Laptele Zuzu
Last Updated: Nov 12 2008 17:36, Started by
coldplay
, Feb 13 2007 01:26
·
0
#37
Posted 27 October 2008 - 21:36
Sa va explichez, partial, procesarea laptelui:
1. Se mulge vaca si se trimite (mai devreme sau mai tarziu - Cisternele Danone trec saptamanal prin Ardeal pt. colectarea laptelui, Albalactul colecteaza/colecta zilnic de la producatorii din zona ) la fabrica de lapte. Cu cat e mai gras ( adica peste 3,5% grasime ) cu atat e mai valoros. 2. Se extrage smantana. Fiindca dintr-o cantitate mare de lapte se obtine o cantitate mica de smantana ( 25l lapte ~= 800g smantana ), se mai dilueaza si dansa cu alte amidoane si porcarii. 3. Se fac produsele derivate: iaurt, branza, chefir, etc. Fiindca s-a extras smantana, se baga alte bullshituri pentru a da consistenta produselor. Nu se compara cu produsele lactate facute la munte/la sat, natural. Smantana ce nu cade din cana, branza dulce, zar dulce ramas de la stoarcerea branzei ...mmmmmm....Ce pofta mi-e ! |
#38
Posted 27 October 2008 - 22:05
stokarit_s, on Oct 27 2008, 21:20, said: Cea mai importanta masa este Micul dejun . Este recomandat sa mananci cereale integrale cu lapte dimineata. Eu mananc in fiecare dimineata cereale cu lapte si imi da energie pe tot parcurusul zilei. :) Cum puteti spune o aberatie asa de mare cum ca laptele nu este sanatos ? :huh: cine a zis ca laptele nu e sanatos? :huh: |
#39
Posted 27 October 2008 - 23:49
shiva, on Oct 27 2008, 21:36, said: Sa va explichez, partial, procesarea laptelui: 1. Se mulge vaca si se trimite (mai devreme sau mai tarziu - Cisternele Danone trec saptamanal prin Ardeal pt. colectarea laptelui, Albalactul colecteaza/colecta zilnic de la producatorii din zona ) la fabrica de lapte. Cu cat e mai gras ( adica peste 3,5% grasime ) cu atat e mai valoros. 2. Se extrage smantana. Fiindca dintr-o cantitate mare de lapte se obtine o cantitate mica de smantana ( 25l lapte ~= 800g smantana ), se mai dilueaza si dansa cu alte amidoane si porcarii. 3. Se fac produsele derivate: iaurt, branza, chefir, etc. Fiindca s-a extras smantana, se baga alte bullshituri pentru a da consistenta produselor. Nu se compara cu produsele lactate facute la munte/la sat, natural. Smantana ce nu cade din cana, branza dulce, zar dulce ramas de la stoarcerea branzei ...mmmmmm....Ce pofta mi-e ! Nu cred ce vad ...bleah....Doamne.... |
#40
Posted 28 October 2008 - 12:42
stokarit_s, on Oct 27 2008, 21:20, said: Eu mananc in fiecare dimineata cereale cu lapte si imi da energie pe tot parcurusul zilei. :) de unde stii ca e de la micul dejun? nu mai mananci nimic toata ziua? am avut perioade in care beam si 2L de lapte pe zi. acum prefer laptele batut si kefirul, in special Big Panda, ca ma pisca la limba, in alea gen Danone sau Tnuva nu prea par sa mai existe urme de viata. |
#41
Posted 28 October 2008 - 13:37
r@zvan, on Oct 28 2008, 12:42, said: de unde stii ca e de la micul dejun? nu mai mananci nimic toata ziua? am avut perioade in care beam si 2L de lapte pe zi. acum prefer laptele batut si kefirul, in special Big Panda, ca ma pisca la limba, in alea gen Danone sau Tnuva nu prea par sa mai existe urme de viata. BOGraphics, on Feb 23 2007, 17:48, said: Sa fim seriosi.... laptele nu este sanatos si punct! Nici macar laptele natural de la tara nu este sanatos din cauza proteinelor nespecifice organismului uman si a hormonilor dedicati VITEILOR! Nu degeaba nu se recomanda lapte de vaca copiilor mici sau sugari! Cat depsre laptele de consum de pe piata.... numai cuvinte de critica din partea mea: apa chioara, plin de hormoni si pesticide (din hrana vitelor), fara pic de vitamine si elemente necesare omului, iar calciul este complet inutil ... doar marketing curat!!! Totusi beau lapte pt ca nu ma pot abtine .. dar nu mult si nu zilnic! O aberatie mai mare nu putea sa spuna. <_< Edited by stokarit_s, 28 October 2008 - 13:38. |
#42
Posted 28 October 2008 - 13:54
Si nu spune chiar rau. Nu cred poate fi incadrat la sanatos/nesanatos.
Totusi nu este un aliment foarte compatibil cu corpul uman. Inainte de a arunca cu pietre intrebati , sau cereti sa argumenteze. |
#43
Posted 28 October 2008 - 14:06
imblanzitoruldelei, on Oct 27 2008, 23:49, said: Tu ai macat Zar ? Nu cred ce vad ...bleah....Doamne.... Am baut. Si da, iti pot spune ca era foarte dulce si caldut (laptele se incalzeste la temperatura corpului ca sa prinda cheagul ). Si e si sanatos. In Cluj, se vindea intr-o vreme, in piata Manastur, zer. Nu stiu daca era de oaie sau de vaca. |
#45
Posted 28 October 2008 - 16:55
depinde de care bei tu, eu la cel de 3,5 % grasime nu am simtit senzatia de care spui tu
Edited by CLAXON, 28 October 2008 - 16:56. |
#46
Posted 28 October 2008 - 17:16
si eu tot zuzu prefer pentru cereale, varianta semi-degresat, ala albastru.
prefer mai mult laptele asta decat cel natural direct de la vaca de la care mi se face instantaneu rau, cred ca nu-l tolerez. preparat mai merge (orez cu lapte, budinca etc) dar simplu sau fiert si racit nu pot deloc. in schimb, ca sa-i raspund lui coldplay, din cate stiu eu intr-adevar laptele poate sa fie vinovat pentru anumite alergii mai ales la copii. ciudat sa se intample asta doar la zuzu, dar nu exclus, depinde de ce anume mai adauga pe langa lapte... |
|
#47
Posted 08 November 2008 - 13:03
Căcat, Zuzu e cel mai mare căcat care expiră înainte de termen. Niște imbecili care merită otrăviți :death:
|
#48
Posted 12 November 2008 - 17:36
Din pacate idiotii de la firmele de genu adauga o substanta ca laptele sa reziste mai mult.... cumpara ceva cu termen de valabilitate redus chiar daca trebuie sa de duci al cumparaturi mai des... Dar in zilele noastre cam toate produsele au chestii suspecte in ele...pana si carnea din magazine...
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users