Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!

pareri ipad 6-2018- flip
 Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect

touchscreen navigatie stricat
 bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard
 Dozatoare de apa, cu alimentare d...

Intarziere aterizare avioane

Accident masina reparata pe CASCO

Probleme Ginseng Microcarpa
 

PISCINE

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1391 replies to this topic

#1009
yknot

yknot

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 18.11.2006
Corect! Filtrarea este aproape totul. In primii doi ani de folosire am fost "pedepsit" destul asa ca acum in afara de a pune si scoate robotelul de aspirare nu mai fac nimic care sa-mi consume timpul. Nu am deloc depuneri pe fundul piscinei si apa este cristal. Pastila de clor nu lipseste din plutitor. Piscina este folosita doar in weekend-uri, in rest pompa setata la  filtrare 2 ore pe zi.

Atasez o poza cu ea azi, dupa ce zilele astea a plouat bine aproape in fiecare zi.

Spor la piscineala! Posted Image

Attached Files



#1010
ovidiu1610

ovidiu1610

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 30.12.2006

View Postalinescoo, on 25 iunie 2019 - 09:23, said:

Va salut,

Ma confrunt cu o problema foarte enervanta. Practic este al 4-lea an de cand folosesc o piscina supraterana, undeva la 7mc de apa. De la inceput am folosit pastile din acelea cu clor complet 4 in 1, pun jumatate de pastila in plutitor si schimb cand se termina. Pun jumatate de pastila, deoarece o pastila este recomandata la 20mc de apa. Nu pot sa spun ca am avut probleme cu apa, am fost multumit.

Anul trecut au inceput micile probleme, mai precis, in apa sunt niste insecte, undeva la 3-4 mm lungime, ovale, negre cu 2 pete deschise la culoare pe spate. Aceste insecte, traiesc in apa, inoata pe acolo si nu par a fi afectate de clor. Ideea e ca inoata repede si pișca foarte tare. Cum as putea sa scap de aceste insecte?
Va multumesc.

Cum ai rezolvat cu insectele? Am aceeasi problema....

View Postovidiu1610, on 16 iulie 2019 - 06:53, said:

Cum ai rezolvat cu insectele? Am aceeasi problema....


#1011
Crirus

Crirus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 19.04.2004
Salut, revin dupa cateva saptamani de piscina. Am pus-o pe un cadru de grinzi de 5m lungime 10x10 cm umplut cu nisip. Sunt foarte incantat de rezultat pana acum.
Am pus apa de la robinet, s-a umplut in vreo 30 de ore, nu am tratat-o deloc la inceput. Dupa cateva zile incepuse sa miroasa usor a peste :D

In acel moment am masurat cu tester PH si am pus 1.5 kg de PH-, atat a cerut la 16 m3, iar peste o ora, clor granulat. Toate produsele luate de la Dedeman.
A doua zi deja era din nou fresh, fara miros. Am adaugat algicid.

Cam la o saptamana mi-au aparut si mie insectele alea negre cu pete pe spate. Am cumparat un skimmer plutitor de la Dedeman, cam cat o galeata de 5l si l-am montat pe gura de la care trage pompa.

Peste trei zile am verificat filtrul, mi-a prins majoritatea gazelor, vii sau innecate. Peste alte trei zile am pus plutitor cu clor.

Azi apa e super curata, fara miros, nu aluneca deloc pe pereti sau pe fund.

In schimb am dat de alta belea, o cartita a iesit in nisipul de sub piscina si isi face de cap. Ma tem ca trebuie sa demontez tot si sa pun plasa contra cartitelor pe fundul cutiei cu nisip apoi sa nivelez nisipul din nou.

Am poze pe telefon o sa incerc sa le atasez dupa postare

Attached Files


Edited by Crirus, 16 July 2019 - 19:52.


#1012
Ferlito

Ferlito

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 29.03.2019
AM luat un aspirator cu saculet din dedeman cu gandul ca aspir fundul piscinei.
Dupa ce l-am montat la duza de aspiratie a piscine si dupa ce m-am chinuit 2 ore, l-am returnat ca nu tragea nimic.
Dupa ce l-am returnat si am cautat in acest topic, vad ca de fapt trebuia sa conectez aspiator pe refularea pompei de piscina. Intr-adevar asa functioneaza, pe principiu ejector? L-am returnat degeaba?
Mai are cineva aspirator cu saculet ieftin pe aici si il foloseste asa? Este bun sa adune un pic mizeria de pe fund?

#1013
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 16.02.2008
Acel aspirator de 135 de lei merita toti banii daca stii sa-l folosesti. Eu il folosesc cu succes.

Procedezi asa:
- deconectezi pompa de recirculare de pe tur-retur piscina.
- scoti filtrul din pompa si montezi la loc capacul.
- montezi acel furtun de 6 m dintre aspirator si pompa.
- incepi procedura de montaj a aspiratorului si conectezi doar doua tije de prelungire caci trebuie sa faci aspirarea din piscina.
- trebuie doua persoane ca sa amorsezi in acest fel: una tine de furtunul de evacuare apa in sus peste nivelul apei din piscina, iar a 2-a umple cu apa circuitul prin scoaterea capacului de la aspirator. (pe la acel filtru din aspirator)
- Cand ai circuitul plin cu apa, montezi la loc capacul aspiratorului si tii furtunul de evacuare in sus.
- Bagi in apa aspiratorul in acelasi timp cu coborarea usoara a evacuarii cu 10 cm sub nivel apa.
- Apoi persoana din afara piscinei baga in priza pompa iar tu dai drumul la furtunul de evacuare jos si te apuci de aspirat.

Toate le faci in 4-5 min, e usor daca ai cunostinte de fizica vaselor comunicante.
In alte 4-5 min aspiri fundul piscinei si basta.
Eu fac la 7-10 zile operatiunea.

La final faci in ordine inversa toate operatiunile si enjoy with clear water.

#1014
adryann0

adryann0

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 30.12.2013
La aspiratorul cu saculet din dedeman (aprox. 70 lei, poate e altul) am conectat o pompa submersibila pentru ejectarea apelor curate/murdare. Am luat una ieftina, de 80 lei din leroy. Am facut un furtun de vreo 4-5m, cu mufe rapide. Conectez pompa la aspirator, o scufund, o pornesc si asta e! nu imi mai bat capul cu montat-demontat filtrul.

#1015
Valentin_vvv

Valentin_vvv

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.08.2019
Salutare. Ma numesc Valentin, sunt nou pe aici si am facut o nefacuta. Am pus 1l floculant in piscina, totul dintr un foc..
In piscina intra 20 mc de apa. Cred ca nu am inteles foarte bine explicația persoanei ce mi a recomandat această  soluție.
Apa abia s a incalzit, am intrat deja de doua ori la balaceala.
Menționez ca se infunda foarte rapid filtrul pompei de filtrare.
Este absolut necesara schimbarea apei?
Va mulțumesc.

#1016
Ferlito

Ferlito

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 29.03.2019
In primul rand scoate filtru din pompa si opreste pompa cu totul daca a apucat sa miste un pic apa. Lasa apa sa stea 7-8 ore si dupa aduni de pe fund mizeria. Cu solutii floculante nu poti sa folosesti filtrele gen cartus de la intex. Se infunda cu gel aproape instant. Aspiri doar fundul dupa 8 ore cand se aseaza mizeria. Efectul dispare cu totul in 24 ore, dar asta la 100-200ml cat se pune de obicei. La 1L chiar nu cunosc. Mult mult nu ai pus, ca oricum doza standard e de 200ml dar merg si 500 daca era murdara, 1L nu e CHIAR mult ca o doza soc la 20mc daca chiar atat aveai apa in ea.

In mod normal si cum fac si eu, se amesteca doza de floculant intr-o galeata de 10-20L ca sa poti sa torni mai peste tot in ea, in special pe margini, asa cu sticluta o golesti si tot nu acoperi tot ce trebuie. Dozele standard sunt de 100ML la fiecare 10MC de apa, dar daca sunt de prin dedeman sau etc, merge si 200ML pe 10MC. De exemplu algicidul de la dedeman trebuie dozat cu 200-300ML la 10MC ca sa aiba efect ( efect preventiv )

View Postadryann0, on 06 august 2019 - 14:34, said:

La aspiratorul cu saculet din dedeman (aprox. 70 lei, poate e altul) am conectat o pompa submersibila pentru ejectarea apelor curate/murdare. Am luat una ieftina, de 80 lei din leroy. Am facut un furtun de vreo 4-5m, cu mufe rapide. Conectez pompa la aspirator, o scufund, o pornesc si asta e! nu imi mai bat capul cu montat-demontat filtrul.

ce fel de pompa? submersibila sau de suprafata? daca e submersibila, cele galbene din leroy cu 80-90 ron ( am luat si eu una ) cum ai legat furtunul de fundul pompei? Eu am pus pompa pe un suport si matur cu ea fundul dar scoate prea multa apa, aproape scot jumate doar sa aspir fundul cu ea.

#1017
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
In curând ajung să montez si eu piscina. Am luat un sistem de sterilizare cu lampă UV, nu sunt mare fan de apă cu clor. Mai are cineva un astfel de sistem, pe net primești referințe bune la site-uri de profil, dar o părere patita nu strică  :)

Edited by BloodRa, 13 August 2019 - 10:02.


#1018
razvan-viorel

razvan-viorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 18.12.2008
Buna seara!!! Am achzitionat o piscina supraterana de la intex (11m3). Ca toata lu.ea am patit la fel si s-a maronit apa!! Am inteles ca am prea mult fier in apa si problena este ca nu stiu pe ce tratament sa merg. Pe tratame t cu clor sau cu oxigen activ!!! Am un filtru clasic cu cartus!! Ce sa fac sa scap de culoarea apei!??? Va multumesc anticipat!!!


#1019
bilti

bilti

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,023
  • Înscris: 14.11.2006
Pe unde pot găsi in kit de reparatie cu petec din acela albastru model cu pătrățele? Am reușit să fac o gaura mica iar momentan e peticita temporar.

#1020
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 16.02.2008

View Postrazvan-viorel, on 14 august 2019 - 18:43, said:

Buna seara!!! Am achzitionat o piscina supraterana de la intex (11m3). Ca toata lu.ea am patit la fel si s-a maronit apa!! Am inteles ca am prea mult fier in apa si problena este ca nu stiu pe ce tratament sa merg. Pe tratame t cu clor sau cu oxigen activ!!! Am un filtru clasic cu cartus!! Ce sa fac sa scap de culoarea apei!??? Va multumesc anticipat!!!

Ai PM.

#1021
adryann0

adryann0

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 30.12.2013

 Ferlito, on 13 august 2019 - 09:43, said:

In primul rand scoate filtru din pompa si opreste pompa cu totul daca a apucat sa miste un pic apa. Lasa apa sa stea 7-8 ore si dupa aduni de pe fund mizeria. Cu solutii floculante nu poti sa folosesti filtrele gen cartus de la intex. Se infunda cu gel aproape instant. Aspiri doar fundul dupa 8 ore cand se aseaza mizeria. Efectul dispare cu totul in 24 ore, dar asta la 100-200ml cat se pune de obicei. La 1L chiar nu cunosc. Mult mult nu ai pus, ca oricum doza standard e de 200ml dar merg si 500 daca era murdara, 1L nu e CHIAR mult ca o doza soc la 20mc daca chiar atat aveai apa in ea.

In mod normal si cum fac si eu, se amesteca doza de floculant intr-o galeata de 10-20L ca sa poti sa torni mai peste tot in ea, in special pe margini, asa cu sticluta o golesti si tot nu acoperi tot ce trebuie. Dozele standard sunt de 100ML la fiecare 10MC de apa, dar daca sunt de prin dedeman sau etc, merge si 200ML pe 10MC. De exemplu algicidul de la dedeman trebuie dozat cu 200-300ML la 10MC ca sa aiba efect ( efect preventiv )



ce fel de pompa? submersibila sau de suprafata? daca e submersibila, cele galbene din leroy cu 80-90 ron ( am luat si eu una ) cum ai legat furtunul de fundul pompei? Eu am pus pompa pe un suport si matur cu ea fundul dar scoate prea multa apa, aproape scot jumate doar sa aspir fundul cu ea.

Nu aspir cu pompa! Tot galbena am si eu. Pompa o conectez cu ajutorul unui furtun la aspiratorul cu saculet. Pompa sta cuminte intr-un loc, scufundata si doar imi impinge apa in aspirator. Apa care ramane tot in piscina, nu o scot afara. Practic pompa trage apa din piscina si o impinge tot inauntru, prin saculet, in care se opreste mizeria. Aspiratorul cu saculete e luat din dedeman.

#1022
cheluIS

cheluIS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 236
  • Înscris: 07.01.2012
De o luna de zile am luat un robot de curatare Intex 28001 .Sunt foarte , foarte multumit de achizitie , robotelul face curat luna pe fundul piscinei .
Robotul se conecteaza la evacuarea sistemului de filtrare si se deplaseaza pe baza presiunii apei . Are propriul sistem de filtrare , aduna impuritatile intr-o cutiuta de sub el . Aduna chiar si nisipul foarte fin .
Dupa doua ore de functionare (timp in care fac si clorinarea) apa este limpede cristal si fundul piscinei curat .

Pompa de filtrare la care se ataseaza robotul trebuie sa aiba un debit de 4.500 - 13.000 litri/ora .

Recomand !

O filmare de azi dimineata :

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zp8HnMbeUlU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#1023
cheluIS

cheluIS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 236
  • Înscris: 07.01.2012
Recolta dupa 2 ore de "patrulare" :

Attached File  20190901_122230.jpg   560.88K   114 downloads

#1024
yknot

yknot

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 18.11.2006
Bravo! Iti recomand sa mai scoti din furtunul robotelului sa nu se mai innoade.  Vezi ca in manual iti zice orientativ cate segmente de furtun iti trebuie in functie de diamentrul piscinei.

#1025
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,742
  • Înscris: 21.08.2008
Eu mi-am scos piscina pe anul asta, de la anul vreau una mai mare pe schelet metalic.
Curatarea o faceam cu o perie cu brat telescopic pe principiul Venturi.
Clorinarea cu dispenser plutitor, apa dupa 3 luni era curata curata.

#1026
bilti

bilti

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,023
  • Înscris: 14.11.2006
cred ca e cam gata sezonul pe anul acesta.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate