Recomandare Espressor cafea si rasnite
#7779
Publicat: 06 mai 2024 - 18:41
Nu știu. Eu, imediat ce desfac pungile, pun în borcănele câte 18g. Când vreau un espresso, doar aleg tipul cafelei, torn în râșniță, macin, pregătesc pucul, extrag și beau.
IMG_0099.jpg 356,98K
4 download-uri
|
#7780
Publicat: 06 mai 2024 - 19:03
Presiunea maximă e aia pe care o vezi când pui o sită blind (fără găuri). E presiunea cu circuitul practic închis, când toată apa iese pe la supapa de suprapresiune. De extras, dacă râșnești foarte gros, probabil că poți extrage și la 1 bar și-un pic, când apa doar spală în trecere niște bucăți mari de cafea. Dar în condițiile astea probabil extragi vreo 200 de ml în 30 de secunde și nu vrei asta.
|
#7781
Publicat: 06 mai 2024 - 19:32
_R_A_D_U, on 06 mai 2024 - 18:19, said:
Fină pe dracu! În 20 de secunde umpli ceașca... Cat despre cele 20 de secunde in care se umple ceasca, sunt 16 secunde tot clipul. Pot seta cat timp sa curga sau/si pot opri manual curgerea. Ce se vede in clip, numai posirca nu o pot numi. Hai sa incercam sa intelegem ca sunt mai multe tipuri de aparate de facut cafea, pentru mai multe categori de oameni. Unii dintre voi duceti totul la absurd, mai ales ca m-ai trimis sa citesc articolul ala din linkul de mai devreme, o aberatie din punctul meu de vedere, demontabila pas cu pas, in ceea ce ma priveste bx3m, on 06 mai 2024 - 18:20, said:
- apropo de asta, fugi de aia care ti-au vandut ECM dar iti dau cafea prajita de luni ca fiind buna Cafeaua o primesc cand merg cu colete la prajitorie, proaspata, nu stiu de unde ai luat ideea ca primesc cafea veche. Faptul ca eu nu reusesc sa o beau toata repede si trec doua luni, este altceva, cafeaua e garantata 1 an de zile, ma refer la cea din poza la care faci referire. Data viitoare o sa stau sa rasneasca in fata mea si o sa testez la semiautomat, pana acum nu mi-am pus niciodata problema asa, pentru ca la automat am luat cafeaua din magazine de pe raft. Acum dupa achizitia recenta, da, o sa tin cont de parerea voastra si o sa testez ce scrieti aici. Cantarul a plecat spre mine de cateva ore, o sa ajunga saptamana asta si ma voi apuca serios de teste, deocamdata nu stiu unde am pus cantarul de bucatarie, care si ala e digital... Este normal sa urce presiunea pana la 9 bari, sau am macinat prea fin? https://photos.app.g...kDb4aYHcx58LyVA |
#7782
Publicat: 06 mai 2024 - 19:41
8-9-10 bari e ceea ce trebuie. Cat despre cafea, este un lucru stiut - proaspat prajita, lasa vreo 7-10 zile la degazat, apoi calitatile ei sunt vizibile maxim 6 saptamani de la prajire. Nu consumi atat de repede, atunci iei mai putina, si faci in asa fel incat sa nu ramai fara.
Nimic din ceea ce iti dam noi nu sint “aberatii”, si doar pentru ca zici tu ca le poti “demonta” nu inseamna decat ca aplici “tot ce zboara se mananca, avioanele zboara, deci se mananca”. Mai ai drum lung pana sa poti demonta ceva din domeniul asta, si chiar si atunci, exista o teorie, pe care mai intai ti-o insusesti (sau nu, in caz tau, vad ca te incapatanezi) apoi adaptezi la ceea ce iti place tie. Intr-un final, nu exista “espresso gresit”, exista asta doar pentru unii, in vreme ce fiecare face fix ce ii place lui. Dar, chiar si asa, tu poti picta dupa pofta inimii dar asta nu inseamna ca teoria culorilor e o aberatie, doar ca tu nu vrei sa o urmezi. Intelegi ce zic? |
#7783
Publicat: 06 mai 2024 - 20:03
DY2, pe 06 mai 2024 - 19:32, a scris:
Ceasca de espresso, din clip, se umple pe jumatate, se vede clar in filmare. Cat despre cele 20 de secunde in care se umple ceasca, sunt 16 secunde tot clipul. Prin deducție, am zis 20 secunde pentru toată ceașca... DY2, pe 06 mai 2024 - 19:32, a scris:
... Unii dintre voi duceti totul la absurd ... DY2, pe 06 mai 2024 - 19:32, a scris: Ce se vede in clip, numai posirca nu o pot numi. De curiozitate, câți ml are acea ceașcă? DY2, pe 06 mai 2024 - 19:32, a scris: Este normal sa urce presiunea pana la 9 bari, sau am macinat prea fin? DY2, pe 06 mai 2024 - 19:32, a scris:
... Data viitoare o sa stau sa rasneasca in fata mea ... DY2, pe 06 mai 2024 - 19:32, a scris:
... ... cafeaua e garantata 1 an de zile, ma refer la cea din poza la care faci referire. DY2, pe 06 mai 2024 - 19:32, a scris:
... Acum dupa achizitia recenta, da, o sa tin cont de parerea voastra si o sa testez ce scrieti aici. |
#7784
Publicat: 06 mai 2024 - 20:10
bx3m, on 06 mai 2024 - 19:41, said:
8-9-10 bari e ceea ce trebuie. Cat despre cafea, este un lucru stiut - proaspat prajita, lasa vreo 7-10 zile la degazat, apoi calitatile ei sunt vizibile maxim 6 saptamani de la prajire. Nu consumi atat de repede, atunci iei mai putina, si faci in asa fel incat sa nu ramai fara. Nimic din ceea ce iti dam noi nu sint “aberatii”, si doar pentru ca zici tu ca le poti “demonta” nu inseamna decat ca aplici “tot ce zboara se mananca, avioanele zboara, deci se mananca”. Mai ai drum lung pana sa poti demonta ceva din domeniul asta, si chiar si atunci, exista o teorie, pe care mai intai ti-o insusesti (sau nu, in caz tau, vad ca te incapatanezi) apoi adaptezi la ceea ce iti place tie. Intr-un final, nu exista “espresso gresit”, exista asta doar pentru unii, in vreme ce fiecare face fix ce ii place lui. Dar, chiar si asa, tu poti picta dupa pofta inimii dar asta nu inseamna ca teoria culorilor e o aberatie, doar ca tu nu vrei sa o urmezi. Intelegi ce zic? Sa inteleg ca trebuie sa astept 7-10 zile de la cumpararea cafelei proaspat prajite, pana sa o consum, sau sa merg pe incredere si sa cumpar cafea prajita cu 7 zile in urma, daca vreau sa fac azi un espresso? Care e varianta optima? Ai interpretat gresit, eu ma refeream la linkul dat de Radu, in care se scrie cateva aberatii despre automate, aberatii care le pot demonta, daca vrei neaparat (aberatiile, nu tot articolul). Parerea mea este ca in articol se aplica ”tot ce zboara se mananca” cand se vorbeste despre automate. Sau ma rog, daca aproape 10 ani fara reparatii inseamna ”fiabilitate scazuta, interventii scumpe in service”, atunci da, autorul are dreptate, de exemplu. _R_A_D_U, on 06 mai 2024 - 19:51, said: Ia spune, cum e cu absurdul? Tu poți zice ce vrei, noi tot poșircă o numim... De curiozitate, câți ml are acea ceașcă? Poti spune ca ceva este slab calitativ, dar altii nu pot spune ca te inseli, desi iti demonstreaza ca te inseli. Poti spune ca ceva este murdar/mucegait, dar nu vrei sa intelegi ca acel ceva trebuie curatat pentru a fi curat. Poti spune multe, iar cand cineva te contrazice, aplici metoda cu posirca Nu ma refer la tine, ci la acel articol hilar in care am vazut un automat mucegait, in care se scrie ca automatul nu este fiabil, desi pot demonstra la orice ora contrariul, ca unele automate nu sunt asa cum sunt prezentate acolo unde m-ai trimis sa citesc minunatia. Acum sa nu intelegeti ca nu imi place espresso facut la semiautomat, deocamdata este prea tare, dar cu ajutorul vostru o sa reusesc sa il fac bun candva. Dar si asa, nu ma voi dezice de automatul meu, care inca face cafea, nu posirca |
#7785
Publicat: 06 mai 2024 - 20:15
DY2, pe 06 mai 2024 - 20:10, a scris:
Sa inteleg ca trebuie sa astept 7-10 zile de la cumpararea cafelei proaspat prajite, pana sa o consum, sau sa merg pe incredere si sa cumpar cafea prajita cu 7 zile in urma, daca vreau sa fac azi un espresso? Care e varianta optima? DY2, pe 06 mai 2024 - 20:10, a scris:
Dar si asa, nu ma voi dezice de automatul meu, care inca face cafea, nu posirca |
#7786
Publicat: 06 mai 2024 - 20:28
Am inceput sa fac lobby la nevasta pentru Bianca. Am avut de asteptat pentru un ristretto si 2 cappuccino astazi, pentru mine, cumnata si nasa pentru ca a trebuit sa fac intai cafeaua, dupa aia sa astept sa ating temperatura pentru abur si pe urma sa spumez doua ture de lapte . Vedem cum merge.
|
|
#7787
Publicat: 06 mai 2024 - 21:00
DY2, pe 06 mai 2024 - 20:10, a scris:
Ce pot sa spun, ai dreptate, poti numi posirca ceva ce nu ai testat, dar altii nu o pot numi altcumva, doar pentru ca au testat acel ceva. Poti spune ca ceva este slab calitativ, dar altii nu pot spune ca te inseli, desi iti demonstreaza ca te inseli. ... Ok, acum poți face diferența dintre CREMA unui espresso adevărat și spuma acelei poșirci de la automat? Dacă da, mergem mai departe, dacă nu, ne oprim aici... DY2, pe 06 mai 2024 - 20:10, a scris: Poti spune multe, iar cand cineva te contrazice, aplici metoda cu posirca DY2, pe 06 mai 2024 - 20:10, a scris: Nu ma refer la tine, ci la acel articol hilar in care am vazut un automat mucegait, in care se scrie ca automatul nu este fiabil, desi pot demonstra la orice ora contrariul, ca unele automate nu sunt asa cum sunt prezentate acolo unde m-ai trimis sa citesc minunatia. Iar peste ceva timp să sperăm că te vom găsi cu o postare AICI |
#7788
Publicat: 06 mai 2024 - 21:08
_R_A_D_U, on 06 mai 2024 - 20:15, said:
6-7 zile, suficient. Poți lua de 7 zile râșnită sau, dacă au DOAR proaspătă, poți încerca direct. Va fi ok produsul, dar după 7 zile își deschide mai multe arome. Ia spune, te-ai lămurit cum e cu ălea 10 secunde din clipul tău de 16? Este adevărat că în 20 umpli cana? Nu ai zis câti ml are ceașca... Am masurat ceasca si intra cca 80 ml. Se umple in functie de macinatura, mai repede sau mai incet. O sa iti trimit alte clipuri in privat daca e nevoie. Uite inca un test, care ceasca la ce aparat este facuta? cafea.jpg 143,65K 6 download-uri Dupa ce raspunzi iti pun si video sa vezi ca te inseli. Radu, nu mai insista cu versus, nu am sustinut niciodata ca automatul este peste un semi sau ca face o cafea mai buna, am spus si sustin in continuare ca unele automate nu fac posirca sau apa aia chioara la care tot faceti voi referire. Editat de DY2, 06 mai 2024 - 21:09. |
#7789
Publicat: 06 mai 2024 - 21:12
Știu ce vrei să zici dar, momentan, e irelevant răspunsul meu! Asta pentru că nu jucăm după regulile jocului... Pentru început, ia o cafea prăjită cât mai proaspăt (maxim de o lună), cântărește 18g, râșnește și scoate 45-50ml în 25 secunde. Și vorbim atunci...
Editat de _R_A_D_U, 06 mai 2024 - 21:12. |
#7790
Publicat: 06 mai 2024 - 21:19
Pai de ce nu jucam dupa regulile jocului?
Ai o poza cu doua cafele,care unde este facuta? Este simplu, mereu spui ca stii cum trebuie sa arate o posirca, iar eu vreau sa iti demonstrez cu poze si video ca te inseli. Hai sa facem mai simplu, pune o poza cu o ceasca de espresso dupa golire, sa vedem cum arata crema ramasa in interiorul cestii de cafea, poate asa inteleg si eu la ce te referi cand spui posirca. |
#7791
Publicat: 06 mai 2024 - 21:21
DY2, pe 06 mai 2024 - 21:08, a scris:
... Radu, nu mai insista cu versus, nu am sustinut niciodata ca automatul este peste un semi sau ca face o cafea mai buna, am spus si sustin in continuare ca unele automate nu fac posirca sau apa aia chioara la care tot faceti voi referire. Nu mai vreau să abordăm acest subiect deoarece alunecăm în ridicol. În schimb, tu poți rămâne cu părerea ta... |
|
#7792
Publicat: 06 mai 2024 - 21:33
Ok, ramanem fiecare cu parerile noastre, dar eu prefer sa spun doar ca prin comparatie, espresso facut la semi, iese mai bun si mai cremos decat la automat, nu pot sa reduc totul la extreme ca tine.
Acum, sa iti arat si de ce: Asa arata o ceasca pe interior, dupa ce beau posirca/ciorbita facuta la al meu automat: posirca.jpg 234,26K 9 download-uri Acum hai sa vorbim in continuare despre manuale/semi. |
#7794
Publicat: 06 mai 2024 - 21:48
DY2, pe 06 mai 2024 - 21:33, a scris:
...dar eu prefer sa spun doar ca prin comparatie, espresso facut la semi, iese mai bun si mai cremos decat la automat... DY2, pe 06 mai 2024 - 21:33, a scris:
Depinde de cât de repede o bei de la preparare... Uite cum e la mine, luată la foc automat:
IMG_1552.JPG 217,23K
7 download-uri
|
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 2
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi