Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cresterea Lamaiului (sau alte citrice)
Last Updated: Jan 13 2023 05:56, Started by
cosmyn13
, Jan 07 2007 19:22
·
0
#775
Posted 25 July 2014 - 08:47
Daca vezi ca nu are efect inseamna ca trebuie sa alternezi cu altceva sau sa renunti de tot la el, ce rost ar avea sa stropesti de 10 ori fara rezultate.
|
#776
Posted 28 July 2014 - 15:10
Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarele nelamuriri.
1. Un lamai obtinut din seminte va rodi vreodata? 2. Se poate folosi Mospilan pentru a se uda planta? (asa sustine un amic ca i sa spus de unde a cumparat insecticidul) |
#777
Posted 29 July 2014 - 07:38
-in cartile de specialitate se spune ca un lamai obtinut din seminte va rodi, dar peste un timp indelungat si nu se va stii marimea fructelor
-sub nici o forma sa nu udati plantele cu Mospilan sau alte solutii de acest gen......se va usca cu certitudine - in cazul in care aveti ceva insecte pe pamant....se pulverizeaza cu mospilan sau alte solutii indicate (din experienta mea, cel mai bine este sa imbaiati lamaiul cu mospilan, etc in timp ce pamantul il acoperiti cu un ziar, iar ulterior sa schimbati pamantul de la suprafat unde stau ganganiile cu un altul curat) |
#778
Posted 29 July 2014 - 11:35
Din cate stiam ganganiile de suprafata nu-s chiar daunatoare, nu cred ca poti sa scapi in totalitate de ele, reapar mereu altele. Eu de ex am niste paianjeni, unii e posibil sa nu faca stricaciuni dar cei rosii cat varful de ac sigur fac ravagii printre citrici. O recomandare pentru aceste dihanii? Am stropit cu apa cu sapun si alcool, nu mare efect, apoi am facut un amcerat de usturoi... cam greu de suportat pentru unelei nari, au supravietuit, acum am pus un umidificator de aer in balcon caci stiu ca nu le place umezeala paianjenilor.
|
#779
Posted 31 July 2014 - 06:38
Domnilor va multumesc mult pentru raspunsurile furnizate
Mai ma intereseaza urmatorul aspect. Sunt sanse ca o ramura prelevata dintr-un soi de citric roditor sa prinda radacini? Care este cea mai buna metoda pentru a face acest lucru? Prin acest mod de inmultire planta mai trebuie altoita? Am citit undeva despre hormoni de inradacinare, sunt aceste substante utile? |
#780
Posted 31 July 2014 - 12:07
Acei hormoni nu au fost inventati chiar degeaba dar se paote trai si fara ei, eu unul n-am observat rezultate deosebite. Poti folosi inlocuitori pe care ii poti obtine mai usor cum ar fi apa de salcie pentru a tine butasul (cred ca 24 ore e suficient) in ea apoi sa-l plantezi si sa mai uzi o perioada cu acea apa, apoi poti incerca si cu miere cu care ungi capatul butasului inainte de a-l baga in sol.
Sunt mai multi factori care duc la reusita prinderii precum alegerea butasului potrivit (ca maturitate), modul de prelevare/pregatire, substratul folosit si cel mai important mediul pe care il creezi, are nevoie de umezeala dar nu prea multa. Detaliile le afli cautand pe net sau din proprie experienta, eu unul nu am avut reusite importante, daca s-au prins unii au ramas la acelasi stadiu ori cresc foarte greu, altii au crescut dar au murit dupa 1 an (aici probabil am intervenit eu ), acum am unul din primavara la care i-a dat o frunza si acum vad ca ii mai da un muguras. |
#781
Posted 31 July 2014 - 20:06
Multumesc inca o data @zeusis pentru raspunsul detaliat.
Imi mai spuneti va rog, in ce perioada din an este de preferat a se face aceasta operatie de butasire. |
#782
Posted 01 August 2014 - 12:40
Pai citricii cresc teoretic tot anul asa ca poti incerca oricand.
|
#783
Posted 08 August 2014 - 13:05
Buna ziua, am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Am o planta careia a inceput sa i se usuce partial frunzele. Care pot fi cauzele posibile? Oare caldura excesiva provoaca acest fenomen? Ce sa incerc ca sa o "vindec" ? Attached FilesEdited by Swerige, 08 August 2014 - 13:15. |
#784
Posted 08 August 2014 - 14:41
Ingrasamant ii dai? Si caldura poate afecta, dar daca asiguri un climat umed nu ar trebui sa fie probleme. Eu am scos zilele trecute niste lamai micuti afara sa vad cum le merge si a 2-a zi aveau frunzele aplecate apoi i-am udat si de cateva zile vad ca nu mai au nimic in bataia directa a soarelui, deci cauza e alta la tine.
|
|
#785
Posted 10 August 2014 - 11:55
Ingrasamant, abia, acum am inceput sa le administrez. Am cumparat ceva special pentru citrice de la Agro (specifica 15ml/2l de apa din 14 in 14 zile). Mentionez ca tot solul este proaspat, din primavara. Eu le ud cam de 2 ori pe saptamana, seara, uneori mai pulverizez apa pe frunze.
|
#786
Posted 19 August 2014 - 22:53
Am achiziționat un lămâi din florărie (importat din Olanda), cu două lămâi în el, mari, frumoase, una fiind chiar coaptă. După câteva zile, am citi și eticheta: „Citrus Lemon, ..........., destinat decorului și nu pentru consum.”
Am tăiat lămâia: frumoasă, zemoasă, parfumată; am gustat-o: nemaipomenită. De ce oare n-ar fi pentru consum? Am sunat la florăria care mi l-a livrat și mi s-a spus că nu este nicio problemă, că e lămâi comestibil. Nu știu ce să cred! Mi-ar putea da cineva un ajutor? Attached Files |
#787
Posted 20 August 2014 - 07:15
Avertismentul este din cauza ingrasamintelor folosite pentru cresterea si rodirea fortata. Ca soi nu exista lamai necomestibil.
|
#788
Posted 20 August 2014 - 11:37
Daca nu-l vei dopa cu tot ce prinzi in mana in materie de ingrasaminte vei putea manca urmatoarele fructe fara probleme. Chiar daca pentru citrice se recomanda anumite cifre NPK ce se regasesc cu greu in ingrasamintele organice cred ca nu e chiar o crima daca nu respecti acele cifre. sa-ti traiasca pomisorul.
|
#789
Posted 07 September 2014 - 12:56
De o saptamana am si eu un lamai adus din Grecia. Pe eticheta scrie ca este Citrus Limon, variety Poikilia Zampetakh.
Cand l-am luat avea lastari crescuti destul de mult. WP_20140901_18_40_18_Smart.jpg 89.2K 83 downloads L-am tuns si i-am schimbat ghiveciul. WP_20140907_12_53_19_Smart.jpg 98.66K 84 downloads Am amestecat 4 parti pamant de padure cu 3 parti pamant de citrusi de la Floraself si 2 parti nisip grosier (1-2 mm). Am observat ca unele frunze sunt ingalbenite la varf iar altele arata ca si cum ar fi mancate de omizi sau altceva. WP_20140907_12_53_31_Smart.jpg 90.59K 79 downloads WP_20140907_12_53_41_Smart.jpg 99.72K 59 downloads WP_20140907_12_53_53_Smart.jpg 341.43K 61 downloads O frunza are pete ruginii pe ea. Nu se vede foarte bine in poza, dar sunt ruginii. WP_20140907_12_55_05_Smart.jpg 301.26K 60 downloads Sunt semne de boala sau altceva? Mie mi se pare ca per total arata destul de bine. Voi ce parere aveti? WP_20140907_12_55_54_Smart.jpg 92.07K 61 downloads WP_20140907_12_56_12_Smart.jpg 115.84K 51 downloads |
|
#790
Posted 08 September 2014 - 06:52
SineNomine, on 07 septembrie 2014 - 12:56, said:
De o saptamana am si eu un lamai adus din Grecia. Pe eticheta scrie ca este Citrus Limon, variety Poikilia Zampetakh. Cand l-am luat avea lastari crescuti destul de mult. WP_20140901_18_40_18_Smart.jpg L-am tuns si i-am schimbat ghiveciul. WP_20140907_12_53_19_Smart.jpg Am amestecat 4 parti pamant de padure cu 3 parti pamant de citrusi de la Floraself si 2 parti nisip grosier (1-2 mm). Am observat ca unele frunze sunt ingalbenite la varf iar altele arata ca si cum ar fi mancate de omizi sau altceva. WP_20140907_12_53_31_Smart.jpg WP_20140907_12_53_41_Smart.jpg WP_20140907_12_53_53_Smart.jpg O frunza are pete ruginii pe ea. Nu se vede foarte bine in poza, dar sunt ruginii. WP_20140907_12_55_05_Smart.jpg Sunt semne de boala sau altceva? Mie mi se pare ca per total arata destul de bine. Voi ce parere aveti? WP_20140907_12_55_54_Smart.jpg WP_20140907_12_56_12_Smart.jpg |
#791
Posted 08 September 2014 - 11:25
#792
Posted 09 September 2014 - 06:45
SineNomine, on 08 septembrie 2014 - 11:25, said: Multumesc! Dar nu mi-ai zis ce are si nici care este concentratia. Un plic de mospilan de 1.5 gr il imparti in 5 parti egale. fiecare parte o pui intr-un litru de apa si il imbaiezi bine. Dupa 5-7 zile repeti din nou. Frunzele galbene...pot fi din cauza ca poate il uzi f des, ii place sa fie udat mai rar (dupa ce se termina apa din farfurie la doua zile) si sa nu ii pui mult ingrasamant. Am o carte in lb romana cu ingrijirea citriceler...daca imi dai o adresa de email ti-o trimit cu mult drag. pe curand |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users