Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De ce este greu pentru microintre...

Intrebari despre carucior electric

Tester pH-ul apei

Achizitionarea unui subwoofer auto
 Aparat foto zoom mare

Smecheri vs populime

La multi ani @Lieutenant!

La multi ani @xmanyacs77!
 Tableta office

Comanda Mobexpert - o zi inainte ...

Ocolirea limitatoarelor de viteza...

Recomandare adeziv - pt pervaz PVC
 Sfat achizitie, Xiaomi 14 Ultra s...

Priza contorizare consum energie

Cat timp purtați o pereche d...

Problema Makita PLM 4628n
 

Casa mea (beneficiar George C)

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
326 replies to this topic

#253
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007
Pentru că nimeni nu a încercat să-ți răspundă la o mai veche întrebare de-a ta (deși am așteptat și eu acest lucru, ba chiar am reluat întrebarea ta), voi încerca să-ți spun părerea mea de nespecialist. Orice intervenție care o va corecta sau o va completa va fi binevenită.


View PostGeorge C, on Apr 18 2009, 18:03, said:

Haide sa o luam putin logic. Sa presupunem ca as avea bariera de vapori, vaporii se vori opri pe folie si de pe folie vor ajunge cel mai probabil pe rigips. [...]
Dacă este să o luăm logic, vaporii intră mai întîi în placa de gips-carton, o străbat și abia apoi ajung la bariera de vapori.
Practic, placa de gips-carton va lucra la fel ca și lemnul: cînd în încăpere umiditatea este mai mare decît cea din placă, placa va absorbi vaporii de apă, iar cînd în încăpere umiditatea scade sub cea existentă în placă, acesta îi va ceda.


View PostGeorge C, on Apr 18 2009, 18:03, said:

[...] Ce se va intampla atunci cu rigips-ul? [...]
Pe termen lung este clar că placa de gips-carton se va deteriora. Iar pe termen scurt... poate că are dreptate Astrul:

View PostAstrul, on Jan 13 2009, 22:03, said:

[...] Suprafata fiind foarte mare, condensul, daca ar exista si vaporii se distribuie unoform, intra in rigips si il intareste! Asta e cea mai de pret proprietate a gips cartonului, odata intrati vaporii in structura lui moleculara si se usuca devine si mai rigid. [...]



View PostGeorge C, on Apr 18 2009, 18:03, said:

[...] In varianta cealalta cu folie anticondens, vaporii vor trece prin folie, apoi prin vata, apoi vor ajunge la stratul de aer dintre vata si polistiren unde probabil se vor opri sau vor ramane in vata sa zicem si stratul de aer banuiesc ca va actiona uscand vata? Gresesc?
Să luam pe rînd cele două variante:
1. între peretele exterior și vata minerală este spațiu liber:

a. peretele are temperatura mai mare decît cea a punctului de rouă: vaporii vor rămîne în acest spațiu și în vata minerală
b. peretele are temperatura mai mică decît cea a punctului de rouă: vaporii vor condensa pe perete și, eventual, în vata minerală, iar în funcție de cît de mare este cantitatea de vapori ce ajunge să condenseze, apa se va prelinge pe perete și se va aduna în partea de jos și, eventual, va îmbiba vata minerală, creînd condiții favorabile apariției mucegaiului și reducînd proprietățile termoizolatoare ale vatei minerale (ceea ce va duce la agravarea fenomenului)

2. între peretele exterior și vata minerală nu este spațiu liber:

a. peretele are temperatura mai mare decît cea a punctului de rouă: vaporii vor rămîne în vata minerală
b. peretele are temperatura mai mică decît cea a punctului de rouă: vaporii vor condensa pe perete și, eventual, în vata minerală, iar în funcție de cît de mare este cantitatea de vapori din această zonă, apa condensată pe perete se va prelinge pe el și va îmbiba vata minerală, creînd condiții favorabile apariției mucegaiului și reducînd proprietățile termoizolatoare ale vatei minerale (ceea ce va duce la agravarea fenomenului)

În concluzie, dacă nu se folosește bariera de vapori, atunci termoizolația clădirii, regimul său termic intern, instalațiile de climatizare etc. trebuie strict proiectate și controlate astfel încît să nu se creeze condiții de condens a vaporilor de apă pe partea interioră a suprafețelor exterioare. Folosirea barierei de vapori simplifică oarecum aceste lucruri, menținînd strictețea doar la controlul umidității din interiorul clădirii.

#254
instinct

instinct

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 701
  • Înscris: 29.09.2006
Foarte interesant subiectul, apare de fiecare data, deh, orice casa are nevoie de izolatie. Eu zic ca exista o explicatie comuna care uneste toate punctele de vedere, inclusiv cel al astrului, si justifica descoperirile facute "hands on", din experienta adevarata de constructor. Umila mea parere este sa se procedeze astfel :

1. Daca faceti casa de zidarie lasati-o f bine sa se usuce inainte de lucrarile interioare de rigips (mai ales cu izolatie);
2. Asigurati bariera de vapori, deci polietilena, zero transfer, lipita cu banda la imbinari, sub placa, pentru a preveni orice exces de umezeala sa treaca de placa;

Daca nu se respecta, spre exemplu, apare fenomenul de migratie prin placa si distrugere a montantilor;

3. Asigurati nivel corect de umiditate interioara, nu lasati structura sa o respire, nu asta e rolul ei, structura trebuie in primul rand sa izoleze termic, si mai ales la curenti de aer care pot rapi multa caldura fata de orice alta suprafata (perete, geam, sarpanta). Instalati dezumidificatoare daca nu se poate asigura nivelul corect prin ventilare (naturala sau fortata);
4. Structura trebuie sa permita neaparat difuzia vaporilor (de la bariera incepand, deci de sub placa de rigips) pentru a-si pastra integritatea si proprietatile termice, de aceea mare atentie, chiar si polistirenul prea gros poate impiedica difuzia. Nu e lucru usor, nu poti lua un extrudat de 15cm sa zici ca ai facut casa pasiva. Aici as mai completa cu ceva descoperiri ale unui prieten constructor : caramida mancata, distrusa sub polistiren de umezeala (capilaritate + vapori prinsi).

Metode alternative :
- SIP-urile folosesc NUMAI polistiren sau spuma (cam scump) intre OSB-uri. Asta e o structura integral izolanta la vapori si nu este oricum influentata de vapori prinsi, oricum nu are cum sa-i prinda, e ca o bucata de plastic, deci corect.
- in zone cu umezeala excesiva se poate inversa bariera (pusa la exterior). Este insa obligatorie existenta dezumidificarii fortate in interior (de obicei exista climatizare puternica care indeplineste si acest rol).

Presupun ca mai exista multe, o sa ma opresc aici, oricum e important de aplicat si inteles principiul. Eu ce vad este ca se aplica crampeie din fiecare, de multe ori gresit, fara sa se inteleaga rostul unui anumit lucru.

NU puneti BARIERA de vapori peste astereala sub tigla. Este fundamental gresit. Tigla este ventilata intrinsec, prin modalitatea de montare. E aberant sa nu profiti de ea si sa inchizi toti vaporii in casa printr-o bariera externa. Poate trebuie pusa peste sipcile de montaj, chiar sub tigla, ca si bariera de apa. Apoi peste astereala neaparat folie de difuzie (gen tyvek) catre spatiul ventilat.

#255
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View Postinstinct, on Apr 24 2009, 11:24, said:

[...] Daca faceti casa de zidarie lasati-o f bine sa se usuce inainte de lucrarile interioare de rigips (mai ales cu izolatie) [...]
Acesta este unul dintre motivele foarte importante pentru care eu susțin că o casă nu este un record... ea trebuie făcută cu respectarea anumitor etape și timpi tehnologici.


View Postinstinct, on Apr 24 2009, 11:24, said:

[...] Asigurati bariera de vapori, deci polietilena, zero transfer, lipita cu banda la imbinari, sub placa, pentru a preveni orice exces de umezeala sa treaca de placa [...]
... iar îmbinările să fie facute prin suprapunerea fîșiilor barierei de vapori pe măcar 10 cm.


View Postinstinct, on Apr 24 2009, 11:24, said:

[...] Poate trebuie pusa peste sipcile de montaj, chiar sub tigla, ca si bariera de apa. [...]
Nu este necesar acest lucru (mai ales că nu se știe care ar putea fi perioda de viață a ei într-un astfel de regim termic), pentru că folia anticondens de care ai pomenit are și acest rol (de "barieră de apă").

#256
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009

View PostGeorge C, on Apr 24 2009, 00:38, said:

Ieri au venit baietii sa bage teava pentru gaze, s-au miscat destul de bine si au terminat destul de repede, deh la cati bani am dat au trimis doua echipe. A intrat mai putina teava decat estimase ei, acum astept calculatia sa vad cu cat se reduce suma care o mai am de dat. Am inteles de la ei ca varianta ingropata dureaza mai mult in timp. Oricum sunt multumit ca am les aceasta varianta pentru ca cel putin nu mai vad teava aia trasa aiurea pe sus.
pai mie toata lumea mia zis ca in ro nu ai voie cu teava ingropata
iar daca da spune-mi si mie te rog ce tre sa fac ca s-o pot trage subteran

#257
George C

George C

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 16.10.2005

View Postpetre69, on Apr 24 2009, 22:06, said:

pai mie toata lumea mia zis ca in ro nu ai voie cu teava ingropata
iar daca da spune-mi si mie te rog ce tre sa fac ca s-o pot trage subteran
Pai cred ca este destul de simplu, le spui ca vrei subteran si cu asta basta. Cum adica in Romania nu e voie subteran ca doar teava principala prin care vine si din care iti fac tie bransamentul e tot subterana.

#258
George C

George C

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 16.10.2005
Salutare,

De cand nu am mai scris baietii au cam terminat la mansarda si s-au mutat jos sa tencuiasca si apoi sa traga glet-ul. Dupa ce or sa termine aici, turnam sapa si apoi dam si glet-ul de finisaj oscilez intre CT 127 mai ieftin si Atlas. Pe ultimul l-am folosit de proba si au facut o camera cu el.

Acum caut o decorativa pentru fatada. M-am oprit la Baumit Nanopor. Spun ei ca are "anti-aging" si are si autocuratare. A mai folosit cineva. Ma duce undeva la 6000-7000 ron si vreau sa stiu daca chiar merita pt ca sunt la limita cu banii.

#259
cgrosu

cgrosu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 692
  • Înscris: 02.01.2008

View PostGeorge C, on May 7 2009, 20:51, said:

Salutare,

De cand nu am mai scris baietii au cam terminat la mansarda si s-au mutat jos sa tencuiasca si apoi sa traga glet-ul. Dupa ce or sa termine aici, turnam sapa si apoi dam si glet-ul de finisaj oscilez intre CT 127 mai ieftin si Atlas. Pe ultimul l-am folosit de proba si au facut o camera cu el.

Acum caut o decorativa pentru fatada. M-am oprit la Baumit Nanopor. Spun ei ca are "anti-aging" si are si autocuratare. A mai folosit cineva. Ma duce undeva la 6000-7000 ron si vreau sa stiu daca chiar merita pt ca sunt la limita cu banii.

6-7000ron la ce cantitate? cate galeti de 25kg sunt cotate?
eu am avut structurata cu textura R25, gama deko professional, de la Policolor, cea colorata la vreo 130 ron/ galeata, discount 20%

#260
George C

George C

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 16.10.2005

View Postcgrosu, on May 7 2009, 20:22, said:

6-7000ron la ce cantitate? cate galeti de 25kg sunt cotate?
eu am avut structurata cu textura R25, gama deko professional, de la Policolor, cea colorata la vreo 130 ron/ galeata, discount 20%
20 galeti: 10 alb si 10 maro. Galeata costa conform pretului de catalog in jur de 300 ron. O sa merg si pe la Romexpo poate gasesc ceva oferte reduse cu ocazia targului

Edited by George C, 07 May 2009 - 21:45.


#261
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
George, tu dat gletul de egalizare inainte de sape? Ce glet de egaluizare ai folosit?
De la Baumit eu am primit oferta pt tencuiala Granopor la 172.25 ron (30 kg) si pt tencuiala siliconica la 224.67 ron (30 kg).
Pt cea de la Policolor mi s-a spus un pret de 160 ron (25 kg).
Tencuiala Silicon de la Baumit e ceva mai iftina si cred ca e buna.

cgrosu, la 130 ron/galeata ai luat tencuiala siliconica? Poti sa-mi spui si mie de unde ai luat-o?

#262
George C

George C

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 16.10.2005

View Postroandre, on May 8 2009, 01:00, said:

George, tu dat gletul de egalizare inainte de sape? Ce glet de egaluizare ai folosit?
De la Baumit eu am primit oferta pt tencuiala Granopor la 172.25 ron (30 kg) si pt tencuiala siliconica la 224.67 ron (30 kg).
Pt cea de la Policolor mi s-a spus un pret de 160 ron (25 kg).
Tencuiala Silicon de la Baumit e ceva mai iftina si cred ca e buna.

cgrosu, la 130 ron/galeata ai luat tencuiala siliconica? Poti sa-mi spui si mie de unde ai luat-o?

Au folosit Gletul meseriasului de la Adeplast. Da il dau inainte ca pe urma doar nu o sa stau sa curat sapa. turnata. Ce mai sare pe perete cand se toarna sapa se acopera cu ala de finisaj.
De la Baumit eu vorbeam de Nanopor - "Tencuială minerală superioară, cu o bună difuzie la vapori, cu proprietăți speciale împotriva murdăririi și efect de autocurățire". Am primit azi o oferta redusa cu 25% fata de pretul de lista asa ca am ajuns fix la 5000RON. Daca nu gasesc o reducere mai mare la Expo ambient o sa iau la pretul asta.

Edited by George C, 08 May 2009 - 07:55.


#263
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,315
  • Înscris: 27.01.2008

View PostGeorge C, on May 7 2009, 22:42, said:

20 galeti: 10 alb si 10 maro. Galeata costa conform pretului de catalog in jur de 300 ron. O sa merg si pe la Romexpo poate gasesc ceva oferte reduse cu ocazia targului

iti recomand pentru economie sa faci casa alba si sa o vopsesti cu culoare maro dupa aia. Iesi mult mai ieftin sinu este nici o diferenta daca folosesti vopsea de la acelasi producator, ba chiar voseaua siliconica de la Bamit aia lisa costa cam 100 euro galeata de 25 kg dar bate la fund orice tencuia structura silicona, inclusiv a lor, este mult mai buna decat o acrilica de exterior...

Attached Files

  • Attached File  004.JPG   1.49MB   162 downloads
  • Attached File  c28.JPG   558.31K   120 downloads

Edited by septimiu80, 08 May 2009 - 20:36.


#264
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
Astazi am primit si eu o oferta pt tencuiala Nanopor cu reducere de 25%  ajungand la 249.32 ron. Ori e aceeasi firma care ne-a ofertat pe amandoi ori astia s-au vorbit sa umfle preturile ca sa poata sa ne scoata ochii cu reducere de 25%  :D !

#265
George C

George C

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 16.10.2005

View Postseptimiu80, on May 8 2009, 20:35, said:

iti recomand pentru economie sa faci casa alba si sa o vopsesti cu culoare maro dupa aia. Iesi mult mai ieftin sinu este nici o diferenta daca folosesti vopsea de la acelasi producator, ba chiar voseaua siliconica de la Bamit aia lisa costa cam 100 euro galeata de 25 kg dar bate la fund orice tencuia structura silicona, inclusiv a lor, este mult mai buna decat o acrilica de exterior...
sa o fac alba cu decorativa? si apoi sa dau cu maro? La decorativa nu e nici o diferenta de pret intre alba si maro sunt ambele la acelasi pret. Nanopor nu e siliconica e minerala.

Roandre ce sa zic cred ca is vorbiti distribuitorul are cumva in nume si baumit si e din sectorul 2? Daca da inseamna ca este acelasi. Oricum eu dau maine si pe la targ sa vad ce e pe acolo.

#266
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
Nu, distribuitorul nu e din sectorul 2. Sunt cei de la care am luat si Lindab-ul si cica imi dau discount de 25% ca sunt clientul lor  :lol: . Faza misto e ca un alt distribuitor mi-a dat preturile chiar o idee mai mici fara sa le fiu client si fara sa-mi zica de discount de 25% sau alte vrajeli.
Asa ca...ori imi vand mai ieftin ori iau de la altii  :D !

Acum si eu cu intrebari de 2 lei  :lol: . Tencuiala decorativa minerala e mai buna decat cea siliconica (eu pana acum am trait cu impresia ca cea mai buna tencuiala/vopsea ar fi cea siliconica)?

#267
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,315
  • Înscris: 27.01.2008

View PostGeorge C, on May 8 2009, 23:36, said:

sa o fac alba cu decorativa? si apoi sa dau cu maro? La decorativa nu e nici o diferenta de pret intre alba si maro sunt ambele la acelasi pret. Nanopor nu e siliconica e minerala.

Roandre ce sa zic cred ca is vorbiti distribuitorul are cumva in nume si baumit si e din sectorul 2? Daca da inseamna ca este acelasi. Oricum eu dau maine si pe la targ sa vad ce e pe acolo.

scuze, am crezut ca pretul ala de 300 roni era din cauza culorii, n-am inteles eu ca vb doar de vopsea de la Bau...
la ceilalati producatori atlas (apla), deutek, policolor, savana etc te taxeaza diferit in functie de culoare si ies diferente de la 160 la 300 de la alb la maro, ca se schimba si baza si transparent asi mai stiu eu ce... baumit insa au un singur pret e drep ca ceva mai mare decat piata, insa eu unul am fost intotdeauna multumit de calitatea oferita, si atat timp cat am agreat pretul restul nu mai conteaza, adica in primul rand e calitatea.

#268
cgrosu

cgrosu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 692
  • Înscris: 02.01.2008
@roandre:
nu stiu daca e siliconata, habar nu am ce face daca e siliconata si ce nu face daca nu e :P

View Postcgrosu, on May 7 2009, 21:22, said:

...
eu am avut structurata cu textura R25, gama deko professional, de la Policolor, cea colorata la vreo 130 ron/ galeata, discount 20%


View Postroandre, on May 8 2009, 02:00, said:

.....
cgrosu, la 130 ron/galeata ai luat tencuiala siliconica? Poti sa-mi spui si mie de unde ai luat-o?
am zis in postul initial, policolor


View Postseptimiu80, on May 9 2009, 21:33, said:

scuze, am crezut ca pretul ala de 300 roni era din cauza culorii, n-am inteles eu ca vb doar de vopsea de la Bau...
la ceilalati producatori atlas (apla), deutek, policolor, savana etc te taxeaza diferit in functie de culoare si ies diferente de la 160 la 300 de la alb la maro, ca se schimba si baza si transparent asi mai stiu eu ce... baumit insa au un singur pret e drep ca ceva mai mare decat piata, insa eu unul am fost intotdeauna multumit de calitatea oferita, si atat timp cat am agreat pretul restul nu mai conteaza, adica in primul rand e calitatea.
diferenta dintre alb si colorat la policolor e de maxim 25%, mi se pare extrem de mult 300ron pt o galeata de vopsea colorata

#269
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
Intrebam de la ce magazin Policolor pt ca am intrebat (la magazinul de pe sos Pantelimon) si mi-au zis pretul de 160 ron/galeata (culoare alba).

#270
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,315
  • Înscris: 27.01.2008

View Postroandre, on May 13 2009, 00:12, said:

Intrebam de la ce magazin Policolor pt ca am intrebat (la magazinul de pe sos Pantelimon) si mi-au zis pretul de 160 ron/galeata (culoare alba).

Cgrosu a spus ca a luat "mai de la sursa", dar poti vb cu cei de la magazin de o reducere si daca nu vor poti sa vezi pe site ca au un contact pentru agentii de vanzari, si la toata casa daca nu ies 25% un 15% tot obtii...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate