Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 

Centrale termice IMMERGAS

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
5010 replies to this topic

#2467
dragosneculae

dragosneculae

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 06.01.2016

 gloti, on 12 septembrie 2016 - 09:35, said:

Buna ziua,
Am o centrala Imergas Eolo Star 24kW montata de o luna de zile. De cand a fost montata nu regla apa calda menajera, indiferent de reglaj o incalzeste la 65 grade C. Specialitul care a pus-o in functiune a zis ca nu are apa presiune suficienta. Bine am intrebat cat trebuie sa fie nu stia dar mai mare. Intrand cu aceasta ocazie in posesia cartii tehnice constat ca la pag cu Caracteristici tehnice debitul de apa menajera minim este de 1.7 l/min. Masor debitul si constat ca am 3.1l/min. Chem iar reprezentantul firmei care constata masurand debitul ca este de 3.1l/min si recomanda montarea unui hidrofor. Dupa parerea mea centrala este defecta atata timp cat nu regleaza temperatura apei calde la debit mai mare decat cel minim.
Ce parere aveti si daca au mai fost astfel de cazuri, eventual solutia. Noi am cerut schimbarea centralei cu alt tip capabil sa regleze apa calda. Vecinii din stanga si dreapta in conditii similare au apa calda la temperatura reglata cu alt tip de centrala.
Numai bine,
G.L.
@gloti@ - eu am un Eulo-mini 28 kw cu două schimbătoare de căldură. La mine presiunea apei din rețeaua orașului e max. 1,8 bari când consumul în cartier e redus. Seara când consumul în cartier crește, presiunea scade la 1,5 bari. Centrala pornește pe ACM indiferent cât e presiunea din rețeaua orașului. Am fixat ACM la 40 gr.C. iar temp. circuitului de încălzire la 60 gr.C.  Când dau drumul la ACM, pe display îmi apare temperatura circuitului principal adică 60-62 gr.C deoarece centrala mea are sonda NTC numai pe tur încălzire. Dacă presiunea din rețeaua orașului e normală (1,8 bari), atunci se mențin la ACM cele 40 gr.C. Dacă presiunea scade (de ex. seara), atunci temperatura ACM crește un pic, cam 42-43 gr.C. Se simte imediat la duș că apa e mai caldă seara decât în timpul zilei. Sunt situații când presiunea scade mai mult, temp. ACM crește și sunt nevoit să combin apa la duș cu apă rece, dar temp în circuitul primar nu crește mai mult de 63 gr.C, atât cât am fixat-o. Centrala ta are schimbător bitermic ?

#2468
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
@dragosneculae
Poate n-ai fost atent,dar @gloti a masurat debitul,in litri/min...iar matale ne spui ca ai nu stiu cati bari.Comparam mere cu pere? Masoara debitul si apoi spune-ne.EoloStar e cu bitermic.

#2469
dragosneculae

dragosneculae

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 06.01.2016

 danpet, on 13 septembrie 2016 - 19:38, said:

@dragosneculae
Poate n-ai fost atent,dar @gloti a masurat debitul,in litri/min...iar matale ne spui ca ai nu stiu cati bari.Comparam mere cu pere? Masoara debitul si apoi spune-ne.EoloStar e cu bitermic.
Moșule iar dai cu bâta în baltă. Logic, dacă presiunea e mică, nu crezi că și litrii ăia sunt mai puțini ?!. O fi invers ?!. Eu dispun de un manometru și cadranul lui indică în bari.  Fără mișto, băbește, am să pun o găleată de 10 l. sub duș și am să cronometrez în cât timp se umple când scade presiunea mai mult la apă rece și te voi anunța câti litrii/minut au fost.  Află că rețeaua de apă a orașului e atât de nenorocită încât surprizele sunt la tot pasul și atunci un hidrofor chiar e necesar. Probabil e o „minune” că fluxostatul din centrala mea pornește centrala pe ACM la o presiune și mai mică. Alții au probleme. Când tehnicianul mi-a făcut verificarea tehnică a centralei, printre altele a pornit-o și pe apă caldă și m-a întrebat dacă știu ce presiune are apa rece și i-am arătat manometrul de sub chiuvetă care indica 1,7 bari. Să fii fericit omule ,a spus el, alții sunt nevoiți să-și monteze hidrofor. I-am zis că seara scade presiunea. În plus a măsurat și curentul (tensiunea) la priză și arăta 230 V. Și aici stai bine, alți sunt nevoiți să-și pună stabilizator de tensiune, a spus el. Problema cu litrii probabil e a producătorului, pe mine mă interesează presiunea în bari, de unde deduc și câte „picături” ajung și curg la duș !!.

#2470
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Scuze pentru Off-topic,dar daca noi "mosii" ne vom lasa mereu calcati in picioare de "tinerii inteligenti" care decid totul si pentru noi (inclusiv presedintele,premierul,etc),asta ar putea fi o explicatie pentru ce se intampla cu tara asta...
Tinere @dragosneculae,dai dovada ca nu prea ai fost pe la scoala.In afara de faptul ca nu ai invatat la fizica diferenta dintre presiune si debit,faci si grave greseli gramaticale!
Te citez:"fluxostatul din centrala mea pornește centrala pe ACM la o presiune și mai mică"...Nu! Fluxostatul porneste la un anumit debit,nu presiune.
Citez din nou:"litrii/minut...in limba romana se scrie corect litri nearticulat,cu un singur "i".
"alți sunt nevoiți"...Corect se scrie altii cu 2 "i".
Se pare ca "mosii" chiar invatau ceva in scoala...pe vremuri.Acum...se vede dupa rezultatele la BAC din fiecare an....Din clasa mea din liceu,toti,dar absolut toti au facut o forma de invatamant superior,macar subinginer,dar tot au facut ceva...
Nu stiu ce varsta ai...si nici in ce localitate locuiesti,sau alte date,pe care eu le-am pus in profil pe FB,pentru ca n-am nimic de ascuns.Cred ca cei care nu pun aceste date...au ceva de ascuns.Altfel de ce n-ar spune de unde sunt,sau ce varsta au?
In concluzie,sa pare ca am dreptate in legatura cu diferenta dintre presiune si debit...dupa like-urile primite.

#2471
adrian1323

adrian1323

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 09.03.2016
Hai sa va impac pe amandoi, ca sa nu va mai certati pe aici: debitul este direct proportional cu diferenta de presiune amonte-aval (amonte = presiunea din reteaua de apa a orasului - aval = presiunea atmosferica) si cu sectiunea prin care lichidul este lasat sa curga (deschiderea robinetului). Nu poti sa ai debit mare daca nu ai o presiune mare in retea, chiar daca sectiunea este maxima(robinetul este deschis la maxim - dar centrala nu porneste) precum nu poti sa ai debit mare chiar daca presiunea este mare si sectiunea este mica (robinetul deschis doar un pic - centrala nu porneste)

#2472
manead

manead

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 985
  • Înscris: 08.09.2006

 manead, on 12 septembrie 2016 - 08:30, said:

Salut,
A venit domnul de la service si a inlocuit robinetul. Asta miercuri. Si a ramas la 1.2
Azi dimineata era crescut la 1.6. Dar de data aceasta am folost apa calda intr-un regim normal de zi cu zi: dusuri, spalat etc.
Ar fi terbuit sa ramana la 1.2 sau e normal sa creasca fara sa fie folosita caldura?

Sa ma ingrijorez?

Thx,
Dan.
Pare ca nu a mai crescut. O sa ma uit mai atent daca tot 1.6 sau e 1.7.
Daca s-a stabilizat e de bine?
Acum, daca o cobor la 1.2  va ramane asa?

Apropos de golire centrala, cum se face? Am vazut ca se inchid robinetii de alimentare, de tur / retur si se  da drumu la apa calda. Asa?

Dan.

#2473
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Nu e normal sa creasca presiunea indiferent daca se foloseste sau nu apa calda.Pe incalzire,creste putin (max 0.5 bar) cand agentul termic ajunge la temperatura mare,dar cand se raceste,trebuie sa revina presiunea la cat a fost initial.
Golirea centralei nu se face chiar asa...Oricum,sfatul meu e sa scadeti presiunea chiar la 1 bar (centrala functioneaza),pentru a vedea daca mai creste presiunea.Daca e defecta centrala (strapuns schimbatorul),presiunea va creste pana la presiunea retelei de alimentare cu apa rece...care poate fi chiar de 1,6-1,7 bar.Repet:strapungerea unui schimbator secundar,e un lucru foarte rar,dar nu imposibil.Poate fi defect din fabrica...cu toate ca se spune ca toate centralele sunt testate inainte de a fi puse in vanzare,dar...traim in Romania :(
Cel mai simplu,scoateti apa pe la un aerisitor de la un calorifer,pentru scaderea presiunii.

#2474
gigiones

gigiones

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 319
  • Înscris: 13.03.2006

 servoman, on 27 noiembrie 2011 - 13:53, said:

mai incearca alt releu sau inverseaza-l ce cel care comanda pompa sa vezi daca e bun. Nu are ce sa fie altceva, decat daca a ramas presostatul de aer blocat pe pozitia de functionare ventilator si la o noua comanda de pornire placa electronica vede presostatul cuplat far a avea comanda pe ventilator, motiv pentru care nu cmanda pornirea acestuia. Incearca sa vezi daca bobina releului primeste 24V cand trebuie sa porneasca ventilatorul. Asa vei sti daca este o problema de comanda sau o problema cu releul.

Va salut ! ce caracteristici (tip, model, valoare) are releul de pornire ventilator ? Placa electronica Eolo Star, an 2003, cu 2 leduri pe ea (nu afisaj electronic)

Edited by gigiones, 14 September 2016 - 23:46.


#2475
dragosneculae

dragosneculae

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 06.01.2016
@Dan@ - Dane poți să scoți apa numai din centrală foarte simplu și ușor când centrala e rece. 1)) Închide robineții de la instalația de încălzire, tur și retur de sub centrală. 2)) Cu o cheie fixă de 13 desfaci ușor ștuțul (cu gaură pe mijloc) chiar de sub pompa de circulație. 3)) La vasul de expasiune apeși pe ventil cu un băț de chibrit să i-a aer ca să se golească și vasul de expansiune. În total sunt cam 4-4,5 l. apă. Dacă zici că presiunea s-a stabilizat la 1-1,2 bari, de ce vrei să mai dai apa afară din centrală ??.

Edited by dragosneculae, 15 September 2016 - 15:52.


#2476
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
@manead
Eu va sfatuiesc sa nu faceti greseala sa scoateti aerul din vasul de expansiune...asa cum v-a sfatuit un coleg atoatestiutor...Argumentez:la golirea centralei,apa din vasul de expansiune trebuie sa iasa tocmai datorita presiunii pernei de aer din vas...asta daca vasul nu e defect si are presiunea de aer corecta.In caz contrar (vas cu membrana sparta sau fara presiune de aer) se schimba situatia.Apa din vas va iesi pompand aer cu pompa.
Inteleg ca centrala e noua,deci vasul de exp. trebuie sa fie in perfecta stare...Cum mai e cu cresterea presiunii?

Edited by danpet, 16 September 2016 - 07:17.


#2477
dragosneculae

dragosneculae

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 06.01.2016

 danpet, on 16 septembrie 2016 - 07:00, said:

@manead
Eu va sfatuiesc sa nu faceti greseala sa scoateti aerul din vasul de expansiune...asa cum v-a sfatuit un coleg atoatestiutor...Argumentez:la golirea centralei,apa din vasul de expansiune trebuie sa iasa tocmai datorita presiunii pernei de aer din vas...asta daca vasul nu e defect si are presiunea de aer corecta.In caz contrar (vas cu membrana sparta sau fara presiune de aer) se schimba situatia.Apa din vas va iesi pompand aer cu pompa.
Inteleg ca centrala e noua,deci vasul de exp. trebuie sa fie in perfecta stare...Cum mai e cu cresterea presiunii?
Iar te bagi în discuție ca musca în curu' calului !. Tu de fapt te scarpini cu mâna dreaptă la urechea stângă. După tine, după ce bagi aer cu pompa în vasul de expasiune să iasă apa, când urmează să bagi apa în centrală trebuie să dai afară aerul băgat cu pompa ,altfel crește f. mult  peste 1 bar presiunea în vas și nu e normal. De fapt dacă în vas presiunea ajunge să zicem la 1,7 bari, atunci și presiunea agentului termic va crește aproape de 1,7 bari. Tu nu ai auzit de presiunea aerului din atmosferă că e în jur de 1.000-1.020 mb (în funcție de condițiile meteo) și „ajuți” vasul cu bățul de chibrit să curgă apa, că altfel se face un fel de vid și apa nu mai curge sau cel mult picură câteva ore până se golește vasul.?.  După ce curge apa din vas rămâne aceeași presiune de aer ca în atmosferă în acel moment. Când bagi apă în centrală, normal că va crește un pic presiunea de aer din vas și tot cu bețișorul de chibrit și un manometru „reglezi” presiunea în vas la 1 bar. Este că ce spun eu are o logică ?. Practica, pe tine te va duce la falimet și cu teoria ta te poți șterge undeva, ca să nu spun cur !!!

#2478
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,592
  • Înscris: 07.09.2008

 gigiones, on 14 septembrie 2016 - 23:43, said:

Va salut ! ce caracteristici (tip, model, valoare) are releul de pornire ventilator ? Placa electronica Eolo Star, an 2003, cu 2 leduri pe ea (nu afisaj electronic)

Unele placI au releu JV24S-KT, iar altele au releu ALD124. Din cate stiu prma varianta de releu ar trebui sa mearga si in locul releului ALD124, placa avand gauri pentru ambele tipuri.

#2479
gloti

gloti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 26.04.2010
Vad ca am starnit discutii privind debitul si presiunea la centrala Eolo Star. Hai sa fac precizari. In cartea tehnica este prevazut ca debitul minim pe apa calda sa fie 1,7litri/minut (l/min) acest lucru se masoara foarte simplu cu un vas de 1 litru si cu cronometru de pe telefon, apoi se floseste regula de trei simple. Daca la un litru sunt n secunde cati litri vor fi la 1 minut (60 secunde). Deci se inparte 60 la n si ai litri pe minut (l/min)
La intrebarea mea, de ce la 3,7 l/min nu se regleaza temperatura apei menajere, nu am primit raspuns. A fost interesant ca un SPECIALIST a zis ca ai noroc, ai 1,7 bari altii au mai putin si nu merge reglajul apei calde. Rog acel SPECIALIST sa-mi arate unde este specificata in Manualul de instructiuni si recomandari Eolo Star 24 3 E presiunea apei reci ce intra in centrala pentru a fi incalzita. Asta pentru ca multi nu citesc aceasta carte, iar majoritatea o citesc degeaba.
Este specificata presiunea minima (dinamica) circuit menajer la 0,3 bar !!!!. In carte nu este explicat ce inseamna asta, probabil din cauza unei traduceri gresite. Oricum cartea este plina de traduceri gresite. Probabil traducerea nu  a fost facuta de specialisti si nici nu a fost, macar ulterior, verificata de cineva care se pricepe.
Acum probabil ca voi primi observatii ca fac pe desteptul aratand cum se determina debitul de apa.
Numai bine,

#2480
manead

manead

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 985
  • Înscris: 08.09.2006

 manead, on 14 septembrie 2016 - 15:57, said:

Pare ca nu a mai crescut. O sa ma uit mai atent daca tot 1.6 sau e 1.7.
Daca s-a stabilizat e de bine?
Acum, daca o cobor la 1.2  va ramane asa?

Apropos de golire centrala, cum se face? Am vazut ca se inchid robinetii de alimentare, de tur / retur si se  da drumu la apa calda. Asa?

Dan.
Azi avem un nou record - 1.8 Posted Image
Am sunat la service sa vina sa o faca. Deja putin nervos pt ca trimisesem deja catre cel care a venit sa inlocuiasca robinetul ca a crescut la 1.6 si mi-a zis ca n-are nimic...
Pai se contrazice cu manualul.
Dupa care am sunat la Immergas Romania si mi-au zis ca nu e bine. Ca trebuie sa fie cat scrie : 1 - 1.2

Asa ca am zis ca nu ma intereseaza daca vine cu 1 surub sau cu toata centrala. A 3-a oara fac scandal.

E in garantie, li se deconteaza intreaga interventie 100% - ba mai pot scoate piese pe langa..
Vedem..
Thx all pt sfaturi,
Dan.

#2481
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

 dragosneculae, on 16 septembrie 2016 - 08:00, said:

Iar te bagi în discuție ca musca în curu' calului !. Tu de fapt te scarpini cu mâna dreaptă la urechea stângă. După tine, după ce bagi aer cu pompa în vasul de expasiune să iasă apa, când urmează să bagi apa în centrală trebuie să dai afară aerul băgat cu pompa ,altfel crește f. mult  peste 1 bar presiunea în vas și nu e normal. De fapt dacă în vas presiunea ajunge să zicem la 1,7 bari, atunci și presiunea agentului termic va crește aproape de 1,7 bari. Tu nu ai auzit de presiunea aerului din atmosferă că e în jur de 1.000-1.020 mb (în funcție de condițiile meteo) și „ajuți” vasul cu bățul de chibrit să curgă apa, că altfel se face un fel de vid și apa nu mai curge sau cel mult picură câteva ore până se golește vasul.?.  După ce curge apa din vas rămâne aceeași presiune de aer ca în atmosferă în acel moment. Când bagi apă în centrală, normal că va crește un pic presiunea de aer din vas și tot cu bețișorul de chibrit și un manometru „reglezi” presiunea în vas la 1 bar. Este că ce spun eu are o logică ?. Practica, pe tine te va duce la falimet și cu teoria ta te poți șterge undeva, ca să nu spun cur !!!
Rog insistent MODERATORII sa ia atitudine impotriva acestui membru,care da dovada de un comportament total necivilizat si sunt convins ca incalca grav regulamentul forumului,prin limbajul folosit si atitudinea fata de un alt membru,cu atat mai mult cu cat face si afirmatii eronate si da sfaturi gresite in acest domeniu!

#2482
eu_markhu

eu_markhu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 28.03.2015
Apropo daca se discuta aici...si la centrala mea de dincolo(ariston) nenea de la service(cel care si.a batut joc de mine) mi.a zis sa nu folosesc centrala pe apa calda mai jos de 45grade...si a zis sa o combin. Eu amdat.o la 39 si tot mi se pare cam calda debitul la dus este cam 10l/min mai exact in 30 secunde s.a umplut o galetusa care are aprox 5 litri. Oare sa ma deranjeze pemine apa calda la 39 sau sa aiba mai mult apa sila centrala sa spuna 39?

#2483
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,592
  • Înscris: 07.09.2008
De obicei orice temperatura peste cea a corpului omenesc este perceputa ca fiind mai fierbinte si cu cat diferenta este mai mare....
La persoanele cu pielea mai subtire perceptia este de mai fierbinte fata de cei cu pielea mai "tabacita"  :)
Poate ca te deranjeaza pe tine cele 39grade, dar poti sa reduci la 36 sa vezi cum este. La 10 l/min sigur apa are 39 grade.

#2484
gloti

gloti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 26.04.2010
La mine treaba este simpla centrala are termometru la iesirea apei calde, sau cel putin asa cred pentru ca am masurat cu termometrul la robinet si este cam la fel, normal mai mica cu putin. Centrala are "sonda menajer 1" (pe schema hidraulica pag. 18) la iesire ACM. Deci probabil afisajul arata temperatura la iesire ACM (daca procesorul din centrala functioneaza corect). Mai are sonda tur 13 care probabil indica temperatura tur cand functioneaza pe incalzire.
Grav mi se pare ca procesorul ignora temperatura la iesire ACM  indiferent de reglajul temperaturii ACM si acest lucru este ascuns sub forma de informatii incomplete astfel incat utilizatorul nu stie ce cumpara.
Nu se specifica clar care este debitul minim la care centrala regleaza temperatura ACM. Stie cineva acest lucru?
Eu am scris pe diverse forumuri si nu am primit raspuns.
Cert este ca vecinii mei din stanga si dreapta in aceleasi conditii cu alt tip de centrala au reglaj la ACM. Debitul lor la robinet este tot in jur de 3l/min.
Daca stiam acest lucru de la inceput nu optam pentru aceasta centrala. Iata cum te pacalesc vanzatorii.
Numai bine

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate