Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
[CUM] Pot sa ajung la Impact Hub ...

Apartament in bloc nou.

Tantari uriasi

lenovo ideapad 1 15alc7
 caut cablu lvds(video-invertor) p...

Adobe premiere pro, problema seta...

Ochelari distanta intermediara

Cum pot sa montez un SSD Sata in ...
 Digi + patronul Prima TV cumpara...

Husa si folie pt. Samsung Galaxy ...

Plita electrica moderna

problema incalzitor de apa Ferroli
 Incarcator PB 3.0

Radu Mazare, eliberat conditionat...

Permis suspendat din cauze medicale

Presiune apa fluctuanta pompa sub...
 

TVR pierde din prostie meciurile de fotbal.

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
60 răspunsuri în acest subiect

#37
imblanzitoruldelei

imblanzitoruldelei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.267
  • Înscris: 10.05.2005
Si nu mai trebuie sa suportam ineptiile marelui .....CORNEL DINU inainte si dupa derbyul etapei.

#38
iulian.dronca

iulian.dronca

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 3.681
  • Înscris: 15.05.2006

View PostLucian M, on Feb 8 2007, 22:48, said:

Daca Antena 1 poate transmite Liga I cu ce e Kanal D mai prejos (vor avea cam aceeasi acoperire). De ce atata scandal nu stiu. Daca le lua BOOM ce mai ziceau.
Conform Realitații TV, TVR1 are acoperire națională de 98,3%, Antena 1 are 83,9% iar Realitatea TV 74,2%. Mă îndoiesc că acest Kanal D cu toată reclama care i s-a făcut va depăși pentru moment măcar acoperirea Realitații.

#39
Mr.Jinx

Mr.Jinx

    Gigant ca NY

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.186
  • Înscris: 11.07.2006
aseara la realitatea tv cernat a zis ca postul kanal d va avea undeva pe la 85 %  :huh: . sa vedem cand se va lansa daca asa este intr-adevar.

#40
*Victor*

*Victor*

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.218
  • Înscris: 31.01.2006

View PostMr.Jinx, on Feb 12 2007, 16:33, said:

aseara la realitatea tv cernat a zis ca postul kanal d va avea undeva pe la 85 %  :huh: . sa vedem cand se va lansa daca asa este intr-adevar.
Probabil va avea, însă cu siguranţă nu din prima zi. Pentru a avea o asemenea acoperire au nevoie de multe licenţe terestre. O asemenea acoperire au Antena 1 şi Pro TV. Realitatea are undeva pe la 75-80% în condiţiile în care emite FTA pe satelit şi are mai multe licenţe terestre.

Editat de *Victor*, 12 februarie 2007 - 19:50.


#41
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 21.754
  • Înscris: 07.04.2006

Tudor Giurgiu: "Am fost lucrat din umbra".

Presedintele TVR  vorbeste despre jocurile din institutie care au dus la pierderea drepturilor de difuzare a Ligii I.                                  
                                
  • Saptamana trecuta, postul public de televiziune a pierdut dreptul de a transmite derbiurile campionatului intern, dupa ce "a uitat" sa achite factura catre titularul drepturilor, Telesport. Tudor Giurgiu cauta vionovatii din TVR si nu se gandeste sa demisioneze.
EVZ: Contractul pentru Liga I este strategic? In acest caz, nu trebuia sa va ocupati de el?
Tudor Giurgiu:
Da, contractul pentru meciurile din Liga I este, fara discutie, foarte important pentru TVR din toate punctele de vedere. Nu ma ocup direct de contractele Televiziunii Romane, un director general intr-o companie de 3.300 de oameni nu buchiseste contracte. Pentru asta exista manageri de departament.
      
Ce prevedea contractul pentru Liga I in caz de neplata?
Era prevazut dreptul de a solicita suspendarea dreptului de a transmite meciuri si apoi, intr-un termen extrem de scurt, rezilierea contractului. Avocatii nostri au remarcat, de altfel, ca acest contract (incheiat in iunie 2004) e parca facut in interesul Telesportului si nu al TVR.
      
Mai intai, ati recunoscut ca n-ati platit obligatiile financiare si ca Telesport a reziliat contractul "de drept", dupa care ati spus ca rezilierea a fost abuziva. Va contraziceti singur. De ce v-ati schimbat declaratiile?
Nu ma contrazic. Lucrurile au stat astfel: TVR nu a platit la timp o transa prevazuta in contractul cu Telesport. Asa ca Telesport ne-a anuntat ca reziliaza contractul.

Ulterior, TVR a analizat aceste documente si a observat ca decizia de reziliere unilaterala a Telesport este nelegala, incalca prevederile contractuale, pentru ca in contract se spune ca astfel de evenimente nu puteau duce la rezilierea imediata.

Fiecare dintre parti are obligatia sa solutioneze orice situatie de genul acesta pe cale amiabila. Prin urmare, nu mi-am schimbat declaratiile. Pur si simplu am oferit informatii noi atunci cand le-am avut.
      
TVR a pierdut anul trecut Liga Campionilor, iar acum - drepturile pentru Liga I. In august urmeaza o noua licitatie, pentru meciurile nationalei. Ce veti face daca pierdeti?
Nu cred ca se va ajunge acolo. Am mai spus-o: indiferent cat ofera Kanal D sau celelalte televiziuni interesate, nu cred ca este suficient. Televiziunile comerciale cred foarte mult in puterea sumei oferite, dar lucrurile nu stau asa. Singurul rezultat este cresterea pretului. Ideea e ca TVR are avantaje indiscutabile fata de eventuala televiziune Kanal D.

Sa nu uitam ca vorbim despre un competitor al TVR care, practic, in acest moment nu exista, decat din punct de vedere juridic, probabil. Apropo, de aici rezulta si absurdul situatiei cu drepturile pentru meciurile din Liga I. Si cred ca avantajele TVR sunt indiscutabile si in fata celorlalte televiziuni, nu numai a Kanal D.

Este criza la TVR?
Nu. Se deruleaza o ancheta disciplinara la TVR si este o situatie neplacuta. Dar nu as vorbi de criza.
      
In TVR lucreaza o mare familie, la propriu. Sistemul este inradacinat, in defavoarea dv. Credeti ca ati fost lucrat din umbra? De cine si din ce cauza?
Da, am fost lucrat din umbra. Sunt in continuare multi oameni dinauntrul sau dinafara TVR deranjati de anumite decizii luate, de schimbari, de faptul ca s-au acoperit multe "gauri".

Sunt convins ca exista multi "pe margine" care isi doresc ca TVR sa ramana la fel, adica o institutie relativ conservatoare, care sa nu progreseze; am insa ambitia sa arat ca TVR are un potential inca nevalorificat pe deplin.

Apropo de sistem - credeam ca n-o sa mai spun replica "exista un sistem si functioneaza", dar uite ca nu e chiar asa. Sistemul "inca" mai exista. Sper ca nu pentru multa vreme.

ANCHETA INTERNA

"Kanal D trebuia sa castige"

Ati spus ca Telesport a fost "ajutat" de oameni din interiorul TVR sa scape de contractul cu postul public. Se numara printre acestia Ioan Todan si Vlad Enachescu?
Nu vreau sa dau nume pana nu se incheie ancheta pe care am cerut-o in interior. In orice caz, atitudinea fata de modul in care s-a derulat acest contract a celor doi colegi mai sus- mentionati, precum si a conducerii directiei economice imi da de gandit.

Vi s-a cerut demisia, pentru ca sunteti managerul institutiei si raspundeti de ceea ce se intampla in TVR. Ce veti face in continuare?
Am mai spus-o: eu sunt directorul general al TVR, dar nu sunt eu responsabil de managerierea derularii unui contract sau de efectuarea unor plati, semnarea unor ordine de plata. Exista delegari de competente si drept de semnatura pentru managerii companiei sau a celor raspunzatori de proiect.

Va spun cu toata sinceritatea: daca as fi stiut vreo clipa, intre 10 ianuarie si 31 ianuarie, ca TVR era in pericol sa piarda Liga, demisia era de mult pe masa, sunt un om de onoare. Dar probabil au fost suficient de multe interese ca sa fiu "menajat" si sa nu mi se aduca la cunostinta aceste "detalii". Ca urmare, nu imi voi da demisia si ii voi cauta eu pe vinovati.

Horatiu Nicolau (director general Telesport - n.r.) a declarat ca a vorbit personal cu dv. Ce s-a intamplat cand ati fost instiintat de Nicolau?
Nu este adevarat. Domnul Nicolau m-a cautat la telefon in perioada dinaintea rezilierii, dar fiind in consiliul de administratie nu i-am putut raspunde. M-am intalnit apoi cu Horatiu Nicolau dupa ce Telesport a trimis notificarea de reziliere.

M-am aratat dispus atunci sa renegociem contractul. Domnul Nicolau a dat insa de inteles foarte clar ca Telesport este foarte interesat ca Dogan sa castige, indiferent de oferta noastra. Practic, degeaba au existat oferte mai consistente pe piata,
Kanal D trebuia sa castige.

Nicolau a mai spus ca a vorbit si cu Ioan Todan si cu Vlad Enachescu. De ce nu au rezolvat ei problema?
Pai, s-a "rezolvat", nu?

Cand veti oferi si numele concrete ale "cartitelor"?
Cat de curand.

Sursa: http://www.evz.ro/ar...hp?artid=291918

#42
Alexxfl

Alexxfl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.544
  • Înscris: 04.02.2006

View Postiulian.dronca, on Feb 12 2007, 10:04, said:

Conform Realitații TV, TVR1 are acoperire națională de 98,3%, Antena 1 are 83,9% iar Realitatea TV 74,2%. Mă îndoiesc că acest Kanal D cu toată reclama care i s-a făcut va depăși pentru moment măcar acoperirea Realitații.
Acoperirea asta "nationala" e in mediul urban :D? Nu de alta, dar destul de putine canale se prind la mai mult de 20 de km de resedintele de judet ;)

#43
soldatel56

soldatel56

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 875
  • Înscris: 18.06.2006

View PostAlexxfl, on Feb 13 2007, 01:11, said:

Acoperirea asta "nationala" e in mediul urban :D? Nu de alta, dar destul de putine canale se prind la mai mult de 20 de km de resedintele de judet ;)

Ai sa fi uimit daca te duci pe undeva pe la tara si sa vezi ca in foarte multe sate din Romania au rasarit o multime de antene satelit, in special DigiTV. Mie nu mi-a venit sa cred cand am vazut.

#44
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 4.687
  • Înscris: 21.04.2004

View Postiulian.dronca, on Feb 12 2007, 11:04, said:

Conform Realitații TV, TVR1 are acoperire națională de 98,3%, Antena 1 are 83,9% iar Realitatea TV 74,2%. Mă îndoiesc că acest Kanal D cu toată reclama care i s-a făcut va depăși pentru moment măcar acoperirea Realitații.

Afirmatiile de la Realitatea TV sunt tendentios prezentate. Pe de o parte se vorbeste de acoperire in teritoriu iar pe de alta parte se vorbeste de acoperire in numar de locuitori. Si una si alta sunt importante insa Romania nu se compara cu tarile vestice unde concentrarea populatiei in orase este foarte mare.

La TVR1 98,3 % reprezinta acoperire a teritoriului Romaniei. Ca populatie peste 99%. TVR 2 are o acoperire acum de 90,8% din teritoriu.

Iar la Antena 1, Realitatea TV, Pro TV si celelalte procentajele prezentate reprezinta acoperire in numar de locuitori unde 100% reprezinta cele aproape 21 - 22 milioane de romani. Acoperirea canalelor private ca teritoriu este mult mai mica. Iar aceste cifre mai sunt si umflate pentru a atrage publicitate.

#45
ruben_timisoara

ruben_timisoara

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.527
  • Înscris: 23.09.2006
TVR n-a avut bani să plătească meciurile!

13 februarie 2007
[ http://stiri.acasa.ro/images/stiri/format1/vlad_enachescu.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
TVR n-a avut bani să plătească meciurile! Vlad Enăchescu, realizatorul emisiunii "Minutul ’91" și redactor-șef al departamentului Sport, din cadrul TVR, oferă, prin intermediul ziarului Adevărul, desfășurătorul evenimentelor care au dus la pierderea de către TVR a dreptului de transmisie a opțiunilor 1 și 4 din Liga 1 la fotbal. Enăchescu neagă scenariul conform căruia oameni din departamentul Sport ar fi "uneltit" pentru ca drepturile de difuzare să ajungă la Kanal D.

Suma era datorată prin contract de TVR către Telesport pentru transmisiunile din returul campionatului, plata trebuind să se facă ca întotdeauna, din 2004 încoace, în avans. Factura, în valoare de aproximativ 400.000 de lei, a ajuns la TVR pe 10 ianuarie, cand Ioan Todan, directorul de la Sport, a avizat-o cu "bun de plată". "Dacă noi am fi vrut să nu se facă plata, așa cum suntem acuzați, am fi ascuns-o într-un fișet, n-am fi trimis-o mai departe", spune Enăchescu. Termenul scadent al facturii era 31 ianuarie. Peste jumătate din sumă a fost plătită, în trei tranșe, pe 10, 25 și 29 ianuarie. Pe 2 februarie, după rezilierea contractului, Tudor Giurgiu i-a convocat pe șefii direcției economice și ai departamentului Sport.

Enăchescu: "Dacă știam, aduceam eu bani de acasă!"

"Noi aveam numai responsabilitatea tehnică a tuturor transmisiilor, cea financiară revenea, ca în orice instituție, direcției economice. Noi am spus ce-am avut de spus, după care a fost randul doamnei Claudia Voicu, directoare economică. Dansa a spus că plata nu s-a făcut integral, pentru că nu au avut bani", continuă Enăchescu. Acesta a mai precizat că, la cererea direcției economice, departamentul Sport a predat, la mijlocul lunii ianuarie, un tabel cu toate termenele scadente ce priveau activitatea proprie.

"Noi nu mai aveam nicio responsabilitate după acest moment. Dacă aveam de unde, aduceam eu bani de-acasă", mai spune Enăchescu. Claudia Voicu, contactată de Adevărul, a refuzat să ofere detalii. Vlad Enăchescu mai oferă un argument în favoarea nevinovăției sale și a șefului său, Ioan Todan. "Pe 5 februarie am stat la cafea cu el și cu fiul său, care este avocat, și noi am fost cei care am observat primii și care am anunțat consiliul de administrație că Telesportul a anulat contractul ilegal", mai povestește Enăchescu. Potrivit acestuia, Telesport ar fi avut posibilitatea să rezilieze contractul abia pe 31 ianuarie, nu pe 30.

Nu pleacă la turci, pentru a-și demonstra nevinovăția

În ultimele zile, presa a relatat pe larg despre posibila plecare a unor anagajați ai departamentului Sport către noii posesori ai drepturilor de difuzare, Kanal D, în frunte cu Vlad Enăchescu. "Trebuie să fiu nebun să vreau să plec de la TVR" a spus Enăchescu. "Sunt aici de la 18 ani, practic aici m-am născut. Eu, acum, trebuie să demonstrez exact că nu am avut nimic de-a face cu povestea asta", declară Enăchescu. El continuă și spune că oricine ar pleca acum s-ar supune bănuielilor și acuzelor legate de întregul scandal.

Sumă infimă, comparativ cu bugetul instituției

Deși începutul anului este o perioadă cu probleme de lichidități pentru orice instituție, cei aproximativ 200.000 de lei neplătiți sunt o sumă mică, comparativ cu bugetul televiziunii publice. Raportul de activitate pe 2005, cel mai recent redactat integral, arată venituri totale de aproape 450 milioane de lei. 30 de milioane au provenit din taxa radio-tv, 48 de milioane din publicitate și 84 din subvenții de stat. Veniturile din publicitate pentru 2007 sunt estimate în piață la 17 milioane de euro, aproximativ 60 milioane de lei.

200.000 de lei reprezintă restanța la plata drepturilor de televizare, pentru care Telesport a reziliat contractul cu TVR
30.000.000 de lei reprezintă veniturile anuale ale TVR din taxa impusă cetățenilor

Sursa: Adevarul

#46
amadeus79

amadeus79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.665
  • Înscris: 26.07.2004
tvr, protv, antena, realitatea ... fiind in grilele dth/urilor au acoperire 100% pe teritoriul romaniei.
satelitii respectivi pot fi receptionati peste tot in tara.

:)) :)) :))

#47
salve

salve

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 597
  • Înscris: 17.06.2006

View Postamadeus79, on Feb 13 2007, 16:57, said:

tvr, protv, antena, realitatea ... fiind in grilele dth/urilor au acoperire 100% pe teritoriul romaniei.
satelitii respectivi pot fi receptionati peste tot in tara.

:)) :)) :))

Asta doar ipotetic.

#48
ruben_timisoara

ruben_timisoara

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.527
  • Înscris: 23.09.2006
2.000.000 lei pentru fotbal


În articolul din ediția de ieri, „TVR n-a avut bani să plătească meciurile!" a apărut o eroare cu privire la suma datorată de televiziunea publică pentru difuzarea returului. Nu este vorba de 200.000 lei, ci de 2.000.000 lei. Cifra este o aproximare a restanței, din cauza căreia Telesport a reziliat contractul cu TVR.


sursa:http://www.adevarulo...u-fotbal/302920

#49
ruben_timisoara

ruben_timisoara

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.527
  • Înscris: 23.09.2006
Meci greu in TVR: Giurgiu si Enachescu se acuza de pierderea Ligii I
[ http://stiri.acasa.ro/images/stiri/format1/20061025080203_tvr.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
14 februarie 2007

Reteaua interna de comunicare electronica a TVR a fost ieri scena in care s-au luptat realizatorul Vlad Enachescu si presedintele Tudor Giurgiu. Subiectul: pierderea contractului pentru meciurile Ligii I. Primul a lovit Vlad Enachescu, printr-un mesaj in care a incercat sa arate colegilor ca vinovatii pentru pierderea transmiterii meciurilor din Liga I trebuie cautati in alta parte decit la Departamentul sport. Redam pasajele relevante ale mesajului.

„Alte opt facturi zac neachitate.“

„(...) Am convingerea ca toata lumea a inteles exact cum stau lucrurile in cazul pierderii drepturilor tv pentru Liga I. (...) Cunoasteti care sint procedurile interne, drept urmare o sa intelegeti lesne ceea ce va voi prezenta:

1. Departamentul sport nu este ordonator de credite in SRTV, drept urmare nu poate efectua plati. (...)

2. Departamentul sport a primit factura de la Telesport pe 10 ianuarie 2007, a avizat-o («bun de plata») si a trimis-o Directiei Economice in aceeasi zi. Ca sa vedeti ca nu este un caz singular, astazi, 13 februarie 2007, alte opt facturi ale Departamentului sport, cu termene scadente in decembrie 2006 si ianuarie 2007 «zac» la Economic, neachitate. De ce? Mereu sintem informati ca nu sint bani...“

Team building la munte

In continuarea comunicatului, se face un istoric al scandalului.

„3. In 25 ianuarie 2007, Telesport trimite o notificare (la Sport si la Economic) in care avertizeaza TVR ca, daca nu va plati sumele restante in 5 zile, conform contractului, acesta se va rezilia. Directorul Ioan Todan a retransmis acea notificare catre Directia Economica cu urmatorul text, adaugat de el: «Draga Cipriana, se ingroasa gluma! Astia vor sa ne rezilieze contractul si AU DREPTUL! Te rog, ajuta-ne. Todan. 25.01.2007».

4. Pentru cei care nu stiu, sa va spun ca in perioada 26-28 ianuarie 2007, intreg Comitetul Director a fost in «team building» la munte?! (...) Mai mult decit atit, patronul Telesport - Horatiu Nicolau - i-a telefonat de nenumarate ori PDG-ului TVR pentru a rezolva amiabil aceasta situatie. (...)

5. Din suma datorata Telesportului, TVR a achitat peste jumatate (in trei transe - 10, 25, 29 ianuarie 2007), dar nu integral, si astfel detinatorul de drepturi a hotarit in 30 ianuarie 2007 sa rezilieze contractul. Instiintarea de reziliere a sosit la TVR pe 31 ianuarie 2007, la aproximativ 40 de minute dupa ce Departamentul sport il informase pe PDG, printr-un e-mail, de pericolul care ne paste.“

Nu sint bani

„6. In 2 februarie 2007, PDG (Tudor Giurgiu - n.r.) a convocat un Comitet Director de urgenta in care a anuntat sanctiuni drastice pentru pierderea acestui contract. Directorul Economic, dna Cipriana Voicu, a explicat motivele pentru care nu s-a achitat factura: «NU AM AVUT BANI. Mai importante erau salariile». (...)

7. Pe 5 februarie 2007, Ioan Todan si Vlad Enachescu, impreuna cu un avocat, descopera ca rezilierea a fost ilegala si il informeaza de acest lucru pe PDG, dl Tudor Giurgiu, la ora 21.00. (...) In sedinta extraordinara a CA din 12 februarie 2007, dna Cipriana Voicu a spus din nou ca nu au fost bani pentru achitarea facturii. (...) Se vorbeste de «cirtite», de tot felul de scenarii si, mai ales, de diverse regii (... de film, probabil...), dar nimeni nu vrea sa spuna adevarul. SRTV traverseaza o perioada financiara dificila si ratarea acestui contract a fost exclusiv de ordin financiar“, se spune in incheiere, Enachescu precizind ca nu vrea sa devina „tap ispasitor“. Contactat telefonic, Enachescu, despre care se spune ca va pleca la Kanal D, televiziunea care a cumparat drepturile pierdute de TVR, nu a vrut sa comenteze in nici un fel atacul, spunind ca toate declaratiile se fac prin Departamentul comunicare.

Giurgiu admite partial criza

Replica presedintelui-director general al TVR, Tudor Giurgiu, nu s-a lasat asteptata si a venit tot prin intermediul retelei interne de comunicare electronica a postului public. „Dupa o lunga discutie cu Vlad, i-am inteles nevoia de a se justifica si de a-si face publica pozitia. Cred insa ca orice pozitie publica are nevoie de niste limite in ceea ce priveste exprimarea si decenta comunicarii. Nu cred ca TVR sau Tudor Giurgiu, personal, l-au «tirit» pe Vlad intr-un scandal mediatic care inca nu s-a incheiat. Ar fi intrat, cu sau fara declaratiile mele, oricum sub semnul banuielilor, cu toate neglijentele de la Economic“, sustine Tudor Giurgiu, care admite totusi prezumtia de nevinovatie a lui Vlad Enachescu:

„E foarte posibil ca Vlad sa nu aiba nici un amestec in aceasta chestiune. Imi pastrez opinia insa ca PDG (n.r. - presedintele-director general) trebuia avertizat de riscurile pierderii acestui contract strategic tocmai de la cei care ar fi fost cei mai «loviti» de absenta meciurilor de la TVR“. Seful TVR admite, in raspunsul electronic pentru Vlad Enachescu, despre problema banilor. „Despre bani - au fost dificultati, e drept. Dar a spune ca «nu am avut bani» e o enormitate. Solutii erau sa platim la Telesport, trebuia doar sa fiu informat la timp“, afirma Tudor Giurgiu, care amendeaza mesajul transmis de Enachescu: „Imi pare rau ca l-au lasat nervii, dar totul are o limita“.

Sursa: Cotidianul

Editat de ruben_timisoara, 14 februarie 2007 - 16:43.


#50
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 21.754
  • Înscris: 07.04.2006

“Demisia nu mi-am dat-o si nu sunt demis, deocamdata”.

  • Ca reactie la vestea despartirii sale  de TVR, Vlad Enachescu sustine ca “până nu se termina ancheta interna, nu ma duc nicaieri”. El a declarat ca “nu mi-am dat demisia, acordul partilor nu exista si nu sunt demis, deoamdata”.
  • “Eu vreau sa ramin in TVR, iar, daca plec, doresc sa plec cu capul sus” - Vlad Enachescu
  • “Imi pare rau ca pe Vlad l-au lasat nervii, dar totul are o limita” - Tudor Giurgiu
  • UPDATE: Enachescu neaga plecarea, dar surse din TVR sustin ca ea este iminenta. De pilda, el trebuia sa comenteze azi meciul Benfica - Dinamo, dar nu a mai facut deplasarea in Portugalia.
Sursa: http://www.tolo.ro/

Editat de megafanro, 14 februarie 2007 - 19:54.


#51
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 21.754
  • Înscris: 07.04.2006

Enachescu, microfon taiat.

TVR a interzis deplasarea realizatorului Vlad Enachescu la meciul Benfica Lisabona-Dinamo din Cupa U.E.F.A., motivind ca se afla sub ancheta.
  • Liga Profesionista de Fotbal a amânat ieri pentru a patra oara stabilirea meciurilor televizate din primele etape ale returului din cauza scandalului legat de proprietarul asupra derbiurilor. In plus, TVR sustine in continuare ca intelegerea cu Telesport este valabila si, potrivit Departamentului de Comunicare, „TVR actioneaza in instanta pentru ca Telesport a reziliat in mod abuziv contractul. Telesport nu recunoaste acest lucru, asa ca apelam la instanta pentru a opri vinzarea acestor drepturi, care au fost cedate exclusiv catre TVR, dar si pentru a ne recupera prejudiciul produs“.
Nicolau se apara de „rea-credinta”.
  • In replica, Horatiu Nicolau isi construieste apararea folosind sintagme din vocabularul lui Giurgiu: „Daca TVR ma actioneaza in instanta si suspenda contractul cu Kanal D, inseamna ca e de rea-credinta. Ei mi-au facut o oferta superioara dupa rezilierea contractului si în data de 6 februarie m-au informat ca am diferenta de bani neachitata din vechiul contract intr-un cont la dispozitia mea. De ce n-au platit pina în data de 31 ianuarie, atunci?“.
TVR ar pierde si „Minutul 91”. :notangel:
  • Pierderea derbiurilor din primul esalon a lansat insa un razboi rece in interiorul TVR. Acuzele fatise ale presedintelui-director general Tudor Giurgiu la adresa propriilor angajati de la Departamentul Sport prin care sugera existenta unui complot l-au lezat pe redactorul-sef Vlad Enachescu. Acesta si-a exprimat, marti, pozitia prin intermediul unui mesaj trimis pe intranetul TVR si care arata a mesaj de adio: Vlad Enachescu e tot mai aproape de a deveni „ienicer“ la Kanal D. Stirea a fost negata de insusi angajatul TVR: „Nu mi-am dat demisia, acordul partilor nu exista si nu sunt demis, deocamdata“.
  • Insa ultimul cuvint tradeaza faptul ca plecarea acestuia a devenit iminenta, cel mai probabil o data cu incheierea anchetei interne din televiziunea publica. Un argument in plus il constituie faptul ca Vlad Enachescu, desemnat sa transmita, impreuna cu Marian Olaianos, meciul dintre Benfica Lisabona si Dinamo, din Cupa U.E.F.A., nu a mai facut deplasarea in Portugalia, motivatia oficiala a TVR fiind ca se afla sub ancheta.
  • O data cu eventuala plecare a lui Enachescu, TVR ar putea pierde si emisiunea „Minutul 91“, care apartine Best Sport S.R.L., societate condusa de patronul Telesport, Horatiu Nicolau. „Voi vedea ce se va intimpla cu sigla «Minutul 91» in functie de ce va face TVR“, ne-a declarat Horatiu Nicolau.
Sursa: http://www.cotidianu...ash=5fd2017b3fo

Editat de megafanro, 15 februarie 2007 - 00:59.


#52
*Victor*

*Victor*

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.218
  • Înscris: 31.01.2006
Din păcare pentru mulți, pe lângă acoperirea teoretică pe care o are Kanal D mai apare încă o problemă. La multe societăți de cablu acest program a fost introdus în hiperbandă și astfel mulți români nu vor avea practic acces la meciuri, deși teoretic sunt „în aria de acoperire”. Nu cred că trebuie să mai menționez că nu toată lumea își permite un televizor nou. Teoretic problema se poate rezolva și prin înlocuirea selectorului, care costă destul de puțin, însă mulți nu au nici măcar acei bani. Păcat!

#53
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 21.754
  • Înscris: 07.04.2006

TVR isi cauta "baietii destepti".

Ancheta interna initiata de Tudor Giurgiu e in curs de finalizare.
                                

  • Societatea Romana de Televiziune a dat in judecata compania Telesport dupa ce a pierdut drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal din Liga I. Anuntul a fost facut de Tudor Giurgiu in fata Comisiei pentru arte, cultura si mass-media din Camera Deputatilor. El a anuntat masuri dure in TVR dupa finalizarea unei anchete interne, saptamana viitoare, dar nu a dat inca niciun nume.
Justitia va decide.
  • TVR a inaintat doua actiuni in instanta impotriva Telesport. Prima - Ordonanta presedintiala (care se judeca in regim de urgenta) - cere ca postul public sa transmita in continuare meciurile de fotbal, in virtutea contractului, mai ales ca primele partide din returul campionatului au loc la sfarsitul saptamanii.
  • Prin al doilea proces, TVR reclama valabilitatea contractului. Reamintim ca, in urma cu doua saptamani, compania Telesport, detinatorul drepturilor de retransmisie a partidelor din Liga I, a reziliat pentru neplata contractul cu TVR (care avea optiunile 1 si 4) si a incheiat un contract cu postul Kanal D. In prima instanta, TVR a spus ca Departamentul economic "a uitat" sa plateasca factura, apoi a reclamat ca ilegala rezilierea contractului.
Se anunta "masuri drastice".
  • Modul prin care TVR a pierdut drepturile de difuzare a alimentat informatiile potrivit carora postul a fost "ajutat" din interior sa piarda contractul. Departamentul Sport s-a aparat ca a instiintat sectia economica de pericolul pierderii drepturilor de difuzare, iar Tudor Giurgiu spune ca nu a stiut de situatia de criza.
  • "Mi s-a parut condamnabil si mi-a lasat semne de intrebare faptul ca directorul general nu a fost informat", a spus Giurgiu, adaugand ca este inadmisibil sa corespondeze pe mail cu Departamentul Sport pe tot felul de subiecte, mai putin contractul in pericol.
  • "Acum mi-e limpede ca este o teorie a conspiratiei", a spus Giurgiu in fata comisiei parlamentare. Ancheta interna din TVR urmeaza sa fie finalizata saptamana viitoare si tot atunci vor fi facute publice numele angajatilor carora li se vor aplica "masuri drastice".
  • "Mi-e teama ca, incercand sa aplicam reguli foarte clare, precise juridic, s-ar putea sa fie sanctionati cei care nu au fost creierul acestei actiuni. E un caz tipic de "baieti destepti" care au profitat de o serie de practici si atitudini de lucru din TVR", spune insa Tudor Giurgiu.
Fara nume.
  • Remarca presedintelui TVR este "goala" de personajele principale. Pana acum au fost audiati in ancheta interna mai multi angajati aflati in legatura cu contractul de difuzare a meciurilor. Printre acestia: Cipriana Voicu (director economic), Cornelia Hura (director financiar-contabil), Vlad Enachescu (redactor-sef Redactia emisiuni si transmisiuni), Ioan Todan (director Departament Sport) si alti martori.
  • Informatiile EVZ duc catre posibilitatea sanctionarii celor responsabili cu facturile, respectiv angajatii din departamentele financiar-contabile.
Sursa: http://www.evz.ro/ar...hp?artid=293089

Editat de megafanro, 20 februarie 2007 - 23:15.


#54
Alexxfl

Alexxfl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.544
  • Înscris: 04.02.2006
Si nici nu o sa vedem vreun nume :rolleyes:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate