Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme sistem audio mașina

Radio care se incinge

problema -amplificator cu tranzis...

Retragere bani din cont inainte d...
 Plata cu cardul si bacsisul

Primire bani din Danemarca prin N...

Alerta securitate Fedora Linux 40...

Problemuțe sistem audio ma&#...
 Renovare balcon

installation has failed there was...

Montura polara.....

Sfat inchiriere locuinta unei per...
 Sursa stereo -> amplif mono

Dan Blondu vs. Marian Piciu

Side - Antalya

Nume fetita - international dar c...
 

Canon HV20. Cateva informatii.

- - - - -
  • Please log in to reply
131 replies to this topic

#1
the_real_pickone

the_real_pickone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 07.11.2007
Buna ziua...


     Mi-am cumparat de curand un Canon d-asta... hv20... toate bune si frumoase, am invatat-o destul de bine zic eu, ii stiu cam toate setarile... mai putin 2-3 lucruri, unul nu l-am inteles nici din manual, cel de-al doilea este legat de rezolutii..., iar ultimul tine de compresie...

-      In primul rand... acel STD si LP ... in manual spune ca una dintre setari filmeaza mai clar... insa iti trebuie totusi o caseta ce nu a fost prea folosita, etc, etc... iar cealalata setare pentru filmari importante... ideea e ca n-am inteles prea bine care cum sunt si ce fac, STD-ul si LP-ul... imi poate explica cineva cu lux de amanunt?

-       Sa trecem la rezolutie... cum mama naibi filmez si eu in 1920x1080 ?!?! ca toate filmarile pe hdv le face in 1440x900... de ce asta??!! am citit pe forumuri... si ideea e ca ar filma si in aceasta rezolutie de 1920x1080... insa doar prin mufa de HDMI si cu o placa de captura Blackmagic Intensity sau ceva asemanator. Ceea ce am mai inteles pe acolo ar fi faptul ca filmarea in aceasta rezolutie se poate face doar in jurul computerului, pt ca hv20-ul ar trebui conectat tot timpul la placa de captura (ca si cum ar facea filmarea direct in computer la aceasta rezolutie), este adevarat?? cum ca pe casetele astea minidv nu se poate filma decat in 1440... Sau se poate filma pe minidv, va captura filmul pe computer la 1920, insa cica i-ar facea un stretch... adica de la 1440 de pe minidv, il duce pe computer la 1920 stretch-uindu-l, nicidecum ca ar inregistra la 1920 pe minidv... pt ca pe mini dv nu se poate filma in 1920 dupa cum am si spus, cel putin asa am inteles de pe alte forumuri, este adevarat si asta? pana la urma care este explicatia "stiintifica"?

-       Eu fac captura prin dv, n-am placa aceea de captura... fac prin fireware... captura o fac cu HDV Split ala! (10x andjar pt recomandare)... dar compresia nush cu ce sa o fac, si nici nu prea imi dau seama in ce codec... pana acum ma bagam mult pe xvid, mai nou pe divx... dar nush, voi stiti ceva mai rapid, de claritate si sa ocupe mai putin spatiu? eventual spuneti-mi si mie, cam cati MB/GB ar trebui sa ocupe o ora de film HD compresat in 1440 si in 1920 pentru a avea si claritatea asa de buna incat sa nu iti dai seama prea bine ca ar fi compresat sau capturat... Intreb pt ca eu am vazut clip in 1440 de o ora jumtate ce avea 4 GB, claritate superba...


Va multumesc anticipat, astept expicatii ce ma vor lamuri, dupa cum spuneam... sunt in pom rau cu astea...

O zi buna in continuare, tutoror!

#2
the_real_pickone

the_real_pickone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 07.11.2007
...

#3
Zenus

Zenus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 17.10.2007
:death:  ar fi trebuit sa iti iei o camera care trage direct pe dvd!nu te mai complicai atata cu STD, LP, rezolutie, comprimare si...ce nu mai cunosti tu!
iei o camera in necunostinta de cauza?

#4
the_real_pickone

the_real_pickone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 07.11.2007
Prietene... Zenus....

   SFAT: Nu in felul asta se face un numar mare de Post-uri, prin raspunsuri fara sens si lipsite de informatii utile... Ti-ai putea pastra aroganta la categoria offline... sau eventual era pe vremuri, la anumite forum-uri, categoria... " Raspunsuri de la TOnTI ", in fine... sa lasam chestiile astea, pentru ca ... i'm sick of pathetic frustrated people like YOU !


  Nu vreau sa iasa un rahat din acest topic, deoarece caut DOAR niste raspunsuri... Drept urmare, astept un om in firea lui ce imi poate da un raspuns destul de explicit prin volum si informatie a "problemei" ce inca mai persista !!!

  Draga Zenus... odata ce am optat pentru o camera de acest gen, inseamna ca m-am informat destul de mult incat sa ma faca sa o cumpar, nu? iar referitor la "SFAT-ul" tau... "BUNUL" tau "SFAT"... pastreaza-l pentru tine!!! Presupun ca tu... limitat fiind (precum o sapuniera)... chiar folosesti o astfel de camera... Vorba ta, comoditatea te face sa nu te complici pentru a-ti incarca memoria cu setari grele, poate pe tine te depasesc, nu ii baga pe toti in aceeasi oala, ramai singur, nu trage si pe altii dupa tine. Eu unul incerc sa invat ceea ce nu stiu, o fi ceva rau in asta? Sau probabil esti de parere ca sunt oameni ce se nasc cu camera in mana? Tu ai fost chiar asa de atotstiutor de la inceput? Nici n-ai scos camera din cutie si deja Spielberg era minciuna pe langa tine, am dreptate?

  Din reply-ul tau... ai dat de inteles perfect ce cunoscator esti in domeniu, chiar mi-ai rezolvat problemele, eu care credeam ca vor fi asa de multe explicatii..., dar tu chiar m-ai luminat... e clar, stiu ce am de facut! stii tu , e vorba aia... Talk to the hand... my "friend"  :console:     Ignore on for Zenus


Sa ai o seara extraodrinara si BAFTA MAXIMA... (fir intins)

Edited by the_real_pickone, 27 November 2007 - 17:47.


#5
Gonzales

Gonzales

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 12.05.2005
Incerc sa iti raspund la ceea ce cred ca stiu.
1. daca la tine e ca la sapuniera mea de camera, STD e ok (banuiesc ca STanDard) si LP (cred ca Long Play sau ceva de genul asta) este ca sa pui mai mult timp de filmare pe o caseta (nu ti-as recomanda)
2. nu stiu
3. cred ca ar merge asta: http://forum.softped...m...t&p=3396411 si aici: http://forum.softped...showtopic=26619

O seara placuta

Edited by Gonzales, 27 November 2007 - 18:16.


#6
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Gugle > search > manual : http://www.google.co...WqyVd2tMEICTMvg
- Recording in LP mode extends the available recording time on the tape 1.5 times.
- REC/IN SETUP > [ HDV(PF24)]: High-definition video at 1080i specifications for recording with a progressive frame rate of 24 fps.
   Video shot with the [ HDV (PF24)] standard will be recorded on the tape as 60i.
- Pentru transfer: Settings for Video Output from the HDV/DV Terminal

#7
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005

View Postthe_real_pickone, on Nov 27 2007, 15:13, said:

...

Citeste AICI, de la Post #987 in jos si te vei convinge cu siguranta. :naughty:

#8
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
HV20 este o camera care inregistreaza in formatul HDV. Acesta are niste caracteristici speciale si pe care le poti vedea aici:
Attached File  HD_formats.jpg   85.81K   186 downloads
Din acel tabel se vede ca pentru HDV este 1440x1080 ceea ce ar insemna un AR de 4:3. Valoarea pe care ai mentionat-o tu de 1440x900 este aproape 16:9. Mai exact, 1,6 in loc de 1,77. De aceea, cred ca ai filmat in modul 16:9 (Wide).
Chiar daca ai scoate prin nu stiu ce metoda hardware 1920x1080, ar fi un upscaling artifical de la 1440 la 1920.

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 27 November 2007 - 20:52.


#9
the_real_pickone

the_real_pickone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 07.11.2007
...Da, exact asta am citit si eu prin alte parti... ca acea rezolutie de 1920 ar putea fi scoasa doar prin acel "upscaling"... Dar totusi se discuta ca se poate face filmarea in 1920 fara upscaling... doar daca aceasta camera este conectata direct la computer, iar captura se face asemenea, in timp real, si asta doar prin MUFA de HDMI, nicidecum prin Fireware... Pt ca HV20-ul avand "obiectivul" de Full HD... 1920x1080... ar trebui sa faca... insa MiniDV-urile nu stiu decat maxim 1440... cel putin asta am inteles din parerile altora, voi ce parere aveti? chiar asa este? apropos, din graficul lui Mtz... ce reprezinta acel (A) din sfarsitul rezolutiei?

Intr-adevar... Stiam ceva de HDCAM SR... D5-HD... etc, etc... deja la astea miroase a raid0... si nu orice raid cum l-as avea eu in computer doar de 4-5 hdd-uri... ci de 10-20, am vazut live cum arata un server Video... si am ramas crucit

Cu acel STD/LP m-am lamurit... nu intelesesem perfect din manual care cum este mai de claritate, acum am inteles!

De rezolutii sunt cam 73.6% lamurit :P ...

Iar compresia... acum ma bag sa incerc link-urile voastre...


Va multumesc!

O zi extraordinara in continuare...


PS: care e ultima versiune de virtualdubmod? sau mai bine o folosesc pe ultima de virtualdub simplu? eu am VirtualdubMod 1.5.10.2, e bun asta?

Edited by the_real_pickone, 28 November 2007 - 09:56.


#10
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005

View Postthe_real_pickone, on Nov 28 2007, 09:33, said:

PS: care e ultima versiune de virtualdubmod? sau mai bine o folosesc pe ultima de virtualdub simplu? eu am VirtualdubMod 1.5.10.2, e bun asta?

Pai ce ai tu e ultima versiune :naughty:

#11
mdc

mdc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 615
  • Înscris: 05.08.2005
Salut,

Am cumparat si eu de 2 zile o camera din asta si sunt incantat de calitatea imaginii.
Am reusit in cele din urma sa transfer filmul pe calculator si imi afiseaza ca rezolutie a filmului atat 1920x1080 cat si 1440x1080 (vezi poza atasata).
Acum nu stiu care este de fapt rezolutia adevarata.

Tu ce programe folosesti pentru transfer. Ai idee cum poti fi trase filmele pe DVD-uri in format HD?

Eu sunt inca la inceput si mai am multe de invatat (nici macar manualul nu l-am citit :) )

hv20.com contine o gramada de informatii utile si filmulete.

Attached Files

  • Attached File  hv20.JPG   27.37K   189 downloads


#12
the_real_pickone

the_real_pickone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 07.11.2007
Olleee dracie.... :))

.    Cine stie ce tampenie o fi... e posibil sa fi fost filmul in rezolutie de 1440 si stretch-uit artificial din soft sau chiar din camera... in timpul transferului, poate ca asta iti arata... adica filmul este de o rezolutie 1440 insa a fost intins pe o suprafata 1920,  nici pic de claritate in plus fata de 1440 simplu! capturarea.... (transferul) cu orice soft l-ai face... nu este vreo diferenta... am facut cu vegas, cu virtualdub, cu hdv split..., etc, etc... toate fac acelasi lucru in aceeasi extensie! la compresie intervine problema de ce program sa folosesti...

.    De tras filmul de HD pe dvd... nush daca ai putea sa faci asta si sa iti mai si ramana claritatea asa de perfecta incat sa nu iti dai seama care e original sau compresat (ma refer la 1920, pt ca pe 1440 e posibil)... eventual sa pui pe hd-dvd sau pe blueray... insa daca te bagi sa ii faci o mica compresie apoi sa intre pe dvd... e perfect, sau vezi ca sunt softuri ce fac asta direct, da-i pe google HD to DVD, nu mai stiu sigur numele, d-asta ti-am dat "link" spre google! ti-am spus asta , in caz ca vrei sa pastrezi totusi o claritate la rezolutia aia de 1440 pe DVD...

.    In caz ca vrei sa faci DVD... DVD! :D adica d-ala la rezolutia de 7xx... atunci nu te inteleg de ce mai filmezi HD, pt ca poti face asta si in DV si va fi cam aceeasi claritate, ba din contra... asa nu te mai complici sa faci compresii prea multe, sau sa dai de probleme ce te pot la ganditul computerului...

Totusi, cum ai ajuns sa iti arate 2 rezolutii diferite la properties?

#13
the_real_pickone

the_real_pickone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 07.11.2007
Da... m-am lamurit si de inregistrarea in rezolutie de 1920.... FULL HD... intr-adevar aceasta camera are senzorul de FULL HD... insa ideea e ca MiniDV-ul nu suporta mai mult de 25 mb/s bit rate... sau cel putin asa spun unii ce sunt mai luminati decat mine...

.    Ideea e ca pentru filmari in adevarata valoare a senzorului... trebuie exact cum intelesesem, o placa de captura Black Magic Intensity, un computer... si camera conectat tot timpul la computer, pentru a face transferul in timp real... Unii spun ca daca vrei sa faci asta cu adevarat... iti trebuiesc multe hdd-uri in raid0 pentru ca transferul se face undeva la 2 gb/s, etc, etc... dar nu au si specificat... ASTA SE FACE doar daca transferul este direct in Uncompressed, in RAW... ideea e ca poti face un transfer compresat tot in real time... si sa nu iti trebuiasca neaparat hdd-uri in raid0! ;) placa de captura e in stare sa faca acea compresie pentru ca viteza de bit rate.. sa fie in limita bunului simt pentru a putea fi bagat clip-ul pe hdd!

.    Pentru mult mai multe informatii in legatura cu sonzorul acestei camere si rezolutiile de filmare... uitati-va aici http://hv20.com/showthread.php?t=1517 (Mersi MDC pentru sfatul de a intra pe acel forum)


Sa recapitulam! ;) Treaba cu rezolutiile a fost rezolvata, stim ce si cum ... STD/LP-ul idem... toate la locul lor pricepute... acum... ramane intr-un final sa ne descurcam la compresie... fie ca o facem cu un soft simplistic gen agk... fie ca incepem prin chestii mai greoaie de genul avisynth/virtualdubmod/etc, etc... pline de script-uri! ;)


Bafta tuturor ce sunt in posesia unei camere HV20... n-ati facut o alegere proasta DELOC... aceasta camera se cam excrementeaza pe multe altele... (Citandu-l pe Andjar) inclusiv toate hc-urile de la sony

O zi buna tuturor...

PS: haideti sa transformam putin acest topic intr-unul de Compresie (dat fiind faptul ca ne-am lamurit cu celelalte, cel putin eu unul m-am lamurit) ce ziceti? o dam pe compresie? spune-mi si mie ce moduri de compresie aveti? ce "stiluri"? cum faceti ca hdv-urile sa fie mai mici de o claritate superioara? sa nu vorbim de DV, pt ca acolo ma descurc doar cu virtual dub... iese destul de bine! HDV RULLZ acum! ;)

OffTopic: scuzati-mi greselile gramaticale datorate grabirii mele de a va scrie cat mai rapid!  :P

#14
mdc

mdc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 615
  • Înscris: 05.08.2005
Multam pentru explicatia cu Full-HD (1920 vs 1440). Acum am inteles si eu :)

Din ce am citit pe un site (http://www.avsforum....ad.php?t=705146), nu trebuie neaparat blueray sau hd-dvd ca sa tragi filmul in format HD. Poti sa tragi si pe un dvd normal numai ca vei putea pune doar 20 de min de film HD (4.7GB fata de 35 sau 40GB cat au hd-dvd si blueray).

Sfatul forumistilor de pe hv20.com pentru cei care nu au un DVD player HD este sa inregistreze in HD, sa transfere pe calculator in SD (explica ei pe acolo cum se face asta) si sa pastreze casetele pentru mai tarziu cand tehnologia se va ieftini si DVD-urile gen blueray vor deveni ieftine. Cu alte cuvinte conversia HD -> SD se face simplu din soft la transfer, daca ai filmat insa in SD nu vei putea niciodata sa convertesti filmul in HD.

Eu sunt din ce in ce mai impresionat de calitatea camerei. E pur si simplu bestiala. Acum nu mai regret deloc ca nu am cumparat-o (initial o tot comparam cu un panasonic sd5 care filmeaza HD pe card de memorie SD).

#15
the_real_pickone

the_real_pickone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 07.11.2007
Da... asa este!!! ai perfecta dreptate... si era si o chestie maxim de logica... faza cu conversia din SD in HD!!! sau poti... sa duci un film de rezolutie 7xx la 19xx... insa claritatea este infecta! pt ca face stretching artificial... asadar este in zadar

De impresionat... intr-adevar, este o camera extraodrinara! chiar si pt faptul ca nu se poate face inregistrarea pe MiniDV in FULL HD... imi este indiferent... pt ca acea claritate ce o poate realiza... este de o superbitate de nedescris! ;)


Sa revenim la Compresie... cu ce, cum si in ce fel faceti compresia la hdv ? :P ce "stil-uri" aveti? cu ce programe?

#16
Tractoristu'

Tractoristu'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 487
  • Înscris: 06.09.2006

View Postthe_real_pickone, on Nov 29 2007, 18:49, said:

De impresionat... intr-adevar, este o camera extraodrinara! chiar si pt faptul ca nu se poate face inregistrarea pe MiniDV in FULL HD... imi este indiferent... pt ca acea claritate ce o poate realiza... este de o superbitate de nedescris! ;)
Pune si tu o mostra sa ne edificam si noi

#17
the_real_pickone

the_real_pickone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 07.11.2007
Daca ar fi sa pun o mostra... cred ca 10 secunde ar ocupa destul de mult in HD uncompressed... spun uncompressed, pt ca acolo vezi adevarata claritate... insa, cum prind o zi, ma repet... "O ZI" libera... o sa fac o mostra si-am s-o pun pe aici... oricum ... cei ce sunt in posesia unei astfel de camere...., stiu ce vorbesc! ;)

#18
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
Atunci nu video, pune un stop cadru necomprimat (BMP) arhivat cu WinRAR (ca sa nu ocupe mult degeaba) si calitatea se va pastra 100%.

Canon nu stau asa bine la amplificatoare si electronica interioara in general (probabil in low light, imaginea trebuie sa fie relativ slaba), dar la optica ar trebui sa dea clasa, deci daca se poate, trage afara niste fire (cabluri de curent, o intersectie cu tramvaie/troleibuze, ceva) pe cer senin, la ora 12 ziua in asa fel incat cel putin intr-unul din colturile imaginii sa ai mai multa "aglomeratie" de detalii, daca nu reusesti sa filmezi firele chiar pe diagonala cadrului...

IMPORTANT : Fa asta mai intai la pozitia maxima de wide (deci fara nici un pic de zoom), apoi zoomeaza maxim pentru diferenta, cu aceleasi intersectii de cabluri intr-unul din colturile imaginii

Asta ar trebui sa fie un test edificator atat pentru rezolutia HD cat si pentru rezolutia optica, in rest, felicitari pentru achizitia facuta si cat mai multa lumina  :coolspeak:
Daca ti se pare buna si la lumina slaba, trage si ceva intr-un interior noaptea luminat de un bec normal de 60W, o sa fie destul de relevant pentru performanta unui singur senzor CMOS de 1/2.7" la interior.

Edited by GunX, 30 November 2007 - 11:40.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate