Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
APICULTURA - ce?, cum?, unde?, cat costa?
Last Updated: Apr 01 2024 20:45, Started by
Tarzy
, Dec 19 2003 11:31
·
30
#2377
Posted 17 March 2020 - 06:48
Mai citeste odata ce vreau si ai sa vezi ca tu ma iei la misto, nu eu pe tine.
Eu nu fac creme, am de topit cam 100 rame negre tuci pe an plus capaceala, faguri ...si alte minuni. Anul trecut am facut vreo 12 kg cam cum ai facut tu si nu mai vreau. Vreau ceva sa-mi usureze munca. Edited by medelin992, 17 March 2020 - 06:51. |
#2378
Posted 17 March 2020 - 11:58
#2379
Posted 17 March 2020 - 19:45
medelin992, on 16 martie 2020 - 14:56, said:
A folosit cineva pana acum topitor de genul acesta? Generatorul de aburi e electric. https://www.stuparul...rator-100l.html Trebuie sa-mi iau ceva sa-mi usureze munca manuala ce o fac acum si incerc sa fac o achizitie verificata. Voi cum topiti ceara? 2 topitoare solare facute din resturi de tego, osb si pal melaminat. De curind le-am refacut capacele, se mai umflasera de la condens, am curatat sticla si le-am vopsit in negru (nu si sticla!). |
#2380
Posted 17 March 2020 - 20:32
Reusesti sa scoti ceara si din fagurii foarte vechi?
Daca da, ce volume ai? |
#2381
Posted 18 March 2020 - 16:45
#2382
Posted 18 March 2020 - 22:43
Vineri ajung si imi mai bag trompa-n ei . Se face o saptamina de la ultimul control. Se pare ca vine iarna de saptamina viitoare. Oi pune si poze cu topitoarele. Eu zic ca scot ceara si din fagurii vechi la cit de maro inchis mi-s calupurile. Nu inteleg chestia cu volumele....Dimensiuni...90-60-90.
|
#2383
Posted 18 March 2020 - 22:51
Cam cate rame topesti pe zi/saptamana...sau cum faci?
Problema la mine e ca am semiumbra cam peste tot, nu am nicio locatie in care sa am soare toata ziua... |
#2384
Posted 19 March 2020 - 20:20
Depinde de soare si de cit de cald e afara. Sincer, n-am facut o statistica. Cred ca vara duce fo' 3-4 rame pe zi. Majoritatea ramelor ce le topesc sunt negre bocna. Trebuie sa stea in plin soare, cind deschid sa scot rama sau plasa de sirma (pe post de sita) pt curatare nu pot pune mina pe elementele de metal, trebuie sa folosesc manusi de lacatuserie sau patent ori sa astept sa se raceasca.
|
#2385
Posted 19 March 2020 - 20:44
#2386
Posted 19 March 2020 - 21:18
si cum separati ceara curata de impuritati, sa nu zic de bostina ? prin fierberi succesive am si dezinfectat ceara, nu doar o topesc, o fierb si moare orice din ea
si sunt luat la misto.. |
|
#2387
Posted 20 March 2020 - 06:54
Sterilizarea o face cel ce face fagurii. Daca tu iti faci fagurii singur si ai probleme in stupina, are sens sa arzi gazul.
Pentru mine nu are, de asta platesc procesatorul. Cat despre curatat, nu o mai fac, am dus ceara impecabila si tot mi-au pus scazamant 5%, asa ca le-o duc “jegoasa”, daca tot vor sa scada. Uite, poza cu ceara la prima mana. Metoda: pun totii fagurii intr-un ceaun, si apoi strecor totul cu o sita de bucatarie direct in vasele in care vreau sa se raceasca. Asta din poza are 50% capaceala, de aceea e asa frumoasa. Felia aia subtire mai trebuie topita odata, insa pe restul ieri le-am dus la magazin si mi-am luat ceara. Incerc sa-mi simplific munca, nu sa mi-o complic. Unul din “secretele” acestei metode este sa pui apa multa si sa ai in vedere si evaporarea. Cand torn ceara in vase, cred ca am 50% ceara si 50% apa. Am razuit la ea? Daaa. Si ce mi-a ramas urmeaza sa topesc la urmatoarea sarja. Attached FilesEdited by medelin992, 20 March 2020 - 07:01. |
#2388
Posted 20 March 2020 - 08:01
Ce vreau eu sa simplific, e sa nu mai curat fiecare rama in parte si sa nu mai stau cu ochii pe foc.
Aparatul acela cu aburi are o capacitate de aproximativ 15 rame 1/1. Le-ai bagat cu totul, ai pus vasul in care vrei sa se scurga ceara, ai apasat butonul si te mai intorci la el peste 2 ore. Ca mai apoi sa scoti ramele aproape curate si sterilizate. |
#2389
Posted 21 March 2020 - 11:13
#2392
Posted 22 March 2020 - 13:09
omnitera am si eu o intrebare: de ce folosesti sub plasa o alta tava inclinata din care sa se scurga in tavita colectoare?
Daca sub plasa se pune direct o tava colectoare dreapta nu ar functiona? Eu nu am topit in viata mea faguri si nu inteleg rolul acelei tavi inclinate. Multumesc. |
#2393
Posted 22 March 2020 - 15:31
fagurele se topeste pe sita, pe aia ramine tot ce este gunoi de dimensiune mare, restul curge pe tava inclinata si de acolo, directionat, ajunge ceara in forma de cozonaci, dar tot are in ea murdarie, probabil ca o preda asa la procesator
|
#2394
Posted 22 March 2020 - 18:03
Buna seara.
Ar functiona si cu o tava dreapta . Ceara ramine fara impuritati, doar ceea ce mai cade accidental de pe plasa sau la manevrare, dar culoarea este functie de vechimea ramelor topite. Procesatorul la care-o duc o primeste asa, cei de la magazinele apicole din oras faceau mofturi si aveau greturi pe ei de numa' numa'. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users