Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 

Homosexualii, o categorie a "oamenilor greu de iubit"?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
191 replies to this topic

#1
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003
S-a discutat pe alte threaduri despre verdictele stiintifice menite sa sfarseasca in tot soiul de protocoale alunecoase, care te imping in momentul in care faci parte dintre cei destinati sa aplice respectivele protocoale spre un sindrom de « claustrofobie stiintifica ». Nu exista o alta ramura a stiintei in care « sindromul de claustrofobie » sa se simta mai acut decat in aceasta ramura a medicinei, pe buna dreptate considerata « un alt fel de medicina »  si anume, Psihiatria.Sa vorbesti « stiintific » despre nebunie, in termeni medicali - boala psihica, este,ma apuca rasul, culmea stiintei ! Eram studenta in ultimul an de facultate la Medicina, in stagiul de Psihiatrie, cand am inteles ca pe lume exista o categorie a oamenilor  « greu de iubit ».Aveam un asistent care aplica o tehnica de prezentare a cazurilor de genul  intamplarilor cu final neasteptat . Era atat de eficace in aplicarea acestei tehnici, ca aproape dupa fiecare zi de stagiu ma intorceam acasa naucita.

Sa va povestesc un caz : in cabinet intra un individ cu privire melancolica care este invitat cu amabilitate de asistentul nostru sa ia loc.Domnul respectiv ne priveste sfios si ne povesteste ca este foarte trist.Este muncitor la nu stiu ce fabrica prin Bucuresti si de curand a fost parasit de cea de a treia sotie.Are cu el si un carnetel cu versuri scrise de-a lungul timpului pentru iubitele lui pierdute si niciodata regasite.Doctorul il roaga sa ne citeasca si ne spune ca domnul din fata noastra este un tip cu sensibilitate de artist.Noi, foarte curiosi, ciulim urechile si  bulbucam ochii cat cepele.Ceea ce urmeaza sa auzim este infernal.Sensibilitatea  respectivului depaseste orice  film indian sau telenovela sud-americana vazute vreodata de cineva pe fata pamantului.Ridicolul era atat de mare incat simteam ca voi plezni daca nu mi se va da dreptul sa rad  in cateva secunde.Salvator, asistentul il evacueaza pe poet din cabinet si toata lumea incepe sa rada in hohote.Dupa cateva minute de forfota si hahaiala nebuna  ne linistim si intrebam :ce a fost asta ?Asistentul ne scoate din foaia de observatie trei hartii si ne spune ca sunt toate trei certificate medico-legale apartinand celor trei neveste ale « sfiosului » pe care cu cateva momente in urma l-am avut in fata.Imi pica in mana certificatul ultimei neveste, cu data recenta, si nu-mi vine sa cred ce citesc.Hartia atesta faptul ca femeia fusese batuta pana cand i-au fost rupte si mainile si picioarele, o parte din fracturi fiind deschise, adica fragmentele de os rupt au iesit prin piele afara !Am inlemnit !!Autorul era chiar sotul ei, adica pacientul nostru, aflat, ni se spune, sub urmarire penala pentru vatamare corporala grava.Istoricul bolnavului este halucinant.Este vorba despre un psihopat care nu-si poate controla agresivitatea.De mic copil el se simte « diferit » de ceilalti si chiar este diferit de ceilalti, fiindca atunci cand cineva il enerveaza el simte nevoia sa-l zdrobeasca la modul propriu.Stie ca nu este in regula dar nu poate face nimic sa nu mai simta asta.Este « naturelul » lui !Cand a incercat sa-si infrineze pornirea a trecut cu pumnul printr-un geam care aproape l-a lasat fara mana si din cauza hemoragiei, aproape fara sange in corp.Alta data a trebuit sa uite de unul care l-a enervat cumplit si a plecat pe jos 15 km in afara orasului si s-a intors , tot pe jos, un pic mai relaxat, zicea el.Si noi, studentii, am intrebat : ce-i de facut cu asta ?Iar asistentul ne-a raspuns calm : NIMIC! ASA ESTE EL !
Lovitura de gratie a acelei zile de stagiu nu o luasem inca.Avea sa mi-o dea una din colegele mele de grupa care acum se specializeaza in Medicina Interna undeva prin Germania.Inainte de a iesi din cabinet spune o chestie cu voce tare, dar fara sa se adreseze cuiva anume : "Cum faci oare sa iubesti un om ca asta ?"Dupa ce am citit certificatele alea ,credeti-ma ca o asemenea intrebare era ultimul lucru la care m-as fi gandit! Am ramas de atunci cu o mare admiratie si apreciere nemarturisita pentru fosta mea colega de grupa. Revenind la caz cu cateva detalii,
v-as mai spune ca omul a fost parasit de toate cele trei neveste dupa ce aproape le omorase in bataie, pe ultima o prinsese la o coada la paine(socant este faptul ca nimeni nu a reusit sa-l opreasca, desi lucrurile s-au petrecut in plina strada).Motivele enervarii lui erau intotdeauna puerile, de genul : ziceai ca ajungi in 10 minute, de ce a durat 15 minute sa te intorci acasa, dupa care urma « executia ».In fata legii psihopatii sunt considerati ca avand discernamant, deci urma sa raspunda legal pentru faptele lui (exceptie fac doar cei suferinzi de psihoze, acestia sunt considerati lipsiti de discernamant, un psihotic criminal este internat in spital si nu este trimis in puscarie ).

Probabil multi se intreaba ce legatura are povestea pe care am spus-o cu homosexualitatea . Aici sunt convinsa ca lumea se va imparti in doua tabere : unii vor spune ca nu exista nici o legatura intre cazul prezentat de mine mai sus si homosexuali si o alta tabara care va spune ca legatura exista,din aceasta a doua tabara fac parte si eu,desi , SUBLINIEZ , nu incerc sa spun ca homosexualul este tot una cu un psihopat de tipul celui prezentat de mine in cazul anterior.Subiectul trebuie sa recunosc este extrem de delicat si gestionarea datelor obiective privitoare la abordarea stiintifica a chestiunii homosexualitatii este departe de a da raspunsuri foarte clare.Abordarea din perspectiva religioasa este la fel de controversata.Voi incerca in posturile viitoare sa aduc cateva argumente de ordin personal referitoare la acest subiect.Nu cred ca o simpla inlocuire de termeni, cum a fost spre exemplu cea de la « handicap » la « disability », schimba in fond datele problemei.Sa nu ne blocam in termeni si, mai ales ,sa nu ne temem de ei, fiindca nu termenii ne intereseaza, ci FELUL perspectivei care exista in spatele lor.

#2
johnny bravo

johnny bravo

    Membru erect

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,419
  • Înscris: 05.08.2003
OK. Exista si o intrebare aici sau ai vrut doar sa ne informezi? Ca eu nu m-am prins.
In alta ordine de idei, cred ca il inteleg pe tipul ala. Mi se intampla si mie, din ce in ce mai des, sa nu imi pot stapanii nervii. Momentan ma limitez la injuraturi si in cel mai rau caz sa ma razbun pe vre-un obiect (tastatura :lol: ). Mi-e groaza insa ca vre-o data nu ma voi mai rezuma la injurat si dat cu pumnu' in tastatura ci voi da cu masina peste boul ala care traverseaza strada prin loc nepermis, voi intra in tampitul care imi taie cale fara sa semnalizeze cand eu sunt la jumate de metru in spatele lui, ii voi da un cap in cusa lu' ala din autobuz care sta in spatele meu, rezemat de mine si mananca seminte sau isi suge dintre dinti etc.
Cred ca, in cazul meu cel putin, de vina e stresul. Ce pot face? Sa ies in week-end? No time, no money. Terapie? ... hmmm...

#3
Akuma No

Akuma No

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,062
  • Înscris: 29.04.2004
Poate trebuie sa nuantam diferenta dintre sanatate mentala si bola mentala. Eu cred ca  este o chestiune de valori, exprimand ceea ce este corect sau gresit, potrivit sau nepotrivit. Comportamentul "nebunilor" este in general contrar la ceea ce este considerat ca acceptabil de noi astialalti, "normalii", ajungind sa ne manifestam aversiunea fata de ei. Nu mai putem sa-i toleram si ii etichetam, generic, "nebuni". (Nu ma refer aici la psihopatii violenti in genul criminalilor in serie, violatorii sau altii asemenea)
Cam asa stam si cu homosexualitatea. Parea atat de ciudata si greu de a fi inteleasa incat a fost necesar sa se invoce conceptul de "boala mentala" pentru a o explica. Dupa ce homosexualii au facut un spectacol suficient de mare si si-au aratat forta numerica si au revendicat o anumita acceptare sociala, nu a mai fost necesar si nu a mai parut potrivit a se explica homosexualitatea ca boala. Ba chiar am ajuns, noi astia normali, sa le acceptam si casatoriile urmate de infierea unui copil.
Imi recunosc lipsa  studiilor medicale de specialitate iar ghilimele care insotesc textul vor fi inlocuite de specialisti cu termenii medicali corespunzatori.

#4
mikhayah

mikhayah

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 327
  • Înscris: 24.04.2004

Quote

Originally posted by Dian30
Sa va povestesc un caz : in cabinet intra un individ...


Am asteptat cateva zile un nou 'inceput' de discutie pe aceasta tema. Din pacate, sub acesti 'auguri' de handicap nu sunt de acord sa postez.

Nice try, Dian30.

Although prepared for martyrdom, I preferred that it be postponed. Sir Winston Churchill

#5
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003

Quote

Originally posted by mikhayah
Am asteptat cateva zile un nou 'inceput' de discutie pe aceasta tema. Din pacate, sub acesti 'auguri' de handicap nu sunt de acord sa postez.  

Nice try, Dian30.

Although prepared for martyrdom, I preferred that it be postponed. Sir Winston Churchill



Daca spun ca "esti un individ" pentru tine inseamna acelasi lucru cu "esti un handicapat"?Pentru tine o "O MASA DE INDIVIZI" este acelasi lucru cu o "MASA DE HANDICAPATI"?Am spus "un individ" in sensul de "un barbat","un om oarecare", nu am vrut sa sune depreciativ!!As putea sa spun ca interpretarea ta este jignitoare si rau intentionata.Dar ma asteptam si la o astfel de reactie fiindca spuneam in finalul mesajului meu :

Quote

Sa nu ne blocam in termeni si, mai ales ,sa nu ne temem de ei, fiindca nu termenii ne intereseaza, ci FELUL perspectivei care exista in spatele lor.


Din pacate exact asta ai facut, te-ai blocat in termeni!


Quote

Din pacate, sub acesti 'auguri' de handicap nu sunt de acord sa postez


Te inseli amarnic, eu incercam sa sugerez faptul ca "normalitatea" nu este atat de simpla cum o cred unii si la indemana tuturor, iar prin acest exemplu extrem am generat doua raspunsuri diametral opuse, dar ambele gresite.Johnny bravo  a picat in prima extrema: sugereaza ca omul respectiv nu are nevoie de nici o terapie, este doar putin stresat.Iar tu pici in a doua extrema: consideri ca ii fac pe homosexuali handicapati!Ori eu nu am facut asta , fiindca declar sincer, nu detin adevarul absolut al normalitatii.Am cateva repere de normalitate si te invitam ca pe un om inteligent ce mi s-a parut ca esti sa-ti iei inima in dinti si sa ne vorbesti despre "normalitatea" ta, asa cum numai tu o intelegi.Si nu te victimiza inutil fiindca nimeni nu te invita la un martiriu.Era o invitatie la confruntarea unor perspective.Nu am spus nicaieri in postul anterior ca stiu ce este NORMALITATEA.
Sensibilitatea ta la cuvinte imi aduce aminte de o alta situatie bine cunoscuta.Hai sa lasam cuvintele in pace, tiganii tot tigani sunt chiar daca se numesc mai nou "rromi".Iar daca le spun  "tigani" nu inseamna ca ii consider "handicapati".Chiar nu intelegi ce vreau sa spun?Nu modificarea formala a unui termen modifica prejudecatile oamenilor ci intelegerea si cautarea intelesului profund al acestuia.Sa cautam acest inteles impreuna si sa lasam la o parte " sensibilitatile" inutile ca un semn de intelepciune si ca o sansa de a face impreuna un pas inainte.Fara aceasta aprofundare, noul termen nu poate schimba identitatea unei realitati.Termenul va deveni in timp la fel de derizoriu ca si cel anterior folosit.Termenul nostru este "homosexualitate".De ce te-ai simtit jignit?Fiiindca ti-am povestit despre un psihopat?Esti mirat?OK! Simti ca nu ai nici o legatura cu un psihopat?Ei bine, afla ca eu am.Am pornit de la acel exemplu findca EU am nevoie de acel exemplu, chiar daca TU zici ca nu ai nevoie.Este om la fel ca si mine.Si asta-mi starneste interesul sa inteleg ce legatura exista intre umanitatea mea si umanitatea lui.Tu in schimb, in mod straniu, simti nevoia sa te separi:"EU NU AM NIMIC DE A FACE CU ASTA!!!!!!!!!"...pari sa strigi tu infricosat.

Atunci eu vin si te intreb: ESTI SIGUR????

M-a multumit mai mult reactia lui Akuma no care intelege mai bine invitatia mea:

Quote

Poate trebuie sa nuantam diferenta dintre sanatate mentala si bola mentala


#6
johnny bravo

johnny bravo

    Membru erect

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,419
  • Înscris: 05.08.2003
Eu nu am spus ca acel om e putin stresat. Am spus ca il inteleg. Inteleg cum un om care scrie poezii iubitei poate trece foarte usor la acea stare de violenta. M-am dat exemplu pe mine. Ma consider un om normal dar totusi, am si eu momente cand trec etrem de usor de la buna dispozitie la enervare extrema. Am spart si eu geam cu pumnul, am facut praf telefon nou-nout, am trantit cd-player. Mia parut foarte rau dupa toate obiectele care le-am stricat. Mi-a parut rau pentru vorbele urate adresate unor persoane pe care le iubesc.
Eu am dat un alt exemplu. Pe mine. Nu am incercat sa comentez despre cazul descris de tine. Nu stiu ce ar fi de comentat. E trist ca se intampla asa. Mi-e frica sa nu ajung si eu. Nu stiu din ce cauza acel om a ajuns in acea stare dar stiu ca eu as ajunge din cauza stresului.

#7
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003

Quote

Originally posted by johnny bravo

Am spus ca il inteleg.


Exista o diferenta foarte mare intre ce spui ca faci tu cand te enervezi si ce facea cel de care povestesc eu.Diferenta apare atunci cand pornirile lui "naturale" incep sa fie aplicate pe oamenii din jur in scopul  descarcarii de  tensiune.Eu nu pot sa spun ca-l inteleg.Inteleg pana la un anumit punct.De la un punct incolo nu mai inteleg.Daca cineva m-ar enerva atat de tare incat sa-i crap capul nu exclud posibilitatea ca purtata de val sa actionez necugetat, dar ma indoiesc ca as face lucrul acesta in continuu cu toti ce-i care ma enerveaza.Este vorba despre o limita peste care EU STIU ca nu am sa trec niciodata!

Alienarea intervine atunci cand o astfel de pornire, cum spuneam "naturala",se descarca asupra unui semen.Interesant este faptul ca descarcarea acestor tensiuni negative nu se face numai fizic, fiind vizualizabile sub forma unor fracturi deschise, oase rupte iesite prin piele, ci se pot descarca si intr-o forma mai subtila, dupa parerea mea mult mai grava, de natura emotionala.Efectul "invalidant" asupra victimei, desi este mai putin expus privirii nu este mai putin lipsit de gravitate.Uneori fracturile deschise se vindeca fara probleme, dar "ranile" psihice raman uitate in fundul sufletului de nimeni "bandajate" sau bagate in seama.Aici vroiam sa aduc discutia. Aici se termina medicina, psihiatria si intram pe alte taramuri.Inca o data: nu vreau sa dam verdicte, vreau sa descoperim perspective si canale de comunicare, vreau sa formulam probleme.Concluziile sa si le traga fiecare singur asa cum crede de cuviinta!

#8
Nozavi

Nozavi

    Retired Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,576
  • Înscris: 13.01.2003
Singurul lucru care scuza comportamentul unui om este ereditatea. Dar impactul societatii este intr-atat de dur, de brutal incat din mostenirea genetica nu raman decat cele mai puternice elemente, elemente ce nu pot avea un efect direct si irevocabil asupra orientarii cuiva, poate in cel mai bun caz printr-o combinatie nefericita cu alte evenimente neplacute din viata sa. De aceea insa, pentru mine un lucru e clar: Nimeni nu se naste homosexual! Mie nu mi se pare altceva decat o anomalie, dar pentru ca noi suntem singurii vinovati (am demonstrat mai sus de ce), o tolerez.
In plus, parca face parte din firea umana sa scoata in evidenta tot ceea ce este legat de sex, de parca asta ar fi singurul aspect relevant al naturii omului. Iar homosexualitatea si felul in care este exagerata etalarea ei imi aduce aminte de sexualitatea omeneasca. Mai exact: Ascunde o parte din corpul omenesc si spune ca e interzis sa fie scoasa la vedere, cu atat va fi mai mare razvratirea, dorinta de a epata afisand acea parte. La fel imi explic si comportamentul unor homosexuali si "festivalurile" pe care si le creaza.
Dar simt ca am deviat, asa ca sa imi spun punctul de vedere si sa inchei. Tin sa cred ca homosexualitatea este datorata felului in care isi face primii pasi in societate individul. Sunt si evolutii evidente (cand este refuzat in repetate randuri de persoane de sex opus sau isi petrece excesiv de mult timp in compania persoanelor de acelasi sex, etc), dar si neasteptate, ce tin de subconstient (aici tin sa cred ca au cel mai mare impact parintii, prietenii si evenimentele neasteptat (de) neplacute) si nu la fel de usor de explicat. Insa in cele din urma nu vad in homosexualitate ceva de huiduit, de dezaprobat in totalitate si cu incapatanare. Traim in lumea noastra, iar in definitiv, "problema iremediabila" e ca noi suntem singurii responsabili pentru tot ce se petrece in ea, fie ca ne place sau nu!

#9
mikhayah

mikhayah

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 327
  • Înscris: 24.04.2004

Quote

Originally posted by Dian30
[...]ma asteptam si la o astfel de reactie fiindca spuneam in finalul mesajului meu :
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Sa nu ne blocam in termeni si, mai ales ,sa nu ne temem de ei, fiindca nu termenii ne intereseaza, ci FELUL perspectivei care exista in spatele lor.
--------------------------------------------------------------------------------
Din pacate exact asta ai facut, te-ai blocat in termeni!


Nu terminologia o resping, pt ca oricum nu are nici o semnificatie pt mine sa privesc sexualitatea prin prisma cazuisticii, fie ea si figurativa. Evident, din pdv profesional pt tine asta are mai mult sens ca -probabil- fiind medic.

Nu-i nici vorba de faptul ca m-as simti vizat, vinovat, speriat, infricosat sa mai stiu eu ce. Slava domnului, sunt baiat mare si putine lucruri ma mai pot surprinde pe lumea asta. Reactia mea este enervata de postingul initial, care impune un trend defensiv pt raspunsurile unui bisexual sau homosexul, pus by default in categoria celor 'anormali'. Ma indoiesc ca un asemenea inceput neinspirat va incuraja dialogul cu un 'psihopat' homosexual.

De altfel voi urmari curios daca vreun homosexual/bisexual se va simti invitat la o discutie in acest thread, lansat cu delicatetea unui studiu de caz "pe psihopat deschis".
Iar daca s-a dorit o alta discutie teoretica intre neutri, atunci o voi urmari la fel de neutru.

Ma opresc aici. Voi fi bucuros sa postez oricand pe un alt thread cu un start mai putin 'invasive'.

"I choose my friends for their good looks, my acquaintances for their good characters, and my enemies for their good intellects. A man cannot be too careful in the choice of his enemies."
Oscar Wilde, The Picture of Dorian Gray


#10
Nozavi

Nozavi

    Retired Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,576
  • Înscris: 13.01.2003
[offtopic]
mikhayah, daca toate bataliile ar fi judecate dupa felul in care incep....
[/offtopic]

#11
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003
Originally posted by Nozavi



Quote

Singurul lucru care scuza comportamentul unui om este ereditatea.
  

"Scuzabilul" asta  trebuie reglementat, este si asta un motiv al discutiei noastre.Intrebarea in cazul homosexualilor este pana unde si de ce.S-a discutat partial despre asta pe alte thread-uri.


Quote

Dar impactul societatii este intr-atat de dur, de brutal incat din mostenirea genetica nu raman decat cele mai puternice elemente, elemente ce nu pot avea un efect direct si irevocabil asupra orientarii cuiva


Si cum stabilesti care sunt cele mai puternice elemente genetice ?Adica, cum faci sa-ti dai seama cat a este zestre genetica si cat este dezvolatare modelata de mediu?Sau conteaza in egala masura ambele?


Quote

De aceea insa, pentru mine un lucru e clar: Nimeni nu se naste homosexual! Mie nu mi se pare altceva decat o anomalie, dar pentru ca noi suntem singurii vinovati (am demonstrat mai sus de ce), o tolerez


Eu zic ca nu ai demonstrat nimic.Eu nu ma simt vinovata ca X este homosexual.De ce ar trebui sa ma simt?

#12
Nozavi

Nozavi

    Retired Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,576
  • Înscris: 13.01.2003
1) Da, stiu ca s-a mai discutat, dar am asteptat acest thread pentru a nu fi offtopic acolo (daca mai tii minte chiar eu v-am atentionat in aceastra privinta)
2) In cazul in care nu s-a inteles, repet: Eu nu vad ereditatea in cazul homosexualilor ca pe o scuza! Nici pe departe! Deci nu am de ce sa raspund la "de unde" si "de ce"
3) Eu am o vorba: Omul e ca lutul, iar societatea e mana care ii da forma. Omul se modeleaza dupa societatea in care traieste, de aceea ziceam ca elementele de natura genetica abia isi gasesc locul si cu atat mai putin la capitolul asta. Iar de dat seama... Nu cred ca iti poti da seama, pentru ca nu poti cunoaste ce se ascunde in fiece cotlon al mintii omenesti, ce amintire injunghie gandirea sau constiinta dintr-un ungher obscur al mintii...
4) Pai tocmai aia e! Ca nu te simti (nu ma intelege gresit te rog) si tinzi sa dai vina pe vecinu'. Gandeste-te ca un barbat timid, dragut, sensibil se indragosteste de tine si aproape ca isi formeaza un cult (poate stii si tu cand de dese sunt asemenea cazuri), iar atunci cand isi ia inima in dinti si incearca sa inchege o relatie cu tine, tu i-o trantesti si zici ca nu se poate. Acum din punctul tau de vedere bineinteles ca el nu va fi decat inca un tip oarecare ce a avut tupeul sa vina la tine cu astfel de pretentii, insa asa cum spuneam... De unde sa stii ce incolteste in mintea lui? De unde sa stii ce a declansat refuzul tau? Iar asta e doar un simplu exemplu...

#13
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003
Dian30, am parcurs din curiozitate acest imens thread si cred ca abordarea subiectului este cel putin deplasata. Si nu mi se pare asa neaparat din cauza termenilor specifici. Spun asta dupa ce am reluat anumite pasaje, crezind ca nu am inteles exact din prima. Stiu ca psihiatrii se vor un fel de zei si incearca sa explice si de ce tinem furculita cu mina dreapta si nu cu cea stinga, dar in cazul orientarii sexuale, oricare ar fi aceasta, exista deja „cristalizate” citeva explicatii mari si late. Nu voi prezenta acum „teoria chibritului”, pentru ca nu are sens, majoritatea stiu despre ce este vorba. Oricum, NU cred ca este locul potrivit pentru un experiment psihiatric, oricare ar fi scopul acestuia. :ciocan:

Propun ca titlul acestui thread sa fie schimbat si sa discutam EXACT despre ce doreste Dian30: „Uneori fracturile deschise se vindeca fara probleme, dar "ranile" psihice raman uitate in fundul sufletului de nimeni "bandajate" sau bagate in seama. Aici vroiam sa aduc discutia. Aici se termina medicina, psihiatria si intram pe alte taramuri”.

Asadar, titlul acestui thread ar trebui sa faca referire directa la „ranile” psihice.

Posturile care se refera la homosexualitate ar trebui mutate intr-un thread separat, unde mikhayah, daca doreste, ar putea scrie in deschidere.

#14
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003
Mikhayah,

Insisti sa ma acuzi de un lucru pe care nu l-am facut: nu am spus ca homosexualii sunt psihopati.Am ales psihopatul ca model pentru ca se afla la limita normalitatii din punct de vedere medical si pentru ca aceasta limita o trasam cu greu in psihiatrie si mai asa, cu jumatate de gura.Este un model pe care l-am pus in fata asa-zisilor "normali" si in fata acelora care se considera  "homosexuali" deopotriva. Nu ma simt nici inamica homosexualilor si nici dovada de  prostie nu cred ca am facut in ceea ce am spus.Daca exista erori de ordin intelectual, stiintific, ai face mai bine sa mi le arati si nu sa eviti discutia, fiindca asta faci, spre surprinderea mea, trebuie sa recunosc.Asta este abordarea mea, imi pare rau daca ti se pare "ofensiva" , dar nu gasesc nici macar un singur argument pentru afirmatiile pe care le faci.La tine sunt toate clare si demonstrate: homosexualitatea nu este determinata genetic spui tu pe alt thread, sexul anal este super ok, sa-mi cumpar niste margarina, sa-mi consult prietenul ce fantezii mai are.Pai este strigator la cer ce-mi spui, asa ca iti zic : hai sa vorbim despre asta!Iar tu ce faci?Ma iei ca nu sunt demna de o discutie cu tine?Asta-i culmea! Este preferabil sa comunici cu "inamicii" de care ESTI SPERIAT si nu sa iesi in curul gol pe strada iluzionandu-te ca cineva va INTELEGE cat de normal esti tu.In cel mai bun caz ti se va da o lege sa-ti mai inchizi gura, dar nu inseamna ca oamenii au inteles  si au acceptat ceea ce esti.Zi mai bine ca te doare fix acolo de ce zic unii si altii si n-ai chef sa fii prins la inghesuiala cu cine stie ce argumente , cand totul poate fi atat de simplu: toti sa taca si sa inteleaga!De fapt cum era...in prima faza indiferenta pozitiva dupa care...MARGARINA!!! :yeah baby

#15
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003

Quote

Originally posted by Dian30
Mikhayah, (...)
La tine sunt toate clare si demonstrate: homosexualitatea nu este determinata genetic spui tu pe alt thread, sexul anal este super ok, sa-mi cumpar niste margarina, sa-mi consult prietenul ce fantezii mai are. (...) De fapt cum era...in prima faza indiferenta pozitiva dupa care...MARGARINA!!! :yeah baby


Acest thread chiar a luat-o pe aratura!  :ciocan:  Nebuni, homosexuali, margarina, fantezii...  :drac: Haideti sa le separam, ca altfel discutam despre toate si de fapt despre nimic!  :cool:

#16
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003
[QUOTE]Originally posted by Allex

Nu stiu la ce experiment psihiatric te referi.Eu banuiesc ca nu cunosti termenul.In tot cazul, astept lamuriri!Cat despre ironiile legate despre limitele psihiatriei, nu este cazul sa insisti, uita-te atent la ce am scris: chiar cu asta am inceput!

Cazul pe care l-am prezentat este interesant pentru ca:

- reda un caz de deviatie psihica la limita normalitatii, indivizii de acest fel se nasc asa(la fel ca si homosexualii, dupa parerea mea- asta nu inseamna ca spun: homosexual=psihopat);
- tendintele "naturale" ale acestor oameni se repercuteaza fizic si psihic asupra semenilor cu consecinte deosebit de grave uneori- de unde intrebarea fireasca care se naste este: in cazul homosexualilor "tendintele" naturale nu fac rau partenerilor intr-un mod mai mult sau mai putin vizibil?
-incercam printr-un exemplu concret sa arat  suferinta celui care se naste "altfel"( homosexualul sufera ca este "altfel"?)
- vroiam sa deschid discutia si catre o perspectiva sufleasca,
religioasa

#17
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003

Quote

Originally posted by Allex
Acest thread chiar a luat-o pe aratura!  :ciocan:  Nebuni, homosexuali, margarina, fantezii...  :drac: Haideti sa le separam, ca altfel discutam despre toate si de fapt despre nimic!  :cool:


Eu zic ca sunt doar doua posibilitati: ori ai de fel o capacitate mica de intelegere ori esti prea mic sa intelegi despre ce s-a scris.In speranta ca ultima este varianta cea adevarata , te rog sa spui daca ai ceva de spus daca nu cara-te undeva unde iti place thread-ul sau fa-ti altul: promit sa nu te deranjez!

#18
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003

Quote

Originally posted by Dian30
Eu zic ca sunt doar doua posibilitati: ori ai de fel o capacitate mica de intelegere ori esti prea mic sa intelegi despre ce s-a scris.In speranta ca ultima este varianta cea adevarata , te rog sa spui daca ai ceva de spus daca nu cara-te undeva unde iti place thread-ul sau fa-ti altul: promit sa nu te deranjez!


Masoara-ti cuvintele! Atitudinea ta nu este deloc una potrivita pentru acest forum. Iti impui punctul de vedere intr-un mod grosolan si din pacate pentru un viitor medic psihiatru  :drac: , nu ai tact in a-ti expune argumentele. In opinia ta, cine nu este de acord cu abordarea ta este fie mic de virsta, fie "are o capacitate mica de intelegere". Te asigur ca, in cazul meu, variantele tale nu se potrivesc.  :nu:

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate