Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Centrale termice IMMERGAS

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
5010 replies to this topic

#2503
manead

manead

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 985
  • Înscris: 08.09.2006
@florin71_skoda, @danpet: Posted Image Posted Image
Am inteles si eu acum cum merge o centrala. Nu executati operatii de service / intretinere si in Bucuresti? Posted Image


In consecinta, sa inteleg ca cele 45 grd setate la ACM la a mea Eolo Star mini 3E sunt oK.
Apropos... azi vine dl. de la service sa inlocuiasca o alta piesa.. schimbatorul.

Thx,
Dan

#2504
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Banuiesc ca e vorba de schimbatorul secundar (zis si "in placi").Prin Bucuresti trec in drum spre mare...:)

#2505
gloti

gloti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 26.04.2010
"Cum suparare sa pui PO pe On ? Ai cumva panouri solare si eu nu stiu ?
PO se foloseste doar daca in loc sa cuplezi centrala la apa rece (cum este cuplata centrala ta acum), o cuplezi la apa calda, la apa provenita dintr-un un boiler incalzit cu panouri solare. Asta presupune ca in centrala poate intra apa calda provenita de la boiler si ca centrala doar trebuie sa o mai incalzeasca un pic pina la temperatura setata, sau daca apa provenita din boilerul solar este mai calda decit temperatura setata, sa nu o mai incalzeasca deloc".
Citeste te rog cap. Selectie panouri solare pag. 20 si ai sa te lamuresti de ce trebuie P0 sa fie pe ON.
Eu acum nu stiu cum este reglata puterea minima a centralei in faza menajer cap. 3.6. Am vorbit cu un reprezentant Immergas care a spus ca vine si face reglajul. Ar trebui sa masor diferenta de presiune intre intrare supapa gaz si iesira supapa gaz si din tab.3.17 sa aflu la ce putere ma aflu. Nu stiu nici ce tip de valva gaz am SIT845 sau VK4105M.
Cred ca am sa inchei discutiile pe acasta tema avand in vedere ca nu toata lumea este in posesia Manualului de la Immergas. Am sa va spun doar daca interventia cu reglajul va fi un succes sau nu ca sa se stie daca centrala poate sau nu sa regleze temperatura apei calde, pentru eventualii cumparatori de centrale de acest tip.
Numai bine,

#2506
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 gloti, on 22 septembrie 2016 - 16:36, said:

Cred ca am sa inchei discutiile pe acasta tema avand in vedere ca nu toata lumea este in posesia Manualului de la Immergas.

Pai se gaseste pe net. Eu de unde crezi ca l-am descarcat ?
Hai sa-l distribuim la toata lumea care este interesata:

Attached File  manual-immergas-eolo-star-24-3.pdf   2.46MB   15 downloads

 gloti, on 22 septembrie 2016 - 16:36, said:

Citeste te rog cap. Selectie panouri solare pag. 20 si ai sa te lamuresti de ce trebuie P0 sa fie pe ON.

Din primele tale posturi am avut impresia ca esti o persoana mai tehnica si deaia am incercat sa-ti explic cum functioneaza de fapt o centrala. Dar atita timp cit tu tot ma pui sa citesc pagina aia 20 unde scrie exact ce am incercat eu sa-ti explic inca de ieri, inseamna ca m-am inselat.

Ce as putea eu citi si intelege daca tot citesc capitolul Selectie panouri solare ?
Ce altceva crezi ca ar putea intelege toata lumea inafara de faptul ca daca ai centrala cuplata cu ajutorul unui kit special, la iesirea de ACM a uni boiler incalzit cu panouri solare, treci functia respectiva pe ON , ca sa stie centrala ca pe intrarea ei de apa rece o sa intre de fapt apa calda incalzita de la soare?

Attached File  Selectie Panouri Solare.png   130.3K   21 downloads

Si uite si cum arata un posibil kit hidraulic pentru cuplarea centralei tale la un boiler incalzit cu panouri solare

Attached File  kit-termostatic~solar + gaz.jpg   50.06K   21 downloads

#2507
dentra

dentra

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 311
  • Înscris: 12.09.2010

 florin71_skoda, on 22 septembrie 2016 - 17:17, said:

e si chestia asta cu gandirea pozitiva o chestie...daca omul vrea po pe on cu toate ca nu are boiler cu panouri solare poate il ajuta..Posted Image)

Edited by florin71_skoda, 23 September 2016 - 07:25.


#2508
gloti

gloti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 26.04.2010

 florin71_skoda, on 22 septembrie 2016 - 17:17, said:

Se pare ca nu ai citit atent, nu are legatura cu panourile solare. Daca pui Po pe Of apa calda se incalzeste la temperatura maxima. Daca pui Po pe On centrala tine seama de senzorul de temperatura de la iesirea ACM. De fapt acest lucru mi l-au spus cei de la Immergas, a fost unul din motivele pentru care centala nu regla temperatura.
Am rugamintea ca in discutii sa eviti formulari de forma te credeam persoana tehnica si de fapt uite ce prostii debitezi !!!!

Edited by florin71_skoda, 23 September 2016 - 19:54.


#2509
manead

manead

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 985
  • Înscris: 08.09.2006
Salut all,

Daca am rezolvat presiunea presiunii care crestea - prin schimbarea "@danpet: schimbatorului secundar (zis si "in placi")" - sambata d-na s-a gandit sa imi dea o eroare:
Eroare 28.
Conditii: functiona incalzirea si am dat drumul la ACM.
S-a rezolvat prin apasare buton reset.
In schimb, nu inteleg nimic din explicatia din manual:

"Prezenţa trefilă Eroare 28: Trefilă circuit menajer. Dacă în timpul funcţionării în fază de încălzire se produce o creştere a temperaturii apei menajere centrala semnalează anomalia (cod 28) şi reduce temperatura încălzirii pentru a limita formarea de calcar în schimbător. Controlaţi ca toate robinetele instalaţiei menajere
să fie închise sau să nu trefileze, şi oricum verificaţi să nu fie pierderi în instalaţie. Centrala revine la funcţionare normală o dată refăcute condiţiile optime privind instalaţia sanitară.
Dacă anomalia persistă e necesar să chemaţi un tehnician abilitat (de exemplu Serviciul Asistenţă Tehnică Immergas)."

Am refacut conditiile in sensul ca am inchis ACM... DAr a trebuit sa dau reset.

Ma poate ajuta cineva cu detalii? daca temp inst de incalzire este setata pe 60Grade si cea a AC< pe 45, este vreo problema?

Thx all,
Dan.

#2510
gloti

gloti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 26.04.2010

 danpet, on 17 septembrie 2016 - 12:21, said:

Nicio firma nu specifica "care este debitul minim la care centrala regleaza temperatura ACM",asta pentru ca aceasta valoare difera mult in functie de mai multi factori.Da,1,7l/min este debitul la care fluxostatul detecteaza cererea de ACM,dar la acest debit,e greu sa regleze ACM la o temperatura mica (40-42 grade),poate iarna,cand apa rece vine cu temperatura mai mica.
Era foarte bine daca ati fi avut un termometru separat,cu care sa masurati temperatura reala e apei calde,chiar la baterie.
O temperatura de 42 grade inseamna ca apa sa fie perfect suportabila de mana omului,chiar pe dosul palmei...pentru spalat,etcfara a mai fi nevoie sa fie amestecata cu apa rece.
Immergas sunt centrale bune.Am intalnit EoloMini (modelul vechi),care nu au fost desfacute de 11-12 ani...Eu le-am desfacut prima data.
Centrala dumneavoastra are o problema.Fiind in garantie,trebuie ca firma sa rezolve problema.Nu se poate ca la 3,1l/min ACM sa fie mereu la 65 grade...E posibil sa fie doar o setare gresita,centrala avand mai multi parametri care trebuie satati in meniu,sau alta problema.Avem date insuficiente pentru a trage o concluzie,in afara de aceea ca nu e in regula.
Am gasit la manualul de utilizare Bosch 3000WZ WB28-3C o frumoasa diagrama T/Q in care se vede clar domeniul de reglaj al ACM si culmea ca in domeniul Q= 2,5...4 l/min la T=40 grade C, se specifica faptul ca "aparatul functioneaza ritmic on/of si atentie apa se poate incalzi la 80 grade C. Este ce face de fapt si centrala mea. Daca aveam o astfel de diagrama si la centrala Immergas stiam la ce sa ma astept. Deci sunt firme serioase care dau domeniul de reglaj al ACM. Acum dupa ce am montat o pompa de ridicarea presiunii am un debit in jur de 6 l/min si in sfarsit regleaza temperatura. Daca reduc putin debitul cam la 5l/min incepe dansul on/of, noroc insa ca nu trece de 55 grade C.

Numai bine

#2511
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
@gloti
Ma bucur ca acum sunteti multumit de centrala...Totusi,intreb si eu,de curiozitate: a desfacut-o cineva sa masoare (si sa regleze daca e cazul) presiunea minima la vana de gaz?...
Nu stiu daca ati vazut postarea mea in care am pus poza (dovada) cu centrala mea tot Immergas si tot de 24kW,care face ACM la temperatura constanta (fara porniri/opriri de flacara),la 42 grade si un debit sub 5l/min...se vede in poza ca apa nu stropeste de pe degetele tinute sub jet:
http://forum.softped...4#entry19887045

L.E. Va rog sa puneti un link spre manualul acelei centrale Bosch...eu nu o gasesc pe google.

Edited by danpet, 26 September 2016 - 19:02.


#2512
dentra

dentra

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 311
  • Înscris: 12.09.2010
@Danpet.  A ta e immergas dar cu schimbator secundar de caldura deci face altfel apa ,eu cand mi-am luat centrala cei care se ocupa cu asa ceva m-au intrebat la ce etaj stau si in cazul meu etajul 4 mi-au recomandat imperativ sa iau una cu doua schimbatoare am 6 l min max si seara cand creste consumul scade la 4.5 ...cele bitermice nu reusesc sa mentina o temperatura mai scz a apei calde la debite si presiuni mici

Edited by dentra, 26 September 2016 - 20:59.


#2513
Star_fish

Star_fish

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 26.09.2016
buna seara ! am si eu o mica problema cu centrala... un eolo star.. de ceva timp afisajul diplay`ului se intrerupe iar ledul ce lumineaza acest display palpaie... cifrele de pe display sunt intrerupte. imi poate spune cineva va rog ce se intampla?  va mutumesc!

#2514
marinica1967

marinica1967

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.01.2007
salut,
Am un immergas victrix zeus 27.centrala a fost cumparata in 2007 si montata iarna trecuta.De la montare avea o problema:din cand in cand incepea sa faca un zgomot foarte pronuntat-un fel de vibratie puternica(cam cum face un cilindru compactor cu vibratii).Daca nu ma duceam la ea in 20-30 de secunde tacea.Daca ma duceam pana sa taca o opream si o porneam si gata treaba.Centrala nu dadea nicio eroare,iar zgomotul era foarte rar si aleator!
Acum 2 zile din cauza temperaturilor de afara am dat drumul la centrala.Exact ca anul trecut cam o data pe zi a inceput iar cu zgomotul.Nu am mai rezistat si i-am desfacut carcasa si am stat la panda.Banuiam ca pompa de apa face zgomotul ala.Am prins-o facand scandal si ce sa vezi?!? Nu era pompa de apa.Am trecut la demontarea mai adanca.Am dat jos capacul de la camera etansa.Cand a inceput sa faca iar am gasit problema.Vibra ca o toba sparta de masina tubul pentru aspirarea aerului de sub ventilator.Ca si cum ar trage aer sacadat.Normal ca nu este tubul de vina.Banuiesc ca ventilatorul pleaca cu o turatie prea mare cateodata si cantitatea de aer este insuficienta si atunci face ca toba sparta de la vechea Dacie!
Daca a mai intalnit cineva aceasta problema si ma poate sfatui si pe mine cum se poate rezolva i-as fi profund recunoscator(banuiesc ca si vecinii mei care nu ar mai crede ca am in casa un vibrator cu care ma joc noaptea-treaba este ca nu vibreaza doar zgomotul da aceasta senzatie)
O zi buna va doresc!
Multumesc anticipat!

#2515
marinica1967

marinica1967

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.01.2007
revin si cu o poza la comentariul de mai sus

Attached Files



#2516
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

 Star_fish, on 26 septembrie 2016 - 21:19, said:

buna seara ! am si eu o mica problema cu centrala... un eolo star.. de ceva timp afisajul diplay`ului se intrerupe iar ledul ce lumineaza acest display palpaie... cifrele de pe display sunt intrerupte. imi poate spune cineva va rog ce se intampla?  va mutumesc!
Daca nu e vreun contact imperfect pe alimentarea cu 230V (de verificat de la tabloul electric pana la placa electronica),atunci,cel mai probabil e o problema pe placa electronica a centralei.E posibil sa poata fi reparata de un electronist.
Sunt mai multe variante de EoloStar...placile electronice sunt diferite.

#2517
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

 dentra, on 26 septembrie 2016 - 20:58, said:

@Danpet.  A ta e immergas dar cu schimbator secundar de caldura deci face altfel apa ,eu cand mi-am luat centrala cei care se ocupa cu asa ceva m-au intrebat la ce etaj stau si in cazul meu etajul 4 mi-au recomandat imperativ sa iau una cu doua schimbatoare am 6 l min max si seara cand creste consumul scade la 4.5 ...cele bitermice nu reusesc sa mentina o temperatura mai scz a apei calde la debite si presiuni mici
Da-mi voie sa te contrazic si o fac din experienta.Am vazut multe centrale cu schimbator bitermic,care pot sa regleze ACM la o temperatura redusa si debit mic.
EoloStar noua (afisaj digital) are Pmin=6,8kW pe ACM,in timp ce EoloMini (cu 2 schimbatoare) modelul vechi (ca a mea),are Pmin=9,3kW.O fi atat de mare diferenta de randament (doar pe ACM) intre cele 2 modele incat Mini cu putere minima mai mare sa incalzeasca mai putin apa decat Star,care are putere mai mica?...nu cred.Raman la convingerea mea,ca acea centrala nu e reglata corect.
...Am intalnit centrala care era setata pe GPL,dar ea functiona cu gaz metan si mergea asa se ani de zile...orice e posibil.

#2518
clau_88

clau_88

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 16.06.2016
Salutare,

Se da Eolo Star 3 clasica proaspat montata cu primul sezon rece in asteptare...si cateva intrebari:

1. Care este temperatura optima de setare a agentului termic pe Incalzire pentru buna functionare a centralei? Nu vad in carte sa scrie ceva..dar am citit ca undeva intre 40 si 70-80 grade

2. Dezavantaje/ avantaje daca merg pe agent termic scazut/prea fierbinte - preferinta mea e scazut...calorifere caldute dar mai constant..risc de calcar/depuneri in functie de temperatura?


Multumesc!

Edited by clau_88, 27 September 2016 - 15:19.


#2519
gloti

gloti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 26.04.2010

 danpet, on 26 septembrie 2016 - 19:00, said:

@gloti
Ma bucur ca acum sunteti multumit de centrala...Totusi,intreb si eu,de curiozitate: a desfacut-o cineva sa masoare (si sa regleze daca e cazul) presiunea minima la vana de gaz?...
Nu stiu daca ati vazut postarea mea in care am pus poza (dovada) cu centrala mea tot Immergas si tot de 24kW,care face ACM la temperatura constanta (fara porniri/opriri de flacara),la 42 grade si un debit sub 5l/min...se vede in poza ca apa nu stropeste de pe degetele tinute sub jet:
http://forum.softped...4#entry19887045

L.E. Va rog sa puneti un link spre manualul acelei centrale Bosch...eu nu o gasesc pe google.
Condens 3000 W - Bosch Termotehnica - Bosch Climate
www.bosch-climate.ro/produse/centrale...pe.../condens-3000-w.html
Aici in partea de jos apare Manual de utilizare in PDF

#2520
dentra

dentra

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 311
  • Înscris: 12.09.2010

 danpet, on 27 septembrie 2016 - 11:41, said:

Da-mi voie sa te contrazic si o fac din experienta.Am vazut multe centrale cu schimbator bitermic,care pot sa regleze ACM la o temperatura redusa si debit mic.
EoloStar noua (afisaj digital) are Pmin=6,8kW pe ACM,in timp ce EoloMini (cu 2 schimbatoare) modelul vechi (ca a mea),are Pmin=9,3kW.O fi atat de mare diferenta de randament (doar pe ACM) intre cele 2 modele incat Mini cu putere minima mai mare sa incalzeasca mai putin apa decat Star,care are putere mai mica?...nu cred.Raman la convingerea mea,ca acea centrala nu e reglata corect.
...Am intalnit centrala care era setata pe GPL,dar ea functiona cu gaz metan si mergea asa se ani de zile...orice e posibil.
eu spun ce m-au sfatuit cei care se ocupa cu centrale ,nu pot sa te contrazic nu am bitermica ,principala problema   cunoscuta la bitermica  din ce  am citit e ca la debite mici apar asa zisele dusuri scotiene ,adica cand schimbatorul bitermic intra in supratemperatura taie gazul pana cand sonda NTC considera ca e safe si reia incalzirea apei ,asta de la immergas care reduce puterea pana la 6.8 pe acm e o raritate maj au minim 10 kw la conventionale

Edited by dentra, 27 September 2016 - 22:28.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate