Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!

pareri ipad 6-2018- flip
 Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect

touchscreen navigatie stricat
 bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard
 Dozatoare de apa, cu alimentare d...

Intarziere aterizare avioane

Accident masina reparata pe CASCO

Probleme Ginseng Microcarpa
 

Anunturi importante

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
48 replies to this topic

#19
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
P.Ioanichie Balan de la M.Sihastria s-a mutat la Domnul. Sa il pomenim in rugaciunile noastre...

#20
orthodox

orthodox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 687
  • Înscris: 14.06.2007
Sa-i dea Dumnezeu viata vesnica Amin †

#21
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006
Postul de televiziune Trimitas a început sa emita ieri:

http://www.noutati-o...-aceasta-seara/


Îl prinde cineva?

#22
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Pentru mulți dintre noi, românii din închisorile italiene sunt o pată neagră pe imaginea țării. Dar pentru preotul Petre Bogdan ei sunt doar suflete care au nevoie de îndreptare. Părintele Petre Bogdan este cunoscut în Italia ca "preotul deținuților".

E singurul părinte din Italia care îi vizitează pe infractorii români din închisorile din Roma. Le știe poveștile, durerile și frustrările. Prin ochii lui se vede cealaltă față a comunității românești din Italia, de care mulți nu vor să știe, dar care ajunge, cel mai adesea, în paginile ziarelor.

Părintele spune: "Sunt convins că dacă eu ca persoană aș fi trăit în contextul lor și eu aș fi fost un borfaș, și eu aș fi fost un criminal".

În fiecare săptămână, părintele Bogdan se oprește de două ori la închisoare Rebibbia din Roma, să stea de vorbă cu deținuții: "Ei spun că acolo, în capela închisorii, este pământ românesc, ei se simt ca acasă pentru că se vorbește românește, slujbele sunt ortodoxe".

Sunt 5.000 de români după gratii, în toată Italia. Părintele are câte o pildă pentru fiecare dintre cei de-acolo. "Un țăran care într-o zi urcă pe un munte și găsește un ou de vultur îl ia și-l bagă sub propria cloșcă. Acolo se naște puiul de vultur alături de ceilați și scormonește și cotcodăcește se comportă o viață întreagă ca o găină. Spre sfârșitul vieții vede o pasăre măiastră pe cer. Întreabă cine este?... Este regele cerului, vulturul! Uitându-se la aceea imagine a păsării își dă seama că el fusese un vultur și trăise ca o găină o viață întreagă" - este una dintre parabolele cu care le alină deținuților suferința.

Nu de puține ori, preotul Petre Bogdan ajunge și în locurile de unde provin majoritatea infractorilor: taberele ilegale de la periferia orașului. Se întâlnește cu oamenii, împarte bani, iconițe și vorbe bune. Povestea este mereu aceeași. I-au gonit din țară lipsurile și sărăcia. Iar de vină, spun ei, sunt întotdeauna politicienii.
Sursa

#23
sexterminator

sexterminator

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,938
  • Înscris: 31.12.2006
"Sunt convins că dacă eu ca persoană aș fi trăit în contextul lor și eu aș fi fost un borfaș, și eu aș fi fost un criminal"...

E intrigant sa descopar pe unul din putinii preoti care sa aiba si altceva la masarda, in afara de texte de spalat creierii.
Daca si clericii ortodocsi - chiar daca vin din monahism - incep sa manifeste intelepciune si intelegere veritabila pt oameni, atunci se cam duce naibii de rapa sfanta noastra traditie ortodespotica, as we know it... -_-

Chiar, de cand moda asta cu toleranta crestineasca si cu ingaduinta asta binevoitoare la adresa mirenilor pacatosi?
Vad in departare Apocalipsa cu valvataia scaunelor episcopale si scrasnirea potcapurilor;
finca se duce domle de rapa lumea asta cu compasiunea si toleranta lor cu tot...

---

Sunt convins ca o sa se mai auda de preotul-calugar Petre Bogdan. Asta daca va binevoi Sfanta Masonerie sa-l ocroteasca si sa-l apere de jivinele astea turbate din biserica, si biensur, sa-l promoveze putin. -_-

Edited by sexterminator, 03 December 2007 - 17:06.


#24
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
Concert de colinde Anton Pann

duminica 23 decembrie
ora 18.00
sala radio
intrare libera


http://www.crestinor...-105-19933.html

#25
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Patriarhul Daniel și Regele Mihai au devenit membri de onoare ai Academiei Române, în urma votului Adunării Generale. Prezidiul Academiei Române a făcut această propunere, în urmă cu două săptămâni. Potrivit reprezentanților Academiei Române, la Adunarea Generală au participat 119 membri ai acestui for. Regele Mihai a obținut 104 voturi „pentru”, 13 „împotrivă” și 2 „abțineri”, în timp ce Patriarhul Daniel a obținut 107 voturi „pentru”, 8 „împotrivă” și 5 „abțineri”.

Florin Gheorghe Filip, vicepreședinte al Academiei Române, a declarat că prin această decizie se încearcă reînnodarea unei tradiții istorice, în care șeful statului era și protectorul Academiei Române. Filip a menționat, de asemenea, că fostul suveran al României nu a putut fi primit în rândurile Academiei la momentul urcării pe tron din cauza războiului.
Sursa

#26
anti_tiganizare

anti_tiganizare

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 314
  • Înscris: 23.12.2007
Posturi de radio ortodoxe:



Radio Trinitas
http://live.radio.trinitas.ro:8000


Radio Reintregirea Alba Iulia
http://live.reintreg....ro:8000/live64


Radio LOGOS
http://217.156.13.22:8000/


Radio Lumina
http://86.127.173.62:8000


Radio Dobrogea - Constanta
http://208.122.4.202:7000/


Arhiepiscopia Tomisului
http://217.73.166.34:7000/


Ortodoxradio.ro
http://www.ortodoxradio.ro:9000/stream




(Copiati oricare din aceste adrese în Winamp la File - Play URL)

Edited by anti_tiganizare, 01 January 2008 - 23:35.


#27
JJBo

JJBo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 31.12.2007
Un portal ortodox din Basarabia, cu o mediatecă foarte bogată: www.LOGOS.md

#28
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
ÎPS Teofan, noul Mitropolit al Moldovei!  
  
În urma celui mai important scrutin organizat de BOR după 1990, Sfântul Sinod a ales, aseară, opt înalți ierarhi. Astfel, Înalt Prea Sfințitul Teofan a fost ales Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, cel mai important post după cel de Patriarh în ierarhia BOR, după o luptă strânsă cu PS Casian, episcop al Dunării de Jos. Este de remarcat că ÎPS Teofan a fost, anul trecut, contracandidat pentru postul de Patriarh al Prea Fericitului Daniel.


Învingător cu 32-13

În turul doi de scrutin, ÎPS Teofan a fost preferat de 32 de membri, în vreme ce Prea Sfințitul Casian a fost votat de ceilalți 13 reprezentanți ai Sfântului Sinod.

În maximum două luni, Sfântul Sinod va organiza alegeri pentru ocuparea postului de Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei.

Pentru scaunul vacant de Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei au mai candidat Prea Sfințitul Ioan al Covasnei și Harghitei și Prea Sfințitul Calinic Botoșeneanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Înalt Prea Sfințitul Teofan s-a născut pe 19 octombrie 1959, în Corbi, județul Argeș. Este licențiat al Facultății de Teologie din București și doctor al Institutului Teologic Saint-Serge din Paris. În perioada 1990-1993 a fost secretarul Cabinetului Patriarhal. A fost hirotonit în 1991, ca Episcop-Vicar Patriarhal, și în 2000 a fost ales Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei.

Șapte episcopi aleși

Sfântul Sinod a mai ales aseară șapte episcopi pentru episcopiile din țară și din străinătate.

Astfel, Preasfințitul Sebastian Ilfoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost ales episcop al Slatinei.

Pentru scaunul vacant a mai candidat și Preasfințitul Corneliu Bârlădeanu, arhiereu vicar al Episcopiei Hușilor.

Prea Sfințitul Sebastain Ilfoveanu s-a născut pe 5 noiembrie 1966, la Moreni, județul Dâmbovița.


A urmat cursurile Facultății de Teologie din București, iar din 1997 este doctor al Facultății de Teologie din Tesalonic.

Prea Sfințitul Sebastain Ilfoveanu a fost hirotonit ca Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor în anul 2001.

Preasfințitul Petroniu Sălăjanul, arhiereu vicar al Episcopiei Oradiei a fost ales episcop al Sălajului. Pentru acest scaun a mai candidat și preasfințitul Irineu Bistrițeanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Preasfințitul Petroniu Sălăjanul s-a născut pe 30 noiembrie 1965, în Târgu Mureș. A absolvit Institutul Teologic de grad univesitar Sibiu și Institutul Teologic de grad univesitar Cluj, iar în 1998 a devenit doctor în teologie la Tesalonic.

A fost hirotonit ca Arhiereu-Vicar la Episcopia Oradiei în anul 2000.

Preasfințitul Visarion Rășinăreanu a fost ales episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. El a candidat pentru acest scaun alături de Preasfințitul Irineu Slătineanul, arhiereu vicar al Episcopiei Râmnicului.

Preasfințitul Visarion Rășinăreanu s-a născut pe 19 noiembrie 1959, la Tălmaciu, în județul Sibiu.
Din 1986 este licențiat al Facultății de Teologie din Sibiu, iar în perioada 1994-1997 a urmat studii de teologie și filosofie la Atena.
A fost hirotonit ca Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului în anul 1997.

Preasfințitul Siluan Marsilianul, episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, a fost ales episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, el fiind singurul candidat.

Preacuviosul părinte arhimandrit Mihail Filimon, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost ales episcop al Episcopiei Ortodoxe Române pentru Australia și Noua Zeelandă.

Preacuviosul protosinghel Macarie Drăgoi a fost ales episcop al Episcopiei Ortodoxe Române pentru Europa de Nord și Preacuviosul părinte arhimandrit Timotei Lauran a fost ales episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Spania și Portugalia.
Sursa

#29
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Sf. Sinod a aprobat ca preoții să poată candida ca independenți pentru posturile de consilieri locali :o

Sfântul Sinod al BOR a aprobat astăzi ca "de la caz la caz" preoții să poată candida ca independenți pentru posturile de consilieri locali, au declarat surse din Patriarhia Română, relatează NewsIn.

Membrii Sf. Sinod au subliniat că aceste candidaturi nu se vor putea petrece decât cu aprobarea ierarhului locului de care aparține preotul. Purtătorul de cuvânt al patriarhiei, Pr. Constantin Stoica, a precizat că preoții nu vor avea posibilitatea să participe din partea vreunui partid, ci doar ca independenți.

Sf. Sinod al BOR a luat această decizie întrucât din postura de consilieri locali la care ar putea candida preoții "aceștia ar putea fi la curent cu problemele sociale ale comunității", a arătat Pr. Stoica.
Sursa

#30
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
VREDNIC ESTE!

#31
Leinarius

Leinarius

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,061
  • Înscris: 21.06.2007

View PostNicanor, on Mar 7 2008, 10:07, said:

VREDNIC ESTE!
Subscriu! Si Dumnezeu sa-l intareasca!

#32
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Mitropolitul Teofan, înscăunat pe 4 mai  

Ceremonia de întronizare a noului mitropolit al Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, va avea loc în 4 mai, în Duminica Tomii, data fiind aleasă ținându-se seama de "responsabilitățile multiple ale ierarhilor în perioada Postului Mare și a Sfintelor Paști", potrivit Patriarhiei Române.


În 5 martie, Înaltpreasfințitul Teofan a fost ales mitropolit al Moldovei și Bucovinei și arhiepiscop al Iașilor, el fiind votat de 32 de membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Contracandidatul său în turul doi de scrutin - Preasfințitul Casian - a primit 13 voturi.

IPS Teofan, pe numele de mirean Dumitru Savu, s-a născut la 19 octombrie 1959, în comuna Corbi, județul Argeș. A terminat seminarul teologic din Craiova în 1979 și a absolvit Institutul Teologic Universitar din Bucureși în 1984, obținând titlul de doctor în Teologie de la Institutul Teologic "Saint Serge" din Paris (1986-1990).

A fost monah în Schitul Crasna (județul Prahova) din 1984, primind numele de Teofan, apoi, între 1987 și 1990, a fost duhovnic la Mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului" din Bussy en Othe din Franța și secretar al Cabinetului Patriarhal (1990-1991).

A devenit episcop-vicar patriarhal în 1991, responsabil, printre altele, cu relațiile externe bisericești, legătura Patriarhiei Române cu comunitățile românești din jurul granițelor și din diaspora. Din 1994 este secretar al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În 2000 a fost desemnat arhiepiscop al Craiovei și mitropolit al Olteniei.

În 2000, Președinția l-a decorat cu Ordinul pentru Merit "Mare Cruce".
Sursa

#33
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Biserica Ortodoxă va canoniza, astăzi, patru țărani din județul Bistrița

Ceremonie impresionantă de canonizare în localitatea bistrițeană Bichigiu. Patru mitropoliți și 11 episcopi vor oficia, astăzi, slujba de trecere în rândul sfinților a patru țărani care au condus o revoltă împotriva administrației austriece, în secolul 18.

Satul Bichigiu, unde a trăit Atanasie Tudoran, unul dintre cei patru țărani trași pe roată în urma răscoalei de la 1763, s-a umplut, încă de aseară, de oaspeți.

Îmbrăcați în straie de sărbătoare, ei au venit să asiste la dezvelirea monumentului ridicat în cinstea martirului. Slujba de proclamare a canonizării a martirilor Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Zagra, Grigore din Telciu și Vasile din Mocod are loc azi, la Mănăstirea Salva.

Sursa: Realitatea TV

#34
sky12

sky12

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 21.04.2007
Astazi parintele Ioan Iovan de la manastirea Recea a plecat la Domnul. Dumnezeu sa-l odihneasca! Un suflet si un duhovnic deosebit...

Inmormantarea va avea loc luni.




http://www.nistea.com/IOANIOVAN.html

http://www.resurse-o...0Euharistie.mp3

Edited by sky12, 18 May 2008 - 01:01.


#35
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
A fost întronizat noul Mitropolit al Moldovei  
  
Mii de credincioși au participat ieri la ceremonia de întronizare a noului Mitropolit al Moldovei, Înalt Prea Sfinția Sa Teofan. Printre oficialitățile prezente la eveniment s-au aflat Patriarhul Daniel și președintele Traian Băsescu.

Mii de credincioși au participat ieri la ceremonia de întronizare a Înalt Prea Sfințitului Teofan, noul Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, ce a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Iași. Printre oficialitățile care au participat la eveniment s-au numărat Patriarhul Daniel, președintele Traian Băsescu, care a venit special de la Cluj sâmbătă seara, și Varujan Vosganian, Emil Boc, Gheorghe Flutur și Elena Udrea. În mod excepțional, moaștele Sfintei Parascheva au fost scoase în curtea Catedralei Mitropolitane.

Măicuțe ridicate de poliție

În jurul orei 10.00, la o oră de la începerea liturghiei, solemnitatea momentului a fost perturbată de un incident mai puțin obișnuit. Polițiștii au reținut, sub acuzația de comportament zgomotos și necivilizat, un grup de 17 măicuțe, pe care le-au dus la sediu pentru a fi legitimate. „Femeile au fost luate din fața Mitropoliei pentru că se manifestau zgomotos, necivilizat, iar noi știm că la astfel de ceremonii liniștea publică este foarte importantă“, susține Virgina Pralea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.

Pe de altă parte, reprezentanții poliției nu au precizat dacă cele 17 persoane fac parte sau nu din casta monahală. „Noi nu putem să ne dăm seama, după buletin, dacă acestea sunt măicuțe sau nu. Din ce le-au declarat polițiștilor, multe dintre ele au spus că au îmbrăcat straiele monahale fără să fie și măicuțe“, a adăugat Virginia Pralea. Femeile au primit doar un avertisment și s-au putut întoarce la slujba de la Catedrala Mitropolitană.

Relație specială cu Basarabia

Pentru ca toți credincioșii prezenți să se poată închina la Moaștele Sfintei Parascheva, acestea au fost scoase în curtea Mitropoliei încă de la ora 7.00.

De obicei, locul moaștelor nu se schimbă decât o dată pe an, în luna octombrie, de Sărbătoarea Sfintei Parascheva. Liturghia și cuvântul de binecuvântare rostite de Patriarhul Daniel și Mitropolitul Teofan de pe splanada din fața Catedralei Mitropolitane au putut fi urmărite de cei prezenți pe două ecrane gigantice, amplasate în curtea Mitropoliei.

După ceremonia de întronizare, Mitropolitul Teofan le-a vorbit celor prezenți despre misiunea Mitropoliei Moldovei în relația cu Basarabia. „Mitropolia Moldovei și Bucovinei are o responsabilitate specială în relația cu Basarabia, iar cu ajutorul lui Dumnezeu și-o va asuma în continuare cu mult curaj“, a subliniat mitropolitul Teofan. Adăpostită la umbră, pe o bancă, Margareta Dăscălescu, 65 de ani, spune că a venit la Mitropolie nu neapărat pentru eveniment, ci mai degrabă pentru că este o obișnuință. „Doar sunt creștin ortodoxă, nu musulmancă“, adaugă femeia venită din Tătărași.

În schimb, Elena Bujor recunoaș te că a venit special pentru a-i vedea pe Patriarhul Daniel și pe președintele Băsescu. „Acesta este evenimentul Moldovei, învestirea noului mitropolit. Avem atâția musafiri și trebuia să vin. Oricum, vin de când eram mică“, mărturiseș te Elena Bujor.

Felicitări de la șeful statului

Președintele Traian Băsescu l-a felicitat pe ÎPS Teofan și a mulțumit Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pentru invitație. „Prin grija Prea Fericitului Patriarh, Iașiul nu este doar un centru al ortodoxiei române, ci și un centru de ajutor social al celor în nevoi. Cu siguranță, ÎPS Teofan va duce mai departe cele începute spre binele românilor și al BOR“, a declarat Traian Băsescu.

După terminarea ceremoniei, președintele Băsescu a mers în mulțime pentru a-i saluta pe credincioși, după care a plecat spre Hotelul Traian, unde era cazat.

MITROPOLIA OLTENIEI

Gurie Gorjeanul are prima șansă


Urmașul lui ÎPS Teofan în fruntea Mitropoliei Olteniei va fi cel mai probabil Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, PS Gurie Gorjeanul, potrivit unor surse din cadrul instituției. Alți doi posibili locțiitori sunt PS Vincențiu Ploieșteanu, Episcop vicar patriarhal și secretar al Sfântului Sinod al BOR și PS Casian, Episcopul Dunării de Jos. „Cred că în cursul săptămânii viitoare va fi numit un locțiitor de către Patriarhul Daniel. Statutul BOR permite ca însuși Patriarhul să conducă Mitropolia Olteniei“, spune Gheorghe Cioiu, de la Mitropolia Olteniei.
Sursa

#36
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
prima data am citit sfintia sa teflon. eu inca ma intreb de unde dracu isi scot astia numele alea imbecile si penibile. ce au numele romanesti, nu-s destul de sfinte? mitropolitu gheorghe nu suna bine? patriarhu ion ce-are?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate