Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
INF-urile mi-ai distrus scorul FI...

Sfat achiziție laptop

Maneaua la concertele Coldplay

Ce este cu aceasta inflație ...
 Duster 2011 carplay

Portare inapoi la Telekom

Telecabina Piatra-Neamț - Ma...

Am lovit o masina
 Comanda US

Cum sa reduc caldura din apartame...

Dual-boot Windows 11 Pro cu Kubun...

Favorizarea femeilor atragatoare
 Inlocuire baterie JBL Go 2

Cum se scot banii de la NN ?

darlington

Care sunt cateva companii bune di...
 

Distributii Linux Live Cd

- - - - -
  • Please log in to reply
179 replies to this topic

#73
nicubunu

nicubunu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 30.07.2007
O posibilitate e sa iti faci propriul LiveCD bazat pe Fedora folosind un GUI simplu: Revisor

Configurezi Livna ca rpository si ai si multimedia sau orice altceva mai greu de gasit.

#74
bigguy82

bigguy82

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,060
  • Înscris: 15.06.2004

View Postphell_X, on Jul 17 2007, 02:03, said:

Sabayon Linux a ajuns la v 3.4  [ - este bazat pe Debian - Live DVD se poate instala grafic in xfce
Ofera : XGL si AIGLX, NVIDIA, Beryl, Compyz, Emerald - fara nici un efort de instalare-configurare a serverelor X si driverelor pt. placi noi - spre deosebire de Kororaa 0.3 si sa nu mai vorbim de restul distributiilor ...
E bazat pe ce? Pe debian?
Te inseli, si Sabayon si Kororaa sunt bazate pe Gentoo. Ca dezvoltatorul Sabayon vrea sa se rupa de gentoo, asta e cu totul alta chestie.

Edited by bigguy82, 30 July 2007 - 14:30.


#75
altai

altai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 04.04.2007
sunt unul din fericitii utilizatori de Slax.

m-am chinuit ceva pana sa il fac sa imi mearga.
l-am downloadat de 3 ori de pe slax.org dar nu boota.
sa mor nu alta.


pana la urma am zis: ia sa il iau de pe softpedia(ma rog un miror).
...si a mers

slax kill bill rules


ANOTHER HAPPY USER

#76
kkLM

kkLM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,628
  • Înscris: 03.09.2006
bigguy, Gentoo si inplicit si Sabayon cica ar avea cate ceva din Debian :)

#77
bigguy82

bigguy82

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,060
  • Înscris: 15.06.2004

View PostkkLM, on Aug 22 2007, 17:00, said:

bigguy, Gentoo si inplicit si Sabayon cica ar avea cate ceva din Debian :)
Ce anume?
Din cate stiu eu, package managerul din gentoo a fost facut dupa ports tree-ul din FreeBSD si de altceva nu am auzit (inca) :)

#78
nemonavicusrino

nemonavicusrino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 31.10.2006
am si eu  nevoie de un sfat...
Am un laptop ibm Think pad 390e...P II 300 mhz 64 ram...si nici un fel de hdd.. imi puteti recomanda o distributie live cd care sa mearga bine doar cu 64 ram fara partitie de swap... ? am incercat mai multe...knopix, kanotix...cel mai bine s-a miscat DSL, dar nu are suport pcmcia prea bun...pt ca nu am reusit sa vad absolut nimik din ce am pus pe pcmcia...un hard disk pe usb pus intr-un pcmcia-usb :P ...nu ii merge nici tastatura si sunt fortat sa tub ub mouse pe usb (si nu are decit unul singur - cred ca o sa pun unul pe com... :P )
mersi de info in avans... :P e o adevarata provocare care e postata aici http://forum.softped...p;#entry3348680 (sper sa aveti putina rabdare si poate ma ajuta cineva ;) )

#79
unu_suparat

unu_suparat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 27.05.2007

View Postnemonavicusrino, on Sep 8 2007, 21:10, said:

am si eu  nevoie de un sfat...
Am un laptop ibm Think pad 390e...P II 300 mhz 64 ram...si nici un fel de hdd.. imi puteti recomanda o distributie live cd care sa mearga bine doar cu 64 ram fara partitie de swap... ? am incercat mai multe...knopix, kanotix...cel mai bine s-a miscat DSL, dar nu are suport pcmcia prea bun...pt ca nu am reusit sa vad absolut nimik din ce am pus pe pcmcia...un hard disk pe usb pus intr-un pcmcia-usb :P ...nu ii merge nici tastatura si sunt fortat sa tub ub mouse pe usb (si nu are decit unul singur - cred ca o sa pun unul pe com... :P )
mersi de info in avans... :P e o adevarata provocare care e postata aici http://forum.softped...p;#entry3348680 (sper sa aveti putina rabdare si poate ma ajuta cineva ;) )
Incearca puppy linux ;) iti merge perfect

#80
nemonavicusrino

nemonavicusrino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 31.10.2006

View Postunu_suparat, on Sep 11 2007, 04:26, said:

Incearca puppy linux ;) iti merge perfect

Sm incercat...inainte sa postez...se incarca ff rpd de pe cd...insa am doar 64 ram si nu are pe ce sa faca swap...dupa ce se incarca...merge extrem de greoi.... De asemenea am incercat si cu optiunea...(singura distributie la care am gasit optiunea asta) pfix=usbcard...insa efectiv nu mi-a luat in considerare...mai mult nu mi-a vazut nici hardul in pcmcia...Mersi de raspuns...
Nu putem realiza un script ceva simplu care sa incarce inainte de toate suportul pt pcmcia , apoi pe cele ale controlerului si apoi sa caute deviceurile si sa  monteze sistemul de fisiere ?

#81
theapache

theapache

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 24.09.2007

View PostkkLM, on Jun 28 2007, 18:00, said:

@Claudiu
http://ubuntuguide.o...i/Ubuntu:Feisty (presupunand ca ai incercat 7.04)
Daca ai neclaritati comunitatile de pe:
http://forum.ubuntu.ro/
http://ubuntuforums.org/
si nu numai, iti stau la dispozitie (foloseste search pentru ca toate aspectele de care ai intrebat sunt tratate).
Sigur ca iti stam la dispozitie si pe acest forum (vezi ca este facut un topic despre Ubuntu).
Nu am instalat Ubuntu, vreau sa-l rulez de pe cd. Comenzile pt configurare pppoe din documentatia de mai sus sunt valabile și pt. livecd?

Edited by theapache, 29 September 2007 - 18:22.


#82
Looser

Looser

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 01.07.2004

View Posttheapache, on Sep 29 2007, 19:22, said:

Nu am instalat Ubuntu, vreau sa-l rulez de pe cd. Comenzile pt configurare pppoe din documentatia de mai sus sunt valabile și pt. livecd?

Da, sunt valabile, dar la reboot pierzi modificarile facute.

#83
theapache

theapache

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 24.09.2007

View PostLooser, on Sep 29 2007, 20:00, said:

Da, sunt valabile, dar la reboot pierzi modificarile facute.
da  merge. cum pot sa ii schim rezolutia ca ii preaa  mare de le    live cd?

#84
Looser

Looser

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 01.07.2004

View Posttheapache, on Sep 29 2007, 23:00, said:

da  merge. cum pot sa ii schim rezolutia ca ii preaa  mare de le    live cd?
Cred ca se poate direct din GUI, nu mai stiu exact de unde pentru ca nu  am linuxul in fata mea, dar poate ca altcineva te poate ajuta mai bine (...am gasit System>Preferences>Screen Resolution). Se mai poate din terminal cu "sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg", treci peste partea cu mouse-ul si detectia placi video (daca a fost corect detectata), iar de acolo alegi rezolutia care-ti convine.
Daca gresesc rog sa fiu corectat.

PS: Daca stii Engleza cauta pe forumul www.ubuntuforums.org si acolo gasesti raspunsuri la toate intrebarile. Atentie acel forum poate crea dependenta ;)

Edited by Looser, 29 September 2007 - 22:43.


#85
theapache

theapache

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 24.09.2007

View PostLooser, on Sep 29 2007, 23:34, said:

Cred ca se poate direct din GUI, nu mai stiu exact de unde pentru ca nu  am linuxul in fata mea, dar poate ca altcineva te poate ajuta mai bine (...am gasit System>Preferences>Screen Resolution). Se mai poate din terminal cu "sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg", treci peste partea cu mouse-ul si detectia placi video (daca a fost corect detectata), iar de acolo alegi rezolutia care-ti convine.
Daca gresesc rog sa fiu corectat.

PS: Daca stii Engleza cauta pe forumul www.ubuntuforums.org si acolo gasesti raspunsuri la toate intrebarile. Atentie acel forum poate crea dependenta ;)
Mersi. Merge. Era setat pe 1600x1200. O alta intrebre: Pot sa vad partitiile ntfs de pe hdd-uri, sa le accesez, din livecd?

Edited by theapache, 29 September 2007 - 23:46.


#86
Looser

Looser

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 01.07.2004

View Posttheapache, on Sep 30 2007, 00:39, said:

Mersi. Merge. Era setat pe 1600x1200. O alta intrebre: Pot sa vad partitiile ntfs de pe hdd-uri, sa le accesez, din livecd?
Poti folosi ntfs-3g. Ai aici intructiuni: http://onlyubuntu.bl...-readwrite.html
Pe scurt comanda in terminal e "sudo apt-get install ntfs-config". Apoi dupa instalare te duci la Applications--->System Tools--->NTFS Configuration Tool si montezi partitile de acolo. Ai grija sa dai mount point-ul.

#87
theapache

theapache

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 24.09.2007

View PostLooser, on Sep 30 2007, 11:06, said:

Poti folosi ntfs-3g. Ai aici intructiuni: http://onlyubuntu.bl...-readwrite.html
Pe scurt comanda in terminal e "sudo apt-get install ntfs-config". Apoi dupa instalare te duci la Applications--->System Tools--->NTFS Configuration Tool si montezi partitile de acolo. Ai grija sa dai mount point-ul.
cum instalez driverele grafice pentru Ubuntu. am incercat cu envy, le-a downlodat, instaalat, restart si nu a mai pornit. a dat ceva eroaare cu x....Cum sa instalex driverele?

Edited by theapache, 03 October 2007 - 15:41.


#88
Looser

Looser

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 01.07.2004

View Posttheapache, on Oct 3 2007, 16:33, said:

cum instalez driverele grafice pentru Ubuntu. am incercat cu envy, le-a downlodat, instaalat, restart si nu a mai pornit. a dat ceva eroaare cu x....Cum sa instalex driverele?
Mai lucrezi inca pe LiveCD? Daca da, de cum ai dat restart ai pierdut toate setarile. Tot ce instalezi in sesiune LiveCD ramane instalat doar pana la primul restart. Daca ai Ubuntu deja instalat pe hard inseamna ca alta e problema. Oricum, daca e deja instalat trebuie sa te muti pe thread-ul legat de ubuntu.

#89
Cosmyn_87

Cosmyn_87

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 10.07.2007
Salut ,am si eu o intrebare...Am scos si eu Berry linux 0.84.E live CD dar citisem despre el ca merge si instalat pe hard.Ei problema este ca nu stiu cum sa fac sa il instalez pe hard.Am inteles ca merge cu Berry Linux Installer dar imi cere o parola si nu stiu parola aceea.Poate cineva sa ma ajute?Multumiri anticipat........ :D

#90
Skiver

Skiver

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 06.10.2007
odata cu posibilitatea boot-arii de pe USB livecd-urile isi cam pierd calitatile in fata stick-urilor care sunt foarte refolosibile si mult mai usor depozitabile. Eu folosesc DSL linux care incape doar pe 100MB kernel 2.4 si imi boot-eaza foarte prompt. Distributiile cu variante de kernel 2.6 vor ocupa mai mult. Pentru a face un USB stick boot-abil folosesc syslinux, un utilitar command line care merge si pe windows

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate