Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Valoare vanzare laptop

Inlocuire hdd cu ssd la NVR

Multe fisiere apar ca protejate c...

Serie noua - Profetii biblice cu....
 Probleme functionare motocoasa Ma...

Imprimanta 3D mai "moderna"

Folie anticondens

Hidroizolatie piscina
 Am gasit un IPhone

Eveniment 14-16 iunie nZEB expo

Semnalizare incarcare Pachet acum...

Implantologie & Cityscape (re...
 Scurta sinteza a atacurilor posib...

Cel mai bun antivirus / firewall ...

Honor 200 si 200 Pro

Sfat inchidere spatiu intre cada ...
 

Ulei de masline extra virgin. pareri.

- - - - -
  • Please log in to reply
651 replies to this topic

#145
DMIHNEA

DMIHNEA

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 495
  • Înscris: 11.06.2005
Nu mai puneti botu la vrajeala romaneasca.Locuiesc intr-o cooperativa biologica ce produce ulei bio,de cea mai buna calitate,si vinde la 5 euro litrul.Ceea ce ajunge in tara sunt facaturi.Daca estimati adaosurile comerciale pina la consumator veti deduce ca de la fabricant pleaca la un pret de nimic,adica imposibil.Deci se vinde o zoaie in RO,drept ulei de masline.La gust,uleiul din fata casei mele nu are nici o treaba cu uleiurile asa zise bune din comertul italian,ESTE NET SUPERIOR,doar deoarece nu este minarit...

#146
iulia_400

iulia_400

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 695
  • Înscris: 08.02.2007

 aleksutzu07, on 5th August 2009, 08:46, said:

Eu nu mananc prajit dar in schimb mananc pizza facuta acasa si imi place sa o fac cu ulei de masline.
Ma gandeam sa folosesc Ulei de masline cu busuioc proaspat si usturoi pentru pizza. Imi recomanzi altceva?

2009-2011  :rolleyes:
Cauta seminte de peperoncino, le plantezi acasa. Iese ardeiu, uscat, scos seminte, tocat, pus la macerat ( 6-7 ardei mici la 1l ulei de masline) intr-o sticla curata curata - ca sa il citez pe Iordake - ( eu pun dop de pluta) pe care o tii la rece si ferit de lumina cca 30-40 zile, agitand sticla de 2 ori pe sapt. La final se poate filtra sau lasa cu bucatile de ardei.

Se poate face si cu peperoncino proaspat, dar implica neste chestii....se pot pune la macerat tot felul de plante proaspete gen salvie, busuioc, patrunjel, ghimbir, etc - si aici sunt tot felul de retete , unii amesteca plantele tocate din cutit cu putina sare, altii nu, se poate folosi usturoi sau o combinatie de ardei iute cu usturoi. Cu ardeiul iute din comert nu iese mare lucru, eventual ardei mici iuti romanesti din gradina.

Cauta pe net "ricetta olio al peperoncino piccante"  sau "ricetta olio aromatizzato", daca te descurci cat de cat cu italiana si urmareste in special pe forumuri. Incearca in prima faza cu cantitati mai mici de 0,25l eventual.


Eu folosesc Pietro Coricelli extra virgin la salate si Monini Classico la gatit orez, peste, etc. Pe nici o sticla din astea 2 nu scrie nivelul aciditatii, dar pe site la Pietro zice ca e sub 0,4%. La gust e putin mai amar decat Monini si are alta aroma. Stiu ca nu sunt cea mai buna alegere, dar din ce se gaseste pe la noi cu un raport pret-calitate ok deocamdata pe astea le-am ales. Oricum din extra virginurile astea la 1l nici unul nu e extra extra. Mai bun e la sticle de max 0,75, un DOP, Bio, etc. Cand am mai multi banuti si gasesc DOP, nu ma dau inapoi. Sub nici o forma nu iau ulei din turte. Ca regula cand cumpar alimente: daca nu scrie firma producatoare pe eticheta in primul rand, iese din calcul. Dar cum boul merge cu capu'nainte, o mai musc....spre ex un ulei de floarea soarelui cumparat din Metro, fabricat in UE ( clar Ro sau Moldova) pt Metro, atata de amar a fost ca a trebuit sa il arunc. Asadar am ramas la uleiul de masline pt cruditati, marinate, diverse preparate gen sote, gratar, etc si pt prajit folosesc ulei de palmier.

#147
ice cube

ice cube

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 02.12.2005

 filipxxx, on 30th December 2010, 15:32, said:

Daca nu scrie unde si de cine e imbuteliat mai bine nu va riscati sa cumparati. Am un prieten care lucreaza pe diferite vapoare si imi spunea de un voiaj in care s-a dus vaporul incarcat cu benzina sau motorina si s-a intors incarcat cu ulei de masline. Or fi spalat aia tank-ul cumva dar nu vreti sa stiti in ce viteza se face incarcarea si descarcarea in port, asa ca nu stiu cat de bine s-a facut operatiunea.
Asta-i o aiureala. Nu sunt specialist in transporturi maritime, dar in nici un caz uleiul de masline nu se transporta in tancul in care s-a transportat motorina. Am convingerea ca uleiul de masline vrac se transporta in butoaie.

#148
valiiuli80

valiiuli80

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 30.12.2010

 ice cube, on 5th January 2011, 13:51, said:

Asta-i o aiureala. Nu sunt specialist in transporturi maritime, dar in nici un caz uleiul de masline nu se transporta in tancul in care s-a transportat motorina. Am convingerea ca uleiul de masline vrac se transporta in butoaie.
Uleiul de masline nu se poate transporta in butoie sau bidoane mai mari de 5 lt. Am vorbit cu o firma din grecia care produce ulei de masline pentru a aduce in Romania ulei vrac si au spus ca numai in vitanja se poate transporta vrac ori ce alta forma este ilegala.

#149
m-larry

m-larry

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 178
  • Înscris: 06.01.2011

 aleksutzu07, on 20th June 2007, 16:18, said:

De cand sunt mic tot aud lumea cum lauda uleiul de masline ca e sanatos, gustos iar cel extravirgin este si mai bun. Acum o luna am cumparat o sticla de ulei de masline, si mi-a placut foarte mult. Acum am cumparat una de ulei extra virgin Amphora de 0.75 litri. Care sincer sa fiu cam are miros de ulei de motor, iar gustul este ingrozitor. Asa e normal pentru uleiul de masline extra virgin?Sau doar marca asta? Va sfatuiesc sa cumparati ulei de masline simplu, salata are un gust mai bin. A mai cumparat cineva ulei de masline  normal si extravirgin?
Uleiul extravirgin este mai scump si la noi nu il prea cumpara lumea asa ca probabil ai luat ceva tinut mult in raft.Cel mai indicat este daca faci o excursie prin tarile cu traditie(Grecia,Turcia,Italia,Spania,etc.) sa iei un bidon de 5 litri de acolo.

#150
radudobrec

radudobrec

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 240
  • Înscris: 08.01.2008
Pietro este o prostie. Tocmai ce mi-am facut o salata, nu are nici un gust. Nu se simte nimic, am dat 20 lei pe juma de apa galbena.... Ulei de masline, o tampenie....

#151
timisoaratmro

timisoaratmro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 29.12.2007
Va salut,


eu imi procur ulei de masline direct din Grecia si doar la bidoane de 5 l si doar ulei fabricat de cooperative agricole de producatori mici si doar extra+virgin si doar cu valabilitate de cel putin 1 1/2 ani din momentul cumpararii - uleiul de masline isi pierde din proprietati cu trecerea timpului. Va recomand uleiurile din Thassos si Creta (recomandarile acestea le-am primit si din Grecia).



P.S.: Toate (cred) uleiurile din Thassos sunt de culoare galbena, iar majoritatea (daca nu toate) uleiurile din Creta sunt de culoare verzuie. La gust imi place mai mult cel din Creta dar am inteles ca, ca si proprietati, e mai bun uleiul de culoare galbena.
Nu uitati sa tineti uleiul la racoare, pentru ca altfel rancezeste.

#152
Aprilia

Aprilia

    Forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,851
  • Înscris: 03.11.2005

 timisoaratmro, on 10th April 2011, 00:42, said:

Va salut,


eu imi procur ulei de masline direct din Grecia si doar la bidoane de 5 l si doar ulei fabricat de cooperative agricole de producatori mici si doar extra+virgin si doar cu valabilitate de cel putin 1 1/2 ani din momentul cumpararii - uleiul de masline isi pierde din proprietati cu trecerea timpului. Va recomand uleiurile din Thassos si Creta (recomandarile acestea le-am primit si din Grecia).



P.S.: Toate (cred) uleiurile din Thassos sunt de culoare galbena, iar majoritatea (daca nu toate) uleiurile din Creta sunt de culoare verzuie. La gust imi place mai mult cel din Creta dar am inteles ca, ca si proprietati, e mai bun uleiul de culoare galbena.
Nu uitati sa tineti uleiul la racoare, pentru ca altfel rancezeste.


La intuneric se tine uleiul de masline, lumina ii face rau; daca ati remarcat uleiul mai bun se vinde in sticle fumurii. De rincezit rincezeste f greu, datorita structurii chimice.

A incercat cineva uleiul care se vinde la magazinasele cu produse grecesti din piata Matache/ Amzei?

#153
dorinacirstea

dorinacirstea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 522
  • Înscris: 20.06.2010
ANPC, in urma unui control prin magazine, a dat un comunicat de presa referitor la clasificarea uleiului de masline:

1. "Ulei de masline extra virgin" (pe eticheta de origine poate apare denumirea: Olio extravergine di oliva, Extra-virgin Olive Oil, EVOO) – "ulei de masline de categorie superioara obținut direct din masline si exclusiv prin procedee mecanice". Este extras prin presare la rece, are aciditate redusa (sub 0.8%).
2. "Ulei de masline virgin" (Olio vergine di oliva, Virgin Olive Oil) – "ulei de masline obținut direct din masline si exclusiv prin metode mecanice". Extras prin presare la rece, difera de cel extra-virgin prin aciditate de pana la 2%.
3. "Ulei de masline compus din uleiuri rafinate de masline si uleiuri de masline virgine" (denumire de origine deseori tradusa incomplet ca "Ulei de masline" sau "Ulei de masline pur") (Olio di oliva, Olive Oil, Pure Olive Oil, Light Olive Oil) – "ulei cu un continut exclusiv de uleiuri de masline care au suferit un tratament de rafinare si uleiuri obtinute direct din masline". Acest sortiment de ulei poate sa fi fost rectificat prin procedee chimice pentru echilibrarea aromei si gustului. Calitate inferioara fata de cel virgin sau extra-virgin, adecvat pentru gatit (uleiurile superioare oricum pierd din aroma la temperaturi mari), nerecomandat pentru salate.
4. "Ulei din turte de masline" (denumire de origine uneori tradusa inselator ca "Ulei de masline Pomace" sau "Ulei de masline Sansa") (Olio di sansa di oliva, Olive Pomace Oil, Refined Olive Oil) - "ulei cu un continut exclusiv de uleiuri obtinute prin tratarea produsului obtinut in urma extractiei uleiului de masline si uleiuri obtinute direct din masline". Este procesat din resturile ramase dupa presare mecanica (turte) prin tratarea masei pastoase cu solventi chimici si/sau filtrare. De retinut ca orice ulei care are in denumire (vedeti eticheta producatorului) cuvintele "pomace" sau "di sansa" este un ulei de calitate inferioara obtinut din resturi de presare (turte).  

Sper ca aceasta clasificare sa ajute iubitorii de ulei de masline in alegerea celui preferat.


Cel mai falsificat produs din lume este uleiul de măsline. Este bine să se rețină că dintre toate tipurile de uleiuri de măsline, doar acela extravirgin, autentic și în stare crudă (nu pentru gătit) aduce reale beneficii pentru sănătate.

Diferențele legate de compoziție determinate de tehnologia de obținere a uleiurilor:

  Uleiurile rafinate conțin aproape numai trigliceride (98-100%). Prin procedeele de rafinare, nu numai că se elimină o serie de substanțe valoroase organismului (vitamine liposolubile, săruri minerale, fitosteroli, enzime), dar se și denaturează structura acizilor grași. În aceste condiții, multe legături duble se saturează, nivelul acizilor mononesaturați și polinestaurați diminuându-se considerabil. Pe lângă toate acestea, în compoziția  uleiurilor rafinate, se pot regăsi urme ale substanțelor tehnice folosite pe parcursul procesului tehnologic. Singurul avantaj al acestor uleiuri constă în stabilitatea lor mai crescută. De aceea ele sunt mai rezistente la râncezire și la prepararea culinară la temperaturi crescute. Deci, se poate spune că nesănătoasele alimente prăjite, sunt cu ceva mai nepericuloase pentru om dacă se gătesc cu uleiuri presate la cald, cu condiția ca untdelemnul să fie folosit o singură dată.
  Uleiurile presate la rece, după procesul tehnologic de obținere, conțin pe lângă trigliceride, o multitudine de compuși bio care contribuie la buna funcționare a organismului uman. Dintre aceștia se remarcă antioxidanții naturali (tocoferolii, carotenoizii), fosfolipidele (lecitina), vitaminele F, enzimele, clorofila (în cazul uleiului de măsline), substanțele minerale.  Uleiurile presate la rece sunt relativ instabile și nu sunt pretabile preparării termice ale alimentelor. Ele sunt însă foarte recomandate pentru a fi folosite pentru prepararea salatelor. Deoarece acest produse nu sunt filtrate, decantate și neutralizate, conțin adesea pe fund sau în suspensie diferite particule solide de dimensiuni mici. Prezența acestora nu indică vreun defect al uleiurilor presate la rece.

Va doresc alegere placuta!

Edited by dorinacirstea, 12 April 2011 - 12:50.


#154
Cola_13

Cola_13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 663
  • Înscris: 19.10.2009
Ulei de masline este bun pentru salate .Nu merita sa folosesti ulei de masline la prajeli.Ulei extra virgin are un gust amarui dar e bun pentru sanatate.

#155
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,403
  • Înscris: 10.01.2005
Eu iau de la Kaufland de ceva timp, marca lor Vitae D'oro, desi nu sunt fanul marcilor ieftine. Dar au un extravirgin la pret de dumping  - 8 lei/500ml - care mi se pare foarte bun, avand si un miros puternic de masline. Pe spate scrie ca este obtinut prin presare la rece exclusiv prin procedee mecanice. Iar ca origine specifica Spania. Ori au gasit o sursa ieftina, ori e o teapa foarte bine facuta!

#156
Godefroy

Godefroy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 11.07.2010
A cumparat cineva ulei ABEA Koroneiki de pe net (ulei-masline.ro) ? Eu nu-l folosesc la salate ci in scop terapeutic, gastrita si litiaza biliara asa ca as avea nevoie de ceva cat mai pur.

#157
romikatm

romikatm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,408
  • Înscris: 14.02.2008
Da,am cumparat eu,si mi se pare f.bun(si in sensul de pur).
Eu zic ca merita cumparat(da clasa la tot ce gasesti in hiper,super...market).
Sanatate multa!

#158
supersgx7

supersgx7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 05.10.2010
Am avut ocazia in urma cu 5 zile sa vizitez o cooperativa agricola (asa se numesc) din Spania, producatori de ulei de masline si am vorbit cu directorul executiv ruda a unui prieten.Ce spuneau:
        -Spania e cel mai mare producator de ulei de masline (eu am verificat pe internet)
        -exporta in Grecia si Italia ulei de masline vrac, transportul se face cu vaporul.
        -Grecia si Italia vind acelasi ulei cu pret mai mic decit il importa din Spania
        -au ingineri chimisti care amesteca ulei extra virgin cu ulei nu am inteles de care,aranjeaza culoarea,gustul si aciditatea si il scot la un pret mai mic  decit            l-au  importat din Spania.  
    
           http://es.wikipedia....Aceite_de_oliva

       Am incercat si eu sa vad ce gust are uleiul extra virgin (aciditate 0,35) direct dintr-un depozit de 75000 L .Nu are nici o legatura cu uleiurile din Romania.
           - NU ERA AMARUI!!!!!

Edited by supersgx7, 12 July 2011 - 12:11.


#159
r@zvan

r@zvan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,128
  • Înscris: 01.01.2007

 Lyvyoo, on 4th May 2011, 01:47, said:

Eu iau de la Kaufland de ceva timp, marca lor Vitae D'oro, desi nu sunt fanul marcilor ieftine. Dar au un extravirgin la pret de dumping  - 8 lei/500ml - care mi se pare foarte bun, avand si un miros puternic de masline. Pe spate scrie ca este obtinut prin presare la rece exclusiv prin procedee mecanice. Iar ca origine specifica Spania. Ori au gasit o sursa ieftina, ori e o teapa foarte bine facuta!

Cel mai ieftin ulei extravirgin din Kaufland care sa merite mi se pare Amphora, spaniol. Vitae D'oro nu am incercat, dar e ambalat la PET, ceea ce nu ma incanta deloc.

#160
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,403
  • Înscris: 10.01.2005

 r@zvan, on 12th July 2011, 16:54, said:

Cel mai ieftin ulei extravirgin din Kaufland care sa merite mi se pare Amphora, spaniol. Vitae D'oro nu am incercat, dar e ambalat la PET, ceea ce nu ma incanta deloc.
Nu e PET, e sticla de 0.5, cu capac verde. Cei care va pricepeti poate aveti curiozitatea sa-l incercati si sa reveniti cu o parere aici. Intotdeauna produsele cele mai ieftine au prezumtia de proasta calitate, dar nu e si obligatoriu sa fie asa. De exemplu iaurtul la sticla Nr.1 din Carrefour, care mi se pare chiar foarte bun!

#161
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006
Pai multe produse vandute sub marci proprii de catre supermarketuri sunt facute de catre producatori importanti. Se vand mai ieftin pentru ca nu se mai cheltuiesc bani pe ambalaje sofisticate si reclama.
Am inteles ca in curand UE va cere inscriptionarea producatorului pe ambalajele marcilor no-name.

Edited by Mocebon, 12 July 2011 - 16:40.


#162
cucur

cucur

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 15.07.2008

 r@zvan, on 12th July 2011, 15:54, said:

Cel mai ieftin ulei extravirgin din Kaufland care sa merite mi se pare Amphora, spaniol. Vitae D'oro nu am incercat, dar e ambalat la PET, ceea ce nu ma incanta deloc.

Nu stiu de ce este asa cump la noi uleiul de masline ca doar il aduc tot cu tirul din grecia/italia/spania.

Prin Belgia/f=Franta se gaseste ulei extravirgin obtinut doar prin presare la rece pe la 2-3 eur/litru si este foarte bun...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate