Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat ar costa acest poster, se poa...

Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA, a dat teapa de 1...

COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )
 Implanturi dentare clinici Consta...

Viata cu butelie versus retea de ...

Nelamurire succesiune

Roka Residence Doamna Ghica
 Concediu medical pe zile din urma

Receiver satelit care sa faca aut...

Recuperare sim/eSIM digi.

charger "laptop de muzeu"...
 apartament vandut de tatal sotiei...

Socializare -grupuri

Puteti sa-mi indicati numele soft...

Pret zugravit
 

FREON

- - - - -
  • Please log in to reply
79 replies to this topic

#37
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,098
  • Înscris: 14.10.2008
Asta este interesant, vorbim oricum de cele mai tari dar si cele mai scumpe aparate de pe piata si asa ceva daca e sa montezi la o casa trebuie montate din start de la constructie, fie ca e vorba de AC centralizat, combinat sau nu cu pompe de caldura de genul Zubadan-ului. Dar daca tot bagi gaze pentru gatit de ce sa nu pui si centrala cu foc? Curentul nu mi se pare deloc mai breaz la pret decat gazul, iar centrala pe gaz ce o am dozeaza permanent flacara in functie de necesar, e un fel de Inverter pe gaz daca pot sa-i spun asa.  :D

Ma refer la Zubadan, oare cu ce refrigerant functioneaza, nu as crede ca e un agent frigorific obisnuit cum e R410A. Sa incalzeasca bine la -25 inseamna sa poata raci afara la ue la vreo -30; -40 sau -50 de grade, zic si eu dupa ureche, dar se justifica daca exista congelatoare de -80 de grade cum s-a scris pe forum, chiar, oare care e cea mai scazuta temperatura artificiala, creata cu ajutorul unui refrigerant? Cu cat e mai mic spatiul racit am impresia ca temperatura obtinuta poate fi mai mica.  

Daca sunt folosite in tarile nordice unde vara chiar nu e nevoie de racire nu are avea de ce sa nu faca fata in sudul Romaniei unde in multe ierni nici nu se ating -20 de grade, si la mine -15 e un eveniment, tocmai asta e interesant, in acele zone care necesita racire vara sunt si iernile suficient de calde cat sa poata fi folosit un AC performant cu succes la incalzire. In Antalya de exemplu cred ca orice pocnitoare de AC incalzeste bine iarna ca nu prea sunt temperaturi sub 0 grade, am urmarit 2 ierni la rand si sub 5-10 ziua nu au vazut.

Pe mine ma pasioneaza mai mult capacitatea de racire a unui AC, cele mai ieftine vad ca au o limita cam joasa de doar 43 de grade, sunt linistit ca nu am avut mai mult de 41 in Slatina niciodata, dar AC-urile cele mai scumpe precum Kirigamine sau Zubadan ar trebui sa aibe si limita de racire pe la 50-60-70 de grade temperatura exterioara, chiar sunt tari daca au si temperatura maxima de functionare suuuus ca si cea minima care e surprinzator de joasa.

Edited by Neaceasca85, 08 July 2011 - 09:45.


#38
gall71

gall71

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,972
  • Înscris: 12.08.2007
Mitsubishi Zubadan functioneaza tot pe R410A,secretul lui consta in injectia rapida care intra in functiune la 5 grade temperatura exterioara
Din cate stiu pentru temperaturi exterioare ridicate sunt folosite aparate din gama tropicala,sunt 3 game mari,nordice-capacitati mari de incalzire la temperaturi scazute,normale-domenii de functionare -15,+45 de grade si tropicale

Attached Files


Edited by scheleton, 08 July 2011 - 10:04.


#39
irys227

irys227

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 20.05.2010

View PostMate_xv, on 8th July 2011, 06:13, said:

m-am documentat si eu ca, la ficare kilowat de curent consumat, o rezistenta elibereaza tot un kilowat de caldura, iar aerul conditionat inverter elibereaza 4 kilowati de energie termica, la fiecare kilowat de curent consumat. Adica e de 4 ori mai eficient decat o rezistenta! Eu cred in datele prezentate si pe site-ul producatorului Fujitsu, in acest sens.
La gaze  mi-au cerut 1600 lei numai pentru cel

Iar a aparut cisu pe forum , in deplinatatea fortelor lui "intelectuale".
Acum nu mai are treaba cu lg-ul, e ocupat cu fujitsu.
Dupa stiinta mea, la facultatea de mate se studiaza si ceva fizica (prin anul doi, cred).
Si acolo oricine nu a dat BAC-ul la fizica, poate sa afle lucruri noi, cum ar fi de ex ca puterea electrica se masoara cu watt-ul
si nu curentul, sau energia termica si nu caldura se masoara cu kwh or ws (adica kilowatt-ora or watt-secunda).
O centrala electrica are un randament "aproape" unitar deci consuma un kwh de  energie electrica pentru fiecare kwh energie termica produsa (de fapt e cam 99,5% randamentul).
Iar o pompa de caldura are o eficienta tot timpul supraunitara (datorita modului de functionare, tip ciclu carnot inversat) si eficienta ei este data de raportul dintre temp.rezervorului  cald, si diferenta dintre temp. rezervorului cald si a celui rece. Asa deci, aceasta eficienta depinde de temperaturile de lucru si nu e constanta!
Putem spune ca este insa tot timpul supraunitara, deci o pompa de caldura este  muuuult mai eficienta, da, decat o centrala electrica.
O pompa de caldura tipica electrica va avea nevoie, sa zicem, de doar 100 de kW putere electrica pentru a transforma alti 200 kWh de energie termica disponibila  in mod liber in mediul inconjurator, pentru a obtine  in final 300 kWh de energie termica utila.
Pompele de caldura actionate electric pentru incalzirea cladirilor furnizeaza de obicei 100 kWh de energie termica cu doar 20-40 kWh de energie electrica, deci eficienta lor nu este intotdeauna  asa de mare (si depinde mult de temperaturile de lucru).
De ce iti pierzi vremea cu cisu asta, domnu' gall?   :thumbup:

#40
Mate_xv

Mate_xv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 05.07.2011
:o  Cred ca prima parte ma privea indirect si pe mine!
Multumesc pentru lectia de fizica, dar din pacate nu am facut facultatea de matematica si nici de fizica!
Poate te-a indus in eroare userul ales: ''Mate'', care vine de la tipul laptopului meu TravelMate (si cred ca inseamna ceva gen tovaras de calatorie). Daca vreti sa stiti, nu am cunostinte tehnice, pt ca am urmat doar scoala postliceala si sunt un amarat de tehnician veterinar! Ceea ce  am scris, am citit si eu in cateva zeci de minute pe net, pt ca in urma cu cateva zile nu stiam mai nimic despre subiectul in cauza!
Asta e, imi pare rau! Stiu sa fac injectii la animale si animalute, cu care ma impac de minune, spre deosebire de aerele conditionate.
Sorry!

Edited by scheleton, 08 July 2011 - 23:15.
am scos citarea integrala a mesajului precedent


#41
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 29.11.2008
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/IxmSopzJLEE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Asa se realizeaza un montaj corect!

Edited by scheleton, 07 August 2012 - 23:20.


#42
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
Si bineinteles ca clientul o sa considere ca in acel montaj inclus intra 7 metri de traseu si toata babilonia aia.

Auzi tu, legaturi electrice cu papuci sertizati, scurgere a condensului in UE ( pentru care nu stiati - ajuta nitel ca mai raceste prin evaporare, plus ca nu mai se scurge asa de mult pe ala final) si dupa montaj pe perete a drenului final sa nu sara apa pe toate geamurile de la vecini sau trecatori.
Sa nu mai zicem de pompa apa condens.

Vise.

#43
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 29.11.2008

View PostSuper Chief, on 7th August 2012, 23:59, said:

Si bineinteles ca clientul o sa considere ca in acel montaj inclus intra 7 metri de traseu si toata babilonia aia.

Auzi tu, legaturi electrice cu papuci sertizati, scurgere a condensului in UE ( pentru care nu stiati - ajuta nitel ca mai raceste prin evaporare, plus ca nu mai se scurge asa de mult pe ala final) si dupa montaj pe perete a drenului final sa nu sara apa pe toate geamurile de la vecini sau trecatori.
Sa nu mai zicem de pompa apa condens.

Vise.

Nu se specifica nimic de pret si metri de circuit frigorific, asadar clientul este liber sa considere ce doreste, pana in momentul in care apeleaza la un instalator pentru a afla costul unei instalatii normale si ce include, sau unei instalatii precum cea din video..

Papucii ca si valoare sant nesemnificativi in costul unei instalatii (100 de bucati 2-3 euro) si nu consumi deloc timp in plus, fata de o instalare fara papuci,  daca stii sa te organizezi.

Pompa de condens, apare acolo ca o optiune in cazul in care nu are cadere tubul de dren, dar la instalatia din video nu se foloseste. aspectele care ar trebui luate in consideratie din acest video sunt urmatoarele; lucru ingrijit si de calitate, UI si UE asezate orizontal (UI nu are nevoie de inclinare cum fac unii), pe parcursul traseului o cadere de 5 mm la un metru, folosirea pompei de vid, folosirea papucilor la cabluri, suporti amortizare la UE, verificarea scurgerii condensului, etc., toate aceste aspecte fiind OBLIGATORII (le place sau nu le place unora) chiar si la o instalatie normala.

De asemenea este normal sa se plateasca separat fiecare metru de traseu in plus fata de cei inclusi in pretul stabilit initial si este normal sa se plateasca separat mascarea tuburilor daca acest lucru nu a fost inclus in pretul stabilit initial si a fost ofertat ca optional.

Iata scopul pentru care am postat acest video aici, nu pentru a-l face pe client sa inteleaga ce spui tu.

Din pacate multi instalatori de AC din Romania gandesc la fel, ca acest mod de a instala este o babilonie, si asta nu ajuta cu nimic pe clientul final, dimpotriva. :thumbdown:

O sa vina vreodata ziua in care, tot cel ce instaleaza, macar inainte de a parasi casa clientului, sa se puna pentru o segunda in locul sau si sa se intrebe daca lui i-ar place modul in care s-a lucrat si felul in care s-a incheiat lucrarea?

Cer scuze anticipat celor care fac acest lucru, chiar daca sunt foarte putini.

#44
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
Buna clarificarea, dar nu ai inteles mesajul meu. A fost retoric.

#45
Lukmar

Lukmar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 11.08.2011

View Postteknotronik, on 8th August 2012, 00:08, said:

Asa se realizeaza un montaj corect!

Am avut putine divergente, si sincer sper sa ramana asa. Dar acest filmulet e plin de greseli pe care le face un incepator, sincer cred ca e mai degraba o reclama la montaj, sa inteleaga clientul ca plateste materialele scumpe, gen cravate cablu, canal-plast, banda izolatoare, pufere de cauciuc si altele. Intradevar, foarte draguta prezentarea pentru cineva care nu cunoaste. Dar:

1. Minutul 2:54: Tehnicianul clipseaza aparatul pe kit-ul de montaj, fara sa aibe motiv. O sa-l declipseze mai tarziu, la minutul 6:17. In felul asta poate slabi rezistenta diblurilor, daca peretele e slab.

2. Minutul 5:50: Proba cu nivela cu bula de aer, arata consolele in plan perfect orizontal. Orice "meserias" stie ca daca vrei ca la sfarsit aparatul sa fie drept, pui consola de pe partea compresorului un pic mai sus, insesizabil de putin. La minutul 20:54 se vede ca aparatul este un pic lasat pe partea cu compresorul. Minutul 29:32 chiar si mai bine (la faza asta s-ar putea sa fiu contrazis, dar asta e parerea mea).

3. Minutul 7:21: Se prezinta trusa de montaj specifica etapei. NU EXISTA CHEIE DINAMOMETRICA ! O sa revin la asta.

4. Minutul 7:24: Tehnicianul taie "teava oarba" (de etansare) a tevii de refulare. Minutul 7:32: se vede cum aceasta teava este aruncata de presiunea azotului, putand rani pe cineva sau provoca stricaciuni. Consider ca este mai normal desfacerea in presiune a holenderului, chiar daca e mai greu, pentru ca teava se mentine in filet si presiunea iese usor.

5. Minutul 9:15: tehnicianul masoara si taie tevile. Pot aparea foarte usor erori, sa vezi ca nu-ti ajung tevile, dupa cum se vede la minutul  13:21. La minutul 13:51 brusc tevile au lungimea corecta

6. Minutul 19:33: Tehnicianul strange tevile. UNDE ESTE CHEIA DINAMOMETRICA ? Prezentata intr-o trusa mai tarziu, minutul 19:43, probabil adaugata in film in urma unor sesizari. Minutul 24:06,... la fel. Teknotronik, sincer, tu folosesti aceasta cheie ?

7. Minutul 21:34: Tehnicianul desface holenderele UE fara sa tina contra. Mare greseala !!! Aceasta manevra poate duce la deteriorarea miezului robinetului, care va pierde refrigerant.

8. Minutul 24:44: 30 minute timpul de vacuum. Pe bune ? Cum au calculat asta ? Intrebare retorica, va rog sa nu raspundeti.

9. Minutul 25:03: Test de scurgere prin vacuum. Sa i-o spuna lui mutu !

10. Minutul 27:26: Ce cablu a folosit ? Doua fire negre pe acelasi cablu ? Mda,... da-mi voia sa-mi aduc aminte de cineva pe care l-am intrebat cum a legat firele si mi-a raspuns ca la nimereala, si daca nu merge le schimba intre ele.

11. Minutul 28:40: Tehnicianul baga stecherul in priza inainte sa termine montajul ?!?!?! Pe bune ? Protectia muncii exista in Spania ? Oricum am vazut ca nu are niciun echipament de protectie, ochelari, antifoane, manusi,... etc. Nu spun ca noi avem, dar daca puneam filmul pe internet aveam grija la detaliul asta,... sincer. Curajos baiatul,...

Am mai vazut multe inadvertente cu un montaj corect, dar ma rezum la atat. Putea defecta aparatul de "n" ori. Este exemplu de montaj estetic, nu de montaj corect. Oricum, omul cred ca e frizer la cate ori a folosit foarfeca, in niciun caz montator. Ati observat ca de fiecare data baga arcul invers ? Cu conul in exterior ?  :naughty:

Edited by scheleton, 09 August 2012 - 08:23.


#46
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 29.11.2008
Lukmar, ce anume te-a deranjat cel mai tare in postul meu?

Crezi ca are rost sa incepem o discutie de tipul; argumente, contraargumante, argumente, contraargumente,.....?!

Eu mentin ceea ce am spus, este o instalatie corect efectuata si pe buna dreptate.

Micile tale acuzatii la adresa acestui video pot sa demonstrez a sunt nefondate, dar oare are rost?
Nu vrei deloc sa vezi partea care trebuie vazuta de catre client la acest video;

Quote

lucru ingrijit si de calitate, UI si UE asezate orizontal (UI nu are nevoie de inclinare cum fac unii), pe parcursul traseului o cadere de 5 mm la un metru, folosirea pompei de vid, folosirea papucilor la cabluri, suporti amortizare la UE, verificarea scurgerii condensului, etc., toate aceste aspecte fiind OBLIGATORIIi

Oare de ce?

O sa-ti raspund la o intrebare pe care mi-ai adresat-o, si o sa demonstrez doar una dintre acuzatiile tale ca fiind minciuna ca sa vad din ce fel de material esti facut.

Exact acelasi set de chei dinamometrice il detin si NU, nu-l folosesc la instalari?
L-am cumparat cand aveam deja multe aparate montate, din curiozitate, pentru a vedea daca pot sa-mi usurez munca.
Ei bine, nu am reusit sa-l fac sa-mi fie de ajutor.
Ori este defect din fabrica, ori nu stiu sa-l utilizez, cert este ca am facut o proba acasa si nu am fost multumit de rezultate.
Se afla pe un raft de aproape trei ani si acolo o sa ramana in continuare pina o sa-l dau cadou cuiva.

La fel de adevarat este si faptul ca nu am lasat niciodata in urma mea, un aparat instalat de mine, cu pierderi la circuitul frigorific, vrei sa crezi sau nu, nu ma intereseaza.

Si acum te rog sa nu incerci sa dezinformezi pe cei care nu au timp sa urmareasca acest video, si sa recunosti ca ai gresit, chiar sa-ti ceri si scuze deoarece in video se vad perfect cele 4 culori ale cablului; negru, maro, albastru si verde-galben.

Nu sunt 2 cabluri negre!!!

Inca ceva, foarfeca in Spania este o scula nelipsita din trusa unui electrician sau a unui montador de aer conditionat, si este o foarfeca electroizolanta.
Cablurile se dezizoleaza si se taie cu foarfeca si ti-ai dori crede-ma, sa ai dexteritatea cu care se lucreaza aici cu ea.

Pana si pestele la pescarii este curatat cu o foarfeca, si acolo la fel, ar putea sa ia lectii multi romani care se pricep la curatarea pestelui.
Eu unul sunt uimit de fiecare data de indemanarea lucratorilor de la pescariile pe la care am trecut.

Asadar foarfeca nu este doar o unealta a frizerului, iar cel care o foloseste in alte scopuri nu este un frizer.

Attached Files



#47
Lukmar

Lukmar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 11.08.2011

View Postteknotronik, on 9th August 2012, 01:10, said:

Lukmar, ce anume te-a deranjat cel mai tare in postul meu?

Acest montaj nu poate fi dat ca un exemplu bun pentru un montaj corect.

View Postteknotronik, on 9th August 2012, 01:10, said:

Exact acelasi set de chei dinamometrice il detin si NU, nu-l folosesc la instalari?
L-am cumparat cand aveam deja multe aparate montate, din curiozitate, pentru a vedea daca pot sa-mi usurez munca.
Ei bine, nu am reusit sa-l fac sa-mi fie de ajutor.
Ori este defect din fabrica, ori nu stiu sa-l utilizez, cert este ca am facut o proba acasa si nu am fost multumit de rezultate.
Se afla pe un raft de aproape trei ani si acolo o sa ramana in continuare pina o sa-l dau cadou cuiva.

Eram sigur, nici eu nu folosesc asa ceva, eu nu mi-am cumparat pentru ca am facut proba o data si am observat ca la cuplul recomandat de producator holenderul era prea slab. Vorba ta, ori defect de fabricatie, ori habar nu am sa o folosesc,...

View Postteknotronik, on 9th August 2012, 01:10, said:

Si acum te rog sa nu incerci sa dezinformezi pe cei care nu au timp sa urmareasca acest video, si sa recunosti ca ai gresit, chiar sa-ti ceri si scuze deoarece in video se vad perfect cele 4 culori ale cablului; negru, maro, albastru si verde-galben.

Nu sunt 2 cabluri negre!!!

Se pare ca faci parte din categoria mai sus mentionata, adica nu ai avut timp sa vizionezi acest film. Dar la minutul 27 intre secunda 26 si secunda 37 se vede clar ca sunt 5 (cinci) fire, iar culorile sunt: albastru, negru, maro, negru, verde/galben.
Eu nu te acuz de minciuna cum faci tu, te acuz doar de neatentie. Cred ca altcineva trebuie sa-si ceara scuze.  :console:

Edited by Lukmar, 09 August 2012 - 06:02.


#48
diesel

diesel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,198
  • Înscris: 06.07.2003
Cam cat costa un astfel de montaj acolo?

#49
codrix

codrix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 15.01.2007
Apropo de foarfeca....nici nu va imaginati cate operatiuni poate face un jonctor de cabluri cupru cu o foarfeca.

Edited by codrix, 13 August 2012 - 22:20.


#50
Lukmar

Lukmar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 11.08.2011

View Postcodrix, on 13th August 2012, 22:57, said:

@Lukmar
In sezonul 2011 cand am inceput sa folosim vacuumetru dedicat+cheie dinamometrica(vezi imagini) revenirile in service din cauza lipsa freon au scazut cu 50% fata de sezonul precedent.

@teknotronik
Mi-a placut cum a fost realizat montajul, cel putin din punct de vedere estetic. Am sa retin faza cu tubul de condens introdus in unitatea externa. :).
Si ca sa fie si mai bine as inlocui testul cu detectorul de freon cu un test efectuat cu o solutie detectie pierderi freon cu UV (5 lei/instalare), mult mai precisa. In practica detectoarele de freon sunt inutilizabile la exterior in anumite conditii.

Apropo de foarfeca....nici nu va imaginati cate operatiuni poate face un jonctor de cabluri cupru cu o foarfeca.

Legat de vacuumetru si de cheie dinamometrica,... este normal ceea ce spui. Eu am spus doar ca nu folosesc cheia, nu am spus ca nu e buna in cazul unuia care strange holenderul pana-l crapa.
Tu consideri ca montajul e placut din punct de vedere estetic, dar nu ti-ai dat nicio parere din punct de vedere tehnic. Te rog sa faci asta,... din punct de vedere tehnic, citind precizarile facute de mine eventual, sau facand tu unele noi,... ce parere ai ?

P.S. Solutia UV poate fi vizualizata doar la intuneric. Daca nu-ti propui sa vizitezi fiecare aparat montat seara sau noaptea sa vezi daca pierde freon,...

Edited by Lukmar, 13 August 2012 - 22:28.


#51
codrix

codrix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 15.01.2007
Apropo de UV: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7wZy97Zpus8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Nu am avut rabdare sa ma uit in detaliu la clip. Montajul nu este perfect dar este foarte aproape(dezamagit de modalitatea de realizare a gaurii pentru traseul frigorific, la atata bibileala o masina de carotat era mai potrivita pentru un montaj "perfect" :P). Oricum trebuie sa fii de acord cu mine ca este peste 90% din montajele efectuate in Romania pe split-uri. :)).
Din pacate greu gasesti in Romania canal cablu cu cot-uri, T-uri, etc. Ori timpul de manopera la un canal cablu fara accesoriile precizate este imens de mare. :(

Edited by codrix, 13 August 2012 - 23:18.


#52
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 29.11.2008
Lukmar, ai avut dreptate, exista in cablu doua fire negre, ini cer scuze, am fost neatent, insa am urmarit cu atentie acest video si ca urmare:

View PostLukmar, on 8th August 2012, 19:50, said:

Am avut putine divergente, si sincer sper sa ramana asa. Dar acest filmulet e plin de greseli pe care le face un incepator, sincer cred ca e mai degraba o reclama la montaj, sa inteleaga clientul ca plateste materialele scumpe, gen cravate cablu, canal-plast, banda izolatoare, pufere de cauciuc si altele. Intradevar, foarte draguta prezentarea pentru cineva care nu cunoaste. Dar:

1. Minutul 2:54: Tehnicianul clipseaza aparatul pe kit-ul de montaj, fara sa aibe motiv. O sa-l declipseze mai tarziu, la minutul 6:17. In felul asta poate slabi rezistenta diblurilor, daca peretele e slab.

   Faptul ca face ceea ce spui tu nu este fara motiv ci este pentru a proba ca splitul se inchide corect, de multe ori un perete defectuos nu permite acest lucru si este mai bine sa o stii de la bun inceput.
   Cat despre slabirea rezistentei diblurilor, daca tot este sa se slabeasca (cu toate ca in mod normal trebuie sa se foloseasca diblurile necesare pentru fiecare tip de perete), sa se slabeasca in acest moiment si nu la urmatoarea interventie la acest aparat.
   Inchiderea si deschiderea splitului (clipsarea si declipsarea) nu este o operatiune de care ar trebui sa ne temem sa o efectuam chiar si de mai multe ori, aceasta operatiune este posibil sa fie realizata de mai multe ori pe parcursul duratei de functionare a unui AC.
   Ce nu-mi place in acest moment, si ar fi trebuit sa sesizezi acest aspect, este ca a inchis splitul si a prins cablul intre split si perete.


2. Minutul 5:50: Proba cu nivela cu bula de aer, arata consolele in plan perfect orizontal. Orice "meserias" stie ca daca vrei ca la sfarsit aparatul sa fie drept, pui consola de pe partea compresorului un pic mai sus, insesizabil de putin. La minutul 20:54 se vede ca aparatul este un pic lasat pe partea cu compresorul. Minutul 29:32 chiar si mai bine (la faza asta s-ar putea sa fiu contrazis, dar asta e parerea mea).

   Lukmar, este posibil ca UE sa fie inclinata dar nu datorita faptului ca au fost instalate consolele perfect orizontal, dimpotriva, daca este inclinata este pentru ca au fost puse consolele inclinate cu toate ca a fost folosit polobocul, cum la fel de bine este posibil sa fie perfect orizontala si sa avem parte de o iluzie optica, creata de modul in care s-a filmat.
   Despre necesitatea de a pune o consola in desnivel fata de cealalta pentru a ramane la final UE in pozitie orizontala; cat de gros este suportul amortizor si cat de mult se comprima cel aflat pe consola din partea compresorului fata de celalalt amortizor?
   Ca este mai grea UE in acea parte nu te contrazic, dar ca acest fapt o face sa se incline presand amortizorul nu poate fi relevant

  
  
3. Minutul 7:21: Se prezinta trusa de montaj specifica etapei. NU EXISTA CHEIE DINAMOMETRICA ! O sa revin la asta.

   Cand se rezinta sculele de montaj, faptul ca nu apare cheia dinamometrica, nu spune ca nu se foloseste de fapt mai tarziu se incearca a se explica, ca se strange cu ajutorul ei.

4. Minutul 7:24: Tehnicianul taie "teava oarba" (de etansare) a tevii de refulare. Minutul 7:32: se vede cum aceasta teava este aruncata de presiunea azotului, putand rani pe cineva sau provoca stricaciuni. Consider ca este mai normal desfacerea in presiune a holenderului, chiar daca e mai greu, pentru ca teava se mentine in filet si presiunea iese usor.

   Aici ai dreptate, acea bucata de cupru putea lovi pe cineva, insa cred ca a taiat-o inainte de a slabi piulitele intentionat tocmai pentru a se vedea clar in video ca splitul trebuie sa vina din fabrica cu azot sub presiune ca o proba in plus ca nu are pierderi.  

5. Minutul 9:15: tehnicianul masoara si taie tevile. Pot aparea foarte usor erori, sa vezi ca nu-ti ajung tevile, dupa cum se vede la minutul  13:21. La minutul 13:51 brusc tevile au lungimea corecta

  Si aici (13.21) este posibil sa avem parte de o iluzie optica, cum este posibil sa ai dreptate, dar nu este important pentru functionarea aparatului, mai mult poate afecta economia montadorului daca nu stie sa masoare corect si sa-si lase o marja de eroare de cateva zeci de centimetri.

6. Minutul 19:33: Tehnicianul strange tevile. UNDE ESTE CHEIA DINAMOMETRICA ? Prezentata intr-o trusa mai tarziu, minutul 19:43, probabil adaugata in film in urma unor sesizari. Minutul 24:06,... la fel. Teknotronik, sincer, tu folosesti aceasta cheie ?

"Adaugata in film in urma unor sesizari", Lukmar aici cred ca tu ai privit la repezeala.
   Realitatea este ca el apropie piulitele cu 2 chei normale, si spun acest lucru datorita felului in care tine cheia cu care strange (pozitia mainii nu este una in care sa se aplice forta de strangere ci de apropiere) dupa care arata cheia dinamometrica, ca fiind urmatoarea scula ce va fi folosita.


7. Minutul 21:34: Tehnicianul desface holenderele UE fara sa tina contra. Mare greseala !!! Aceasta manevra poate duce la deteriorarea miezului robinetului, care va pierde refrigerant.

  La strangerea piulitelor circuitului frigorific la UE este important sa se tina contra, deoarece se aplica o forta mare, dar la desfacerea lor nu este necesar, de multe ori ele vin foarte putin stranse.
   Daca se simte ca nu se slabeste usor se poate tine contra, dar asta o poate constata montadorul.
   In video se vede ca forta aplicata pentru a le desface nu este atat de puternica incat sa afecteze, si ca se slabesc relativ usor.


8. Minutul 24:44: 30 minute timpul de vacuum. Pe bune ? Cum au calculat asta ? Intrebare retorica, va rog sa nu raspundeti.

  As vrea sa traiesc ziua in care majoritatea montadorilor de AC din Romania vor mentine pompa de vid 30 de minute in functiune, la o instalatie normala de un split de perete, si apoi 10-15 minute sub supraveghere.
  Daca nu este corect ca spune, 30 de minute cu pompa in functiune, de ce nu explici tu aici cat timp trebuie folosita pompa de vid pentru a-i lumina pe cei care nu stiu.
  Este mai simplu sa denigrezi ironizand, cu toate ca nu ajuti cu nimic, nu?


9. Minutul 25:03: Test de scurgere prin vacuum. Sa i-o spuna lui mutu !

   Testarea pierderilor in acest video cu pompa de vid este initiala si de referinta, ulterior se verifica pierderile.

10. Minutul 27:26: Ce cablu a folosit ? Doua fire negre pe acelasi cablu ? Mda,... da-mi voia sa-mi aduc aminte de cineva pe care l-am intrebat cum a legat firele si mi-a raspuns ca la nimereala, si daca nu merge le schimba intre ele.

   Inca o data cu ironia.  :nonobad:
   Da-mi voie sa presupun ca acel cineva pe care l-ai intrebat cum a legat firele facea parte din marea majoritate a montadorilor din Romania.
  
   Pentru cei care nu stiu, un montador poate utiliza si un cablu cu toti conductorii de aceiasi culoare, cat timp identifica fiecare conductor cu ajutorul unui aparat de masura, unui aparat identificador de cabluri, sau empiric, cu ajutorul unui bec si a unei baterii.

   Cert este ca este mai simplu folosirea unui cablu care are conductori de culori diferite, dar este la fel de sigur ca identificand fiecare conductor.
    
  
11. Minutul 28:40: Tehnicianul baga stecherul in priza inainte sa termine montajul ?!?!?! Pe bune ? Protectia muncii exista in Spania ? Oricum am vazut ca nu are niciun echipament de protectie, ochelari, antifoane, manusi,... etc. Nu spun ca noi avem, dar daca puneam filmul pe internet aveam grija la detaliul asta,... sincer. Curajos baiatul,...

   Daca robinetul de la iesirea spre pompa de vid de la bateria de manometre este inchis nu este nici o problema faptul ca a bagat stecherul in priza inainte de a termina cu montajul, dealtfel banuiesc, ca ideea este ca se vrea a arata ca este necesar verificarea functionarii aparatului prin masurarea amperajului macar, corect este verificarea presiunii si a temperaturii de lucru, inainte de a fugi la urmatoarea instalatie.

  Despre echipamentul de protectia muncii, daca nu spui ca voi aveti si ca-l folositi, nu mai spune nimic.
  Sa nu vorbim de protectia muncii in Romania, sa nu vorbim!

  Ai dreptate in privinta faptului ca ar fi trebuit sa utilizeze echipament de protectie, insa;
  " Protectia muncii exista in Spania ?" Ufff Lukmar, se poate compara protectia muncii din Romania cu cea din Spania?


Am mai vazut multe inadvertente cu un montaj corect, dar ma rezum la atat. Putea defecta aparatul de "n" ori. Este exemplu de montaj estetic, nu de montaj corect. Oricum, omul cred ca e frizer la cate ori a folosit foarfeca, in niciun caz montator. Ati observat ca de fiecare data baga arcul invers ? Cu conul in exterior ?  :naughty:

   Poti exemplifica cele "n" ori in care putea sa defecteze aparatul.

   Important din acest video era sa se vada in linii mari un montaj corect (nu un montaj perfect) si era adresat in principal clientilor care sunt atat de disperati si de pierduti in ceata, la momentul achizitionarii si instalarii unui AC, ca au senzatia ca cel care o sa-i monteze aparatul in casa nu este altceva decat un escroc ce va incerca prin toate metodele posibile sa-si realizeze planul.

  Clientul final poate fi ajutat cu orice alt video de acest tip, (oricand esti binevenit Lukmar sa pui un video cu un montaj corect de AC in binele clientului si de ce nu chiar si al montadorilor care sunt la inceput de drum) si te asigur ca eu voi sustine partile pozitive, iar cele negative, daca exista, nu le voi combate cu ironii ci voi incerca sa explic in ce mod ar fi fost mai bine sa se procedeze.

  Am postat acest video in principal pentru persoane ca IZAURA:

Quote

ASTEPT REACTII

Da, foarte profesioniste post-uri.

Ce echipamente profesionale (scule) ar trebui sa aiba asupra ei echipa de instalare a unui SAMSUNG cu INVERTER?
Ce proceduri ar trebui facute de echipa?
Cum poate un nepriceput sa constate daca echipa este corecta cu el si face procedurile profesionist?  
Cit timp dureaza procedurile de instalare si cele de testare?  

Ma rog, nu stiu daca acestea ar fi toate intrebarile, dar cred ca v-ati prins ce raspunsuri astept!



View Postdiesel, on 9th August 2012, 15:59, said:

Cam cat costa un astfel de montaj acolo?

Nu acesta era scopul acestui video dar:

Eu personal pentru o astfel de instalatie incasam intre 300 si 400 de euro.
Acum preturile au scazut, probabil pe undeva pe la 250-300 de euro.

O instalatie la care tevile ies prin spatele UI si nu depasesc 3 metri, 170 de euro.
Cu o precizare, folosesc si nitrogen la instalatii.

Pe piata de aici sunt multi care fac acelasi lucru cu 130 de euro, dar fara nitrogen.

#53
diesel

diesel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,198
  • Înscris: 06.07.2003
In pretul asta intra si toate materialele incluzand traseul frigorific, nu?

#54
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 29.11.2008
Da, se includ toate materialele.

Aici aparatele care detin kit de instalare sunt foarte putine si se vand in centre comerciale.
Eu nu instalez doar aparate pe care le vand eu clientului, le cumpar de la distribuitori de AC de unde nu pot cumpara decat cei care detin o firma.

Aparatele clientului le instalez doar daca sunt marci cunoscute.
Evit pe cat posibil problemele care apar mai des la aparatele de calitate inferioara.

Deocamdata imi pot permite sa refuz instalarea acestor aparate, pe viitor nu se stie.

Deasemenea nu exista agreerea de catre un importatdor a unei firme montadoare de AC.
Garantia aparatului o ofera fabricantul, iar montadorul raspunde in cazul in care se constata ca a fost vinovat.
Pot cumpara si instala aparate de toate marcile de pe piata si de la orice distribuitor din orice zona a Spaniei.

In schimb aici s-a dat o lege prin care montadorii de AC care nu detin un certificat precum ca au efectuat un curs de manipulare a gazelor, nu pot cumpara gaz si nu-l pot detine.Gazul pe piata Spaniei se poate cumpara doar prezentand acel certificat.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate