Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 

Un secol de NESIMTIRE

- - - - -
  • Please log in to reply
95 replies to this topic

Poll: Un secol de Nesimtire? (77 member(s) have cast votes)

Considerati ca este adevarat?

  1. Nu (22 votes [28.57%])

    Percentage of vote: 28.57%

  2. Da (55 votes [71.43%])

    Percentage of vote: 71.43%

Vote Guests cannot vote

#55
agu

agu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,211
  • Înscris: 13.08.2006

View PostStrict, on Apr 16 2007, 22:56, said:

Nu e dur, nici prea mult spus, e real.  Uite-te-n jurul tău.

Nu am de ce să-mi fac autocritica, io nu-s ca ei, nu mă bag în față la semafor și nici nu scuip pe jos, clar?  Și nici cu "injective" nu arunc, lol.  Dar cum îi explic lu' ăla micu' că el nu tre' sa zică vorbele alea urîte de le-aude toată ziua pe stradă sau de unde-a răsărit un morman de gunoaie lîngă ăla vechi.

Așa m-am săturat de clișeele-astea...

Draga domnule, ca si tine,  pot  sa-ti spun ca nici eu nu arunc gunoaie pe strada , ca nu trec in fata la semafor si nici nu injur la volan , ca fumez pe geamul apartamentului meu cu scrumiera langa mine , ca fac sau incerc sa fac lucrurile sa mearga normal iar comportamentul meu in raport cu ceilalti sa fie asisderea .
Si totusi se spune ca suntem un popor de nesimtiti de vreo suta de ani incoace si ca solutia spunea cineva ca ar fi emigrarea ...
Pai eu zic asa : stii tu chestia aia cu autocritica ( asta asa ca nimeni nu e perfect )  si vorba lu' Marean Vanghelie :,, sa se duca dracu la munca sau sa citeasca vreo cateva Almanahe '' . :D
In rest... Hai Romania !

#56
Strict

Strict

    Custom member title

  • Grup: Members
  • Posts: 5,226
  • Înscris: 07.08.2006
Mda, corect.

Ce încercam sa spun e că așa-zisa putere a exemplului nu duce nicăieri.  Chiar dacă nu toți românii sînt nesimțiti, noi ca ansamblu sîntem.  Chiar dacă eu nu scuip pe stradă sau daca tu nu înjuri la volan, noi doi împreună cu încă 20 de milioane de români reușim să facem lumea noastră praf și purtăm cu noi vina colectivă.  Emigrarea nu e soluție, e fugă.  Iar de schimbat se va schimba, dar lent; societatea are probabil o inerție destul de mare, iar schimbările radicale se fac cu viteza trecerii generațiilor.  Așa că 100 de ani nu-i chiar atît de mult, dar 200 de ani se simt.  Nimic de mirare.  Cu răbdarea stăm mai prost :)

#57
honeybunny

honeybunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 524
  • Înscris: 27.04.2004
Am votat Nu.
Totusi, sunt complet de acord cu afirmatiile din articol.
Singurul motiv pentru care am votat nu este ca nu este o afirmatie care se aplica 100%. Mi-au venit in cap Brancusi, Caragiale, Nadia, Eliade, Coanda, Vlaicu, Morgenstern, Hagi, Nastase si Tiriac si atat de multi altii... multi dintre ei, intr-adevar au ales sa isi duca viata departe de tara.
Ceea ce este de regretat este ca romanul nu are patriotism decat atunci cand se lauda cu ei, cei care s-au facut cunoscuti sau sunt universal apreciati.

LE: tomaso a exemplificat impecabil si a spus-o foarte bine: "Stiu, este un subiect vast."

Edited by honeybunny, 17 April 2007 - 04:07.


#58
sieu

sieu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 13.04.2007
Buna dimineata!


Parerea mea:

Cand vorbim despre nesimtire, trebuie sa plecam de la noi insine.

Daca suntem simtiti, sensibili, binevoitori, atunci reusim sa dam un exemplu altora (mai putin simtiti ca noi)!

Dar daca doar vorbim despre nesimtirea altora, ignorand-o pe a noastra, pierdem timpul!

Este adevarat ca nu sta in puterea noastra sa-i transformam instantaneu pe nesimtiti in oameni sensibili (presupunand ca noi facem parte din categoria celor sensibili).

Dar sta in puterea noastra ca macar sa nu inmultim rautatea din aceasta lume! Aceasta cred ca este una din principalele noastre responsabilitati pe acest pamant.


Voi ce ziceti?

Edited by sieu, 17 April 2007 - 07:13.


#59
Graveland

Graveland

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,236
  • Înscris: 07.08.2006

View PostBitch_in_Red, on Apr 16 2007, 21:52, said:

Ce treaba are sula cu prefectura? sau e-n coaste la tine?

Tu imi suni exact ca pupincuristii politruci:
Auzi sefu', 'traiti, astia se ia iar de noi!
Zau ma!?... ia bagale-o p'aia cu Katrina sa le dam peste bot sa-i punem putin la respekt...
Buna idee sefu', beton armat mah! Ma duc acu sa-i arunc mâța moarta in curtea ei, firear ea sa fie de bici... haha... Raportez la culcare, sa traiti!


Capra nenorocita... nici aici n-am scapat de tine...

Subtilitatea era urmatoarea: nu poti sa atribui un "calitatile" clasei "conducatoare" unei intregi natiuni decat daca "n-ai cu ce, ma".

Referitor la pupincurism si betoane, unii n-au nevoie sa plece din tara sa aiba un trai bun ;) Asa ca sa nu vorbim despre analele SUA ;)

Despre ultima parte: te cam supraestimezi  :console:

#60
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View PostBitch_in_Red, on Apr 16 2007, 21:52, said:

Capra nenorocita... nici aici n-am scapat de tine...


Strabunicu avea o vorba.
"Capra raioasa isi tine coada in sus"

Mult timp nu am realizat profunzimea vorbei.
Odata cu trecerea timpului, am observat ca este o adevarata mostra a intelepciunii populara, atemporala si universal valabila.

Capra reprezinta acel om de menta frecangiu,  mandru si fudul, doar de si pentru ochii lumii. Stie adevarul despre el, constientizeaza ca este o lichea, dar vrea sa treaca drept ccea ce nu este, sa fie perceput drept "om serios".
In casa pute, afara isi da cu parfum, se imbraca cu toale de firma ( cu eticheta pe afara ), incercand sa dea impresia ca "are banul pe el".

Cum se recunoaste specimenul.
Are masina de lux, dar baga gaz de 20 RON. La spalatorie nu da bacsis, ia restul la 8,5 lei, are pretentii si inspecteaza cu aer de doctor docent.
Lumea trebuie sa il satisfaca pe EL ( EA ). Toti trebuie sa priceapa ca el ( ea ) este cinva. Nu se vede ce masina are pe el ? Nu merita respectul tuturor ?
Nu SE VEDE ca este cineva important ?
Sta la masa cu celularul fitos si se ca*a in fundul curtii.
Isi face casa cu 12 camere cu geamuri mici, dar nu are bani sa le mobileze. Cand da frigul, realizeaza ca a uitat ceva ( instalatia de incalzire ).

Un alt gen de capra raiosa cu coada sus este si sarantocul cu are de intelectual, fara a fi intelectual.
Bogatia ii pute, o dispretuieste, dar joaca la loto si este mare as in combinatii probabilistice. Are opinii culese de prin Formula As si carti de popularizare a stiintei pentru mase. Intotdeauna EL iti spune cum stau lucrurile.  
Este aplecat mai mult catre latura spirituala a vietii, are preocupari inalte, coada i se freaca de sferele inalte si se crede deasupra ( d.p.d.v. spiritual ) tuturor.

Cea mai nesimtita capra raioasa cu coada sus, este cea nationalista.
Pentru acest specimen, a fi patriot, inseamna a avea raie. Trebuie sa fii la fel ca turma, sa puti si sa te simti bine ( din spirit de turma ) intr-un grajd imputit.
Daca grajdul iti pute, capra patrioata pufneste patriotic si isi concentreaza intreaga energie pt. stabilizare cozii la fix 90 grade. Daca iti pute grajdul, apoi el te invita sa pleci in alta parte. Printr-in straniu rationament, se crede reprezentativ si iti vorbeste in numele celorlate capre raioase cu coada in sus.
Se bucura ori de cate ori niste oligofreni reusesc sa dea cum trebuie intr-o minge. Inima ii tresalta si are trairi mistico-patriotice. Subit, din nou printr-un straniu rationament, isi atribuie victoria retarzilor.

O alta capra raioasa este acel parinte care isi apara odrasla licheluta.
O scoate din belele cu mari riscuri, ii tine partea si da vina pe "anturaj". Cumpara lichelei chestii scumpe, adica masina sport, telefon mobil cu camera de 5Mb si dinte albastru. Beizadeaua face tot felul de prostii, toata lumea stie, si parintii stiu, dar in loc de pedeapsa, il scapa de fiecare data.
In loc sa-i rupa un picior, parintele capra raiosa cu coada sus il salveaza si il judeca el, acasa, apoi il pupa dulce.
Raia se mosteneste din familie, ca pe un bun de pret sau valoare morala. Parintele capra raioasa cu coada sus nu isi da seama de nimicnicia lui, nici macar pe patul mortii. Si atunci tine coada in sus, chiar daca sta pe spate.

Poate nu stiati, dar capra raioasa cu coada in sus, mai si conduce. De regula, atunci cand nu are o supermasina, foloseste o coja fumegaciasa, ruginita si rablagita.
Nu are demaraj, dar te claxoneaza daca nu misti roata cand ai vazut galbenul.  Te depaseste la 110km/h, tragi dreapta si il lasi sa se duca, sperand sa nu se dezmembreze ruina, tocmai in dreptul tau. Apuci sa-i vezi zambetul dispretuitor. Te-a facut. Pai ce credeai tu ? Ce daca ai H2 ? El este mai tare. Mamaaaa, ce ar face el daca ar fi in locul tau ....  Ar fi zmeul zmeilor pe soselele grajdului.
Atunci cand sunt la volan, caprelee raioase cu coada in sus calatoresc obligatoriu numai in turma.  Intr-o coaja de 4 locuri intra 5 capre si 3 iezi.

Capra raiosa cu coada in sus a avut o copilarie, o tinerete.

Capritele raiose cu coada in sus ( a se citi ad literam ) si iezii raiosi cu coada in sus, sunt precursorii adultilor capre raioase cu coada in sus.
Indiferent de sex, asculta manele la telefonul mobil.  Se tin de mana cand merg pe strada, iar buzele mimeaza pitigaiturile scoase de galena nenorocita, deformand  trilurile manelosului cu nume de mezel.
Capritele au o stranie disfuctionalitate a pronuntiei. Incontinuu, din trei in trei cuvinte, folosesc particula "fa" , insotita de diverse epitete.
Cine nu este din turma lor, poate interpreta ca capritele sunt intr-un fel de adversitate, dar se inseala.  
Conotatia apelativului "fa, curva penala" este pozitiva si exprima o simpatie disimulata.  Este un fel de limbaj codat, fara de care nu esti recunoscut ca membru al turmei de caprite raiose/
Capritele isi expun ugerele si burtile, chiar si atunci cand inca nu au ce expune. In prezenta cate unui tap raios cu coada in sus, devin hiperactive, behaiturile fiind o forma de a atrage atentia tapului ( cel de la prima categorie, cu benzina de 20 Ron ).

Subiectul este vast, dar ma limitez doar la esentializarea conceptelor.

#61
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006

View PostStrict, on Apr 16 2007, 23:43, said:

Mda, corect.

Ce încercam sa spun e că așa-zisa putere a exemplului nu duce nicăieri.  Chiar dacă nu toți românii sînt nesimțiti, noi ca ansamblu sîntem.  Chiar dacă eu nu scuip pe stradă sau daca tu nu înjuri la volan, noi doi împreună cu încă 20 de milioane de români reușim să facem lumea noastră praf și purtăm cu noi vina colectivă.  Emigrarea nu e soluție, e fugă.  Iar de schimbat se va schimba, dar lent; societatea are probabil o inerție destul de mare, iar schimbările radicale se fac cu viteza trecerii generațiilor.  Așa că 100 de ani nu-i chiar atît de mult, dar 200 de ani se simt.  Nimic de mirare.  Cu răbdarea stăm mai prost :)
Pai asta asa e, in legatura cu mersul societatii romanesti...lent si nesigur. In vreme ce americanii au reusit in nici 300 de ani sa se dezvolte la stadiul de cea mai tare putere din lume, noi tot ca racul, mergem inapoi, trasi de tembelismul conducatorilor pe care i-am avut si-i mai avem inca.
In vreme ce americanii au trecut relativ repede peste sclavagism, prin abolirea lui de catre Lincoln, noi inca suntem la stadiul de "sclavagism intelectual" ca sa zic asa. Nu avem valori convingatoare, iar putinele pe care le avem nu pot face mare lucru din cauza ca sunt prinsi la mijloc in jocul intereselor.
Ai idei noi, planuri viabile si programe sociale, esti catalogat automat "extremist, populist, demagog etc" deci ti se taie aripile inainte de a apuca sa zbori. Lupta cu morile de vant e foarte grea, dar la sfarsit clovnii de pe scena politica si a societatii vor fi invinsi.
"Vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat!" (Petru Rares)

#62
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

View PostBitch_in_Red, on Apr 16 2007, 21:52, said:

Ce treaba are sula cu prefectura? sau e-n coaste la tine?
desi am votat DA, din simplu motiv ca ai dreptate, useru' enervant de mai sus (graveland) are si el dreptate, desi nu asta'i tema topicului :)

Edited by punkt, 17 April 2007 - 16:59.


#63
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View Postduculeana, on Apr 17 2007, 17:45, said:

"Vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat!" (Petru Rares)


Ptiu, drace !
Piei Satano !

Cum adica vom fi iar ce am fost ?
Ce am fost ?

#64
gxg88

gxg88

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,159
  • Înscris: 15.03.2006
Destule nimicuri despre o chestie arhidiscutata.
Chiar nu inteleg unde vreti sa se ajunga cu topicul asta.

#65
Strict

Strict

    Custom member title

  • Grup: Members
  • Posts: 5,226
  • Înscris: 07.08.2006

View Postgxg88, on Apr 17 2007, 16:58, said:

Destule nimicuri despre o chestie arhidiscutata.
Chiar nu inteleg unde vreti sa se ajunga cu topicul asta.
Pe un forum de discuții, în aria "Discutii pe teme politice si sociale", discutăm despre nesimțirea unui popor care ne privește direct.  De ce ar trebui neaparat să ajungem undeva, și de ce ar fi asta ceva rău?

#66
Graveland

Graveland

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,236
  • Înscris: 07.08.2006

View Postgxg88, on Apr 17 2007, 17:58, said:

Chiar nu inteleg unde vreti sa se ajunga cu topicul asta.

E destul de simplu:

-un ziarist cretin (deja pleonasm) scrie 3 mizerii cu cele 2 cuvinte din fondu' principal (mostenire de la mama lui)

-un strain care se bucura (fara orgasm) ca a plecat din Romania sa traiasca la zoo langa vecinul care-si cauta nevasta-n cap si-o hraneste cu banane

-strainul vede acest articol si brusc isi aduce aminte ca ziaristul ar putea avea dreptate (presa nu sterge mintile americanilor)

-strainul isi exprima frustrarea in restul topicului (americanii sunt urati: orgasm negativ): Hahaha, ce fraieri (RO) sunteti voi, ce bine e de mine (SUA).

Nu merita sa incerci sa intelegi pentru ca este totul atat de patetic incat nu putem decat sa radem in hohote dar sa ne pastram totusi calmul ca daca rade toata Romania s-ar putea sa miscam placile tectonice si cine stie cum se misca San Andreasul de se duce SUA p-alte continente cocotiere.

#67
gxg88

gxg88

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,159
  • Înscris: 15.03.2006

View PostStrict, on Apr 17 2007, 18:13, said:

Pe un forum de discuții, în aria "Discutii pe teme politice si sociale", discutăm despre nesimțirea unui popor care ne privește direct.  De ce ar trebui neaparat să ajungem undeva, și de ce ar fi asta ceva rău?

De ce te roade pe tine la basca de nesimtirea poporului? Mai bine vezi de existenta ta si ai grija s-o faci cat mai placuta.

Este cel putin ciudat cand niste nemultumiti se vaita in mod repetat de viata altora.
Pana acum ati turnat toti aceleasi baliverne, folosind, totusi, cuvinte diferite.

#68
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004
Graveland, inca din primul tau post in acest topic a fost clar ca nu incerci decat sa schimbi subiectul discutiei.
Pe urma vii si sustii ca tu ai fost subtil si "subtire"...  
In final vii si ma jignesti tot "subtil", evident, ca doar tu esti smecher, iar restul o turma de batuti in cap.

Fiule, poate imi fac planuri sa ma intorc in Romania si ca atare am considerat ca acest articol imi va readuce pulsul si stresul la nivelul corespunzator;
ba mai mult... chiar constat cu bucurie citind posturile (unor manelisti oligofreni) din acest topic, ca toleranta mea la prostie inca a ramas la nivelul acceptabil!
Traiasca!

Edited by Bitch_in_Red, 17 April 2007 - 17:33.


#69
gxg88

gxg88

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,159
  • Înscris: 15.03.2006

View PostBitch_in_Red, on Apr 17 2007, 18:32, said:

Fiule, poate imi fac planuri sa ma intorc in Romania si ca atare am considerat ca acest articol imi va readuce pulsul si stresul la nivelul corespunzator;
ba mai mult... chiar constat cu bucurie citind posturile (unor manelisti oligofreni) din acest topic, ca toleranta mea la prostie inca a ramas la nivelul acceptabil!
Traiasca!

Romanco,  pentru a te intoarce in Romania ai nevoie de confirmarea altor romani ca poporul roman e vai de mama lui? Mai mult, romanco, chestia asta te linisteste? (alta interpretare ar fi ca de obicei esti hipertensiva si stresata, iar acum esti calma; am stat mult sa ma gandesc ce sens sa aleg)

Interesant faptul ca cineva care se vaita de nesimtirea scumpului popor roman  :deadtongue: are gura atat de sloboda.  :peacefingers:

Edited by gxg88, 17 April 2007 - 17:53.


#70
Strict

Strict

    Custom member title

  • Grup: Members
  • Posts: 5,226
  • Înscris: 07.08.2006

View Postgxg88, on Apr 17 2007, 17:30, said:

De ce te roade pe tine la basca de nesimtirea poporului? Mai bine vezi de existenta ta si ai grija s-o faci cat mai placuta.

Este cel putin ciudat cand niste nemultumiti se vaita in mod repetat de viata altora.
Pana acum ati turnat toti aceleasi baliverne, folosind, totusi, cuvinte diferite.
Pe mine?  Ce te roade pe tine de intri pe topicul ăsta?  Dacă nu te interesează subiectul vezi-ti de treabă, și lasă-i pe alții sa se agite.  Aici vorbim despre nesimțire.

Așa că mulțumesc de sfat, dar nu, mulțumesc.

#71
nettoyeur

nettoyeur

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,959
  • Înscris: 05.06.2006

View Postgxg88, on Apr 17 2007, 09:51, said:

Romanco,  pentru a te intoarce in Romania ai nevoie de confirmarea altor romani ca poporul roman e vai de mama lui? Mai mult, romanco, chestia asta te linisteste? (alta interpretare ar fi ca de obicei esti hipertensiva si stresata, iar acum esti calma; am stat mult sa ma gandesc ce sens sa aleg)

Interesant faptul ca cineva care se vaita de nesimtirea scumpului popor roman  :deadtongue: are gura atat de sloboda.  :peacefingers:


si cei despre care discutam aici au dreptul la opnie, nu?

#72
gxg88

gxg88

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,159
  • Înscris: 15.03.2006

View PostStrict, on Apr 17 2007, 18:52, said:

Pe mine?  Ce te roade pe tine de intri pe topicul ăsta?  Dacă nu te interesează subiectul vezi-ti de treabă, și lasă-i pe alții sa se agite.  Aici vorbim despre nesimțire.

Așa că mulțumesc de sfat, dar nu, mulțumesc.

La intrebarea pe care am pus-o chiar asteptam un raspuns.
Subiectul nu ma intereseaza; atitudinea altora fata de subiect da.

View Postnettoyeur, on Apr 17 2007, 18:58, said:

si cei despre care discutam aici au dreptul la opnie, nu?

Bineinteles. Eu ii astept sa ni se alature. Simpaticule!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate