bucura sa imi fiti alaturi in toata aceasta aventura.

#6
alice08

alice08

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 30.04.2007
Acum 1 h am luat proiectul de la arhitect. 4 dosare babane.
Nu stiu daca are importanta volumul dosarelor, baiatul  meu de la structura a zis ca e oki din toate punctele de vedere. A facut cam tot ce trebuia sa faca. Am dosarul gata de autorizatie, treb doar sa mai platesc taxa la Ordinul Arhitectilor, taxa pentru autorizatie de 0,5% (asta unde se plateste) si inca o taxa de 0,1% la Inspectoratul de Stat (sau asta unde se plateste ). Pe voi cat v-a costat PAC-ul si cat taxele?
Fundatia este de 90/50, cu placa si nu mai stiu ce zicea baiatul meu ca se ridica de la 50 la 70.... ceva de polistiren de 5 la placa... O sa incep sa studiez ca vad ca am mari lacune si azi am inteles asta. Proiectul de fundatie este cu talpa. Mi-a explicat ce inseamna talpa. Dpdv tehnic este ok, dar am inteles tot de pe forum ca nu ar fi ok cu executia acestor fundatii cu talpa, ca ar fi mult mai anevoios. Maine o sa mi le dea arhitectul si pe mail si le postez sa vedeti despre ce e vb. Alta intrebare este: izolatie la interior cu vata? Cu polistiren? Sau doar rigips? Rigipsul direct sau pe profile? Va intreb si pe voi, desi niste raspunsuri am primit , dar vreau si de la voi opinii ptr a intelege macar deciziile pe care le iau, nu doar sa dau cu banul. Proiectul il am pe arhitectura si rezistenta facut. Instalatiile mi le face inginerul meu de instalatii. 300E proiectul la ambele case. Am gasit si diriginte de santier. 250E/luna? E ok? E super de treaba tipa si avand in vedere ca am 2 ingineri la coordonare, nu stiu cata importanta are experienta dirigintei. Ea are ce ma intereseaza: stampila. Se cunosc intre ei toti 3, au mai lucrat impreuna. Eu am lucrat la o mare firma de constructii timp de 5 ani asa ca multe chestii pe parte de consultanta o sa fie moca sau la pret redus.
Bun, oricum pana nu pun niste planuri nu cred ca aveti de gand sa imi scrieti, dar eu tot nu imi pierd speranta.

Aha, inca ceva: aveti idee cat ma costa sa aduc gazele de pe o parte pe alta a strazii (cam 10 ml pana la poarta)? Caci in 2-3 luni asfalteaza si vreau sa trec strada cu conducta inainte de asta, nu dupa. Si...ptr asta am nevoie de un proiect facut de DistriGaz ? Si... daca e proiectul facut de ei, e problema daca sapatura o fac eu cu oamenii mei si racordurile le fac cu oamenii lor? Sau cum se procedeaza ?

#7
alice08

alice08

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 30.04.2007

 alice08, on Mar 31 2008, 21:13, said:

Acum 1 h am luat proiectul de la arhitect. 4 dosare babane.
Nu stiu daca are importanta volumul dosarelor, baiatul  meu de la structura a zis ca e oki din toate punctele de vedere. A facut cam tot ce trebuia sa faca. Am dosarul gata de autorizatie, treb doar sa mai platesc taxa la Ordinul Arhitectilor, taxa pentru autorizatie de 0,5% (asta unde se plateste) si inca o taxa de 0,1% la Inspectoratul de Stat (sau asta unde se plateste ). Pe voi cat v-a costat PAC-ul si cat taxele?
Fundatia este de 90/50, cu placa si nu mai stiu ce zicea baiatul meu ca se ridica de la 50 la 70.... ceva de polistiren de 5 la placa... O sa incep sa studiez ca vad ca am mari lacune si azi am inteles asta. Proiectul de fundatie este cu talpa. Mi-a explicat ce inseamna talpa. Dpdv tehnic este ok, dar am inteles tot de pe forum ca nu ar fi ok cu executia acestor fundatii cu talpa, ca ar fi mult mai anevoios. Maine o sa mi le dea arhitectul si pe mail si le postez sa vedeti despre ce e vb. Alta intrebare este: izolatie la interior cu vata? Cu polistiren? Sau doar rigips? Rigipsul direct sau pe profile? Va intreb si pe voi, desi niste raspunsuri am primit , dar vreau si de la voi opinii ptr a intelege macar deciziile pe care le iau, nu doar sa dau cu banul. Proiectul il am pe arhitectura si rezistenta facut. Instalatiile mi le face inginerul meu de instalatii. 300E proiectul la ambele case. Am gasit si diriginte de santier. 250E/luna? E ok? E super de treaba tipa si avand in vedere ca am 2 ingineri la coordonare, nu stiu cata importanta are experienta dirigintei. Ea are ce ma intereseaza: stampila. Se cunosc intre ei toti 3, au mai lucrat impreuna. Eu am lucrat la o mare firma de constructii timp de 5 ani asa ca multe chestii pe parte de consultanta o sa fie moca sau la pret redus.
Bun, oricum pana nu pun niste planuri nu cred ca aveti de gand sa imi scrieti, dar eu tot nu imi pierd speranta.

Aha, inca ceva: aveti idee cat ma costa sa aduc gazele de pe o parte pe alta a strazii (cam 10 ml pana la poarta)? Caci in 2-3 luni asfalteaza si vreau sa trec strada cu conducta inainte de asta, nu dupa. Si...ptr asta am nevoie de un proiect facut de DistriGaz ? Si... daca e proiectul facut de ei, e problema daca sapatura o fac eu cu oamenii mei si racordurile le fac cu oamenii lor? Sau cum se procedeaza ?
Tot astept ceva macar o urare de bine.....de la voi.

#8
ecou

ecou

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 877
  • Înscris: 30.07.2004
Pai hai sa sparg eu gheata!
Nu pot da sfaturi deoarece sunt un simplu voyeur, dar... succes!!! Astept primele planuri!

#9
homeless

homeless

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 29.11.2006
Mult succes iti doresc si eu. In cateva zile sper sa pot deschide la randul meu un topic, intrucat astept primele schite de la arhitect.

#10
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
Iti urez si eu spor la treaba, nervi de otel si probleme cat mai putine (ca fara nu se poate)!

Nu stiu sa-ti raspund la toate intrebarile caci si eu sunt tot in faza de inceput si de abia acum incep sa ma lamuresc care cu ce se mananca.

Taxa la OAR se plateste la BRD sau la Finnans Bank in functie de ce e bifat pe hartia de "luare in evidenta" de la OAR. Pe hartia asta ai si contul in care trebuie sa platesti.
Taxa pt autorizatie se plateste la Posta in contul pe care ti-l spun cei de la Primarie. Este vorba de o suma de 0.5% din valoarea investitiei (vezi ca exista o suma minima care se accepta pt fiecare constructie in parte...chiar dc iti va iesi casa mai ieftin decat valoarea aceasta minima tot nu se poate sa platesti mai putin). Nu stiu sa-ti spun exact care e valoarea caci mai mult ca sigur difera in functie de locatia casei. De ex in Bucuresti, sect 2 val min a fost 702 ron/mp*2.6 (2,6 reprezinta coeficientul de zona). Totul inmultit cu suprafata construita si apoi aplicat procentul de 0.5% si asta a fost taxa pt autorizatie.
Pt OAR este 0.05% tot din aceeasi suma calculata ca mai sus.
Taxa de 0.1% pt ISC se plateste tot la Posta prin mandat postal. Trebuie sunat la ISC si intrebat care este exact contul in care trebuie sa platesti. Taxa asta se plateste cand mergi sa faci anuntul de incepe a lucrarilor (asta dupa ce ai autorizatia de construire). Pana termini de construit (sau cand faci receptia casei) mai trebuie sa achiti 0.7% pt ISC.

Despre dirigintele de santier nu stiu ce sa-ti spun. Am citit de preturi de la 100-1000 euro in functie de ceea ce facea exact acesta. Si eu sunt in cautare de diriginte de santier asa ca mai multe am sa scriu pe jurnalul meu.

Cu gazele, fff important sa tragi gazele inainte sa se asfalteze strada. Eu sunt cam intr-o situatie asemanatoare cu tine dar referitoare la canalizare. Ca acte trebuie un acord de principiu de la Distrigaz (in cazul meu de la ApaNova), schitele 1:500 si 1:2000, actul de proprietate, o cerere tipizata si o taxa de 4 ron platita la Posta, toate se depun la Primarie pt un CU pt retele edilitare. Prin CU ti se spun de ce avize ai nevoie si proiect si apoi se depune iar dosarul la Primarie pt aut de contruire retele edilitare. Dupa ce ai si aut asta te poti apuca de sapatura. Toti acesti pasi sunt valabili pt DistriGaz, Electrica si ApaNova.
Dc ai pe cineva care sa se ocupe de toata birocratia asta cu Primaria ar fi super bine.
Repet, astea sunt datele pe care le am eu de la primaria Bucuresti, sec 2....nu stiu cat sunt diferite de Primaria de care apartine terenul tau.
Dc se asfalteaza strada e posibil sa nu ti se mai dea voie sa o spargi asa ca toata lucrarea ar trebui s-o faci cu foreza (mie mi-au cerut 7000 euro pt a ajunge la canalizare, distanta de vreo 12-13 ml ceea ce e f mult).

inca o data bafta multa!

#11
alice08

alice08

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 30.04.2007
Multumesc mult! Am nevoie.
Azi am fost la Primarie ptr a intreba de gaze, m-a trimis la furnizorul local (care NU este DistriGaz!!!) si bransamentul de pe o parte pe alta a strazii pana la poarta momentan (bransamentul 1) ma costa 1300 RON!!! Super! Cu proiect, bransare si mana de lucru (sapat) de la ei! Cred ca am avut o zi excelenta pana acum. Sper tot asa sa mearga. La electrica am luat planul de amplasament necesar la autorizatie printr-o relatie care mi-a promis ca o sa ma ajute si la bransarea la curent. El face propunerea ptr solutia tehnica, deci ma poate ajuta sa o scot mai ieftin, ceea ce a si zis.
Bine, contra unei "mici atentii", ca doar traim im Romania si Electica..e Electrica, e in inima Bucurestiului, unde numai euro deschide portile.
Si alta veste buna este ca autorizatia va iesi in 5 zile de la depunere. Deci as putea sa ma apuc de lucru, dar cred ca dupa paste e cel mai bine sa o fac. Cica nu e bine sa incepi casa in mai...nu stiu ce superstitii ..etc. Sau sa plantezi brazi in curte, ca ramane casa parasita, cica. :) In fine.....
Si un alt lucru bun pe care l-am observat este ca in zona mea apar casele ca ciupercile. Bine, eu oricum sunt intre case construite de 10 ani, cred, dar e toata zona in dezvoltare. Cand cautam eu teren anul trecut era 90E/mp la intrare in Berceni - comuna. Acum acelasi teren este 300E/mp. Si o sa creasca zona, caci se face aeroport la Vidra si se prelungeste metroul, cica. Acum...multe sunt promise, putine se fac. Cine stie si canalizarea mea sau apa curenta cand va intra pe strada mea!!!!

#12
gabsy

gabsy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 17.11.2007
Buna Alice,

In primul rand multa bafta. Si eu incep constructia in Berceni, in mai cel mai probabil. Am lansat deja un topic aici, intreband lumea de ceva ponturi despre materiale ieftine, furnizori buni in zona de sud. As fi recunoscator daca ai putea da ceva detalii aici cand vei afla, hotari ce si de pe unde cumpari, sau orice alte informatii despre materiale :)

Inca o data, multa bafta!

Edited by gabsy, 01 April 2008 - 17:12.


#13
alice08

alice08

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 30.04.2007
[@gabsy: Unde la Berceni? Eu la Berceni Vidra am terenul, la intrare in comuna.
In ceea ce priveste materialele....astept cateva oferte de la diverse depozite. Si daca aveti niste preturi la fier, beton sau alte materiale ptr "rosu".....va astept si pe voi sa sariti cu ele.

#14
alice08

alice08

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 30.04.2007

 alice08, on Apr 1 2008, 19:51, said:

[@gabsy: Unde la Berceni? Eu la Berceni Vidra am terenul, la intrare in comuna.
In ceea ce priveste materialele....astept cateva oferte de la diverse depozite. Si daca aveti niste preturi la fier, beton sau alte materiale ptr "rosu".....va astept si pe voi sa sariti cu ele.
Oferte??? Preturi?

#15
gabsy

gabsy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 17.11.2007
Deocamdata nimic. Nici nu am apucat sa ma interesez cum trebuie. Alerg inca bezmetic cu avizele si actele lipsa etc. :)
Noi construim undeva pe partea stnaga a comunei, cum te duci. Pe prima strada asfaltata la stanga (strada primarului,cum ii se mia spune), se merge si in prima "intersectie" mai rasarita se face ulita la stanga. In capatul ei este drumul de acces la loturile respective, unde am si eu. Sunt deja vreo 7 case, unele aproape gata, altele inca in constructie.

Cum aflu ceva de materiale, cu siguranta anunt pentu a compara una alta :)

Edited by gabsy, 02 April 2008 - 15:25.


#16
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,068
  • Înscris: 22.06.2004
caramida sarbeasca de 30 la 3.3 mil, poroterm la 3.46 mil

#17
gabsy

gabsy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 17.11.2007
unde, conu ? :)  da si tu detalii :) in sud ? sau cu transport asigurat ?

#18
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,068
  • Înscris: 22.06.2004

 gabsy, on Apr 2 2008, 15:54, said:

unde, conu ? :)  da si tu detalii :) in sud ? sau cu transport asigurat ?
transport asigurat. iti dau datele pe pm cand ai nevoie si nu uita sa specifici ca vii din partea lui vlad din bragadiru(cel caruia i s-au impotmolit 3 tiruri cu caramida in noroi:)))))))

Edited by conu71, 02 April 2008 - 17:09.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate