Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit eth vs Adap...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Templul lui Dumnezeu

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
157 replies to this topic

#37
jj2ro

jj2ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 07.10.2007

Quote

Folosirea pluralului se datoreaza Treimii, se refera la Sfanta Treime cand zice "noastra". Iisus Hristos fiind Unul din Treime, a participat la actul creatiei.
Nici vorba de treime! versetul urmator se refera la singular si nu la plural, treimea e preluata de la civilizatiile pagane.
Nicaieri in Biblia evreiasca nu spune ca va veni Mesiach si va fi om-dumnezeu si ca trebuie venerat.
Dumnezeu spune in 1Cron22.10 ca El va intari domnia lui Solomon pe veci, adica din semintia lui va veni Mesiah cel asteptat asa cum a profetit si lui David ca tronul lui il va intari pe veci.
1 Cronici 22.10: El va zidi templu numelui Meu și el Îmi va fi fiu, iar Eu îi voi fi tată și voi întări tronul domniei lui peste Israel pe veci. - Dumnezeu ii promite lui Solomon ca ii va intari tronul, adica Mesdiah se va naste din el.
2 Cronici 7.18: Atunci îți voi întări tronul regatului tău, după cum am făgăduit lui David, tatăl tău, când am zis: Nu va lipsi din tine bărbat care să domnească peste Israel. - iarasi Domnul ii spune ca din el va fi Mesiah, cum i-a fagaduit lui David, adica fagaduintele acestuia se vor implini prin urmasii sai pe linia lui Solomon, dar nu pe cea a lui Iehonia pe care Domnul l-a blestemat sa nu mai domneasca in veci.
Si acum care genealogie e adevarata? A lui Luca sau a lui Matei? - cum de se inseala scriptura crestinilor? un singur raspuns ar fi casre se deduce.

Quote

La niciunul din versetele alea nu scrie ce zici tu, o fi in altele dar nu in alea. Oricine poate verifica in 2 minute la adresa. [...] In alta ordine de idei Iosif e din David pe linia lui Solomon, nu stiu unde ai gasit altfel
Ba da, dar nu vrei tu sa insemne ceea ce arata clar Biblia. Ca din neamul lui David se va ridica si apoi din semintia lui Solomon...
Iosif e din neamul lui Iehona care a fost blestemat de Dumnezeu sa nu domneasca nimeni peste Iudeea, iar Mesiach trebuie sa domneasca peste intregul Israel, sa fie din neamul lui Iuda si sa domneasca in Iudeea. Asadar Hristos nu e Mesiach cel asteptat.

Quote

Toata legea si prorooci convergeau catre asta dar tocmai evreii nu au priceput.
Nu, nu e asa...neamurile au inteles ce au vrut de aici. Israel a priceput bine credinta si profetia.
Asadar Isus pe langa conditiile prezentate de mine mai sus (descendenta defectuoasa) nu indeplineste si alte conditii pentru a fi Mesiah cel profetit evreilor (e zeul vostru, insa nu Dumnezeu lui Abraham, Itzak si Iacov):

- trebuie sa adune tot poporul lui Israel dintre neamuri (Isaia 11.12: va aduna pe cei risipiți ai lui Israel și va strânge la un loc pe cei împrăștiați ai lui Iuda din cele patru colțuri ale pământului. Isaia 27.12: și voi veți fi culeși unul câte unul, feciori ai lui Israel!)
A adunat Isus Christos israelul dintre neamuri? Raspuns: NU. atunci el nu este Mesia
- va reconstrui Templul Evreiesc (Mica 4.1 Și în zilele cele de apoi, muntele templului Domnului se va înălța peste vârfurile munților și mai sus decât dealurile și către el vor curge popoarele)
Au evreii Templu de cand a venit Christos? Raspuns: nu. Antunci Christos isus nu este Mesiah.
- toate neamurile pamantului il vor cunoaste pe Dumnezeul cel unic si indivizibil (Isaia 11.9: Că tot pământul este plin de cunoștința și de temerea de Dumnezeu, precum marea este umplută de ape!; 40.5 Și se va arăta slava Domnului și tot trupul o va vedea căci gura Domnului a grăit".)
Cunosc toti goimii ca Dumnezeu e numai unul, se inchina cu totii la unicul Dumnezeu? Raspuns: nu (exista o gramada de politeisti pe pamantul asta). Asadar Isus nu e Mesiach.
- va fi pace pe intreg pamantul (Isaia 2.4 El va judeca neamurile și la popoare fără de număr va da legile Sale. Preface-vor săbiile în fiare de pluguri și lăncile lor în cosoare. Nici un neam nu va mai ridica sabia împotriva altuia și nu vor mai învăța războiul; 11.6 Atunci lupul va locui laolaltă cu mielul și leopardul se va culca lângă căprioară; și vițelul și puiul de leu vor mânca împreună și un copil îi va paște; Mica 4.3 Ci fiecare va sta liniștit sub vita și smochinul lui și nimeni nu-i va înfricoșa, căci gura Domnului Savaot a grăit)
Este pace pe pamant de cand a venit Isus Cristos? Cu siguranta vedem la tv si ziarele ca nu e pace; ba chiar mai mult Isus Cristos a spus indirect ca nu e Mesiah pentru ca a venit sa aduca sabia si invrajbire. Asadar el nu este Mesiach cel profetit.

Citeste si Ieremia 37.24-28 unde spune Dumnezeu Vor locui țara pe care am dat-o Eu robului Meu Iacov, unde au trăit părinții lor; acolo vor locui ei și copiii lor în veci; iar robul Meu David va fi peste ei rege în veac.deci in Israel; citeste tot in contextul Bibliei si vei vedea ca acolo nici vorba de Cristos sa fie Mesiah cel asteptat de evrei.
Eu sunt de-acord ca e Mesia, dar al vostru si nu cel promis de Dumnezeu lui Israel, prin Cristos voi ati avut parte de o particica de Israel.

#38
tihomir

tihomir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,229
  • Înscris: 29.09.2006

Quote

Nicaieri in Biblia evreiasca nu spune ca va veni Mesiach si va fi om-dumnezeu si ca trebuie venerat.


Spune si asta in psalmi "Domnul a zis catre Mine : "Fiul meu esti Tu, astazi te-am nascut"", pe la psalmul 2.

Quote

Iosif e din neamul lui Iehona care a fost blestemat de Dumnezeu sa nu domneasca nimeni peste Iudeea, iar Mesiach trebuie sa domneasca peste intregul Israel, sa fie din neamul lui Iuda si sa domneasca in Iudeea. Asadar Hristos nu e Mesiach cel asteptat.

Ti-am spus ca nu e cum zici tu, e vorba strict de regatul acela lumesc, nu de regatul lui Iuda in sens msitic, de fapt al lui Israel, caci acesta are sens mistic, nu al lui Iuda. Era vorba de o profetie precisa si exacta, nu va mai fi regat al lui Iuda caci il vor cuceri babilonienii, cum a si fost.

Quote

Israel a priceput bine credinta si profetia.

A, da? Si atunci de ce la anul 70 e pedepsit pentru necredinta lor, templul distrus si evreii imprastiati in lume asa cum le-a promis Dumnezeu ca le va face ori de cate ori se vor abate de la El?

Quote

A adunat Isus Christos israelul dintre neamuri? Raspuns: NU. atunci el nu  este Mesia

Ba da, l-a adunat. Crestinii sunt noul Israel, urmasii lui Avraam, nu dupa trup ci dupa credinta. Ti-am mai explicat ca zice si in Isaia ca Dumnezeu v-a aduna pe israel din lume si cei care nu sunt din isarel vor zice ca sunt din israel iar ierusalimul se va intreba cine sunt acestia si cand i-am nascut. E vorba despre crestini, asa cum israel era poporul lui Dumnezeu acum crestinii sunt poporul lui Dumnezeu, noul Israel. Vechiul Testament e doar o prefigurare a erei crestine, nu mai tinem taierea imprejur a trupului ci a inimii/sufletului savarsita la botez si multe alte practici care in VT sunt prefigurate. Vechiul Testament e ca o umbra a crestinatatii.

"Au evreii Templu de cand a venit Christos? Raspuns: nu. Antunci Christos isus nu  este Mesiah."

Da, Biserica este Templul, in ea salasluieste Duhul Sfant iar Hristos e capul ei, asa cum in sfanta sfintelor statea in vechime Dumnezeu (Duhul Sfant). Esti prea teluric, prea ati inteles totul mot a mot, nu esti capabil sa vezi in ansamblu, sa intelegi niste metafore pe care le foloseste Scriptura, ele s-au folosit pentru a usura intelegerea pentru niste oameni simpli dar voi v-ati poticnit de ele.


Referitor la pacea de pe pamant:
Acolo se refera atunci cand va veni imparatia Lui efectiv, dupa Apocalipsa cand oamenii vor trai in Noul Ierusalim, in cortul lui Dumnezeu cu oamenii, mai mult decat Edenul pierdut de stramosi. Atunci va fi aceea. Normal ca nu trebuie inteles ierusalimul ceresc ca o cetate omeneasca dar este iarasi o metafora asa cum e si imparatia lui israel in sens mistic si templul si multe altele.

Quote

prin Cristos voi ati avut parte de o particica de Israel.

Nu, prin Hristos noi am devenit noul israel iar voi ati cazut din cinstea in care va pusese Dumnezeu. Cand zice ca un imparat a facut nunta dar invitatii la nunta nu au venit, atunci imparatul a trimis slujitori sa strige pe la garduri si ulite si oricine vroia putea sa vina la nunta iar pe invitatii care nu au venit a trimis sa-i omoare.
Imparatul e Dumnezeu, invitatii erau evreii, slujitorii aposolii iar cei chemati de pe la garduri si ulite simbolizeaza neamurile, nunta simbolizeaza indumnezeirea, refacerea legaturii rupta de pacatul adamic.
Acum ca stii toate astea ce vei raspunde la judecata de apoi ca nu te-ai botezat, ce scuza vei mai avea? Sper sa o faci pana nu ajungi acolo. :)

Edited by tihomir, 17 January 2008 - 00:14.


#39
jj2ro

jj2ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 07.10.2007
Ok, ghaseste-mi baza scripturala ca Mesia va veni de doua ori pe pamant in Biblia evreiasca.
Eu tot nu vad ca Isus Cristos e Mesia, mai mult "Eu astazi te-am nascut" ma face sa rad cand ma gandesc la faptul ca crestinii au intepretat acest verset prin porunca venerarii unui om. Israelul e intaiul nascut al lui Dumnezeu, inchina-te lui Israel... (cam asa e faza)

#40
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
Evreii nu au fost aleși, ci au fost urgentați să fie o Biserică.. o mică-mare diferență..

Edited by shapeshifter, 17 January 2008 - 01:27.


#41
tihomir

tihomir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,229
  • Înscris: 29.09.2006

Quote

Ok, ghaseste-mi baza scripturala ca Mesia va veni de doua ori pe pamant in Biblia evreiasca.

Aceasta invatatura mi se pare ca nu se gaseste decat in noul testament si totusi as putea sa-ti gasesc si in cel vechi referiri la judecata de apoi. Daca prima data Iisus Hristos vine ca Mesia, ca un propovaduitor, vine sa-l mantuiasca pe om, sa-l scoata din caderea lui Adam, a doua oara va veni in slava, ca un imparat, nu va mai veni sa propovaduiasca ci sa judece.
Nu trebuie sa ne miram daca unele invataturi nu se gasesc decat in noul testament nu si in cel vechi, revelatia s-a dat omenirii treptat pe masura ce aceasta a fost pregatita sa o primeasca. De la Avraam pana la Moise nu a fost Legea, erau cateva precepte si practici dar nu se descoperise Legea. Ce s-ar fi intamplat daca evreii i-ar fi zis lui Moise : "unde au facut parintii nostrii ce zice in Legea asta?". Asa si tu cu a doua venire.

Quote

mai mult "Eu astazi te-am nascut" ma face sa rad cand ma gandesc la faptul ca crestinii au intepretat acest verset prin porunca venerarii unui om. Israelul e intaiul nascut al lui Dumnezeu, inchina-te lui Israel... (cam asa e faza)

Versetul respectiv se interpreteaza ca o proorocie despre Mesia, am mai discutat ca in Biblie unele versete se iau ca atare iar altele ca niste metafore lamurirea lor a fost facuta de apostoli si sfintii parinti sub inspiratia Duhului Sfant.

#42
MortCopt

MortCopt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 07.12.2007
Nu mai vine niciun Isus (om) pe pământ, hodorogilor, i-a fost de-ajuns o dată! Ce-i drept, va veni pe pământ, dar ca să dea la oase și ca să scarmene fulgii! Dacă știați ce-i aia Mihael (Cine este ca Dumnezeu), n-ați mai abera din sticlă!
Marele Preot nu iese din Templu, altfel moare! Ăăă?? Știați, pe dracu...
Unde e Templul acum? Știți un căcat!

Edited by MortCopt, 17 January 2008 - 01:43.


#43
tihomir

tihomir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,229
  • Înscris: 29.09.2006

Quote

Dacă știați ce-i aia Mihael (Cine este ca Dumnezeu), n-ați mai abera din sticlă!

Si atunci de ce nu ne dai tu un exemplu de cunoscator al divinitatii ce te bati cu caramida in piept ca esti si retrage-te din discutia noastra "aberanta".

#44
jj2ro

jj2ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 07.10.2007

Quote

Ce s-ar fi intamplat daca evreii i-ar fi zis lui Moise : "unde au facut parintii nostrii ce zice in Legea asta?". Asa si tu cu a doua venire.
Evreii au fost martori la minunile pe care Dumnezeu le-a facut cand a dat Tora, asadar au stiut ca aceea e Legea ce le-o da dumnezeu pe vecie si alta nu va mai fi. Un intreg popor a facut legamant cu Dumnezeu, la crestini nu e asa: 12 oameni au fost cei care au afirmat niste lucruri, iar altii i-au crezut gratuit.
Intr-adevar evreii i-au zis lui Moshe multe lucruri, ba chiar au cazut in idolatrie, au comentat ca nu au apa si mancare, insa L-au si vazut pe Dumnezeu.
Oricum a doua venire a lui Mesiah nu e fundamentata in Biblia evreiasca si totusi e un eveniment extrem de important, eveniment ce daca ar fi fost real siur ar fi fost profetit in mod clar de Profeti.

Quote

Versetul respectiv se interpreteaza ca o proorocie despre Mesia, am mai discutat ca in Biblie unele versete se iau ca atare iar altele ca niste metafore lamurirea lor a fost facuta de apostoli si sfintii parinti sub inspiratia Duhului Sfant.
Biblia voastra (VT) e interpretata de oameni care nici macar nu aveau 1% sange de evreu sau cunostiinte despre Iudaism; si au interpretat dupa propria vointa si doctrina. (Grigore, Ioan, Vasile, Ambrozie, Augustin etc - nu aveau cunostiinte despre Iudaism, asadar nu au putut vedea intreaga doctrina monoteista iudaica si profetiile despre Mesiah, mai mult interpretau peste traducerile in graca si latina pierzand din sensurile originale)

Spui ca Noul Testament e infailibil, totusi iata cateva greseli si iata dovada ca insasi protoparintii vostri nu cunostiau Biblia evreiasca:
Fapte 7.4: "Atunci, ieșind din pământul caldeilor, a locuit în Haran. Iar de acolo, după moartea tatălui său, l-a strămutat în această țară, în care locuiți voi acum" - Avraham a plecat in Tara Sfanta dupa moartea tatalui sau.
Geneza: 11.26 si 12.4 Vedem ca Terah traia inca.(Abraham avea 75 de ani cand a plecat, iar Terah 145 si a murit la 205)
Matei zice in 27.9 ca s-0a implinit profetia lui Ieremia cu argintii. (te rog eventual sa-mi dai versetul din Ieremia unde vorbeste de arginti).
Insasi Isus, dumnezeul vostru greseste:
spune in Matei 22.35: "Ca să cadă asupra voastră tot sângele drepților răspândit pe pământ, de la sângele dreptului Abel, până la sângele lui Zaharia, fiul lui Varahia, pe care l-ați ucis între templu și altar." - asadar Zaharia, fiul lui Barachia a fost ucis intre Templu si Altar.
Scripturile noastre evreiesti, spun altceva: Zaharia, fiul lui Hechodia a fost ucis la Templu. 2Cron24.20-21: "Atunci Duhul lui Dumnezeu a cuprins pe Zaharia, fiul lui Iehoiada preotul, care s-a suit pe amvon înaintea poporului și le-a zis: "Așa zice Domnul: Pentru ce călcați poruncile Domnului? Nu veți propăși, fiindcă voi ați părăsit pe Domnul și El vă va părăsi pe voi".Dar s-au vorbit cu toții împotriva lui și l-au ucis cu pietre, din porunca regelui Ioaș, în curtea templului Domnului."
Zaharia, fiul lui Barechia este altul, e Profetul: "În luna a opta, în anul al doilea al lui Darius, fost-a cuvântul Domnului către proorocul Zaharia, fiul lui Berechia, fiul lui Ido, zicând" (Zaharia 1.1)

Sa fi uitat dumnezeu Scripturile, istoria?

Edited by jj2ro, 17 January 2008 - 12:39.


#45
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
-----------
Evreii au fost martori la minunile pe care Dumnezeu le-a facut cand a dat Tora, asadar au stiut ca aceea e Legea ce le-o da dumnezeu pe vecie si alta nu va mai fi. Un intreg popor a facut legamant cu Dumnezeu, la crestini nu e asa: 12 oameni au fost cei care au afirmat niste lucruri, iar altii i-au crezut gratuit.
Intr-adevar evreii i-au zis lui Moshe multe lucruri, ba chiar au cazut in idolatrie, au comentat ca nu au apa si mancare, insa L-au si vazut pe Dumnezeu.
Oricum a doua venire a lui Mesiah nu e fundamentata in Biblia evreiasca si totusi e un eveniment extrem de important, eveniment ce daca ar fi fost real siur ar fi fost profetit in mod clar de Profeti.
------------
jj din spatele a nuștiucâteclone spune-le celor care te acuză de turnu de veghe că ești evreu spune-le că cretinulforumurilor e evreu.

#46
tihomir

tihomir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,229
  • Înscris: 29.09.2006

Quote

Evreii au fost martori la minunile pe care Dumnezeu le-a facut cand a dat Tora, asadar au stiut ca aceea e Legea ce le-o da dumnezeu pe vecie si alta nu va mai fi. Un intreg popor a facut legamant cu Dumnezeu, la crestini nu e asa: 12 oameni au fost cei care au afirmat niste lucruri, iar altii i-au crezut gratuit.

Au facut legamand cu Dumnezeu dar l-au calcat cateva generatii mai tarziu si de fiecare data Dumnezeu a trimis un popor peste ei care i-a robit. Zi-mi cu ce au pacatuit cand au daramat romanii templul? Iisus rezice aceasta catastrofa si spune ca din cauza ca nu l-au primit pe el se va darama iarasi templul si ierusalimul si evreii vor fi din nou dusi printre neamuri, s-a intamplat pe la 70 la aprox. 40 de ani de la rastignire. Deci?

Quote

Oricum a doua venire a lui Mesiah nu e fundamentata in Biblia evreiasca si totusi e un eveniment extrem de important, eveniment ce daca ar fi fost real siur ar fi fost profetit in mod clar de Profeti.

Vechiul Testament nu cuprinde toata revelatia, ti-am zis ca el pregateste venirea lui Mesia, asta e rolul sau principal. Dupa aceea va fi noul legamant si alta parte a revelatiei. Ce folos aveau evreii sa stie despre a doua venire cand ei nu erau pregatiti pentru prima? Dumnezeu s-a descoperit treptata, atat cat le era oamenilor de folos sa-l cunoasca.

Quote

Fapte 7.4: "Atunci, ieșind din pământul caldeilor, a locuit în Haran. Iar de acolo, după moartea tatălui său, l-a strămutat în această țară, în care locuiți voi acum" - Avraham a plecat in Tara Sfanta dupa moartea tatalui sau.

Si in VT in unele locuri spune ca a plecat dupa moartea lui Terah, in altele inainte si mai sunt si alte inadvertente in Vechiul Testament. Acestea Dumnezeu le-a lasat in seama fiecarui scriitor al Scripturii fiind elemente neesentiale in procesul de cunoastere al lui Dumnezeu. Desi e insuflata de Duhul Sfant, Scriptura e infuentata si de stilul fiecarui scriitor, Dumnezeu pastrandu-si infailibila doar partea de revelatie care conteaza cu adevarat. Uite in vechiul testament intr-un loc zice de Saul ca s-a sinucis iar in altul ca a fost ucis de un paj madianit. Cum a fost de fapt?

Cat despre altar si templu poate nu stiai cum era facut templul lui Solomon.... Altarul era in curtea templului, daca intr-un loc zice intre altar si templu iar in altul ca in curtea templului, nu e nicio contradictie, altarul era in curtea templului!
Asta una la mana, a doua la mana ca nu am gasit in evanghelie sa spuna ca e vorba de fiul lui Barechia. Unde ai gasit te rog? Versetul dat de tine e gresit, vorbeste de altceva iar relatarea cu zaharia am gasit-o la Luca si nu spune al cui fiu era si despre care Zaharia e vorba? Eu stiam ca despre tatal lui Ioan botezatorul. Deci daca vezi ca nu ai dovezi incepi sa le invetezi? :angry:


Ti-am aratat ca Iosiv coboara din David pe linia lui Solomon, asa cum ai cerut, ti-am aratat ca a implinit toate profetiile doar ca voi aveti o vedere prea ingusta. Acum ce faci te-ai apucat sa masluiesti versetele si sa adaugi de la tine? :nonobad:

#47
jj2ro

jj2ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 07.10.2007
Rectificare

spune in Matei 23.35: "Ca să cadă asupra voastră tot sângele drepților răspândit pe pământ, de la sângele dreptului Abel, până la sângele lui Zaharia, fiul lui Varahia, pe care l-ați ucis între templu și altar." - asadar Zaharia, fiul lui Barachia a fost ucis intre Templu si Altar.

Scripturile noastre evreiesti, spun altceva: Zaharia, fiul lui Hechodia a fost ucis la Templu. 2Cron24.20-21: "Atunci Duhul lui Dumnezeu a cuprins pe Zaharia, fiul lui Iehoiada preotul, care s-a suit pe amvon înaintea poporului și le-a zis: "Așa zice Domnul: Pentru ce călcați poruncile Domnului? Nu veți propăși, fiindcă voi ați părăsit pe Domnul și El vă va părăsi pe voi".Dar s-au vorbit cu toții împotriva lui și l-au ucis cu pietre, din porunca regelui Ioaș, în curtea templului Domnului."
Zaharia, fiul lui Barechia este altul, e Profetul: "În luna a opta, în anul al doilea al lui Darius, fost-a cuvântul Domnului către proorocul Zaharia, fiul lui Berechia, fiul lui Ido, zicând" (Zaharia 1.1)

Isus nu stia Scritpurile, asadar nu am inventat nici un verset, am gresit capitolul

Quote

Ti-am aratat ca Iosiv coboara din David pe linia lui Solomon, asa cum ai cerut, ti-am aratat ca a implinit toate profetiile doar ca voi aveti o vedere prea ingusta. Acum ce faci te-ai apucat sa masluiesti versetele si sa adaugi de la tine?

Mi-ai aratat o linie ilicita, ba mai mult evanghelia zice ca Isus nu era fiul de sange al lui Iosif, asadar nu e Mesiah.
Nu mi-ai dat nici o profetie clara, asadar el tot nu intruneste conditiile pt a fi Mesiah...cu cele scrise de mine la care nu ai raspuns cum ramane? crezi ca am uitat de ele? (pacea mondiala, cunoasterea lui Dumnezeu de toate neamurile si lipsa totala a idolatriei etc)

Vai, dar ce tare te-ai enervat crezand ca merg pana acolo sa masluiesc versete...stai linistit nu sunt crestin, asadar nu masluiesc versete. Deh, daca nu ai suficiente argumente, e normal sa intri in faza de negare si sa te agati de orice "profetie".

Isus nu e Mesiah.

Edited by jj2ro, 17 January 2008 - 19:25.


#48
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
--------
Isus nu e Mesiah.
---------
:lol:
nici evreii nu au fost aleși.. clear sau ai nevoie de explicațiuni?

Cunoști matale cele 3 funcții cu care a fost investit Iisus? Cunoști faptul că el a fost făcut să aibă putere în TOATE cele 3 Lumi?
A fost el investit cu funcția lui Melchițedech au ba? A fost el rege au ba? și ce a mai fost?

:lol: :lol: :lol:

Edited by shapeshifter, 17 January 2008 - 20:08.


#49
tihomir

tihomir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,229
  • Înscris: 29.09.2006

Quote

Rectificare

spune in Matei 23.35: "Ca să cadă asupra voastră tot sângele drepților răspândit pe pământ, de la sângele dreptului Abel, până la sângele lui Zaharia, fiul lui Varahia, pe care l-ați ucis între templu și altar." - asadar Zaharia, fiul lui Barachia a fost ucis intre Templu si Altar.

Scripturile noastre evreiesti, spun altceva: Zaharia, fiul lui Hechodia a fost ucis la Templu.

Eu am scris ceva intr-un post anterior dar vad ca nu citesti. Zaharia cel din Evanghelie este tatal lui Ioan Botezatorul, nu este proorocul acela Zaharia din VT. E vorba de 2 persoane diferite, de ce minti si rastalmacesti?

Uite despre cine zice evanghelistul : http://www.crestinor...e/9-5-2007.html

Evreii au ucis multi prooroci pe care Dumnezeu ii trimisese la ei iar in final chiar pe Fiul lui Dumnezeu cum zice si Iisus in parabola cu fiii vierului ucisi de lucratorii viei.

Quote

Mi-ai aratat o linie ilicita, ba mai mult evanghelia zice ca Isus nu era fiul de sange al lui Iosif, asadar nu e Mesiah.

Si Maria era din casa lui David, evident ca nu era fiul trupesc al lui Iosif dar pana cand si-a inceput propovaduirea asa era vazut ca fiind fiul lui. Daca zici ca nu era fiul lui Iosif, si bine zici, inseamna ca accepti ca era fiul lui Dumnezeu dar nu crezi in El tocmai pentru ca nu era din Iosif?  :lol: Ce e in neregula cu tine?

Ati avut mai mult de 1000 de ani inaintea crestinilor ca sa cititi scripturile si nici pana in ziua de azi nu le-ati inteles...... Uneori stau si ma intreb daca nu cumva Dumnezeu i-a ales pe evrei pentru ca erau cel mai indaratnic dintre neamuri si pentru a arata marea Sa mila i-a ales tocmai pe acestia ca prin ei sa lucreze mantuirea noastra. Nu e o dogma crestina, e doar o parerea personala. :peacefingers:

Quote

Deh, daca nu ai suficiente argumente, e normal sa intri in faza de negare si sa te agati de orice "profetie".

Mi se pare ca e exact invers.....

Inca astept sa-mi zici de ce s-a daramat templul si Ierusalimul in anul 70, pentru ce pacate?

Quote

A fost el investit cu funcția lui Melchițedech au ba? A fost el rege au ba? și ce a mai fost?

Cum sa fie ma investit cu functia lui Melchisedec, El care l-a facut pe Melchisedec? Melchisedec e doar o prefigurare a Mantuitorului, de mare preot si rege al Pacii asa cum se zice ca era Melchisedec. Acesta avea aceste 2 functii pamantesti, mare preot si rege al Ierusalimului, care preinchipuie atributele mistice ale Mantuitorului de Cap al Biserici (adica Mare Preot) si imparat al imparatiei ceresti. Mai termina cu initierile si cu prostiile astea masonico-satanice ca voi va initiati in satanisme nu in altceva.

Edited by tihomir, 17 January 2008 - 20:40.


#50
jj2ro

jj2ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 07.10.2007

Quote

Eu am scris ceva intr-un post anterior dar vad ca nu citesti. Zaharia cel din Evanghelie este tatal lui Ioan Botezatorul, nu este proorocul acela Zaharia din VT. E vorba de 2 persoane diferite, de ce minti si rastalmacesti?
Pe mine ma intereseaza ce spune site-ul ortodox X, ci ce spune evanghelia despre Zaharia, fiul lui Varachia care a fost ucis la Templu, insasi dumnezeul vostru gresind, caci Zaharia pe care il numeste el este Profetul, iar cel omorat era Kohenul de la Templu, fiul lui Iehoiaha. Deci Isus a gresit, nu cunostea Scriptura... citeste versetele respective si vei vedea greseala.

Quote

Si Maria era din casa lui David, evident ca nu era fiul trupesc al lui Iosif dar pana cand si-a inceput propovaduirea asa era vazut ca fiind fiul lui. Daca zici ca nu era fiul lui Iosif, si bine zici, inseamna ca accepti ca era fiul lui Dumnezeu dar nu crezi in El tocmai pentru ca nu era din Iosif?  Ce e in neregula cu tine?
Nu accept nimic, exista posibilitatea ca Maria sa fi stiut si de alt barbat decat Iosif care era batran.
Iar vita regala in Iudaism este exclusiv pe linie paterna, pe cromozomul Y si nu pe cel X. (cromozomul X al lui David e posibil sa se fi pierdut demult pana la Isus ;) )
Isus a spus din semintie...adica din acele celule sexuale masculine, numite spermatozoizi, ai lui David.
Daca Isus Cristos era din sangele lui Iosif indeplinea oarecum macar un criteriu ca fiind Mesiah.

Quote

Ati avut mai mult de 1000 de ani inaintea crestinilor ca sa cititi scripturile si nici pana in ziua de azi nu le-ati inteles...... Uneori stau si ma intreb daca nu cumva Dumnezeu i-a ales pe evrei pentru ca erau cel mai indaratnic dintre neamuri si pentru a arata marea Sa mila i-a ales tocmai pe acestia ca prin ei sa lucreze mantuirea noastra. Nu e o dogma crestina, e doar o parerea personala.
:)) si cine le-a inteles, neamurile care erau pagane? ba mai mult talmaceau traducerile si nu originalele (singurul din sfintii parinti care era intr-adevar foarte cult a fost Ieronim care stia la perfectie ebraica).
Alegerea a fost reciproca, Dumnezeu l-a ales pe Israel si Israel L-a ales pe Dumnezeu acceptand monoteismul.

Quote

Inca astept sa-mi zici de ce s-a daramat templul si Ierusalimul in anul 70, pentru ce pacate?
Mai mult ca sigur din cauza pacatelor personale ale lui Israel si a faptului ca au acceptat sa fie construite temple de catre romani in cinstea altor zeitati, ceea ce era total interzis pentru Israel sa accepte alte temple dedicate zeilor pagani.
Evangheliile au inceput sa fie scrise mai tarziu si normal ca autorii au vazut in daramarea Templului o actiune a lui Isus Christos...deh, trebuie sa se lege, nu?

Quote

Vechiul Testament nu cuprinde toata revelatia, ti-am zis ca el pregateste venirea lui Mesia, asta e rolul sau principal. Dupa aceea va fi noul legamant si alta parte a revelatiei. Ce folos aveau evreii sa stie despre a doua venire cand ei nu erau pregatiti pentru prima? Dumnezeu s-a descoperit treptata, atat cat le era oamenilor de folos sa-l cunoasca.
Asta e poveste, un eveniment asa de important ar fi fost prevazut de Profeti, ba mai mult ar fi fost mai usor sa fie acceptat Christos al vostru ca fiind Mesiah...dar uite ca Dumnezeu ne-a aratat altceva :D

#51
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
oare Buddha nu-ti serveste drept exemplu la faptul ca el provenind din casta regală adică din afara celei sacerdotale a restabilit dharma in rindul brahmanilor care se numeau prin nastere si nu cum era in vechime ca cunoscători ai lu Brahma?
Oare nu-ți e evident faptul că Iisus (casta regală) a avut un rol asemănător în cadrul  castei sacerdotale evreiești care decăzuse dedându-se la jertfe și punind inainte sacrificiile?

Nici acum voi evreii nu vreți să acceptați adevărul și umblați cu tot felul de șiretlicuri pt. a vă da vouă dreptate? Chiar crezi că mai e actual ce spui mai ales că interpretezi tendențios unele lucruri pt. a trage turta pe plita evreiască?

Edited by shapeshifter, 17 January 2008 - 23:27.


#52
crocodile_dundee

crocodile_dundee

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 06.06.2007

View Postjj2ro, on Jan 17 2008, 22:24, said:

sa fie acceptat Christos al vostru ca fiind Mesiah...dar uite ca Dumnezeu ne-a aratat altceva :D

11. A venit la ai Sai si ai Sai nu l-au primit.

23  dar noi propovăduim pe Hristos cel răstignit, care pentru Iudei este o pricină de poticnire, și pentru Neamuri o nebunie

Ce vă trebuie mă, ochelari de cal? Sau un desen cu o schemă ca să înțelegeți și să vedeți?

"La bună vedere", zise orbul.

"S-auzim de bine", răspunse surdul.

Unii mai așteaptă, încă, prima venire a Mântuitorului... :lol: :death:

Edited by crocodile_dundee, 17 January 2008 - 23:57.


#53
tihomir

tihomir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,229
  • Înscris: 29.09.2006

Quote

Pe mine ma intereseaza ce spune site-ul ortodox X, ci ce spune evanghelia despre Zaharia, fiul lui Varachia care a fost ucis la Templu, insasi dumnezeul vostru gresind, caci Zaharia pe care il numeste el este Profetul, iar cel omorat era Kohenul de la Templu, fiul lui Iehoiaha. Deci Isus a gresit, nu cunostea Scriptura... citeste versetele respective si vei vedea greseala.


Tu intelegi limba romana sau nu? E vorba de 2 oameni diferiti, 2 profeti ucisi de evrei (ca atatia altii) in curtea templului. In evanghelie se vorbeste de Zaharia tatal sfantului Ioan botezatorul caci zice "de la Abel pana la Zaharia". Acel Zaharia de care zici tu fusese ucis cu sute de ani inainte. Cand vrei sa faci un repros cum zici "romanii sunt lenesi si betivi de pe vremea dacilor pana in ziua de azi" sau zici "de pe vremea dacilor pana pe la 1700?". Zaharia tatal lui Ioan era atunci ultimul sfant recunoscut si de iudei care fusese ucis pe nedrept, despre asta e vorba.


Quote

Daca Isus Cristos era din sangele lui Iosif indeplinea oarecum macar un criteriu ca fiind Mesiah.

Ti-am raspuns ca si Maria era din David iar din punct de vedere juridic sa zic asa Iisus era vazut ca fiul lui Iosif.

Quote

Iar vita regala in Iudaism este exclusiv pe linie paterna, pe cromozomul Y si nu pe cel X..........Isus a spus din semintie...adica din acele celule sexuale masculine, numite spermatozoizi, ai lui David.

Unde scrie in scriptura asta? Atat spune in scriptura, "din samanta lui David", adica urmas al sau. Si fetele sunt tot samanta tatalui lor, tot din spermatozoizi apar si fetele daca nu stiai pana la varsta asta.


Quote

si cine le-a inteles, neamurile care erau pagane?


Cat erau pagane nu, dar dupa ce s-au crestinat, prin Biserica, au cunoscut Adevarul. Voi desi l-ati avut cu 1000 de ani inaintea crestinilor l-ati pierdut prin impietrirea voastra. Se zice ca in ziua judecatii va fi mai usor sodomei si gomorei decat evreilor pentru ca daca s-ar fi facut cu aceia ce s-a facut cu evreii, de mult ar fi crezut iar voi in ciuda tuturor minunilor si proorocilor pe care i-a trimis Dumnezeu, tot nu ati crezut.

"si cine le-a inteles, neamurile care erau pagane? ba mai mult talmaceau traducerile si nu originalele (singurul din sfintii parinti care era intr-adevar foarte cult a fost Ieronim care stia la perfectie ebraica)."

Cei care s-au ocupat de vechiul testament cu siguranta ca stiau ebraica din moment ce au tradus, e la mintea cocosului. Sa nu uitam ca primii crestini erau evrei dupa trup, in plus Duhul Sfant ce cel care a inspiritat pe sfintii parinti. Cu alte cuvinte iarasi bati campii....

Quote

Alegerea a fost reciproca, Dumnezeu l-a ales pe Israel si Israel L-a ales pe Dumnezeu acceptand monoteismul.

Nu l-a ales cu toata inima caci daca l-ar fi ales l-ar fi recunoscut atunci cand a venit la ei. Desigur o ramasita din Israel, care era lipita cu inima de Dumnezeu, l-a recunoscut si au devenit primii crestini mergand pana la moarte pentru El. Crezi ca o secta oarecare, cum au fost si inainte si dupa Hristos, supusa la atatea persecutii ar fi putut sa iasa biruitoare si sa cuprinda intreaga lume, daca nu era mana lui Dumnezeu? Iata ca in fiecare an se poate vedea cum Dumnezeu e alaturi de Biserica sa fi face atatea minuni (intoarce apa iordanului de boboteaza, coboara foc din cer de Pasti, izvoraste ape de Izvorul Tamaduirii si multe altele) dar unora le-a impietrit inimile ca sa nu creada si sa se judece la judecata de apoi. Atunci ai sa crezi ca Iisus e Mesia dar nu-ti va mai ajuta la nimic....

http://www.orthodoxp...ght/index.shtml

#54
tihomir

tihomir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,229
  • Înscris: 29.09.2006

Quote

Ce vă trebuie mă, ochelari de cal? Sau un desen cu o schemă ca să înțelegeți și să vedeți?

I-a impietrit Dumnezeu ca nu cumva sa creada si sa scape de iad, sper totusi ca ji2ro sa fie dintre cei alesi sa creada si sa-l ierte Dumnezeu si pe langa el si pe noi.

Edited by tihomir, 18 January 2008 - 00:17.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate