Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Unde pot sa cumpar rodii ?
Ultima postare: apr 05 2008 12:56, Inițiat de
Mr_Woppit
, mai 10 2004 21:02
·
0
#6
Publicat: 10 mai 2004 - 21:21
"aoleu ce sunt alea".......rodii<--> legenda spune ca rodii a mancat Fecioara Maria cand a ajuns in Egipt, Rodii.......arata pe din afara ca niste ceapa maare de tot de culoare roz :) ....si inauntru sunt niste boabe zemoase.....oricum necesita un lucru mecanic ca sa mananci rodii...eu am mancat...sunt bune
|
#8
Publicat: 10 mai 2004 - 21:37
Rodia - Punica granatum (Mar de Punia)
In interior, rodia pare a fi alcatuita din numeroase rubine (semintele sunt inconjurate de un strat gelatinos rubiniu - transparent).Fructul are coaja foarte tare, de culoare maroniu-rosiatica sau rosie. Nu are miez. Coaja inveleste direct semintele care au culoare rosie si care contin un suc aromat. Rodia se consuma numai atunci cind este foarte coapta, adica in momentul in care semintele sint rosii. In cazul in care semintele inca nu s-au copt, ele nu sint comestibile, fiind chiar toxice. Pentru a putea fi consumat, fructul se taie in jumatate si semintele se scot cu ajutorul unei linguri. Ele pot fi consumate si drept garnitura la diferite mincaruri. Papaia – Fructul de papaia poate cintari pina la trei kilograme, are forma de para si culoare verzuie atunci cind nu s-a copt inca. Cind este copt, acesta este de culoare galbui-portocalie, ca si miezul sau. Semintele, care sint negre, nu sint comestibile. Este indicata cumpararea fructelor de papaia cind acestea nu sint coapte inca si au o culoare verzui-portocalie. Se pastreaza intr-o punga de hirtie, la temperatura camerei. Se consuma la fel ca pepenele galben. Se taie felii subtiri si se curata de coaja. Maracuja – Este considerat unul dintre cele mai gustoase fructe exotice, iar miezul sau are culoare rosie sau galbena. Fructul cu miezul rosu este mai aromat decit cel galben. Mango – Fructele de mango capata o culoare portocaliu-rosiatica, atunci cind sint coapte si sint foarte aromate. Trebuie cumparate fructe de dimensiuni medii si care au coaja tare. Se pastreaza intr-o incapere racoroasa sau in frigider. Guava – Fructul de guava are o culoare verzui-galbuie, iar miezul este alb sau roz. Coaja nu este comestibila, la fel ca si semintele, care sint albe sau roz. Aroma sa este asemanatoare cu cea a capsunilor. Este un fruct bogat in vitamina C si este recomandat anemicilor, celor care sufera de spasmofilie sau de afectiuni hepatice. Carambola – Averrhoea carambola este cunoscut si cu denumirea de "fructul stea". Fructele de carambola, de culoare galbena atunci cind sint coapte, au o forma stelata si pot creste pina la 15 cm. Miezul lor este foarte moale si are un gust dulce-acrisor. Se pot consuma inainte de masa, deoarece sint indicate persoanelor care nu au pofta de mincare. Avocado – Este un fruct de dimensiuni mari, cu coaja tare si are o culoare inchisa, usor albastrui. Miezul sau este foarte zemos si are culoare alb-galbuie. Avocado este unul dintre cele mai populare fructe exotice, fiind apreciat si pentru calitatile sale afrodisiace. Este bogat in vitamine si minerale, mai ales in potasiu. Este recomandat persoanelor care sufera de anemie si celor subponderale. Cam asta ar fi. Stiu sigur ca marea majoritate a fructelor enumerate mai sus se gasesc pe la Metro ( in Bacau care este ). Fișiere atașate |
#10
Publicat: 11 mai 2004 - 08:20
Rodia nu arata ca o ceapa ci ca o mandarina, chiar poate fi confundata. Insa nu are miez ca celelalte citrice, ci un fel de boabe de strugure mici, tari si zemoase, dar care au un sambure destul de mare.
Este folosita mai mult pentru suc si nu pentru mancat, pentru ca nu prea ai ce manca decat o gramada de samburi. Crestea in deserturile din zona Mediteraneana si era folosita pe post de apa in desert. Are un gust dulce-acrisor (gen agurida) si strepezeste dintii. In Carrefour si Metro ar trebui s-o gasesti. Daca nu, incearca in Piata Dorobanti. Fitzele de acolo trebuie sa aiba asa ceva. |
|
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi