Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
24h2 pe release?

Intrebare motor auto

Opel Astra K

Probleme sistem audio mașina
 Radio care se incinge

problema -amplificator cu tranzis...

Retragere bani din cont inainte d...

Plata cu cardul si bacsisul
 Primire bani din Danemarca prin N...

Alerta securitate Fedora Linux 40...

Problemuțe sistem audio ma&#...

Renovare balcon
 installation has failed there was...

Montura polara.....

Sfat inchiriere locuinta unei per...

Sursa stereo -> amplif mono
 

Pensii private

- - - - -
  • Please log in to reply
391 replies to this topic

#91
scorojit

scorojit

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 231
  • Înscris: 12.06.2007
ce parere aveti despre omniasig la capitolul acesta (pensii private)?

#92
hercalin

hercalin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 27.04.2006

 scorojit, on Jul 11 2007, 01:23, said:

ce parere aveti despre omniasig la capitolul acesta (pensii private)?

Nu stim nimic, eu tot caut ceva despre PRVA -Prima Pensie din Slovenia
(la propriu si la figurat)

#93
xploder

xploder

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 11.03.2006
Compania “Prima Pensie Fond de Pensii S.A.”, membra a grupului international Prva, partener al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), a primit din partea Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) avizul de constituire ca societate de pensii in sistemul pensiilor administrate privat, pentru a opera in Pilonul II (pensiile obligatorii suplimentare).

Compania „Prima Pensie”, constituita in Romania, este cea de-a saptea societate infiintata de Prva Group in Europa de Est. in urma cu mai putin de 3 luni, grupul sloven a beneficiat de o investitie de 8 milioane de Euro din partea BERD, care va furniza fonduri suplimentare pentru infiintarea si extinderea fondului de pensii al grupului Prva si a filialelor de management al activelor pe pietele din Europa Centrala si de Est.

Referitor la aprobarea primita din partea CSSPP, Doamna Alenka ®nidar¹iè Kranjc, presedinte al Consiliului Director Prva Slovenia, a declarat: “Grupul Prva este unul dintre cei mai experimentati si specializati administratori de pensii private de pe piata Europei Centrale si de Est. Experienta acumulata de-a lungul anilor ne indeptateste sa privim cu incredere intrarea noastra pe piata romaneasca”.

Domnul Damyan Mencey, presedinte “Prima Pensie Fond de Pensii S.A.”, completeaza: „Sunt fericit ca am primit autorizarea de constituire ca societate de pensii in sistemul pensiilor administrate privat din partea CSSPP. Facem parte dintr-un grup care si-a demonstrat valoarea la nivel international, in toate statele in care isi deruleaza activitatea. Ne dorim ca si in Romania sa devenim unul dintre cei mai importanti administratori de fonduri de pensii private”.

Infiintat in anul 2000, Grupul Prva este lider pe piata furnizorilor de pensii facultative si obligatorii in Slovenia si Sud-Est-ul Europei, cu 7 filiale in 7 tari: Slovenia, Macedonia, Kosovo, Serbia, Albania, Ucraina si Romania. Detine pozitia de lider in Slovenia si in Macedonia, cu o cota de piata de 22,5% si respectiv 54%, avand totodata o dezvoltare sustinuta in celelalte tari.

Alaturi de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o cota de 20%, principalii actionari ai grupului Prva sunt compania Dej si Poteza Skupina, cu un procent de 32% ;i respectiv 30%.

La data de 31 mai 2007, grupul Prva detinea in Macedonia, Serbia, Slovenia si Kosovo, o valoare a activelor de management de peste 100 de milioane de Euro.

Sursa: Prima Pensie Fond de Pensii S.A

#94
hercalin

hercalin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 27.04.2006
Apar agentii de marketing pensii private

Adaugat la May 7, 2007
Categorii: Ghid de pensii private |

Se pune in miscare masinaria, tocmai cea ce mentionam intr-un articol precedent incepe sa se confirme - ieri ma intalnesc cu o prietena si, printre altele, ma intreaba daca am auzit de pensii private, raspund da. Scoate un fel de card, mi-l arata si imi spune ca nu cumva sa imi aleg o pensie altundeva decat la ING Fond de Pensii unde mama ei s-a ‘angajat’ ca proaspat agent/colaborator.
Tot respectul, insa stiu sigur ca mama prietenei nu a auzit niciodata termenul profil de risc si nu este foarte familiara nici cu cuvantul randament; cu siguranta nu stie ce inseamna asset management si nici macar nu o intereseaza; o intereseaza doar comisionul pe cre il va incasa pentru fiecare client.
Ma intreb daca ING Fond de Pensii ii va pune macar la dispozitie un prospect al fondului, sau o va testa inainte sa ii de-a licenta de agent de marketing.
Mentionam atunci ca am mare incredere in abilitatile agentilor de la ING, cred in masina lor de marketing, insa randamentele lor sunt sub media altor societati care administreaza active si fonduri in conditii similare. Are vreo importanta? Nu cred.

Probabil ING Fond de Pensii va face milionul de clienti pe care seful lor pe Romania l-a promis managementului olandez si apoi va ‘exporta’ profitul in strainatate. Asadar va sfatuiesc din nou, informati-va inainte de a alege societatea si fondul la care sa contribuiti pentru pensia privata obligatorie, decizia s-ar putea sa va coste in timp. E foarte importanta sa stiti ca socieciatea care administreaza fondurile incaseaza acelasi comision indeiferent de eficienta cu care va administreaza banii.

http://www.pensiepri...pensii-private/

#95
xploder

xploder

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 11.03.2006
ING Pensii Private (fie ca este vorba de ING Asigurari de Viata pentru pensii private facultative sau ING Fond de Pensii pentru pensii private obligatorii) are toate sansele sa repete povestea de succes pe care pana acum o reprezinta ING in Romania.
ING Asigurari de Viata este lider incontestabil pe piata asigurarilor de viata, iar ING Bank este recunoscuta ca fiind printre cele mai bune banci corporate. Tot ING Bank a inovat in domeniul retailului bancar prin lansarea unitatilor SelfBank, unitati care au dus reteaua bancii la peste 200 de ghisee in intreaga tara si care au prins foarte bine la populatie in special datorita programului de lucru prelungit.
Alte subsidiare ale ING in Romania sunt:
- ING Commercial Finance - specializata in oferirea de servicii de factoring
- ING Real Estate - divizia de investitii imobiliare
- ING Lease - servicii de leasing
- ING Securities - subsidiara de operatiuni pe piata de capital, care se afla in permanenta in topul tranzactiilor pe Bursa si care este preferata, in special de investitorii straini

Asadar, ING are toate atuurile, atat o retea bine pusa la punct de agenti si vanzatori - agenti care detin un vast portofoliu de clienti si care vor asigura succesul vanzarii, dar si experienta locala si internationala in gestionarea activelor adunate pentru administrare in fonduri.


trebuia sa dau si eu un link cu referire la ING, de pe acelasi site dat de hercalin.Nu inteleg ce vor ei, sau cum vor sa informeze o persoana.Personal cred ca ar fi trebuit evitate articolele de genul celui postat de hercalin.De ce?e foarte simplu.Este foarte aevarat ce se spune acolo, insa folosirea in articol doar a ING-ului, poate dauna firmei.Actiunile care se vor intampla in viitor, asa cum spune articolul, este valabil pentru toate firmele de asigurari.Bineinteles nu a fost un articol rau intentionat, insa cei care nu cunosc despre ce e vorba vor zice"Ahaaaa deci
sa nu semnam cu ING".Nu este adevarat.Asa cum a pus hercalin, in momentul de fata toate firmele sunt egale, ele fiind departajate doar de comisioane(mai mari sau mai mici) si de istoria si experienta lor.

Sincer sa fiu, unii din agentii de marketing, indiferen de firma pe care o reprezinta, nu au ce cauta in acest sistem.Multi nu situ ce inseamna o pensie privata.Stiu sa explice doar ca "se retin 2% din aprox 9% ".Cam asta stie lumea.La urma urmei, scopul lor este de a adue clienti, nu conteaza daca au informatii multe sau putine.Daca vor stii sa convinga lumea doar prin acesti 2% bravo lor, desi am o retinere in acest sens.

Pana una alta, vad ca au iesit o gramada de fonduri.Toti vor sa se impuna si sa se implice puternic.Sa vedem cine va reusi.

#96
xploder

xploder

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 11.03.2006
Wow.Incredibil:


CNA a intrerupt difuzarea spotului MKB Romexterra Bank
Consiliul Naþional al Audiovizualului (CNA) a hotarat intreruperea de la difuzare a spotului MKB Romexterra Bank, care promoveaza cardul bancii, pe motiv ca prezinta in mod eronat date referitoare la dobanda anuala efectiva (DAE).
Spotul prezinta incorect DAE, scrisa cu caractere foarte mici si timp de doar trei secunde, a declarat Monica Botnaru, directorul Directiei Monitorizare din CNA .

De asemenea, decizia CNA, a fost luata si datorita afirmatiei incorecte din spot, potrivit careia cardul este primul pentru care clientul nu trebuie sa se adreseze bancii.

Spotul va fi redifuzat dupa modificarea duratei si dimensiunii caracterelor de prezentare a DAE.


Acesta e un alt motiv pentru care va tot recomand, ca atunci cand aveti nevoie de ceva de la o banca, sa nu alegeti banci mici.Alegeti-le pe cele cu istorie si experienta.

#97
ImDrunk

ImDrunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,281
  • Înscris: 04.08.2006
Pensiile private obligatorii intarzie startul pana la 17 septembrie

Nu mai putin de 15 companii se pregatesc sa ia startul in cursa pentru clientii pensiilor obligatorii.

Startul oficial al sistemului de pensii private obligatorii (pilonul II) va intarzia pana pe 17 septembrie 2007, comparativ cu 1 august, data luata in considerare pana acum, a comunicat ieri Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Practic, de la aceasta data (peste exact doua luni) va incepe campania de aderare la fondurile private de pensii, o reforma asteptata de mai bine de zece ani in Romania. Toti salariatii cu varsta sub 35 de ani (implinita pana la 31 decembrie anul acesta) va trebui sa adere la un astfel de fond de pensii obligatorii. In acelasi timp, angajatii cu varsta intre 35 si 45 de ani au optiunea de a adera la un astfel de


sursa ZF
stiu ca am zis ca nu mai postez aici da mi se pare destul de importanta chestia asta

#98
xploder

xploder

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 11.03.2006
cam aiurea.Pe mine ma da peste cap total amanarea asta.In fine.O sa vedem ce va fi.



ps: app, mai informeaza-te putin cine e pe primul loc in Olanda la pensii si asigurari ;)

#99
AKYSHA

AKYSHA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 29.09.2006

 xploder, on Jul 17 2007, 22:46, said:

cam aiurea.Pe mine ma da peste cap total amanarea asta.In fine.O sa vedem ce va fi.
ps: app, mai informeaza-te putin cine e pe primul loc in Olanda la pensii si asigurari ;)

Un aspect care ar trebui chiar sa fie relevant in aceasta discutie este istoricul unei firma pe piata romaneasca nu in alta tara.
De ce?
Simplu :Pe noi ca cetateni romani ne intereseaza ce sume ruleaza compania in moneda nationala . nu in lire sterline sau euro.
Stabilitatea firmei consta in sumele pe care le administreaza aici. Chiar nu conteaza altceva.

#100
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
Concuzia este foarte clara: incercati sa luati legatura cu un agent al unui broker de asigurari! acesta este pregatit cu toate informatiile necesare pentru fiecare fond de pensie in parte (exista fonduri cu risc mai mare, dar cu cresteri spectaculoase si exista fonduri cu risc scazut, dar cu cresteri mai mici)! Plus de asta pe el nu il intereseaza dpdv financiar la ce firma faci tu adeziunea (pentru ca e platit la fel pentru orice firma!), il intereseaza ca tu sa fii clientul lui si de aceea iti va da toate informatiile necesare in mod sincer (adica nu te va aburi ca una sau alta dintre firme...e cea mai tare!)

#101
tudor_turcu

tudor_turcu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,377
  • Înscris: 12.09.2003

 anknic, on Jul 30 2007, 20:08, said:

Concluzia este foarte clara: incercati sa luati legatura cu un agent al unui broker de asigurari!
Asta poate in ce priveste pensiile private facultative (pilonul 3) - in ce priveste pensiile private obligatorii (pilonul 2) pana in 17 sept. nici un agent de marketing, chiar daca e autorizat deja nu prea are voie sa iti ofere nici o informatie deocamdata - acum o saptamana a fost pe la firma un reprezentant de la Allianz, si a spus ca degeaba insistam, doar despre pensiile facultative ne poate vorbi, iar despre cele private obligatorii, doar ce e cuprins in lege...
Oricum, in septembrie toate fondurile isi vor publica prospectul, si acolo vor fi informatii concrete, nu speculatii.

La pensiile private obligatorii, probabil mai toate fondurile vor merge pe nivelul maxim la cele doua comisioane permise de lege, ca oricum sunt foarte mici. Diferenta la inceput o va face doar renumele administratorului fonfului si structura planului de investitii, dat fiind ca despre rentabilitate se va putea vorbi doar peste 2-3 ani..

#102
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004

 tudor_turcu, on Jul 30 2007, 20:51, said:

Asta poate in ce priveste pensiile private facultative (pilonul 3) - in ce priveste pensiile private obligatorii (pilonul 2) pana in 17 sept. nici un agent de marketing, chiar daca e autorizat deja nu prea are voie sa iti ofere nici o informatie deocamdata - acum o saptamana a fost pe la firma un reprezentant de la Allianz, si a spus ca degeaba insistam, doar despre pensiile facultative ne poate vorbi, iar despre cele private obligatorii, doar ce e cuprins in lege...
Oricum, in septembrie toate fondurile isi vor publica prospectul, si acolo vor fi informatii concrete, nu speculatii.

La pensiile private obligatorii, probabil mai toate fondurile vor merge pe nivelul maxim la cele doua comisioane permise de lege, ca oricum sunt foarte mici. Diferenta la inceput o va face doar renumele administratorului fonfului si structura planului de investitii, dat fiind ca despre rentabilitate se va putea vorbi doar peste 2-3 ani..

eu nu ziceam sa luati legatura acum!  :lol:

mie un astfel de agent mi-a spus ca vine sa discutam dupa 17 sept.(sau ce data mai dau, what ever!) si va avea listate date importante despre toate firmele de asigurari autorizate pentru pensia privata obligatorie (pilon II), plus prospectele.

am mai citit cate ceva, structura planului de investitii poate fi formata din titluri de stat (absolut sigure, dar cu crestere mica) si investitii pe piata de valori mobiliare (aici din cate stiu fondurile de pensii pe pilonul II au un procent maxim pe care pot sa il investeasca...asta poate da profituri mari sau "tzeapa")

#103
sorin.gheorghe

sorin.gheorghe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 03.08.2007
daca intrebatile tale nu si-au gasit inca un raspuns privind pensiile private incearca AICI nu fac reclama si nici nu iau vreun ban de la ei, dar aici am reusit sa inteleg care este treaba asta cu pensiile private.....vezi pagina intrebari si raspunsuri ...... si apoi optati singuri ce fond de pensii doriti sa va administreze veniturile

#104
cheloo2005

cheloo2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 15.07.2005
Mai oameni buni, citii cat de cat post-urile voastre si nu stiu cum de va scapa din vedere ce e mai important.
Pai, sa incepem astfel:
1. Comisioanele pe care firmele astea le percep ar trebuii sa faca o diferenta intre diferetele fonduri de pensii.La ING ti se ia 4% sau 0.4% parca  ,ca un comision de transfer din bani in unitati, adica pentru fiecare banuti care ii cotizezi lunar ti se ia un comision de transfer. Celelalte comisioane trebuie sale caut ca  nu le mai stiu.
2. Cei 2% in 8 ani ajung 6% asa ca ... mai multa atentie la ce fond subscriem , nu ar fi rea.
3. Daca eu bag banii la fondul X, cum imi garanteaza mie fondul, ca banii mei nu se vor pierde. Adica, nu vreau remarci gen.. "Firma noastra are peste 800 de filiale in toata lumea... suntem MAAAAAAAAAAAAAARI", pentru ca ma gandesc ca e posibil ca banii aia sa nu aiba acoperire internationala,adica.... cand fiondul X, fiul, se duce la fondul X mama, s-ar puitea ca fondul X mama sa zica ca ce a facut fiul ei in tara respectiva , .. e treaba lui si nu acopera pagubele lui ... pentru ca banii investiti de tine la fiu ... nu au acoperire sau nu sunt asigurati international. Intelege careva aluzia sau dau un exemplu cu un fond anume?:)
Printre altele daca ING sau allianz  da faliment peste 10 ani, firma mama, imi acopera prejudiciul?

Revin cand primesc lamuriri la astea 3 probleme

#105
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,898
  • Înscris: 03.02.2005
Toti iti spun ca de fapt nu pierzi si ca oricum ti i-ar fi luat statul, la noi primesti si ceva in plus.
Deocamdata cum nu au voie sa faca publicitate, predictii, prospecte fondurilor, firmele fac publicitate doar pentru a se retine numele "fondului privat de pensii", oamenii acum vad cutare sau cutare fond de pensii, cand o sa trebuiasca sa faca alegerea... mintea lui va fugi spre cel mai des nume intalnit... ca daca sunt mari si tari, atunci au bani sa-si faca si publicitate.
Putini vor fi cei ce vor creiona comisioanele, dobanzile, fondului ales.
Un alt aspect ce nu prea l-am inteles eu este faptul ca la varsta pensionarii poti primi banii doar in doua moduri:
1. toti odata;
2. transe egale timp de 5 ani?

#106
tudor_turcu

tudor_turcu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,377
  • Înscris: 12.09.2003

 Ciubex, on Aug 8 2007, 16:23, said:

Toti iti spun ca de fapt nu pierzi si ca oricum ti i-ar fi luat statul, la noi primesti si ceva in plus.
...
Putini vor fi cei ce vor creiona comisioanele, dobanzile, fondului ales.
Un alt aspect ce nu prea l-am inteles eu este faptul ca la varsta pensionarii poti primi banii doar in doua moduri:
1. toti odata;
2. transe egale timp de 5 ani?
Cum se vor primi bani la pensionare se va reglementa prin lege doar ulterior, peste vreo 3 ani, asa ca acuma nu e nimic sigur.
Oricum, ar fi logic sa existe si optiunea platii unei sume relativ fixe pe durata restului vietii persoanei respective - care desi in medie ar fi sa zicem 10 ani dupa pensionare (75 de ani daca se pensioneaza la 65), poate fi chiar 35 de ani pentru cineva norocos sa traiasca 100 de ani...

Cat despre garantare - totul e relativ - din cate am inteles, statul nu garanteaza banii depusi in fondurile private de pensii (singura garantie care ar fi cat de cat "absoluta", cat timp exista statul si nu incepe un al treilea razboi mondial), dar legea e facuta de asa natura incat fondurile de pensii private la pilonul doi sa nu poata declara faliment - sunt monitorizate si in momentul in care randamentul unuia scade sub anumite valori stabilite prin lege, banii sunt transferati in intregime la alt fond de pensii; in plus administratorii tuturor fondurillor serioase de pensii vor fi reasigurati la societati de asigurare straine.

In schimb sistemul e de asa natura incat nu se garanteaza o pensie minima (normal, peste valoare contributiilor depuse).

Edited by tudor_turcu, 08 August 2007 - 20:35.


#107
xploder

xploder

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 11.03.2006

 Ciubex, on Aug 8 2007, 16:23, said:

Toti iti spun ca de fapt nu pierzi si ca oricum ti i-ar fi luat statul, la noi primesti si ceva in plus.
Deocamdata cum nu au voie sa faca publicitate, predictii, prospecte fondurilor, firmele fac publicitate doar pentru a se retine numele "fondului privat de pensii", oamenii acum vad cutare sau cutare fond de pensii, cand o sa trebuiasca sa faca alegerea... mintea lui va fugi spre cel mai des nume intalnit... ca daca sunt mari si tari, atunci au bani sa-si faca si publicitate.
Putini vor fi cei ce vor creiona comisioanele, dobanzile, fondului ales.
Un alt aspect ce nu prea l-am inteles eu este faptul ca la varsta pensionarii poti primi banii doar in doua moduri:
1. toti odata;
2. transe egale timp de 5 ani?


Exact asa vei primi banii.

#108
xploder

xploder

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 11.03.2006

 cheloo2005, on Aug 8 2007, 13:09, said:

Mai oameni buni, citii cat de cat post-urile voastre si nu stiu cum de va scapa din vedere ce e mai important.
Pai, sa incepem astfel:
1. Comisioanele pe care firmele astea le percep ar trebuii sa faca o diferenta intre diferetele fonduri de pensii.La ING ti se ia 4% sau 0.4% parca  ,ca un comision de transfer din bani in unitati, adica pentru fiecare banuti care ii cotizezi lunar ti se ia un comision de transfer. Celelalte comisioane trebuie sale caut ca  nu le mai stiu.
2. Cei 2% in 8 ani ajung 6% asa ca ... mai multa atentie la ce fond subscriem , nu ar fi rea.
3. Daca eu bag banii la fondul X, cum imi garanteaza mie fondul, ca banii mei nu se vor pierde. Adica, nu vreau remarci gen.. "Firma noastra are peste 800 de filiale in toata lumea... suntem MAAAAAAAAAAAAAARI", pentru ca ma gandesc ca e posibil ca banii aia sa nu aiba acoperire internationala,adica.... cand fiondul X, fiul, se duce la fondul X mama, s-ar puitea ca fondul X mama sa zica ca ce a facut fiul ei in tara respectiva , .. e treaba lui si nu acopera pagubele lui ... pentru ca banii investiti de tine la fiu ... nu au acoperire sau nu sunt asigurati international. Intelege careva aluzia sau dau un exemplu cu un fond anume?:)
Printre altele daca ING sau allianz  da faliment peste 10 ani, firma mama, imi acopera prejudiciul?

Revin cand primesc lamuriri la astea 3 probleme

Firma nu poate da faliment.Am explicat mai sus motivele.I se poate retrage licenta iar atunci u nu vei pierde nici un ban ci vei fi transferat la alt fond.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate