Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Laptele Zuzu
#19
Posted 27 February 2007 - 12:24
BOGraphics, on Feb 23 2007, 17:48, said: Sa fim seriosi.... laptele nu este sanatos si punct! Nici macar laptele natural de la tara nu este sanatos din cauza proteinelor nespecifice organismului uman si a hormonilor dedicati VITEILOR! |
#20
Posted 01 March 2007 - 09:11
Si totusi inca majoritatea oamenilor nu au secretiile necesare sa neutralizeze fermentatia laptelui, motiv pt care majoritatea se baloneaza de la el :) In plus articolele de genul celui de mai sus pot sa aiba si influente legate de marketing!!
Sunt contra laptelui... dar il beau :) |
#21
Posted 29 September 2007 - 09:20
mihai2005, on Feb 13 2007, 12:21, said: De acord, insa majoritatea e pasteurizat la 60 grade celsius iar cel UHT e pasteurizat la temp mai mari de 100 grade din cate stiu. Eu vorbeam de primul proces, care e ok. din laptele past la 60 grade se fac doar branzeturi. uht = pasteur la 135-140 grade timp de 2 sec si racit brusc. |
#22
Posted 03 October 2007 - 22:14
BOGraphics, on Mar 1 2007, 10:11, said: Si totusi inca majoritatea oamenilor nu au secretiile necesare sa neutralizeze fermentatia laptelui, motiv pt care majoritatea se baloneaza de la el :) Edited by andreic, 03 October 2007 - 22:16. |
#23
Posted 08 October 2007 - 11:28
ati fost vreodata intr-o ferma de vaci? stiti ce le da de mancare? faina de oase, concentrate si tot felul de substante pentru cresterea cantitatii de lapte.
bineinteles le amesteca in furaje. intoleranta la lactoza si gluten a explodat in secolul trecut deoarece laptele si graul sunt mult modificate fata de secolele trecute datorita exploatarii intensive. si caucazienii nu-s renumiti in primul rand pentru laptele lor, ci pentru iaurt si chefir. asta-i secretul longevitatii lor. acolo nu-s nici fermele intensive din Europa sau America. chefirul nu-i iaurtul ce-l gasim noi in magazin. vezi aici: http://realvirtual.r..... apa29637.jpg sunt ca niste boabe de gelatina, am avut si eu, le puneam in apa cu lamaie si putin zahar si iesea o bautura super sanatoasa si buna, medicament adevarat. dar au murit bacteriile respective, sau ce-or fi, pentru ca aveau nevoie de apa de izvor ca sa se dezvolte. |
#24
Posted 08 October 2007 - 11:56
asifilip, on Oct 8 2007, 12:28, said: intoleranta la lactoza si gluten a explodat in secolul trecut deoarece laptele si graul sunt mult modificate fata de secolele trecute datorita exploatarii intensive. Glutenul creeaza alergie la o minoritate la fel cum untul de arahide o face la unii oameni, asta nu inseamna ca se modifica aluna etc... sunt oameni cu probleme si oameni sanatosi, asta e... iei tratament daca te deranjeaza. Nu are nici o legatura intensivitatea culturii. Conform unui studiu la englezi curatenia excesiva le favorizeaza alergii. Si apropo de faina de oase, ai auzit de calciu ? :) Si cojile de oua sunt sanatoase dar mult mai scumpe. Nu mai lua normalul ca pe ceva extraordinar si rau, tehnologia alimentara progreseaza. Edited by andreic, 08 October 2007 - 12:06. |
#25
Posted 08 October 2007 - 13:20
andreic, on Oct 8 2007, 12:56, said: Mah, nu a explodat nimic, bine, nu a explodat nimic. intreaba niste medici nutritionisti si-o sa vezi ca unele din primele masuri pe care le iau in caz de alergii, (care chiar ca-i una din bolile secolului 20) sunt eliminarea laptelui si a produselor pe baza de grau din dieta. pe timpul lu bunicu si a celor de care tu spuneai ca au 90 de ani n-aveau nici o treaba cu problemele astea. de ce? ca vaca manca iarba ecologica si iesea lapte ecologic, dadea balegar ecologic care crestea grau ecologic. dar daca unii nu fac deosebirea asta, fie! nu-i nici o deosebire, lapte sa fie! :P |
#26
Posted 09 October 2007 - 11:39
asifilip, on Oct 8 2007, 14:20, said: bine, nu a explodat nimic. intreaba niste medici nutritionisti si-o sa vezi ca unele din primele masuri pe care le iau in caz de alergii, (care chiar ca-i una din bolile secolului 20) sunt eliminarea laptelui si a produselor pe baza de grau din dieta. Mai mult alergiile au un istoric la un individ si in general pot fi cronice. Pana si astmul este o forma de alergie si se poate trata cu anti-alergeni. asifilip, on Oct 8 2007, 14:20, said: pe timpul lu bunicu si a celor de care tu spuneai ca au 90 de ani n-aveau nici o treaba cu problemele astea. de ce? ca vaca manca iarba ecologica si iesea lapte ecologic, dadea balegar ecologic care crestea grau ecologic. dar daca unii nu fac deosebirea asta, fie! nu-i nici o deosebire, lapte sa fie! :P Edited by andreic, 09 October 2007 - 11:42. |
#27
Posted 09 October 2007 - 11:48
Bebeluska, on Feb 13 2007, 11:32, said: Ok, daca tot te pricepi, recomanda-ne un lapte care sa contina macar urme de proteine. :D |
#28
Posted 10 October 2007 - 18:39
si mie imi placea zuzu si cumparam foarte des, dar mi s-a acrit mai demult in pahar pentru ca l-am uitat pe masa si ziceai ca-i aracet. n-am mai cumparat de atunci. acum beau brenac, tocmai pentru ca are termen de valabilitate foarte mic si ma gandesc eu ca poate n-or baga asa multe prostii in el, de expira asa repede si milli.
|
|
#29
Posted 10 October 2007 - 18:59
Pai cand lasi lapte in pahar e normal ca se acreste ca nu mai e antiseptic, trebuie sa pastrezi in ambalaj original ca sa tina mult si sa nu se faca branza :) Brenac are termen mic si-l poti lua acrit de pe raft, dese ori a patit asa tata.
Edited by andreic, 10 October 2007 - 19:01. |
#30
Posted 10 October 2007 - 19:19
nu m-am legat de faptul ca s-a acrit, pentru ca e normal sa se intample asta. e vorba ca era ca aracetul. stiu cum e laptele cand se acreste, am bunici la tara cu animale si toate cele si nu arata asa.
|
#31
Posted 10 October 2007 - 19:20
post dublu
Edited by Cea Care, 10 October 2007 - 19:21. |
#32
Posted 10 October 2007 - 19:26
#33
Posted 15 October 2007 - 13:11
sunt mare amator de lapte; la oras, la tara, in strainatate, peste tot: aprox 1 litru/zi.
ce pot sa va spun despre Napolact (cedra): digestie grea, balonari (chestie care nu se intampla la laptele pasteurizat din DE sau alte locuri europene, si nici la laptele pe care l-am vazut personal in timp ce e muls, la tara). nu cred ca napolact si multe altele din comert sunt facute din lapte pasteurizat proaspat, asa cum cere eticheta de pe ele. cine stie ce mai au prin ele, in afara de lapte praf.... n-am nici o incredere in nici un comerciant care isi vinde produsele pe piata din RO....si nu va sfatuiesc sa aveti. PS UHT e o chestie ingrozitoare, oriunde ai cumpara asa ceva, gust mizerabil, etc.... Edited by a-real-kamikaze, 15 October 2007 - 13:13. |
|
#34
Posted 27 October 2008 - 20:14
o tampenie de lapte...nu ajung bn ..acasa..si e acru..cu termen ce expira peste o saptamana.nesimtire totala..sa comercializezi asa ceva...ce face protectia consumatorului?cauta furnici?
|
#35
Posted 27 October 2008 - 20:25
Asa este, si eu am patito acum o sapt cu o sticla de lapte ZUZU. Consum lapte Zuzu de aproximativ un an si a fost singura oara cand a fost acru de la desfacere cu toate ca avea termenul de expirare peste o saptamana. Din ce am inteles a existat/exista pe piata un lot compromis.
|
#36
Posted 27 October 2008 - 21:20
Cea mai importanta masa este Micul dejun .
Este recomandat sa mananci cereale integrale cu lapte dimineata. Eu mananc in fiecare dimineata cereale cu lapte si imi da energie pe tot parcurusul zilei. :) Cum puteti spune o aberatie asa de mare cum ca laptele nu este sanatos ? :huh: Edited by stokarit_s, 27 October 2008 - 21:21. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users