Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 

Homosexualii, o categorie a "oamenilor greu de iubit"?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
191 replies to this topic

#19
Nozavi

Nozavi

    Retired Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,576
  • Înscris: 13.01.2003
Allex, de data asta ii dau dreptate lui Dian30. Acuzi ca se ia pe aratura si totusi tu vii cu offtopic-urile si aduci discutia unde nu ii e locul, asadar pe viitor ori postezi ontopic ori nu mai posta!
Discutia nu a luat-o deloc pe aratura. Cine nu e in stare sa poarte o discutie fara sa se impiedice de termeni sau simple exemple atunci e liber sa treaca mai departe sau sa isi expuna propriul punct de vedere in privinta homosexualitatii, insa thread-ul isi pastreaza titlul si tema.

#20
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003
Allex, scuze pentru agresivitate!M-ai enervat!!(nu sunt viitor psihiatru, de unde ai scos-o?)
Nozavi:Mersi pentru sustinere...m-am mai calmat! E bine cand lumea te intelege!!! :)

#21
Akuma No

Akuma No

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,062
  • Înscris: 29.04.2004
Acuma no, cum se zice p-aci, bine ca te-ai calmat. Parca sunteti intr-o arena de Local Kombat. Si cred ca tot intr-o arena de K1 o sa fiti si daca o luati pe cararea religiei. Stie careva vreo religie care sa binecuvinteze relatiile homoxesuale? Daca nu...

Nefericit (no offence) exemplu cu psihopatul ala. Dar, cum ziceam, si spui si tu, nu cred ca despre psihopati e vorba aici. Mai degraba eu am inteles ca doresti sa discutam despre stricaciunile pe care noi "normalii" le producem la nivelul, comportamentului, gandirii sau al opiniei unuia pe care ajungem sa-l catalogam "anormal" prin refuzul, nepriceperea sau conditiile de mediu social care au facut sa se ajunga aici.
Dian30, cred ca tu pornesti de la urmatorul, posibil, rationament daca valorile si normele unei societati date sunt rationale, pentru marea majoritate a oamenilor, atunci "normalitatea" poate sa conste in a avea o existenta bine adaptata la o situatie considerata irationala de marea majoritate.
Si, atunci, normal, ii socotim ca fiind "bolnavi psihici" pe cei care iasa din cadrul care este considerat, de noi, ca acceptabil, rational.
Daca asta-i premisa da-i bataie. Daca nu, lumineaza-ma. Sunt convins ca si colegii de topic au (vor) intelegere.

#22
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003
Originally posted by Nozavi


Quote

1) Da, stiu ca s-a mai discutat, dar am asteptat acest thread pentru a nu fi offtopic acolo (daca mai tii minte chiar eu v-am atentionat in aceastra privinta)


Ma refeream la thread-ul acela unde se vorbea despre dreptul homosexualilor de a se casatori si de a infia copii.

Quote

3) Eu am o vorba: Omul e ca lutul, iar societatea e mana care ii da forma. Omul se modeleaza dupa societatea in care traieste, de aceea ziceam ca elementele de natura genetica abia isi gasesc locul si cu atat mai putin la capitolul asta.
  

Mediul, societatea pot modela numai pana la un anumit punct.
Eu nu cred ca daca societatea ma invata pe mine sa-mi placa fetele eu eram mai putin atrasa de baieti.Mie imi plac baietii si fac eu ceva pe societate daca vrea sa ma invete altceva!!
Elementele de natura genetica sunt implicate in aparitia homosexualitatii ( am sa detaliez daca sunteti curiosi) dar nu se poate spune cu certitudine daca elementele genetice sunt hotaratoare in proportie de 100% in determinarea orientarii sexuale.Cateva date interesante:

-sectiunea fibrelor care conecteaza emisfera dreapta si stanga este cu o treime mai mare la barbatii homosexuali decat la cei heterosexuali (Laura Allen, Roger Gorski -1992);
-arii ale creierului la barbatii homosexuali au neuroanatomie tipic feminina, diferita de cea a barbatilor heterosexuali (Brian Gladue-1994).


Quote

4) Pai tocmai aia e! Ca nu te simti (nu ma intelege gresit te rog) si tinzi sa dai vina pe vecinu'. Gandeste-te ca un barbat timid, dragut, sensibil se indragosteste de tine si aproape ca isi formeaza un cult (poate stii si tu cand de dese sunt asemenea cazuri), iar atunci cand isi ia inima in dinti si incearca sa inchege o relatie cu tine, tu i-o trantesti si zici ca nu se poate. Acum din punctul tau de vedere bineinteles ca el nu va fi decat inca un tip oarecare ce a avut tupeul sa vina la tine cu astfel de pretentii, insa asa cum spuneam... De unde sa stii ce incolteste in mintea lui? De unde sa stii ce a declansat refuzul tau? Iar asta e doar un simplu exemplu...
  


Circula teoria asta care incearca sa explice psihologic inhibarea unor afecte care orientau individul catre sexul opus in urma unor experiente traumatizante (respingeri repetate de catre partenerii de sex opus, viol, inhibarea in copilarie a dezvoltarii normale psihologice a copilului datorita comportamentului abuziv al parintilor)- asta-i o teorie in care eu nu prea cred, dar asta tot din perspectiva personala, pot sa ma respinga toti ca dupa fete tot nu ma vad uitandu-ma.Dar nu pot vorbi pentru altii.

#23
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003

Quote

Originally posted by Dian30
Mediul, societatea pot modela numai pana la un anumit punct.
Eu nu cred ca daca societatea ma invata pe mine sa-mi placa fetele eu eram mai putin atrasa de baieti. Mie imi plac baietii si fac eu ceva pe societate daca vrea sa ma invete altceva!

Unii se cred deasupra tuturor... No Comment! ;yeslol;   :damn:

#24
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003

Quote

Originally posted by Allex
Unii se cred deasupra tuturor... No Comment! ;yeslol;   :damn:


Cand vine vorba de ce IMI PLACE MIE societatea nu poate da decrete.Pur si simplu nu poate face nimic sa-mi schimbe optiunea, mai ales daca eu nu vreau si NU SIMT ca o pot schimba.E aceeasi poveste cu predominanta emisferica:daca cineva se naste stangaci , stangaci moare.Poate invata sa-si foloseasca bine si cealalta mana dar va prefera sa-si foloseasca intotdeauna mana pe care i-o dicteaza creierul.

#25
mikhayah

mikhayah

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 327
  • Înscris: 24.04.2004

Quote

Originally posted by Dian30
Mikhayah,

[...]Pai este strigator la cer ce-mi spui, asa ca iti zic : hai sa vorbim despre asta!Iar tu ce faci?Ma iei ca nu sunt demna de o discutie cu tine?Asta-i culmea! Este preferabil sa comunici cu "inamicii" de care ESTI SPERIAT [...] Zi mai bine ca te doare fix acolo de ce zic unii si altii si n-ai chef sa fii prins la inghesuiala cu cine stie ce argumente , cand totul poate fi atat de simplu: toti sa taca si sa inteleaga![...]

Dian30: am sa trec peste remarcile tale cu caracter personal (le-as fi inteles daca as fi gresit fata de tine facand eu insumi asa ceva). Probabil ca este o incompatibilitate de 'chemistry' intre noi, altminteri inexplicabila intre doi oameni care au ceva important in comun (doar ne plac la amandoi barbatii, nu? :drac: )

Probabil ca trebuie sa vorbesc in alineate, mai usor de urmarit:
[list=2]
[*]Terminologia este optiunea/interpretarea ta, ca initiator de thread. Desi iritant, I can live with it.
[*]Sunt absolut deschis la orice dialog de opinii insa nu sub aceasta introducere, care va duce probabil discutia in cercuri, ca o barca cu ramele pe o singura parte.
[/list=2]

EXECUTIVE SUMMARY (9 cuvinte): nu neg tema, nu neg titlul, ci editorialul neinspira(n)t.

#26
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
Nozavi, homosexualitatea masculina poate fi determinata genetic, dar, dupa cum ai spus si tu, individul nu ar trebui sa fie "masurat" si clasificat doar dupa preferintele si activitatea din pat. In cazul bisexualilor, lucrurile se pare ca sunt si mai simple: in cazul in care le face cu adevarat placere sa "interactioneze" cu ambele sexe, e doar o chestiune de preferinte si de diversitate. Bravo lor ca nu-si infrang pornirile si au curajul si puterea sa si le urmareasca. Pe de alta parte, de curand, homosexualitatea a iesit din sfera patologiei psihiatrice, si, tot de curand, a disparut si articolul 200... On topic: homosexualii nu sunt greu de iubit, iar faptul ca unii intra in sfera patologicului, dupa cum spunea si Nozavi, se datoreaza societatii care ii respinge si le provoaca frustrari, defulari si toata suita de probleme psihice/psihologice care ii impinge spre comportamente deviante, defiante si... triste.  Sunt oameni ca toti oamenii si, atunci cand sufletul lor nu e umbrit de sentimente de vinovatie, conflicte interioare si tot ce mai decurge din natura de "altfel", respinsa de majoritate, sunt minunati... ca toti ceilalti. Consilierea si terapia sunt foarte binevenite atunci cand orientarea nu este clara sau nu e auto-acceptata. Dar doar atunci pot intra, ca homosexuali, in atentia terapeuticii psihiatrice/psihologice. Imi amintesc ca pe mine ma batea invatatoarea ca eram stangace. Pana in clasa a V-a aveam urme de rigla pe mana. Stiu cum e...

#27
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
Hehehe... incepusem sa scriu postul asta inainte ca Dian30 sa faca referire la stangaci si la elementele genetice care orienteaza individul spre homosexualitate. In cazul lesbienelor, insa, cel mai probabil, mediul e determinant.

#28
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003

Quote

Originally posted by Dian30
Cand vine vorba de ce IMI PLACE MIE societatea nu poate da decrete.Pur si simplu nu poate face nimic sa-mi schimbe optiunea, mai ales daca eu nu vreau si NU SIMT ca o pot schimba.E aceeasi poveste cu predominanta emisferica:daca cineva se naste stangaci , stangaci moare.Poate invata sa-si foloseasca bine si cealalta mana dar va prefera sa-si foloseasca intotdeauna mana pe care i-o dicteaza creierul.


Deocamdata nu exista dovezi clare privind cauzele fiziologice ale fenomenelor mentionate de tine, indiferent ca este vorba de stangacie sau de orientare sexuala. Cauzele fiziologice mentionate de tine sint doar ipoteze, teme de cercetare etc.

Cind te nasti in patriarhat, matriarhatul ti se pare o aberatie si nu te poti organiza in familie conform regulilor matriarhatului, doar ca asa vrei tu. Societatea dicteaza anumite reguli care, bune sau rele, in timp devin cutume. NU poti nega influenta cutumelor.

Societatea poate "decreta" ce are voie sa-mi placa si ce imi este interzis, in masura in care ceea ce imi place mie incalca drepturile si libertatile celorlalti.

#29
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
Alex, cutumele s-au mai adaptat si ele timpului... De exemplu, mama nu concepea ca o femeie sa nu se marite virgina. Si asta doar cu o generatie in urma...

#30
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003
Originally posted by Akuma No

Quote

Nefericit (no offence) exemplu cu psihopatul ala. Dar, cum ziceam, si spui si tu, nu cred ca despre psihopati e vorba aici. Mai degraba eu am inteles ca doresti sa discutam despre stricaciunile pe care noi "normalii" le producem la nivelul, comportamentului, gandirii sau al opiniei unuia pe care ajungem sa-l catalogam "anormal" prin refuzul, nepriceperea sau conditiile de mediu social care au facut sa se ajunga aici.


Exemplul cu psihopatul ala este foarte bun si am explicat de ce este bun.S-ar putea sa para cinic, doctorii au defectul asta in ochii celorlalti.Si nu vorbim despre psihopati, vorbim despre comportamente la limita normalitatii.Stricaciunile vin din ambele parti si asta din cauza faptului ca taberele se ignora reciproc si sunt incapabile de o discutie deschisa.

O societate trebuie sa asigure respectarea libertatii individuale dar sa gestioneze de asa natura lucrurile astfel incat libertatea unuia, exprimata in mod abuziv, sa nu o confiste pe a semenului sau.Libertatea individuala orientata in mod abuziv asupra semenilor tai se transforma in libertinaj.Individul "normal" nu incalca libertatile semenilor sai.Pe mine ma interesa "normalitatea homosexualului" vazuta cu ochii lui.Din pacate dialogul este refuzat.Imi pare sincer rau!As fi vrut sa discutam acele elemente de "normalitate" care pot fi evaluate in termeni rationali si acele elemente care tin de aspectele religioase.Cu cele din urma evident ca ajungem la o discutie care nu se mai termina, dar asta nu face sibiectul mai putin lipsit de interes.De partea legata de abordarea rationala a problemei ma voi ocupa asa cum o vad eu intr-un alt mesaj.

#31
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003

Quote

Originally posted by Allex

Deocamdata nu exista dovezi clare privind cauzele fiziologice ale fenomenelor mentionate de tine, indiferent ca este vorba de stangacie sau de orientare sexuala. Cauzele fiziologice mentionate de tine sint doar ipoteze, teme de cercetare etc.


Sunt lamurite cauzele si cercetate.Daca vrei am sa caut articolele si am sa te lamuresc.Dar poate vine neurologul nostru LazyPawn sa ne dea o mana de ajutor.LazyPawn!!!!

#32
stilnox

stilnox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 601
  • Înscris: 26.02.2004
Dian30, foarta slaba introducerea in topic- timp de 10 fraze dai exemplu de un psihopat cu aparenta inocenta si brusc aduci "problema" homosexualitatii iar intrebarea practic nu exista. Ai foarte slabe skill-uri de writing- probabil si datorita unor slabe skill-uri de logica/inferenta.

#33
commonman

commonman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 15.02.2004
stilnox, presupun ca tu in materie de sex esti pentru folosirea unor mijloace texnico-stiintifice de ultima generatie : cu acumulatori..
am vazut de curind un aparat cu ajutorul caruia puteai sa faci sex remote (stiu ca iti plac termenii in engleza) : tu la Braila si partenerul in Cuca Macai. poate ar trebui sa deschizi un nou thread : "sexul-asexuat-bullshit-cibernetico-stiintific, prejudecati si adevar"

#34
commonman

commonman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 15.02.2004
poate ar trebui sa se defineasca cuvintul 'perversiune' inainte sa se discute la nivel medical. macar pina vine lazy din concediu.

#35
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003
[QUOTE]Originally posted by mikhayah

[QUOTE]Dian30: am sa trec peste remarcile tale cu caracter personal (le-as fi inteles daca as fi gresit fata de tine facand eu insumi asa ceva). Probabil ca este o incompatibilitate de 'chemistry' intre noi, altminteri inexplicabila intre doi oameni care au ceva important in comun (doar ne plac la amandoi barbatii, nu? :drac: )[/QUOTE]

Ha ha ha!!Hai sa te ajut sa recunosti remarcile cu caracter personal.Suntem incompatibili in chestiuni legate de "chimia margarinei", asa ca scuteste-ma de recomandari.Barbatii care-ti plac tie sunt diferiti de aia care-mi plac mie. :drac: ...ma refer la sensul "acela" :)  :) Exista o parte a barbatului care pentru mine nu prezinta absolut nici o urma de interes!!!!!!


[QUOTE]
[*]Terminologia este optiunea/interpretarea ta, ca initiator de thread. Desi iritant, I can live with it.[/QUOTE]

Ce te-a iritat asa de tare?Povestea era pentru toata lumea: si gay si non-gay.Unul dintre forumisti a explicat ca si el trece cu pumnii prin geam iar eu am recunoscut deschis ca ma vad capabila sa crap capul cuiva.Numai tu esti sensibil nevoie mare!


[QUOTE]
[*]Sunt absolut deschis la orice dialog de opinii insa nu sub aceasta introducere, care va duce probabil discutia in cercuri, ca o barca cu ramele pe o singura parte[/QUOTE] .

Nu inteleg cum vine asta :confused: Eu interpretez asa: sa nu indrazneasca cineva sa spuna ca homosexualul este altfel decat NORMAL si MINUNAT!!Voi ati ajuns inaintea tuturor in paradis si mie mi-a scapat?De unde naiba atata perfectiune pe capul vostru nu stiu.

#36
addicted

addicted

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,723
  • Înscris: 18.07.2003

Quote

Originally posted by Dian30
Dar poate vine neurologul nostru LazyPawn sa ne dea o mana de ajutor.LazyPawn!!!!


a zis acum putin timp ca o sa fie plecat vreo 3 saptamani.. what a shame, chiar facusem o pasiune sa ii urmaresc posturile

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate