Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

De unde pot sa incep

Furtul din magazine in SUA schimb...

Margherita de la Clejani da decla...
 Tigari din afara UE

Maitre Gims - Est-ce que tu m'...

Solutii incalzire portabile

Tot ce era alb este roz acum,de ce?
 Windows 11 + hdd vechi

Scara lemn pe vanguri

Ce telefon sa-mi iau?

Cum circula banii intr-o economie...
 ortoped foisor contact-ruptura LIA

Gingia creste peste masea

Comutatoare si RCCB 18 mm

Despre setarile OBS Studio !
 

Rescriere firmware la DVD-uri "moarte"

- - - - -
  • Please log in to reply
265 replies to this topic

#1
apollo50

apollo50

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 26.02.2007
MtzUpdateEdit: se pare ca acest anunt nu mai este valabil. Pe parcursul threadului gasiti diferite scheme pentru realizarea unui circuit serial pentru rescrierea de firmware in cazul playerelor cu chipset Mediatek. Scheme de circuite folosite la rescriere gasiti aici. Folositi Windows XP, nu W7 deoarece aveti sanse mai mai mari de reusita la scriere.

Pot rescrie memoriile din dvd-urile moarte pe programator (inclusiv socket TSOP 40 ,48). Demontarea si remontarea memoriilor nu este o problema se poate face cam de 3-4 ori fara sa se strice cablajul ,cd-ul de upgrade sau softul original sunt suficiente pentru a reface dvd-ul.
Pentru informatii suplimentare ma gasiti pe mail la [email protected] sau telefon 0721264768.
Am rezolvat zeci de astfel de probleme.

Edited by Mtz, 14 March 2010 - 21:46.
link


#2
Ageamiu

Ageamiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 05.10.2003
Eu iti dau un bump pentru ca ceea ce faci tu mi se pare important.
Dar, ca ageamiu, intreb: cand se defecteaza memoria pe care tu o rescrii, numai la o update nereusita de firmware sau sunt si alte cazuri?

#3
apollo50

apollo50

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 26.02.2007
memoria isi poate pierde ,sau altera continutul si in urma fluctuatiilor de tensiune pe retea ,in cazul in care cineva de pe aceeasi retea foloseste consumatori inductivi de exemplu aparate de sudura clasice .Acestea pot ,prin inductanta propie sa creexe fluctuatii rapide de tensiune ,anumite virfuri pot fi interprretate ca fiind impulsuri care sa activeze modul scriere al memoriei flash .Asta ar fi in mare cauza alterarii continutului memoriei fara un motiv anume.

Edited by Mtz, 27 March 2007 - 07:12.


#4
Ageamiu

Ageamiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 05.10.2003
Multumesc foarte mult! Am inteles perfect.
Acum fa pomana completa si explica-ne cum se manifesta o unitate cu memoria afectata?
Nu mai deschide sertarul, fiind moarta ca toti mortii, nu aprinde LED-ul la verificarea SO sau deschide, aprinde, dar nu citeste/scrie?
Intreb pentru ca sunt multe defecte care pot avea aceleasi manifestari.

#5
apollo50

apollo50

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 26.02.2007
Pai in functie de cit de alterata este ,se poate ca dvd-ul sa fie mort complet ,sau sa nu mai mearga telecomanda ,sau sa nu mai citeasca ori cd-uri ori dvd-uri ,ori sa citeasca sau sa nu aibe sunet sau imagine ,depinde de ce sector al memoriei este alterat .
Cind depanezi un dvd ,incepi prin a masura toate tensiunile din aparat ,daca acestea sunt corecte ,vizualizezi semnalele de pe magistrale ,vezi daca scrie /citeste in memorii (pentru ca majoritatea au 2 ,una flash unde se afla firmware si una eeprom unde se memoreaza setarile personale .In cazul in care se observa activitate pe magistrla se citeste memoria si se compara cu un continut bun .Cam asta ar fi in mare ,dar nu mereu dvd-ul este defect din cauza memoriei .Mai tin sa precizez foarte important ca un continut alterat al memoriei poate duce la defectarea blocului optic .

Edited by Mtz, 27 March 2007 - 17:29.


#6
florian.ardelean

florian.ardelean

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 23.03.2007

 apollo50, on Mar 27 2007, 09:47, said:

Pai in functie de cit de alterata este ,se poate ca dvd-ul sa fie mort complet ,sau sa nu mai mearga telecomanda ,sau sa nu mai citeasca ori cd-uri ori dvd-uri ,ori sa citeasca sau sa nu aibe sunet sau imagine ,depinde de ce sector al memoriei este alterat .
Cind depanezi un dvd ,incepi prin a masura toate tensiunile din aparat ,daca acestea sunt corecte ,vizualizezi semnalele de pe magistrale ,vezi daca scrie /citeste in memorii (pentru ca majoritatea au 2 ,una flash unde se afla firmware si una eeprom unde se memoreaza setarile personale .In cazul in care se observa activitate pe magistrla se citeste memoria si se compara cu un continut bun .Cam asta ar fi in mare ,dar nu mereu dvd-ul este defect din cauza memoriei .Mai tin sa precizez foarte important ca un continut alterat al memoriei poate duce la defectarea blocului optic .

Mersi pt informatii, e bine de stiut

Si ca sa ne ferim, ce-ar fi de facut? priza cu surge suppressor? UPS? am vazut pe un site din afara un "Belkin PureAV Home Theater Power Console PF30" (http://catalog.belki...oduct_id=178339) ceea ce mie imi pare a fi un surge suppressor mai avansat, dar n-as baga mana in foc.

#7
apollo50

apollo50

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 26.02.2007
pai sunt si alte ups-uri bune si mult mai ieftine ,nu cred ca se merita sa dai 200 euro pentru un ups sa protejezi dvd-ul si oricum nu cred ca ai nevoie tu de 166 amperi capabilitate.Un ups are oscilator local si nu mai depinde de frecventa retelei asa ca da cred ca este o protectie buna .





 florian.ardelean, on Mar 29 2007, 22:25, said:

Mersi pt informatii, e bine de stiut

Si ca sa ne ferim, ce-ar fi de facut? priza cu surge suppressor? UPS? am vazut pe un site din afara un "Belkin PureAV Home Theater Power Console PF30" (http://catalog.belki...oduct_id=178339) ceea ce mie imi pare a fi un surge suppressor mai avansat, dar n-as baga mana in foc.


#8
crocko

crocko

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 21.02.2006
OK apollo50, ti-am trimis un nou mail. sper ca diseara o sa pot pune si pozele pe forum si-ti dau un mail.

#9
butaflaviucristian

butaflaviucristian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 17.03.2007
Foarte interesant!
Poti reface si prin cablu serial cele cu chip Mtk?

#10
apollo50

apollo50

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 26.02.2007

 butaflaviucristian, on Apr 9 2007, 22:26, said:

Foarte interesant!
Poti reface si prin cablu serial cele cu chip Mtk?

Da ,cele cu chipset MT  ZORAN   SUNPLUS ,ST, le refac cu cablu serial ,doar la cele cu ESS.trebuie sa le scot memoria sa o pun pe programator.
In principiu se fac aproape toate.

#11
crocko

crocko

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 21.02.2006
apollo
Tevion-ul meu a plecat catre tine.

#12
crocko

crocko

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 21.02.2006
DVD Recorderul meu A INVIAT !
Bravo apollo50.

Apelati cu incredere la apollo ca le invie pe toate, indiferent de chipset

#13
aheobarbos

aheobarbos

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 26.10.2005
Am o problema grava de tot si anume: am incercat sa fac update de firmware la un dvd AXA912 cu chipset sunplus 8202d cu un fw de sunplus 8281 si a murit playerul. Recunosc, prostia mea. Problema e asa, am gasit fw original, program sunplus rom uploader si instructiuni, insa habar n-am unde sa conectez cablul serial intrucat placa nu se potriveste cu cea descrisa in pdf.-ul atasat in sectiunea sunplus.Va rog frumos  sa ma lamuriti unde trebuie conectat cablul serial. Atasez aici poze cu placa.Conectorul care se vede ca e lasat gol are pe verso urmatoarele notari ale pinilor: VCC,GND,LAT,CLK,D0,D1(o fi paralel?). In coltul din dreapta jos ar mai fi trebuit sa fie un conector (unde scrie J4) care e pentru usb( pe verso are notarile: gnd, dp, dm,vcc3). Deci va rog mult, spuneti-mi unde sa conectez cablul serial pentru a putea rescrie fw. Daca e cazul sa va trimit placa sau dvd-ul cu totul ca rog sa-mi spuneti.Va multumesc!

Attached Files



#14
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Ar fi mai bine sa suni, ca poate apollo a "uitat" de thread. Sau chiar un PM. Daca rezolvati problema sau nu ar fi bine sa postezi rezultatul aici.

enjoy,
Mtz

#15
crocko

crocko

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 21.02.2006
Apeleaza cu incredere.
Mie mi-a rezolvat problema, este un om deosebit.
Da-i telefon, firma lui este usor de gasit in Bucuresti.

Edited by Mtz, 18 November 2007 - 13:53.


#16
aheobarbos

aheobarbos

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 26.10.2005
I-am trimis un e-mail, dar inca nu mi-a raspuns. Probabil ca intr-una din zilele acestea o sa-l sun. Deocamdata cred ca ma gandesc ca cumpar altul. Eu nu sunt din Bucuresti si in cazul in care ar trebui trimis la el , o voi face prin curier rapid probabil; oricum multumesc.

Edited by aheobarbos, 18 November 2007 - 12:57.


#17
tucashow

tucashow

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 09.05.2004

 apollo50, on Mar 23 2007, 20:08, said:

Pot rescrie memoriile din dvd-urile moarte pe programator (inclusiv socket TSOP 40 ,48). Demontarea si remontarea memoriilor nu este o problema  se poate face cam de 3-4 ori fara sa se strice cablajul ,cd-ul de upgrade sau softul original sunt suficiente pentru a reface dvd-ul.
Pentru informatii suplimentare ma gasiti pe mail la [email protected] sau telefon 0721264768.
Am rezolvat zeci de astfel de probleme.



salut .   EDIT :  am vb la tel...:D :D ....am si eu un "wunders" ....genul citeste orice ,face orice ...dar nu mai face nimic adica se aprinde scrie reading si nu mai citeste nimic ....  (poate din cand in cand cand vrea el cate un cd audio...)

cum rezolvam???

Edited by tucashow, 20 November 2007 - 14:00.


#18
apollo50

apollo50

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 26.02.2007

 aheobarbos, on Nov 16 2007, 23:07, said:

Am o problema grava de tot si anume: am incercat sa fac update de firmware la un dvd AXA912 cu chipset sunplus 8202d cu un fw de sunplus 8281 si a murit playerul. Recunosc, prostia mea. Problema e asa, am gasit fw original, program sunplus rom uploader si instructiuni, insa habar n-am unde sa conectez cablul serial intrucat placa nu se potriveste cu cea descrisa in pdf.-ul atasat in sectiunea sunplus.Va rog frumos  sa ma lamuriti unde trebuie conectat cablul serial. Atasez aici poze cu placa.Conectorul care se vede ca e lasat gol are pe verso urmatoarele notari ale pinilor: VCC,GND,LAT,CLK,D0,D1(o fi paralel?). In coltul din dreapta jos ar mai fi trebuit sa fie un conector (unde scrie J4) care e pentru usb( pe verso are notarile: gnd, dp, dm,vcc3). Deci va rog mult, spuneti-mi unde sa conectez cablul serial pentru a putea rescrie fw. Daca e cazul sa va trimit placa sau dvd-ul cu totul ca rog sa-mi spuneti.Va multumesc!

Imi cer scuze ca nbu ti-am raspuns dar am fost ceva ocupat in ultima vreme.
La chipseturile sunplus se foloseste aceeasi interfata ca l a cele cu Mt .
TX este V-SYNC =pin 182  iar RX este V-H SYNC=pin 181 [le gasesti cel mai usor pe iesirea vga (daca are dvd-ul)  pin 14 VGA=TX  pin 13 VGA =RX.]
Pentru a citi memoria trebuie comutat in boot mode punind VFD CLK la masa .VFD CLK il gasesti pe pmglica care duce la bordul cu afisor si este pinul 72 pentru chipseturile cu 216 pini.
De asemenea iti recomand folosirea programului SUNPLUSTT de la rusi care merge 100% deoarce ROMUPLOADER original de la chinezi iti face viata amara ,da multe erori si in plus nu cunoaste asa multe flashuri .
A aparut si un program de editare firmware SPRE 0.9 care este in limba rusa si pe care am inceput eu sa il traduc ,insa este o versiune alpha deocamdata .
Sper ca iti va fi de ajutor ceea ce ti-am raspuns .
PS Daca la scriere iti da eroare de crc trebuie sa editezi dumpul cu winhex sau hexedit si sa pui la ultimele linii in loc de FF 00.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate