Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Țuica de prune
Last Updated: May 16 2024 17:40, Started by
Piorel
, Sep 10 2007 21:24
·
26
#901
Posted 14 January 2014 - 17:01
germania-proffesionist, on 14 ianuarie 2014 - 15:50, said:
...aualeuuu cite zarva pt apa aia !!! PUNE APA DE LA ROBINET !!!! E BUNA SI AIA.... MAI DEGRABA POTI MURI DE LA RACHIU DACA BEI PREA MULT ... IN NICI UN CAZ DE LA PUTINA APA DESTILATA CARE PUI IN RACHIU !!!! -CE AR FI SATI CUMPERI O CARTE PT PRODUCEREA DE RACHIURI....ACOLO SCRIE TOT CE SI CUM SE FACE RACHIU:::....de la A....la....Z |
#902
Posted 14 January 2014 - 17:34
bulan78cdv, on 14 ianuarie 2014 - 11:26, said:
Am vorbit cu chimista de la lucru si mi-a zis in nici un caz sa nu pun apa distilata din comert.Contine urme de metale grele. Mi-a recomandat o apa plata slaba in minerale pe care sa o fierb. cum ai facut tuica, fa si apa. desi nu prea vad de unde sa fie metale grele in apa distilata din comert. poate de la vasele in care sunt tinute, desi nu prea cred. din experienta proprie: am tuica aia de 56 de grade, de pruna, tocmai facuta acum. cand imi torn in pahar si n-am chef sa-mi arda gatul la 56 de grade, ca s-o fac mai omenoasa si mai prietenoasa pentru esofag, o mai indoi nitel cu apa minerala "cu bule", ca d-aia gasesc in frigider pentru spritz. pana acum, cu borsec si aqua carpatica nu a precipitat deloc in pahar, nu s-a albit niciun pic. probabil ca borsecul si aqua carpatica au putini carbonati, ca aia precipita in alcool repede. si mi-a ramas odata de juma de deget in pahar pana dimineata si nici peste noapte n-a albit. |
#903
Posted 14 January 2014 - 22:24
Dar pentru a "intarii", îmbunătăți o țuică mai slaba cu palinca, ce formula aveam?
Edited by RazvanGL1, 14 January 2014 - 22:25. |
#904
Posted 14 January 2014 - 22:46
bulan78cdv, on 14 ianuarie 2014 - 17:01, said:
De ce zici ca e buna si cea de la robinet ?N-as vrea sa beau o palinca care aduce mai mult a lapte la culoare... -of doamne !...un rachiu se tulbure sau se face laptos, putin alb,.. nu din cauza apei....ci din cauza uleiurilor eterice din rachiu care la tarie mare..peste 50% sint diluate in alcohol...in momentul in care se pune apa ( egal de care o fi ) se poate albi pt ca acele uleiuri se inchiaga si nu mai se pot dilua la o tarie mai slaba...40...42%...dar si tulbureala aia daca derangeaza se poate inlatura prin filtrare !....la gust nu are nici o influenta tulburarea. daca se tulbura dupa diluare nu-si pierde deloc din calitate.. -daca se pun amindoua fractiuni la rece...apa de diluat si rachiul....si se dilueaza turnind apa in rachiu incet. si mestecind mereu..sar putea sa nu se tulbure.. -IMPORANT E SA AIBA CAM ACEEASI TEMPERATURA SI RACHIUL SI APA DECI EGAL CE APA AI PUNE SE POATE TULBURA !!! APA PLATA DIN MAGAZIN E BUNA SI AIA:: Edited by germania-proffesionist, 14 January 2014 - 22:49. |
#905
Posted 14 January 2014 - 23:19
RazvanGL1, on 14 ianuarie 2014 - 22:24, said:
Dar pentru a "intarii", îmbunătăți o țuică mai slaba cu palinca, ce formula aveam? http://homedistiller.org/calcs/dilute |
#906
Posted 15 January 2014 - 06:27
Nu se poate ajuta de tabelul ala. El vrea sa amestece doua tuici de tarii diferite.
Formula este: T = [(V1 x t1/100) + (V2 x t2/100)] x 100/(V1 + V2) T - procentul de alcool total V1 - volumul primei tuici t1 - procentul de alcool al primei tuici V2 - volumul tuicii 2 t1 - procentul de alcool al tuicii 2 Formula poate fi adaptata pentru o oricate combinatii se doreste. Edited by SineNomine, 15 January 2014 - 06:28. |
#907
Posted 15 January 2014 - 22:48
Am încercat cu acel tabel și n-a ieșit. Interesanta formula SineNomine. Mulțumesc! Cunoscând toate 3 tarii, eu trebuie să scot V2 din formula(ar fi țuica mai tare).
Și apropo, e buna otca(coada) la diluat țuica ? Otca ce alcool mai are în ea? Edited by RazvanGL1, 15 January 2014 - 22:57. |
#908
Posted 16 January 2014 - 06:28
Nu e buna.
Eventual poti folosi apele aromate. Astea se colecteaza la prima distilare dupa ce se separa cozile. Cozile le poti pune la o noua distilare dar nu mai mult de 10% din cantitatea pusa la distilat. |
#910
Posted 30 January 2014 - 19:19
Salut!
Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta si pe mine. Am doua butoaie de 120L cu borhot am cam intarziat cu fierberea lor din cauza lipsei de timp si acum miros a otet amandoua, as vrea sa stiu daca pot face ceva cu ele ca tuica sa nu aiba gust si miros de otet. As putea baga peste ele zahar sa le pun la fermentat a doua oara ca sa scot acel miros si gust de otet? Trebuie sa mentionez ca nu am adaugat pe ele zahar cand le-am pus la fermentat. |
|
#911
Posted 30 January 2014 - 22:04
le distilezi de doua ori.
prima oara distilezi pana cand masori intrun pahar coada, sa mai aibe doar cateva grade. daca mai are inca 10 grade, o mai lasi sa curga la tzuzturoi. la doua distilare dai focul mai micut, cand incepe sa curga, ba chiar un pic mai inainte de a incepe sa curga. pui o juma de plic de bicarbonat de sodiu (cam 25-30 g, poate chiar un plic intreg de 50 de grame, linistit) la cam 20 de litri de tuica, la a doua distilare. la a doua distilare o poti opri la ce concentratie vrei, nu trebuie s-o lasi neaparat palinca. sa opresti separat primii 50-80 de ml de frunte, pentru fiecare alambic pus la distilat a 2-a oara!!! fruntea asta n-o pui in tuica, n-o bei si nici n-o dai s-o bea cineva, ca are concentratie mare de alcool metilic otravitor (metilicul poate veni la ceas de seara cu dar de orbire sau deces, functie de cantitate). poti s-o duci si-n 30 de grade daca vrei si daca are apa in ea sa duca. pui niste apa peste tuica la a doua distilare, ca sa aibe din ce fierbe si sa aibe din ce sa-ti scoata lichid destul. foc mic, putin bicarbonat si rabdare. ar fi bine sa nu lasi sa curga coada prea multa la a doua distilare, ca coada vine cu gusturi mai naspa. o separi pe transe, ca sa nu-ti bage prea multe off taste-uri, mai bine o opresti mai sus (pe la 65 de grade) si cobori in grad, cu apa demineralizata, toate fractiile care-ti convin la gust, dupa ce le-ai amestecat mai inainte. o sa-ti iasa o tuica de o sa ma pomenesti, chiar asa acra si otetita cum e ea acum. la final, te astept cu o jumate, ca sa vad ce ai facut. |
#912
Posted 31 January 2014 - 12:36
Danny9, on 30 ianuarie 2014 - 19:19, said:
Salut! Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta si pe mine. Am doua butoaie de 120L cu borhot am cam intarziat cu fierberea lor din cauza lipsei de timp si acum miros a otet amandoua, as vrea sa stiu daca pot face ceva cu ele ca tuica sa nu aiba gust si miros de otet. As putea baga peste ele zahar sa le pun la fermentat a doua oara ca sa scot acel miros si gust de otet? Trebuie sa mentionez ca nu am adaugat pe ele zahar cand le-am pus la fermentat. hai salut ! -boasca aia dupa atita timp sa facut otet....nu mai are pic de alcohol in ea.., poti so arunci , credema..si chiar daca ar iesi ceva nu se poate bea.. -degeaba vrei sa pui zahar peste ea...nu mai frementeaza nimic..pt ce nu mai sint bacterii de drojdie in ea...asa ca doar se indulceste boasac .., in rest nimic. -la anu o fierbi imediat cind e gate fermentata... mai bine mai devreme decit prea tirziu. |
#913
Posted 31 January 2014 - 16:39
germania-proffesionist, on 31 ianuarie 2014 - 12:36, said:
-boasca aia dupa atita timp sa facut otet....nu mai are pic de alcohol in ea.., poti so arunci , miros de otet poate sa prinda repede, dar treaba sa fie inca foarte buna. mi s-a intamplat mie. si nu doar o data. |
#914
Posted 22 July 2014 - 18:05
dupa ce am citit mare parte din topic as avea si eu o intrebare. bunicii mei puneau dulceturile si gemurile care ramaneau in pivnita mai mult timp in cazanul de tuica. intrebarea mea este: nu este gresit sa pui gemul cu borhotul in cazan? eu as pune gemul si dulceata la fermentat odata cu fructele in loc de zahar sa zicem.... ca altfel nu ii vad rostul.
|
#915
Posted 31 July 2014 - 20:46
Salutare tuturor.
Am si eu o intrebare (sau mai multe ...) si sper sa ma ajutati. Suntem incepatori in materie de tuica si mi-ar prinde bine cateva sfaturi. Anul trecut am facut pentru prima data tuica de struguri si am folosit drojdie si apa asa cum am gasit pe un site. Eu nu consum alcol, dar cei pe care i-am servit zic ca a iesit buna.... Anul acesta avem o mica productie de corcoduse si de prune dar nu stiu cum sa procedez. De vreo 2 saptamani adunam ce cade pe jos si aproape am umplut un butoi de 100 de litrii. Imi puteti spune daca se adauga zahar, apa si drojdie si in ce cantitati anume? Cand se adauga acestea (adica las o perioada la fermentat si apoi adaug, sau le adaug de pe acuma)? Cat timp trebuie lasat amestecul la fermentat pana ce il duc la cazan (e cineva in vecini care are cazan si care se va ocupa de fiertul tuicii) ? Ce fel de drojdie se foloseste? Anul trecut, la struguri am folosit drojdie alimentara (pakmaya) dar am vazut pe aici canu e cea mai indicata. De unde pot achizitiona alt tip de drojdie? Va multumesc |
|
#916
Posted 17 September 2014 - 21:13
Zaharul pe care il bagi in palamada il dizolvam obligatoriu in apa rece sau putem incalzi apa? Daca da, pana la ce temperatura? Multumesc!
|
#917
Posted 18 September 2014 - 06:47
In apa calda zaharul se dizolva mult mai bine.(calda nu fierbinte)
|
#918
Posted 18 September 2014 - 19:51
Stiu. Numai ca am auzit ceva de genul ca nu e bine sa incalzesti prea tare zaharul si nici sa bagi siropul prea cald peste fructele aflate la inceput de fermentare. Ma gandeam sa gasesc o explicatie logica
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users