Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Ulei de masline extra virgin. pareri.
Last Updated: Feb 26 2024 15:10, Started by
aleksutzu07
, Jun 20 2007 16:18
·
0
#163
Posted 26 August 2011 - 21:41
Eu am cumparat de curand o sticla de 750ml Olio de la San Fabio. Pe el scrie extravergine di oliva, dar la 13 lei s-ar putea sa fie facatura.
In plus nu scrie nici aciditatea pe sticla. |
#164
Posted 09 September 2011 - 15:42
supersgx7, on 12th July 2011, 12:58, said: Am avut ocazia in urma cu 5 zile sa vizitez o cooperativa agricola (asa se numesc) din Spania, producatori de ulei de masline si am vorbit cu directorul executiv ruda a unui prieten.Ce spuneau: -Spania e cel mai mare producator de ulei de masline (eu am verificat pe internet) -exporta in Grecia si Italia ulei de masline vrac, transportul se face cu vaporul. -Grecia si Italia vind acelasi ulei cu pret mai mic decit il importa din Spania -au ingineri chimisti care amesteca ulei extra virgin cu ulei nu am inteles de care,aranjeaza culoarea,gustul si aciditatea si il scot la un pret mai mic decit l-au importat din Spania. http://es.wikipedia....Aceite_de_oliva Am incercat si eu sa vad ce gust are uleiul extra virgin (aciditate 0,35) direct dintr-un depozit de 75000 L .Nu are nici o legatura cu uleiurile din Romania. - NU ERA AMARUI!!!!! Hai ca asta-i buna, de parca Grecii nu ar avea masline. Au multe, crede-ma si de calitate foarte buna. Si au si fabrici proprii. Nu pot sa-mi dau cu parerea asupra uleiului din Spania, dar ce ti-a spus tie directorul ala suna a gargara si pute de la o posta. Eu imi cumpar in fiecare an cate un bidon de 5 l de ulei extra virgin din Grecia si este super bun. In anii anteriori se ocupau parintii mei de asta si nu mai tin minte ce au cumparat, dar pot sa va spun ce am incercat in ultimii 2 ani. Acum un an, am cumparat ulei din Thassos, un bidon cu harta insulei pe el. Luat din statiune Limenaria, l-am gasit acolo la 18 E / 5 l, in multe alte locuri il vazusem la 22 E. A fost foarte bun la gust si l-am folosit pana de curand la toate salatele. Imi este greu sa spun ce gust si ce accente avea, ca nu-s degustator si nici nu l-am gustat gol, poate o sa incerc cu cel pe care-l am acum. Anul acesta, am fost in Zakynthos unde uleiul era foarte scump pentru preturile pe care le stiam eu. Un bidon era 27-30 E. Am cumparat pe drumul de intoarcere de la bulgari, ulei grecesc facut in Creta cu 15 E / 5l. L-am desfacut de curand si este foarte bun la gust, nu pare contrafacut, dar acum ca tot am citit multe informatii pe aici, o sa ma uit dupa mai multe elemente acasa si revin si cu o poza. De aciditate stiam ca e importanta, dar nu stiam ce valoare ar trebui sa aiba si parca tin minte ca mi s-a parut cam mare la fata locului. Pentru cei care sunt interesati de locul din care l-am cumparat, este celebrul magazin cu bomboane unde opresc autocarele. Cam greu sa va explic unde este pe harta ca am mers cu autocarul mereu, dar poate stie altcineva. Tot ce stiu e ca se afla pe drumul spre vama Promachonas (daca am scris corect) si e cam la 30 min de vama. Am totusi o curiozitate, oare cum se face ca uleiul grecesc e mai ieftin in Bulgaria decat in Grecia? Stie cineva? Stiu si eu ca socoteala cu pretul la poarta fabricii pe care o facea cineva, nu e adevarata, decat daca stii pretul de en-gros, pentru ca am vazut ca in Grecia orice e mai scump la poarta fabricii, mai ales cand aceasta e vizitata de turisti, dar totusi parca e cam ciudat ca e mai ieftin in Bulgaria decat oriunde in Grecia. Edited by sweetheart_simy, 09 September 2011 - 16:00. |
#165
Posted 09 September 2011 - 19:11
Noi vorbim aici de ulei de masline, ca si cum am vorbi de vin; sint multe feluri diferite de ulei de masline.
In Spania la orice supermarket gasesti zeci de tipuri, plus ca la acelasi tip exista uleiuri cu aroma intensa si altele aroma slaba; pretul in supermarket variaza de la 2.50 euro (cel in sticla de plastic) pina la peste 10 euro/ Daca stii de unde sa cumperi - adica nu din locuri turistice, iei cu 4 euro/ litru un ulei f bun. In orice caz la poarta "fabricii" nu ai cum sa cumperi ieftin 5l, acolo poti sa cumperi ieftin 500 poate. Cel mai bine e sa te duci la o degustare si sa te lamuresti ce gust au diverse uleiuri si dupa aceea sa cauti uleiul/ uleiurile care ti-au placut. Cit priveste importul de ulei spaniol in Grecia mi se par foarte improbabil, ambele tari fiind mari exportatori de ulei de masline. Sigur ca si in Spania gasesti ulei italienesc si viceversa, insa se importa in cantitati mici, pt cei care prefera un anume tip de ulei, dintr-o anume tara. |
#166
Posted 11 September 2011 - 23:25
Daca stam sa analizam piata uleiului de masline, este concurata de 3 mari tari producatoare. Spania, Italia, Grecia. Toate trei tarile produc uleiul de masline in cantitati uriase. Cel mai calitativ ulei de masline provine din Italia deoarece are o arta a prepararii diferite de alte tari. Sincer mi intotdeauna mi-a placut cel grecesc mai mult decat cel italienesc, aroma este mai puternic.
In primul rand, un ulei de masline bun il identifici dupa urmatoarele criterii. In zilele noastre, toate sunt extra-virgin asa ca te gandesti ca este bun, dar NU, nu este adevarat. In general, sticlele de culoare inchisa, ascund un ulei de masline foarte ieftin si prost in acelasi timp. Deci, cand alegeti un ulei de masline cumparati-l pe cel in sticle transpartente. Uleiul de masline, trebuie sa aiba o culoare galbuie, destul de puternica. Adica daca este verde, maro, sau alte culori nu este calitativ. Uleiul trebuie sa fie galben ca soarele. Uleiul bun la gust, are o aroma foarte puternica si un gust USOR acrisor. Eu am cumparat de la greci o sticla de 17,5€ de 1L si a fost raiul de pe pamant. |
#167
Posted 12 September 2011 - 07:13
business11, on 11th September 2011, 23:25, said: Daca stam sa analizam piata uleiului de masline, este concurata de 3 mari tari producatoare. Spania, Italia, Grecia. Toate trei tarile produc uleiul de masline in cantitati uriase. Cel mai calitativ ulei de masline provine din Italia deoarece are o arta a prepararii diferite de alte tari. Sincer mi intotdeauna mi-a placut cel grecesc mai mult decat cel italienesc, aroma este mai puternic. In primul rand, un ulei de masline bun il identifici dupa urmatoarele criterii. In zilele noastre, toate sunt extra-virgin asa ca te gandesti ca este bun, dar NU, nu este adevarat. In general, sticlele de culoare inchisa, ascund un ulei de masline foarte ieftin si prost in acelasi timp. Deci, cand alegeti un ulei de masline cumparati-l pe cel in sticle transpartente. Uleiul de masline, trebuie sa aiba o culoare galbuie, destul de puternica. Adica daca este verde, maro, sau alte culori nu este calitativ. Uleiul trebuie sa fie galben ca soarele. Uleiul bun la gust, are o aroma foarte puternica si un gust USOR acrisor. Eu am cumparat de la greci o sticla de 17,5€ de 1L si a fost raiul de pe pamant. Ma, de unde scoti tu toate povestile astea? |
#168
Posted 12 September 2011 - 09:26
business11, on 12th September 2011, 00:25, said: In general, sticlele de culoare inchisa, ascund un ulei de masline foarte ieftin si prost in acelasi timp. Deci, cand alegeti un ulei de masline cumparati-l pe cel in sticle transpartente. Eu am cumparat de la greci o sticla de 17,5€ de 1L si a fost raiul de pe pamant. Te felicit ca ai dat 17 euro pe o sticla de ulei de masline. Esti printre putinii - and that makes you special :naughty: Unul din motto-urile mele in viata e 'acolo unde nu te pricepi nu te baga' si pe acest topic nu cred ca m-am bagat pana acu. Insa sunt unii care traiesc dupa principiu 'decat sa tac, mai bine sa vorbesc'. Uite asa debiteaza neadevaruri, sa nu le zic prostii. Ceea ce stii tu despre ambalarea uleiurilor de masline e adevarat, insa gresit cu desavarsire. Acu hai si repeta dupa mine 'uleiurile de masline extra virgine de calitate se ambaleaza in sticle din sticla inchisa la culoare'. Motivul o sa te las sa il cauti tu. Edited by Batranelul, 12 September 2011 - 09:27. |
#169
Posted 13 September 2011 - 12:54
business11, on 12th September 2011, 00:25, said: Eu am cumparat de la greci o sticla de 17,5? de 1L si a fost raiul de pe pamant. unde mai pui că era ambalat și într-o cutie de tablă,deci nu i-am văzut culoarea Edited by chelie_d, 13 September 2011 - 12:55. |
#170
Posted 13 September 2011 - 17:15
Fiecare tara producatoare (Spania, Grecia si Italia) sustin ca uleiul lor este cel mai bun :) Si Turcia, si Siria, si Australia produc ulei de masline de calitate, doar ca-l vand pe alte piete.
Exista ulei de masline care depaseste pretul de 17.5 Euro/L, desi personal consider ca este exagerat. |
#171
Posted 26 September 2011 - 15:38
Am citit cartea lui Michel Montignac "Uleiul de masline un aliment esential pentru sanatatea ta", culoarea difera, gustul... si asa mai departe, mai spune ca se degradeaza la lumina, asa ca ca sticlele coloratea sunt totusi importante.
Dupa ce am citit cartea m-am pus pe cautarea uleiului de masline perfect... am cumparat Pietro Coricelli si a fost bunicel, totusi nu am simtit savoarea si parfumul de care se vorbeste in carte, parca aducea asa putin a ranced parca, dar f putin. Apoi am cumparat din Cora, brendul Cora, gust bunicel si miros decent. Urmatorul a fost Amphora (ulei despre care se vorbeste negativ in primul post...), spaniol, avea particule in suspensie, tineam minte din carte ca era un element favorabil, gustul mi s-a parut cel mai apropiat de masline, mirosul la fel totul bun, dar nu au mai aprovizionat cu tipul asta de ulei, din pacate. De curand am fost la greci, am crezut ca o sa ma intorc cu provizii serioase de ulei, dar lucrurile nu au fost asa. Am fost in Olympic beach, am cumparat pt inceput o sticluta la 250 de ml, 2 euro, ulei din creta, in termen, sticla verde, aciditiatea, presarea, totul ok... doar ca avea un miros de ranced... am cumparat si in recipient de metal... tot aroma ranceda, pana la coada am plecat dezamagit. Obisnuitul Pietro Coricelli de la noi miroase mult mai bine. |
#172
Posted 29 January 2012 - 14:38
Tot am citit pareri despre uleiuri si a inceput sa-mi placa acest post eu folosesc numai ulei de masline in ultimii 12 ani si pot sa zic ca am probat o sumedenie
Am gasit aici fel si fel de pareri fiecare cu ceea ce crede ca e mai bun, unii dupa gust altii dupa aciditate ,altii dupa culoare. Eu pot sa spun ca in ultimi 6 ani am participat cu frecventa la diferite degustari de uleiuri de masline si pot sa va spun ca uleiul de masline are multe gusturi multe culori dar cel mai important e cat de multi nutrienti si cat de sanatos e acel ulei Pentru ca un ulei sa nu-si piarda proprietatile trebuie sa fie ecologic adica de la stropire pana la presare procesul sa fie foarte bine controlat Ca sa fie ecologic suta la suta e destul de greu pentru ca maslinele au diferiti dusmani de la pasarile migratoare pana la un tip de musca care il afecteaza Uleiul de masline poate sa se clasifice si dupa varsta maslinului de exemplu in Spania sant unelele locuri unde se fac uleiuri de masline unde maslinii au peste 500 de ani si acest ulei de masline e foarte apreciat si practic toata productia e dedicata exportului si un litru ajunge si la 80-90€ litrul Acum putem sa ne gandim ca acest ulei nu va ajunge asa in mainile noastre ci mai mult ca suigur va fi amestecat cu alte uleiuri si substante si vandut ca ulei de calitate asta nu inseamna ca el o sa-si piarda toate proprietatile pe care le are. Acum ca sa va spun de ce nu are importanta culoarea uleiului de masline.In primul rand ca uleiul de masline se poate produce din foarte multe soiuri de masline si poate sa aibe culori de la galben la verde si daca ati fost la vreo degustare cei care degusta nu vor primi ca recipient sau pajar unul transparent ci unul de culoare albastruie tocmai pentru ca cei care degusta sa nu fie influentati de culoarea uleiului, pentru ca un ulei de culoare galbena poate sa aibe aceleasi proprietati cu unul de culoare verde sau galben-verzuie.La fel calitatea uleiului mai poate fi diferita de la an la an ,clima si temperatura poate influenta foarte mult in productia si calitatea uleiului de masline.Acum vorbind si despre cei mai buni si mai mari producatori de uleiuri de masline, ei sunt Italia ,Grecia, Spania de fapt cel mai mare producator de ulei de masline pe plan mondial este Spania.Acum calitatea lui poate sa difere de la an la an si in fiecare an se schimba castigatorul celui mai bun ulei de masline de cei care premiaza aceste uleiuri oricum batalia mare intotdeauna a fost intre Spania si Grecia ca producatori ptr ca si Italienii au castigat dar ei adevarul e ca importa foarte mult ulei de masline din zonele mediteraniene.Cel mai bun ulei de masline este cel mediteranean.Cineva de aici zicea ca Grecii si Italienii cumpara de la spanioli ulei de masline si asta nu e o minciuna,dar trebuie sa tinem cont ca Spania este cel mai mare producator de ulei de masline din lume si Grecii fiind cunoscuti ca producatori de ulei de masline de calitate si exporta si ei in toata lumea dar productia lor nu ajunge la cea care o au spaniolii si din aceasta cauza ei suplimenteaza cu un ulei de mare calitate pentru a face fata cerintelor pietei internationale si in afara de uleiul lor ei nu se incred decit in cel spaniol. intr-un urmator post daca cineva e interesat o sa va spun si care sant calitatile uleiului de masline, diferta de gusturi si binenteles daca cineva vrea sa cumpere un ulei de masline bun de unde sa-l cumpere.(bun vreau sa zic de calitate si cu toate calitatile unui ulei de masline |
|
#173
Posted 29 January 2012 - 15:14
io va intreb babeste;care-i mai bun,ala care te pisca-n gat,sau celalalt.pt ca am luat si eu vitae d,oro de la kaufland si l-am gustat si pisca,si dupa aia am primit din italia si-i mai fin si nu pisca
|
#174
Posted 29 January 2012 - 15:34
calinjack, on 29th January 2012, 15:14, said: io va intreb babeste;care-i mai bun,ala care te pisca-n gat,sau celalalt.pt ca am luat si eu vitae d,oro de la kaufland si l-am gustat si pisca,si dupa aia am primit din italia si-i mai fin si nu pisca Cel mai bun e ala care iti place si care se potriveste cu mincarea in care il pui. Am facut odata maioneza cu un ulei mai amarui (Hojiblanca), ca din ala aveam in casa si la salate era super; noroc ca am gustat-o la un moment dat si am terminat-o cu ulei de floarea soarelui. Am cumparat ulterior un ulei (facut la o cooperativa din Ronda) despre care stiam ca nu e amarui si mi-a iesit o maioneza super. Sau, daca esti snob, zici ca tu folosesti doar ulei cu aciditate sub x%, desi daca te leaga la ochi nu deosebesti un ulei extravirgin de unul amestecat cu cu cel rafinat. Faci ca desteptul care se da cunoscator, scrie pe blogul unde evalueaza restaurante :naughty: ca orezul nu era fiert si nu i-a placut intr-un prea scump restaurant frantuzesc din Bucuresti, si dupa aia zice ca i-a spus un prieten, care a trait in Franta ca asa trebuie sa fie, iar de acum inainte o sa-i placa si lui orezul nefiert. |
#175
Posted 29 January 2012 - 15:52
După multe încercări, m-am oprit la unul grecesc în sticlă brună - Elia, cu gust puternic de măsline, verzui, deloc amărui; cică e presat la rece, aciditate 0,2-0,8. Îl folosesc și la salate, și la sotat legume. E chestie de gust: încerci mai multe și vezi ce-ți place.
|
#176
Posted 29 January 2012 - 16:06
Moaca, on 29th January 2012, 15:52, said: După multe încercări, m-am oprit la unul grecesc în sticlă brună - Elia, cu gust puternic de măsline, verzui, deloc amărui; cică e presat la rece, aciditate 0,2-0,8. Îl folosesc și la salate, și la sotat legume. E chestie de gust: încerci mai multe și vezi ce-ți place. |
#177
Posted 29 January 2012 - 17:05
|
#179
Posted 29 January 2012 - 20:51
edikup, on 29th January 2012, 20:43, said: mersi Ceea ce vreau sa zic e ca uleiurile se categorisesc cam asa 1:Ulei extra virgin ecologic 2:Ulei extra virgin 3:ulei extra rafinat 4:ulei de tescovina(din resturile presate,sinburi ,crengi,etc)cruda 5:ulei de tescovina rafinat 6: ulei de tescina de masline |
#180
Posted 29 January 2012 - 21:14
Desi sant uleiuri de masline dintre cele mai renumite care nu sant nici amare nici nu pisca in gat sint suave si aromatice sant uleiuri de cel mai inalt nivel si in general se produc in zona Cataluniei in jos de Barcelona si sant din tipul maslinului arbequina care este deosebit de bun si apreciat aceste masline se produc in conditii meteorologice mai adverse se culeg in noiembrie-decembrie si la temperaturi care ajung la -5 sau chiar-7 grade celsius
Países 2000 % 2005 % 2009 % Espa?a 962.400 38,2% 819.428 32,1% 1.199.200 41,2% Italia 507.400 20,1% 671.315 26,3% 587.700 20,2% Grecia 408.375 16,2% 386.385 15,1% 332.600 11,4% Siria 165.354 6,6% 123.143 4,8% 168.163 5,8% Túnez 115.000 4,6% 210.000 8,2% 150.000 5,2% Turquía 185.000 7,3% 115.000 4,5% 143.600 4,9% Marruecos 40.000 1,6% 50.000 2,0% 95.300 3,3% Argelia 30.488 1,2% 34.694 1,4% 56.000 1,9% Portugal 25.974 1,0% 31.817 1,2% 53.300 1,8% Argentina 10.500 0,4% 20.000 0,8% 22.700 0,8% Líbano 5.300 0,2% 6.800 0,3% 19.700 0,7% Jordania 27.202 1,1% 17.458 0,7% 16.760 0,6% Libia 6.000 0,2% 7.900 0,3% 15.000 0,5% TOTAL MUNDIAL 2.518.629 100,0% 2.552.182 100,0% 2.911.115 100% va las un grafic cu cei mai mari producatori din lume anii si cat la suta din productia mondiala detine fiecare tara in functie de ani si de recolta unele bune altele nu atat de bune Fuentes:26 FAO Edited by mapasabio, 29 January 2012 - 21:35. |
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users