Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!

pareri ipad 6-2018- flip
 Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect

touchscreen navigatie stricat
 bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard
 Dozatoare de apa, cu alimentare d...

Intarziere aterizare avioane

Accident masina reparata pe CASCO

Probleme Ginseng Microcarpa
 

Chestionarul cumpărătorilor de notebook-uri

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

Poll: Ce preferați să cumpărați? (181 member(s) have cast votes)

Vote

  1. Calitate, fiabilitate, configurație mai slabă, preț mai mare (IBM, DELL, TOSHIBA, HP) (127 votes [70.17%])

    Percentage of vote: 70.17%

  2. Configurație puternică, preț mai mic (BENQ, ASUS, MSI, PACKARD BELL) (54 votes [29.83%])

    Percentage of vote: 29.83%

Vote Guests cannot vote

#1
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
În urma polemicii care s-a produs AICI vreau să văd care sunt părerile voastre cu privire la achiziționarea unui laptop!

Am spus că sunt 2 categorii de cumpărători: Cei care vor un laptop cu un renume consacrat în ciuda configurației mai slabe pe care o oferă, a unui preț ceva mai mare, dar care oferă calitate, fiabilitate, certitudinea faptului că va dura în timp
ȘI
a 2-a categorie - cei care preferă să dea mai puțini bani pe un laptop care are o configurație puternică, gândind prin prisma faptului că de ce să dau mai mulți bani, când pot să am aceeași configurație la un preț mai mic?

Vă rog votați și eventual cu argumente pertinente!

#2
boooggy

boooggy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 23.05.2004
nu vad in chestionar fujitsu, alienware si altele.......

pura curiozitate ripper unde sunt facute componentele pt ibm-uri si de catre ce companie ?

Edited by boooggy, 02 May 2007 - 20:28.


#3
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
Am pus în chestionar brand-uri din ambele clasele, nu avea rost să înșir acum toate modelele!
Iar Alienware e undeva peste cele 2 categorii, se încadrează la : DON'T BUY, ONLY IF YOU ARE A MANIACK! :)

Depinde la ce componente te referi... majoritatea sunt făcute în SUA, dar sunt fabrici și în Japonia și Singapore care produc și ele din câte știu!

De exemplu: toate IBM-urile au hard-disk-uri HITACHI (lider în domeniu), unități optice IBM, contract cu INTEL pentru platformă, procesor, grafică Nvidia, ATI, Intel... display-ul se fabrică în Yasu, Japan...

#4
MagicaSTEAUA

MagicaSTEAUA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 23.02.2006
Am votat pt prima categorie, desi pana ieri eram ferm convins sa cumpar un BenQ P52, deoarece, "pentru prima data in viata", am ascultat si eu de altul mai inteligent decat mine si m-am razgandit.  :D

#5
k-pax

k-pax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 12.10.2005
Departajare pe marci nu este tocmai corecta: majoritatea marciilor au mai multe feluri de serii. De exemplu Dell are seria Inspiron care e mai ieftina si seria Latitude care e mai de calitate. HP are seria dv care e mai ieftina si seriile business (nc, nx, nw) care sunt mai de calitate.

Apropo ai uitat de Mac-uri ;)

#6
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
După cum am spus, sunt printre cele mai populare brand-uri din ambele clase! Nu contează ce subcategorii au!

#7
vincent_29

vincent_29

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 24.11.2006
Am votat pt. varianta 2, dar habar nu am de ce am votat asa. In fine nici chestionarul nu iti ofera prea multe variante.
Cred ca sunt doi factori importanti: pretul (banii pe care esti dispus sa-i cheltuiesti) si cat de mult ai da gand sa te folosesti de el. E clar ca daca ai de gand sa te folosesti de el pana-n trei ani, cred ca poti fara probleme sa-ti iei unul din categoria a doua.
Eu sunt de parere ca in acest segment de produse pretul in general e dat de calitatea materialelor precum si a performantei componentelor folosite si mai putin de renumele si imaginea brandului. De exemplu observ ca Lenovo e laudat si supralaudat, dar asta se intampla pt. ca exista celebra serie T, care intradevar este performanta, dar pentru respectiva performanta trebuie sa bagi mana adanc in buzunar. In schimb o sa gasesti Lenovo si sub 1000 $ si pe care personal ma indoiesc ca poti sa-l bagi in prima categorie doar pt. ca se cheama Lenovo.
In alta ordine de idei, Asus, producator in a doua categorie, are de exemplu modele (Lamborghini, seria S6F etc) care au un pret de-l fac pe seria T sa para un chilipir si personal sunt convins ca si performanta si fiabilitatea modelelor respective este peste seria T.

#8
k-pax

k-pax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 12.10.2005

View Postvincent_29, on May 2 2007, 23:05, said:

In alta ordine de idei, Asus, producator in a doua categorie, are de exemplu modele (Lamborghini, seria S6F etc) care au un pret de-l fac pe seria T sa para un chilipir si personal sunt convins ca si performanta si fiabilitatea modelelor respective este peste seria T.

Compari Asus Lamborghini cu un T :) In afara de culoarea aia turbata si de nume te anunt ca nu e nimic de el. Are el dotari bune, dar aia gasesti la multe laptopuri. Dar carcasa de la Asus e de plastic, iar la T este din aliaj de magneziu (ai pus mana pe o carcasa de T? solid si mai si disipa mai bine caldura). Pe langa carcasa, are in interior o structura metalica care tine componentele safe in cazul unei cazaturi. Apropo stii ca pentru vreo 30$ pe an la T iti da garantie de loviri; adica daca iti crapi sau distrugi laptopul ti-l schimba si asta la tine acasa. Pe un T, pe partea cu LCD-ul, te poti urca cu picioarele si nu are nimica (pe testate). Asa ca nu mai compara tu marketingul cu calitatea.

#9
adimatis

adimatis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 25.01.2007

View PostMagicaSTEAUA, on May 2 2007, 21:52, said:

Am votat pt prima categorie, desi pana ieri eram ferm convins sa cumpar un BenQ P52, deoarece, "pentru prima data in viata", am ascultat si eu de altul mai inteligent decat mine si m-am razgandit.  :D

... asta-i argument?!  :lol: in sensul ca fiind "ferm convins" de o treaba, cum se poate sa te razgandesti doar pentru ca "unul mai inteligent decat mine" a zis ceva? nu ar fi mai bine sa iti formezi dumneata o opinia proprie?

cat despre chestionar... votul meu merge pentru categoria a doua... ca si titanicul era de marca! (ca sa parafrazez).  :rolleyes:

si inca ceva: daca e pret mai mic, insemna ca este exclusa calitatea, fiabilitatea? ma rog, este si aspectul brand-ului!... snobismul se plateste scum uneori!

Edited by adimatis, 03 May 2007 - 09:28.


#10
T-Jax

T-Jax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 07.04.2002

View Postripper, on May 2 2007, 21:44, said:

De exemplu: toate IBM-urile au hard-disk-uri HITACHI (lider în domeniu), unitati optice IBM, contract cu INTEL pentru platforma, procesor, grafica Nvidia, ATI, Intel... display-ul se fabrica în Yasu, Japan...
Umm... de unde ai tu informatiile astea? Un tabel cu ecranele folosite in majoritatea Thinkpad-urilor gasesti aici - dupa cum vezi sunt ecrane obisnuite LG-Philips/Samsung/etc, care se gasesc si in alte laptop-uri. Daca nu consideri sursa de incredere poti sa cauti si la IBM pe site dupa un anumit model de laptop si sa verifici partile. Referitor la hard disk, aici gasesti un review la un T60 cumparat de pe site-ul Lenovo care are hard Seagate (in opinia mea cele mai fiabile de pe piata). Poti sa observi si ca unitatea optica este un LG - nici nu cred ca IBM produce unitati optice.

In plus, Thinkpad-urile nu sunt niste laptop-uri minune. Lasand miturile deoparte, IBM/Lenovo are o rata de fiabilitate doar putin mai buna decat restul lumii. Cel putin asa reiese din statistici - vezi graficul de aici preluat din Consumer Reports, unde IBM are 16% laptop-uri stricate, procent apropiat de al celorlalte marci, de care il separa o diferenta nesemnificativa practic apropiata de marja de eroare. Cifrele astea sunt sustinute si de un sondaj PC Magazine unde IBM apare cu 19% laptop-uri cu probleme (pentru a vedea PDF-ul cu rezultatele complete trebuie sa te loghezi - foloseste BugMeNot). Folosesc aceleasi ecrane ca si restul lumii deci e normal sa aiba probleme cu pixeli morti & stuff, aceleasi hard-uri care in general sunt omorate de temperatura, aceleasi unitati optice care se mai strica si ele.

Din cate am citit seriile Thinkpad Z si Lenovo 3000 sunt cele mai putin apreciate. Seriile R, T si X sunt considerate cele mai fiabile, dar nici ele nu sunt perfecte. Ecranele sunt destul de slabutze (calitate imagine/timp de raspuns), cu exceptia IPS-urilor la care insa s-a cam renuntat - vezi post-ul asta si comentariile de pe blog-ul oficial Lenovo. In plus, se pare ca Thinkpad-urile T60 cu x1400 se supraincalzesc daca indraznesti sa folosesti placa video pentru a rula aplicatii facute special pentru ea (de exemplu jocuri) - vezi discutia asta de pe forumurile Thinkpads.

Referitor la marcile pe care le-ai ales sa reprezinte calitatea in poll (DELL, TOSHIBA, HP), parerile care se intalnesc cel mai des pe internet sunt urmatoarele:

DELL:
- "What is the WORST laptop ever made? [...] Ask JM and he'll tell you all Dells. [...] Something made by dell, thats for sure.." (Notebookreview)
- "Dell's reliability is falling off." (SonsOfTheSportsGuy)
- "As an industrial engineer by training, I'm a huge fan of Dell's production and distribution system. As a consumer, the last thing I would ever do is buy a Dell laptop. Not only do they have quality problems ..." (SonsOfTheSportsGuy)
- "I've had great luck with Dell products up until the laptop I bought about six months ago. It's got more issues than National Geographic magazine." (SonsOfTheSportsGuy)
- "Dell has a lot of reliability problems as of late." (XYZ forums)
- "the only thing worse than a dell is a Compaq" (JaguarPC)
- "Unless you're spending big money they have substandard chipsets, screens, DVD-ROMs and batteries, Dell is a cheap and nasty computer, i've seen many fail" (JaguarPC)
- "one of my many computers was a Dell laptop that was so poorly designed in heat distribution that it corrupted its own hard drive." (Consumerist)

Poate am fost prea subiectiv in alegerea citatelor, dar mi s-a parut ca sunt mai multi oameni nemultumiti de Dell decat multumiti. Modelele de Inspiron imediat anterioare celor curente au avut niste probleme si la americani acum se judeca pe chestia asta. Pentru cei interesati de cine produce componentele din Dell-uri, pe unde sunt fabricile si structura de distributie, vedeti documentul asta.

Toshiba:
- "My personal laptop is a Toshiba, as is my laptop at my office. They're cheap, and at two or three years old they'll start to fall apart, but up until that point I think they're great." (SonsOfTheSportsGuy)
- Toshiba overheat
- "the quality is not where it used to be a few years ago" (Hard Forum)
- "I have talked to nearly a dozen people with Toshiba laptops and only one person had no problems with their laptop" (Hard Forum)
- "Toshiba [quality] varies greatly according to model." (Overclockers forums)
- "Dell and Toshiba used to have high standards and had very solid laptops. To compete with HP, Acer, and the rest, they dropped their quality control because it was expensive." (Gizmodo)
- "Lately, though, after Toshiba outsourced its manufacturing, there have been a lot of issues with many of its mainline products." (FutureHardware)

Si ei au fost dati in judecata pentru laptop-uri in 2005 (vezi asta si asta), trebuind sa plateasca 2.1 miliarde $. Se pare ca obisnuiau sa faca niste laptop-uri foarte bune, dar asta nu prea mai e valabil.

HP-Compaq:
- "from my experiences, Toshiba's and HP/Compaq's are generally worse than Dells" (Notebookreview)
- "the only think worse than a dell is a Compaq" (JaguarPC)
- "HP/Compaq is the Laughing Stock of the Computer Industry, the only company with a worst rep is Packard Bell" (JaguarPC)
- "the only reason Compaq even survives in a Limited Fashion is because HP swooped in and pulled them from the Bankruptcy Fire. [...] Compaq never has, nor will they EVER make a quality product." (JaguarPC)
- "They run hot and [...] they had to get HP to bail them out because they were doing so poorly, many [...] Compaqs have got so hot they have literally melted components from the inside out ...." (JaguarPC)
- "the absolute worst in terms of build quality and ease of component replacement are Acer and HP" (Overclockers forums)

Apple - toata lumea lauda MacBook-urile, punandu-le mai sus de Thinkpad-uri la fiabilitate, dar in general se cam ignora faptul ca MacBook Pro se cam supraincalzesc pt ca au un x1600 in ele (vezi Heat and Noise)

Referitor la marcile din zona cealalta:

Asus - desi calitatea componentelor e destul de medie, chiar nu prea am gasit pe nimeni care sa se planga de fiabilitate.

MSI:
Din cate am remarcat folosesc cam aceleasi ecrane ca si Asus (adica AUO Bxxxxxxxx), iar memoria e in general Transcend. Fiecare laptop e supus la 30 de teste de calitate in fabrica - vezi si filmuletzul asta. In plus, in top-ul CHIP, MSI L730X-038EN are cel mai mare punctaj la dotare/constructie printre laptop-urile din aceeasi zona de pret, deasupra Thinkpad-ului. Referitor la partea electronica din interior, MSI face componente electronice de vreo 20 de ani, deci ma astept sa aiba o calitate destul de buna. Sunt foarte putine review-uri si pareri pe net despre laptop-urile lor, asa ca nu prea stiu ce fiabilitate reala au.

In continuare doar concluziile mele pe scurt, fara prea multe comentarii.

Acer - fiabilitate foarte mica, foarte multi se plang de ele; daca e cineva interesat pot sa dau si sursele, acum nu mai pierd timpul

Fujitsu - foarte multe pareri pro si contra; calitate variabila

Sony - calitate slaba la gama de jos, calitate mai buna la modelele mai scumpe

In incheiere, vreau sa mentionez ca nu am intentionat sa supar pe nimeni sau sa fac reclama/antireclama. Am incercat sa prezint ceea ce mi s-a parut a fi parerea majoritara pe net referitor la o marca sau alta, pentru ca in general mi se pare relativ suprinzator ce apreciaza lumea la noi comparativ cu ce am citit eu. Toate citatele sunt pareri subiective ale unor utilizatori obisnuiti - ce am remarcat este ca ele se regasesc in diverse formulari in locuri diferite, iar unele opinii par impartasite de mai multi. Ele raman insa pareri subiective si e la latitudinea fiecaruia sa tina sau nu cont de ele. Sunt convins ca fiecare marca mai slaba are laptop-uri care tin ani intregi, dupa cum si marcile mai bune au modele care mor repede - piata e destul de lipsita de transparenta, lucrurile se schimba repede, multe modele sunt vandute sub alte brand-uri decat al producatorului, asa ca pana la urma nimic nu e batut in cuie. Sper sa gasiti utile totusi unele informatii.

Scuze pentru lungimea post-ului.

#11
adster

adster

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 07.03.2007
Exact cum am spus pe topic-ul de al care a pornit disputa, nu voi vota niciodata in fuctie de brand. Sunt convins ca si numele mai au sistem proaste, precum si numele spale au sisteme de top. Fiecare sistem in parte trebuie testat, si cumpararea trebuie facut in functie de fiabilitatea lui, nu in functie de numele scris pe carcasa acestuia.
E o diferenta uriasa intre Dell inspiron si latitude de exemplu, sau intre seriile n si T de la Lenovo. Asa ca nu voi vota pe acest forum, pentru ca din punctul meu de vedere nu se pot compara astfel laptop-urile.


Scuze pentru greselile de typing, am scris in garba. Va prindeti voi ce am vrut sa spun :D Rock on  :coolspeak:

Edited by ripper, 03 May 2007 - 16:52.


#12
cristibencze

cristibencze

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 15.03.2007
Dupa cum s-a spus mai sus.. Diferentierea nu se poate face dupa brand, desi are si el o cota-parte in decizia unora. In schimb va pot spune cum cred eu ca se face aceasta diferentiere, dpdv al unui viitor inginer.
Practic, un produs poate fi considerat fiabil calculandu-se in functie de numarul de ore, calitatea materialelor si  componentelor care au intrat in procesul de fabricatie al respectivului produs, precum si experienta in domeniu.
Daca Lenovo se poate mandri cu faimoasa serie T este pentru simplul fapt ca au investit mult in dezvoltarea si punerea la punct a produsului, adica i-au gasit aproape toate chichitele si le-au remediat. Dar cu siguranta nu au facut la fel pentru alte serii in care au investit mai putin pentru a scoate un produs pe piata mai ieftin. Pentru ca la asta se rezuma totul.. la puterea de cumparare. Este foarte important pentru o firma sa aiba produse scoase pe piata pentru cat mai multe categorii de consumatori, dar cum pretul de vanzare depinde direct de pretul de fabricare, calitatea difera.
Calitatea nu are nici o tangenta cu brand-ul. In schimb pretul e in permanenta legatura cu brand-ul, deoarece in momentul in care brand-ul are un renume isi permite sa puna preturi mai mari, dar acestea sunt strategii de marketing si nu se reflecta asupra calitatii/fiabilitatii.
Si sunt convins ca astfel stau lucrurile in mai toate companiile producatoare, aceasta fiind o regula generala cat de cat, aplicabila nu numai la notebook-uri.
Cat despre parerea userilor de notebook-uri, se poate ca respectivul user sa aiba parte de ghinion, fapt care ii va schimba radical puncul de vedere asupra acelui brand.. cum am patit eu cu un Packard Bell (de cand l-am cumparat e in service), dar asta nu inseamna ca respectiva serie nu e fiabila.. doar ca nu am avut eu noroc. Asta face ca parerile userilor sa nu fie cele mai avizate tot timpul ele fiind foarte indreptatite din punctul lor de vedere dar posibil complet neadevarate.
Asa ca.. trageti voi concluziile..
A!! si eu am votat cu a doua categorie :peacefingers:

#13
boooggy

boooggy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 23.05.2004
T-Jax
super post .....
ripper no offence dar cam asa se argumenteaza ceva...... <_<

#14
MagicaSTEAUA

MagicaSTEAUA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 23.02.2006

View Postadimatis, on May 3 2007, 10:24, said:

... asta-i argument?!  :lol: in sensul ca fiind "ferm convins" de o treaba, cum se poate sa te razgandesti doar pentru ca "unul mai inteligent decat mine" a zis ceva? nu ar fi mai bine sa iti formezi dumneata o opinia proprie?
pai nu ma consider atoatestiutor; si nici prea inteligent.  nici pe departe. in multe privinte am destul de mult de invatat de la altii (cred ca pt acesta exista si forumuri precum SP).
Despre laptopuri nu stiu mare lucru, doar prin analogie cu PC-urile, dar sunt dispus sa invat si sunt destul de silitor.

View Postadimatis, on May 3 2007, 10:24, said:

"unul mai inteligent decat mine" a zis ceva"
pai tocmai aici e spilu', pentru ca MI-A ARATAT.

#15
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
>T-Jax, văd că ai ceva împotriva la IBM... nu știu pe unde cauți tu pe gugălu` ăla, dar ai niște informații aparte! Majoritatea seriei ThinkPad au hard-disk-uri HITACHI, care sunt considerate cele mai performante în sfera notebook-urilor, ori Seagate se poate mândri cu același lucru, dar pentru desktop-uri!
Informațiile pe care le-am postat mai sus sunt de pe site-urile IBM, noile modele ThinkPad beneficiază de display-uri de generație nouă concepute si asamblate de către IBM! Uite aici echipa de la fabrica de research for IBM, din Yasu, Japonia!

>adster, da este o diferență nu uriașă, doar o diferență de calitate că de performanță nu, între Latitude și Inspiron, la fel cum ai spus și tu între seria R și T de exemplu de la IBM! Bun, de ce diferență este între un Inspiron și un Asus, sau dintre un R (ThinkPad) și un Benq? Până la urmă tot la brand ajungi, asta încearcă să afle chestionarul, ce categorii de cumpărători sunt!

Nu vreau să etichetez laptop-urile din categoria a 2-a drept slabe, proaste, nefiabile, etc, nu sunt în măsură și nici nu am avut această intenție spre deosebire de ce au înțeles unii, vreau doar să văd ce preferă românul să cumpere!
Credeți-mă, dacă mâine apare un Benq sau orice alt brand care printr-un fel sau altul îmi va da garanția că mă ține fără nicio problemă 3 ani, pe loc îl cumpăr! DAR, acest lucru nu se poate întâmpla, pentru că nu au un renume, sunt noi apăruți, cumpărătorii se tem de ele, trebuie să începă să câștige încrederea oamenilor, să le ofere calitate, iar voi, cumpărătorii le puteți lăuda sau nu și în acest fel peste cine știe cât timp vor fi în vîrful piramidei!

Monopolul pe piață îl câștigi prin produse performante și la preț cât mai mic, da? Dar după ce le cumperi și încep problemele cine știe după cât timp, atunci nu regreți de alegerea făcută?

P.S. Am auzit pe aici cuvântul snobism.... măi oameni buni, cu ce drept spuneți așa ceva, de unde ați dedus că persoanele care au IBM sau mai știu eu ce sunt snobi? Sau este invidia la mijloc, iar ca să aruncați să nu zic cu ce, ne faceți snobi?

Edited by ripper, 03 May 2007 - 16:15.


#16
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
T-Jax, tu practic ce ai făcut în postul tău? Ai căutat tot ce e rău despre cele din prima categorie, ai dat link-uri către ele, dar ți-i să lauzi MSI-urile, ASUS... iar în privința Acer-ului țin să te contrazic și o pot face foarte mulți de pe forum care au un astfel de model! Deci cine își dă cu părerea? Eu nu văd niciun pic de transparență în post-ul tău, degeaba l-au lăudat unii!

#17
boooggy

boooggy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 23.05.2004
ripper
te rog sa dai si tu linkuri la ce componente au ibmurile....bineinteles in afara de procesoare si placi grafice...... :P

ps chestionarul este evaziv.......ar trebui sa intrebe despre cei ce au cumparat nu asa la modul general......

Edited by boooggy, 03 May 2007 - 17:12.


#18
adster

adster

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 07.03.2007
Ok, fiecare isi apara jucaria din propria curte, ceea ce inseamna ca fiecare e multumit cu ceeea ce are. Nu denigreaza nimeni IBM-ul, eu lucrez pe unul la birou si sunt extrem de multumit de el. Dar tocmai pentru ca il butonez 10 ore pe zi, si acasa mai butonez si BenQ-ul inca vreo 6 ore, pot spune linistit ca diferenta nu e "uriasa" intre ele. Diferenta s-ar vedea daca as incepe sa bat cuie cu ele, sau sa omor muste de perete. Desi as da cu frica si cu IBM-ul, pentru ca am deja o ciobitura in plasticul de la baterie, din cauza unei interactiuni cu un coltz de birou :). La o utilizare responsabila sunt convins ca durata de viatza a BenQ-ului va fi una lunga. Si cum n-am de gand sa joc tenis cu el...
Apropo, si BenQ-ul meu are tot HDD Hitachi, ca sa vezi... Chiar un T5K100, care se gaseste si pe ThinkPad-uri. Da na, HDD-ul din IBM clar e mai bun, pentru ca e montat pe un brand, nu? :P

Si daca ne apucam sa demontam si un Dell sau un HP, vom vedea ca procesoarele sunt tot alea, placile video sunt tot alea, memoriille si DVD-urile la fel, etc. Chiar ar fi interesant sa facem un topic pe tema asta, sa vedem unde sunt diferentele, pentru ca la partea de carcasa, LCD, tastatura, incalzire are toata lumea acces, daca intra intr-un magazin de specialitate si pune mana pe un astfel de sistem. Veti fi surprinsi sa vedeti in cate din cazuri se plateste doar numele.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate