Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic
 Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 

De unde se poate cumpara aur in Romania?

- - - - -
  • Please log in to reply
107 replies to this topic

#91
CumparaSiguranta

CumparaSiguranta

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 24.08.2011
Investitiile in aur sunt cele mai profitabile, cele mai sigure si daca aveti nevoie de lichiditati se pot transforma in bani in 24 ore, Nimic nu este mai important in ziua de astazi decat siguranta averii fiecaruia, cine are ocazia ,dispune de o mica avere pe care intentioneaza sa o pastreze in siguranta ii recomand sa investeasca in aur, aveti grija insa ca aurul cumparat sa detina statutul de "Good Delivery" aceasta inseamna ca el sa aiba o puritate mai mare de 995%, cine nu poseda o avere dar vrea ca in cativa ani sa aiba o mica avere poate de asemeni sa investeasca in aur la firme care fac programe de economii in aur, asta inseamna ca orice suma pusa deoparte lunar automat se transforma in aur si asa veti avea economii in aur. Cine are de gand sa investeasca in aur ii mai pot da informatii de pret la, mess id: sorindumitrica              
Succes si tineti minte aurul este de mii de ani cea mai sigura valoare si este o referinta in sistemul monetar, bancar ,,in economie in general.

View Post_Smiley_, on 25th January 2009, 23:19, said:

aurul este destul de greu de vandut. singura varianta rapida ar fi amanetarea, dar pretul obtinut acolo e foarte mic.
Aurul poti sa-l vinzi in orice banca si chiar foarte repede daca este aur de investitie si mai ales daca are statut de good delivery!


View Postdagulicious, on 17th August 2011, 19:49, said:

SAlutare. O sa incerc sa fiu cat de scurt si la obiect pot. Am niste milioane...si nu stiu ce sa fac cu ele. Pana acum,le-am avut intr-un depozit. Big SHIT! Comisioanele imi mancau toata dobanda. Si mi-am bagat ceva in el si l-am lichidat. Numai ca nici asa nu pot sa-i tin,pt ca se pierde valoarea lor.

Ma gandeam sa cumpar niste grame de aur. Si apoi sa tot cumpar... Din fiecare salariu sa pun deoparte si sa cumpar aur. Intrebarea mea este: DE UNDE POT SA CUMPAR LINGOURI MICI (de ordinul gramelor-1,2,5,10,etc)? Citeam ceva de Piraeus... Atat? De unde altundeva pot cumpara?
Stiu ca unii zic ca o sa pice pretul, altii recomanda in continuare investitiile in aur.... Eu personal cred ca va creste in continuare. S-ar putea sa ma insel...
foloseste programele de economisire in aur, nu multe firme il au dar te pot ajuta cu informatii mess id :sorindumitrica

#92
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,935
  • Înscris: 25.06.2007

View Postdagulicious, on 17th August 2011, 19:49, said:

Intrebarea mea este: DE UNDE POT SA CUMPAR LINGOURI MICI (de ordinul gramelor-1,2,5,10,etc)? Citeam ceva de Piraeus... Atat? De unde altundeva pot cumpara?
Stiu ca unii zic ca o sa pice pretul, altii recomanda in continuare investitiile in aur.... Eu personal cred ca va creste in continuare. S-ar putea sa ma insel...
Cumpara monede, de exemplu ducati.
La Viena ii poti lua de la orice banca sau chiar de la magazinele numismatice.
Se gasesc si pe net, de exemplu pe ebay sau pe situri de genul: http://www.taxfreego...ducatsinfo.html

#93
sslmass

sslmass

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 18.09.2008
Am si eu o intrebare pt cei care au cumparat deja aur.Unde este mai convenabil?De la royalgoldexpert ,GoldMoney , Piraeus sau care?
De exemplu la Piraeus 5 grame 975 RON iar la GoldMoney 5 gr 945 RON.Dar cum GoldMoney il trimite din afara se mai adauga si ceva taxe si ajungi la acelasi pret cu Piraeus sau chiar mai mare.
Si am mai auzit un zvon cum ca aurul cumparat din America ar fi mai ieftin cu tot cu taxe.

#94
TheGrudge

TheGrudge

    Watcher

  • Grup: Moderators
  • Posts: 2,451
  • Înscris: 25.08.2006
Eu nu inteleg investitiile in Aur/Tablouri/etc.Bineinteles, este doar o parere personala, insa eu n-as investi niciodata in ceva care nu are nicio utilizare practica, ci doar reprezinta o investitie ,,sigura''.As prefera sa investesc intr-o casa, intr-un pamant (pe care sa cultiv cartofi sau orice), sau in orice alt lucru care stii ca iti poate satisface anumite nevoi intr-o situatie cu adevarat de criza si nu numai, decat in ceva cu o valoare pur teoretica, fie ea si intr-o crestere continua.
Daca la un moment dat acel Aur nu va mai valora nimic si va fi o simpla bucata de metal de 100 g/1 kg? Iti da de mancare? Iti tine de cald?
Fiecare face ce doreste cu banii lui pana la urma :)

#95
cuculili

cuculili

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,291
  • Înscris: 10.05.2005
Mobilitatea, asta e schepsisul.
Casa, pamant/etc ramai fara ele rapid in fata unei arme/grup-disperat.
Investitorul crede ca il ia in spinare si il poate da la troc lesne.

Acuma depinde de dezastru, daca e teribil nu da nimeni hrana/arma pe el. Daca e dezastrutz atunci a mizat corect.

#96
TheGrudge

TheGrudge

    Watcher

  • Grup: Moderators
  • Posts: 2,451
  • Înscris: 25.08.2006
Ramai fara ele, dar pana la un astfel de dezastru, te folosesti de ele.Apoi, si fara aur poti sa ramai la fel de bine.Unde`l tii? Ingropat intr-un loc secret?
Apropo de asta, a fost un film recent pe la cinema, Contagion, cu un virus care s-a raspandit rapid si a imbolnavit oameni din toata lumea.Desi a fost exagerat pe alocuri, manifestarile reale in astfel de situatii nu le-as vedea departe de ce s-a intamplat in film.In scurt timp, lumea incepuse sa se omoare pentru..mancare, apa, medicamente - chestii banale, era un haos total.
Exceptand totusi astfel de scenarii putin probabile (sper), o casa intotdeauna va servi drept adapost, si se va putea tranzactiona, cu bani sau la schimb, de mancare ai nevoie, de apa, la fel, etc.

#97
TheWarrior

TheWarrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,065
  • Înscris: 16.10.2007

View PostTheGrudge, on 16th November 2011, 12:56, said:

o casa intotdeauna va servi drept adapost, si se va putea tranzactiona, cu bani sau la schimb, de mancare ai nevoie, de apa, la fel, etc.
e bine sa se diversifice investiile.
Cu 50 de ani in urma, casa nu se tranzactiona, ci te aruncau pur si simplu in strada.
Banii (cu exceptia dolarilor) sau devalorizat in urma unor reforme monetare (sau schimbat de nu stiu cate ori la noi).
Terenurile, daca apare o contaminare nu mai valoreaza doi bani, pe cand un cubulet de 100gr il mai bagi in buzunar si pleci oriunde in lume.

Adica vreau sa spun, ca e bine sa ai si case si terenuri si dolari si euro dar si ceva aur.
Nu e bine sa mizezi pe un singur activ.

#98
TheGrudge

TheGrudge

    Watcher

  • Grup: Moderators
  • Posts: 2,451
  • Înscris: 25.08.2006
Deacord cu tine, doar ca diversitatea la mine, n-ar insemna aur, as cumpara mai degraba pietre pretioase daca as avea asa multi bani de investit.

Edited by TheGrudge, 16 November 2011 - 12:13.


#99
aikido

aikido

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 08.11.2005

View PostTheWarrior, on 16th November 2011, 11:05, said:

Cu 50 de ani in urma, casa nu se tranzactiona, ci te aruncau pur si simplu in strada.

e bine sa ai si case si terenuri si dolari si euro dar si ceva aur.

Se intampla si acum, cu cei executati silit.
Problema cu proprietatile mi-a explicat-o un batran mai demult: "incearca sa nu platesti impozitul pe ele vreo1-2 ani si vei vedea cine e adevaratul proprietar".

Mergand mai inspre miezul problemei expuse de tine, scenariul de acum 50 de ani (care sunt o nimica toata la scara istoriei) se poate repeta in viitorul apropiat...vezi doar ca toti vor sa fie egali fara sa munceasca, sa "confiste" etc Crezi ca prin anii '35-39, cand Romania o ducea bine, se gandeau oamenii ca in 10-15 ani vor trece iar prin razboi si apoi vor urma 40 de ani de intuneric?
Din pacate (si sper din tot sufletul sa ma insel) scenariile revenirii comunismului sau repetarii lui Arbeit macht frei si Birkenau nu sunt utopice.
Mai toate razboaiele mari au fost precedate de crize financiare globale....acum traim o criza economica profunda, insotita de una morala, sociala si spirituala.

Asa cum am mai spus candva, aurul te poate ajuta ca forma de investitii (cu conditia sa ai unde sa il pastrezi intact, sa il poti portiona si mai ales vinde cand ai nevoie).
De asemenea, atentie la puritate si sursa de achizitie. Cineva sugera Austria si intr-adevar ma tenteaza si pe mine 5-6 monede.

#100
ascanu

ascanu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 29.03.2012
Discutia nu a dus la nimic constructiv pentru ca multi au vorbit in necunostinta de cauza (cu tot respectul si prietenia).

Daca vreti sa faceti investitii sigure in aur, cea mai buna solutie este sa mergeti personal in Elvetia si sa cumparati aur fizic (nu certificate) de la una din cele 3 banci de top Elvetiene.

Aurul are 24k, puritate de 99,9%, si este insotit de un certificat eliberat de banca, care garanteaza rascumpararea acestuia de catre banca (la pretul pietei).

Se pot cumpara lingouri de aur (nu sunt practice decat pentru cei foarte bogati, care isi permit investitii mari, pe termen lung), si monede de aur care au si valoare numismatica pe langa valoarea metalului in sine.

Recomand pastrarea acestora chiar in seiful bancii de unde le achizitionati, si sa nu stie nimeni de existenta lor (nici macar partenerul de viata).

De asemenea, celor cu bani multi lle recomand aceste investitii in locul clasicelor conturi de economii (care nu ofera nicio garantie). Aurul sub forma de lingouri sau monede, cumparat si pastrat intr-o banca Elvetiana, este cea mai sigura investitie!

Ca bonus, pentru cei bogati si interesati de o alta investitie pe termen lung, le recomand sa cumpere actiuni la compania americana fabricanta de automobile electrice, Tesla Motors (NASDAQ: TSLA). Pretul pe actiune este f mic in prezent, si va creste de cel putin de 10 ori in urmatorii 10 ani. Scadenta anului fiscal edte Dec 31, dar momentan, Tesla Motors reinveste profitul. O spun inca o data, este o investitie pe termen lung, adresata oamenilor bogati.

Are o conducere demna de incredere, Owner and CEO fiind Elon Musk (PayPal & SpaceX). Omul chiar stie sa faca bani, si stie sa nasca giganti. Tesla Motors va fi un adevarat gigant in urmatorii 20-30 de ani.

Mult succes!

#101
algorab

algorab

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 29.10.2003
@ascanu

Interesanta recomandare privind investitia in Tesla Motors. Pe ce anume iti bazezi recomandarea? Ma intereseaza sa inteleg care sant datele primare pe baza carora consideri o miscare inteligenta investirea banilor in actiunile acestei companii.

#102
ascanu

ascanu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 29.03.2012

View Postalgorab, on 15th April 2012, 12:44, said:

@ascanu

Interesanta recomandare privind investitia in Tesla Motors. Pe ce anume iti bazezi recomandarea? Ma intereseaza sa inteleg care sant datele primare pe baza carora consideri o miscare inteligenta investirea banilor in actiunile acestei companii.

Motivele sunt multiple, si iti voi enumera cateva:

1. Era combustibilului fosil (obtinut din petrol) se apropie de sfarsit. Nu numai pentru ca resursele de "aur negru" s-au imputinat foarte mult, dar si pentru ca ne apropiem de urmatorul stadiu evolutionar, in care se va alege energia "curata".

"The Stone Age didn?t come to an end because the world ran out of stones. Instead it ended, about 9000 years ago, when more powerful technologies, such as metalworking, introduced a new world order. In a similar vein, the age of fossil power will not end because we run out of fossil fuels. Instead, its ubiquitous bottlenecks are already fostering the development of new sources of energy, technologies, materials and processes. Ultimately, these innovations will reduce our entirely unsustainable addiction to fossil energy." - Burkhard Varnholt, Chief Investment Officer al uneia din cele mai prestigioase banci Elvetiene, SARASIN & CIE AG

2. Industria automotive este in pragul unei revolutii tehnologice. Masina electrica a fost "ucisa" din fasa de elitele planetei, care aveau investitii majoare in petrol. Dar Tesla Motors este deja intrata foarte ferm pe piata, iar oamenii o vor:

February 14, 2012 - Official Tesla Motors statement:
"PALO ALTO, CA -- (MARKET WIRE) -- 02/14/12 -- Tesla Motors (NASDAQ: TSLA) unveiled the highly anticipated Model X last Thursday evening at its Design Studio in Southern California. One day after the reveal, without any advertising, advance sales of the Model X exceeded $40 million.

The compelling nature of the product created massive media attention and resulted in the Model X being the third most searched term on Google. On Thursday evening, the night of the reveal, traffic to teslamotors.com increased 2800 percent. Two-thirds of all visitors were new to the website."

Lui Model X nu i-au facut reclama pentru ca deja nu fac fata comenzilor. Model X este cel mai bine vandut model al lor, si va fi lansat abia in 2014! Asta inseamna ca oamenii au platit avansul cu 2 ani inainte sa fie lansat, fara sa i se faca reclama.

Valoarea companiei este in prezent de numai 250 milioane de $, dar se investeste masiv, inclusiv tot profitul la sfarsitul fiecarui an fiscal. Urmeaza o extindere masiva, planetara.

(Intrati pe site-ul oficial si cititi despre masini. Va veti indragosti de ele! Super ieftine la intretinere, taxe aproape de zero, un "plin" cu energie costa ~50 lei la pretul din RO al Kw si puteti parcurge intre 300-600km, etc.).

3. Owner and CEO este Elon Musk, nu un mangudai gen Dinu Patriciu (bagat la inaintare pentru vanzarea petrolului tarii si "afacerist" doar cu numele, avand cele 7 firme in faliment).
Elon Musk a creat:
- PayPal, care a fost in final achizitionat de catre eBay pentru suma de 1,5 miliarde $.
- SpaceX, o companie ce activeaza in domeniul Aerospatial. Valoarea companiei este estimata in prezent la 1,5 - 2 miliarde $. Compania este in extindere si a castigat inclusiv premii oferite de NASA.
- SolarCity este in ascensiune rapida, iar planul companiei pe urmatorii 5 ani este sa construiasca proiecte fotovoltaice in valoare de 1 miliard de dolari.
- Tesla Motors, despre care am vorbit mai sus.

4. Valoarea actiunilor este crestere, inca de la fondarea companiei. Dar asta nu este o bisnitareala, dupa cum am specificat. Nu va asteptati sa cumparati actiuni in valoarea de 2,000 Euro si sa le vindeti cu 15,000 Euro in 4 luni. Se adreseaza celor potenti financiar, care se pot lipsi de o anumita suma de bani pentru urmatorii 10, 20, 30 de ani. Ca exemplu, decat sa ii puneti copilului 200,000 Euro la banca pentru a-i avea peste 10 ani, mai bine cumparat-i actiuni la Tesla Motors. Peste 10 ani pot insemna 2 milioane.
Inca un sfat: pastrati actiunile mai ales daca Tesla Motors va fi vanduta! Pur si simplu, uitati de aceste actiuni in urmatorii 10 ani (minim).

Este un sfat prietenesc, de care puteti tine cont sau nu. Nu doresc sa pornim discutii adiacente (gen benzina vs. electric sau patriciu vs. musk, etc.), mai ales ca aici se discuta despre investitii in aur.  M-as bucura ca peste 10 ani cineva sa-mi spuna "multumesc!".

Edited by ascanu, 15 April 2012 - 19:36.


#103
algorab

algorab

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 29.10.2003
@ascanu

Multumesc pentru informatii. Este foarte posibil sa fac o asemenea investitie deoarece acum am 80k USD bagati in fonduri mutuale si nu sant foarte multumit de modul cum evolueaza.

Merci pentru pont.

#104
nick58

nick58

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 411
  • Înscris: 24.04.2007
Un pont pt. cei cu mai putini bani exista? :confuzzled:

#105
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,935
  • Înscris: 25.06.2007

View Postnick58, on 18th May 2012, 16:43, said:

Un pont pt. cei cu mai putini bani exista? :confuzzled:

Da, vezi postul #96

#106
ascanu

ascanu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 29.03.2012

View Postalgorab, on 15th April 2012, 21:18, said:

@ascanu

Multumesc pentru informatii. Este foarte posibil sa fac o asemenea investitie deoarece acum am 80k USD bagati in fonduri mutuale si nu sant foarte multumit de modul cum evolueaza.

Merci pentru pont.

Cu multa placere. Indiferent ce alegi, sfatul meu este sa-ti retragi investitiile din fonduri mutuale cat mai curand, si sa nu pastrezi bani lichizi.

@nick58, singurul sfat pe care ti-l pot da, este sa cumperi aur fizic, monede sau (mult mai bine) lingouri de aur (de 5-10 grame). Se pot achizitiona si din Romania, prin Piraeus Bank, dar nu stiu daca le poti pastra in seifurile lor, sau daca asa ceva ar fi recomandat. Vestea buna este ca sunt eliberate de banca Elvetiana "Credit Suisse", vin cu certificat de autenticitate, si au o puritate de 999,9% (24k).

Dar in caz de colaps economic, nu le vei putea revinde in Romania. Valorea lor va creste, dar nu le vei putea valorifica la noi.
In momentul de fata nu exista o investitie mica mai sigura si mai flexibila decat asta -- sau nu stiu eu.

Pe cei foarte bogati i-as putea ajuta sa plaseze investitii importante si super profitabile pe termen lung si foarte lung, dar pe termen scurt si cu bani putini, nu cred ca exista o investitie mai buna.

Mult succes, si grabiti-va sa investiti lichiditatile pana nu va fi prea tarziu!

#107
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,845
  • Înscris: 13.07.2011
cine are un buget mai ridicat si vrea sa faca o investitie buna (chiar daca momentan aurul incepe sa scada) ar trebui sa fuga repede la o banca in ucraina si sa isi cumpere de acolo, pretul este mult mai scazut si se merita mai mult sa iei din ucraina. Aurul este de 999,9% (24k) cu certificat de la banca elvetiana. Aveti grija ca in ucraina exista multe "magazine" care vand aur, iar daca cumperi de acolo ai sansa sa cumperi o bucata de metal care este trasa in aur. Doar la centre oficiale gen banca.

P.S. aveti grija cand o aduceti in romania sa nu va controleze ( in cazul in care aveti cantitati mai mari nu stiu exact cat este legal). Eu am adus mai mult aur din ucraina si am avut norocul sa nu ma controleze.

Edited by business11, 09 July 2012 - 21:13.


#108
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,673
  • Înscris: 10.10.2011
intrebare intrebatoare. aurul sub forma de lingouri se poate vinde deja si in Romania la pret chiar bun. cu argintul ce facem?ma refer la lingourile de argint nu la alte forme. aveti idee unde pot fi vandute la preturi ok?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate