Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ajutati-ma sa fierb laptele!
Last Updated: Apr 02 2017 13:05, Started by
bubalus
, Dec 12 2006 14:23
·
0
#1
Posted 12 December 2006 - 14:23
de la o vreme...cred ca in ultimele 5-6 ori...de fiecare data cand fierb laptele se lipeste de cratita si se afuma...avand un gust naspa...
am 2 cratite clasice emailate... si pana acum in atatia ani nu s-a lipit...nush ce draq se intampla acum... ce pot sa-i fac? laptele il iau de alimentara, la punga ...nu iau doar o marca...ci de care gasesc.... deci nu ar trebui sa fie de la marca... sa fie de la faptul ca iau in general lapte cu un continut de grasime ceva mai mic? |
#2
Posted 12 December 2006 - 14:27
bubalus, on Dec 12 2006, 12:23, said: de la o vreme...cred ca in ultimele 5-6 ori...de fiecare data cand fierb laptele se lipeste de cratita si se afuma...avand un gust naspa... am 2 cratite clasice emailate... si pana acum in atatia ani nu s-a lipit...nush ce draq se intampla acum... ce pot sa-i fac? laptele il iau de alimentara, la punga ...nu iau doar o marca...ci de care gasesc.... deci nu ar trebui sa fie de la marca... sa fie de la faptul ca iau in general lapte cu un continut de grasime ceva mai mic? inainte de a pune laptele la fiert ... spala oala bine de tot... pune un pic de apa in ea....dupa ce se incalzeste apa, adaugi laptele! se va lipi ... e inevitabil ... dar poate nu chiar atat de mult ca pana acum si nu va mai mirosi naspa! :photo: |
#3
Posted 12 December 2006 - 14:33
ginaangelina, on Dec 12 2006, 14:27, said: inainte de a pune laptele la fiert ... spala oala bine de tot... pune un pic de apa in ea....dupa ce se incalzeste apa, adaugi laptele! se va lipi ... e inevitabil ... dar poate nu chiar atat de mult ca pana acum si nu va mai mirosi naspa! :photo: da...asta faceam si inainte spalam bine oala si mai nu o scurgeam de tot...lasam cativa stropi dar nu asteptam sa se incalzeasca ci puneam laptele direct si apoi dadeam drumul la foc...sa incec si asa... :) |
#4
Posted 12 December 2006 - 14:35
daca nu iti iese deloc ............baga fierbatorul in oala! :angry: ;) :bandit:
Edited by ginaangelina, 12 December 2006 - 14:35. |
#5
Posted 12 December 2006 - 14:36
bubalus, on Dec 12 2006, 14:33, said: da...asta faceam si inainte spalam bine oala si mai nu o scurgeam de tot...lasam cativa stropi dar nu asteptam sa se incalzeasca ci puneam laptele direct si apoi dadeam drumul la foc...sa incec si asa... :) Exista oale care au pereti dubli iar intre pereti se pune apa. Din acte stiu io in oale de acel tip din aluminiu se fierbe laptele ca sa nu se afume. Amu de unde sa faci rost de oala pe care ti-am descris-o asta nu stiu stiu doar ca la mine in casa exista aceasta oala care se foloseste exclusiv la fiert laptele. |
#6
Posted 12 December 2006 - 14:37
Cumpara-ti o oala cu fund dublu, iar in acel loc pui apa. Iti garantez ca nu se va mai lipi. Si este buna si cand faci creme pt. prajituri. :)
|
#7
Posted 12 December 2006 - 14:41
raluca_risca, on Dec 12 2006, 14:37, said: Cumpara-ti o oala cu fund dublu, iar in acel loc pui apa. Iti garantez ca nu se va mai lipi. Si este buna si cand faci creme pt. prajituri. :) asta stiam ca e o posibilitate....dar nu vreau sa cumpar o oala doar sa fierb laptele...pentru ca in rest nu gatesc f mult..... poate totusi o sa cumpar o cratita de teflon ceva... de vreo 2 l. mi-a zis cineva sa pun un strop de ulei.... merge? |
#8
Posted 13 December 2006 - 06:29
bubalus, on Dec 12 2006, 14:41, said: asta stiam ca e o posibilitate....dar nu vreau sa cumpar o oala doar sa fierb laptele...pentru ca in rest nu gatesc f mult..... poate totusi o sa cumpar o cratita de teflon ceva... de vreo 2 l. mi-a zis cineva sa pun un strop de ulei.... merge? |
#9
Posted 13 December 2006 - 07:24
ai doua optiuni. ori iei o cratita, pui ceva pe fund, o umpli cu apa si in ea pui oala cu lapte, ori un disc gros de metal pe flacara la aragaz si peste el oala.
a3a idee ar fi sa pui 4-5mm de apa pe fundul oalei in care il fierbi si sa astepti pana cand da in clocot si apoi pui laptele peste. |
#10
Posted 13 December 2006 - 14:40
O alta idee ar fi sa dai 2000 de lei (later edit: 0,2 RON - pt carcotasi) mai mult pe litru si sa iei lapte care nu mai trebuie fiert. ;)
Edited by AlexIP, 13 December 2006 - 14:41. |
|
#11
Posted 13 December 2006 - 16:01
Aprilia, on Dec 13 2006, 06:29, said: Cumpara lapte cu un pic mai multa grasime si nu se va mai lipi. Daca pui ulei e cam acelasi lucru, insa gustul va fi un pic schimbat. AlexIP, on Dec 13 2006, 14:40, said: O alta idee ar fi sa dai 2000 de lei (later edit: 0,2 RON - pt carcotasi) mai mult pe litru si sa iei lapte care nu mai trebuie fiert. ;) daca faci orez cu lapte sau chestii de-stea cu lapte....oricum trebuie fiert. |
#12
Posted 13 December 2006 - 16:04
Pai la orez cu lapte oricum se lipeste. Cel mai bun e orezul acela putin ars de pe fundul oalei. :D
|
#13
Posted 13 December 2006 - 23:58
#14
Posted 14 December 2006 - 11:24
Cind faci orez, gris, taitei, creme cu lapte pune o tabla sub oala.
Daca ai de fiert des lapte nu vad de ce sa nu iti cumperi oala de fiert laptele. Pe vremuri fiecare avea cel putin una din asta acasa. |
#15
Posted 14 December 2006 - 12:46
sa nu uitam de batranul si clasicul tuci...
este cel mai tare dupa a mea parere vezi sa nu dea laptele in foc.... |
|
#16
Posted 14 December 2006 - 12:56
#17
Posted 14 December 2006 - 19:09
bubalus, on Dec 12 2006, 14:23, said: de la o vreme...cred ca in ultimele 5-6 ori...de fiecare data cand fierb laptele se lipeste de cratita si se afuma...avand un gust naspa... am 2 cratite clasice emailate... si pana acum in atatia ani nu s-a lipit...nush ce draq se intampla acum... ce pot sa-i fac? laptele il iau de alimentara, la punga ...nu iau doar o marca...ci de care gasesc.... deci nu ar trebui sa fie de la marca... sa fie de la faptul ca iau in general lapte cu un continut de grasime ceva mai mic? Clatesti oala cu apa rece , pui laptele , si apoi il pui la fiert . Succes ! Edited by kikina, 14 December 2006 - 19:10. |
#18
Posted 14 December 2006 - 20:45
pui o cratita mai mare cu apa pe foc iar in ea bagi alta cratita mai mica cu lapte:))) doamne ce greu e:)) auzi se lipejte laptele:)) bine ca nu sare pe tavan:D
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users