Ajutati-ma sa fierb laptele!
Last Updated: Apr 02 2017 13:05, Started by
bubalus
, Dec 12 2006 14:23
·
0
#19
Posted 16 December 2006 - 00:45
Mai. Ca sa fierbi 2 litrii de lapte trebuie sa ai un pic de timp pentru ca trebuie sa iei un loc langa oala, cu o lingura de preferat de lemn(mere si inox, dar si aiba coada suficient de lunga), si in momentul in care laptele incepe sa se incalzeasca(daca nu de la bun inceput cand il pui pe foc), trebuie sa amesteci cu lingura in el, astfer incat lingura sa atinga si sa racaie fundul oalei. Cand amesteci in lapte trebuie ca sa acoperi tot fundul oalei(cand amesteci treci cu lingura odata in sus, o deplasezi 1 cm mai la stanga si mai treci odata in sens invers pana cand treci pe toata suprafata fundului oalei, dupa accea o de la dreapta la stanga). focul sub lapte e de preferat sa nu fie mare(cand e mic stai langa el de te saturi). Laptele e fiert in momentul in care incepe sa se umfle. Ca sa nu iti dea in foc iei repede oala de pe foc si suflii in el.
Cred ca asta e cel mai tare tutorial pe care l-am scris vreodata :D PS. ca tot vorbeam de lapte, ia sa imi pun o cana(il incalzesc la microunde, ca poate se modifica genetic ceva pe acolo:P) |
#20
Posted 16 December 2006 - 00:52
yeu1, on Dec 16 2006, 00:45, said: Mai. Ca sa fierbi 2 litrii de lapte trebuie sa ai un pic de timp pentru ca trebuie sa iei un loc langa oala, cu o lingura de preferat de lemn(mere si inox, dar si aiba coada suficient de lunga), si in momentul in care laptele incepe sa se incalzeasca(daca nu de la bun inceput cand il pui pe foc), trebuie sa amesteci cu lingura in el, astfer incat lingura sa atinga si sa racaie fundul oalei. Cand amesteci in lapte trebuie ca sa acoperi tot fundul oalei(cand amesteci treci cu lingura odata in sus, o deplasezi 1 cm mai la stanga si mai treci odata in sens invers pana cand treci pe toata suprafata fundului oalei, dupa accea o de la dreapta la stanga). focul sub lapte e de preferat sa nu fie mare(cand e mic stai langa el de te saturi). Laptele e fiert in momentul in care incepe sa se umfle. Ca sa nu iti dea in foc iei repede oala de pe foc si suflii in el. Cred ca asta e cel mai tare tutorial pe care l-am scris vreodata :D PS. ca tot vorbeam de lapte, ia sa imi pun o cana(il incalzesc la microunde, ca poate se modifica genetic ceva pe acolo:P) @bubalus, daca te dai cu Fahrenheit, iti fierb eu laptele. :D |
#21
Posted 16 December 2006 - 01:53
se gasesc oale cu perete dublu,si mai si fluiera sa te anunte ca-i laptele fiert
|
#22
Posted 16 December 2006 - 01:55
#24
Posted 16 December 2006 - 09:59
Eu sunt multumit de oala de teflon. Daca pun sa fierb laptele la foc mare se formeaza o pojghita pe fundul oalei dar se curata extrem de usor si nu schimba gustul laptelui!
|
#25
Posted 16 December 2006 - 11:47
#26
Posted 16 December 2006 - 11:49
Ideea de baza este ca nu trebuie sa faci/gatesti nimic altceva in oala in care fierbi laptele. Fa-ti o oala in care sa fierbi numai lapte, nimic altceva. E valabil si pentru clatite. Clatitele nu se prind daca ai o tigaie in care faci numai clatite.
Sub oala de lapte poti pune o tabla ca sa nu bata flacara chiar in oala cu lapte. Am citit pe aici ca trebuie scursa bine oala de apa inainte sa pui laptele. Gresit si dimpotriva. Daca treci oala printr-un jet de apa rece inainte, laptele nu se prinde. Ideea e sa nu fie oala uscata (pe dinauntru). |
#27
Posted 16 December 2006 - 12:01
#28
Posted 16 December 2006 - 12:36
carman, on Dec 16 2006, 02:54, said: fierbe-l la microunde! Esti chiar asa de sigur? Sincer sa fiu la microunde nu ti-as recomanda sa fierbi lichide, ci doar sa le incalzesti(max 2.5 min/cana daca e vb de apa). In plus nu prea ai cum sa controlezi momentul in care laptele da pe langa oala(probabil vas ceramic pentru microunde). Daca a incercat sa fiarba cineva lapte la microunde sa posteze aici. Sunt chiar curios daca iese ceva:) Eu in felul in care am descris mai sus fierb laptele. Bunica mea a fiert lapte aproapte zi de zi in 8 ani de zile cat am trait la ea. Nu folosea nici oala cu 10 funduri , nici tefloane, etc etc. Doar o cratita destul de mare si eventual o tabla sa puna sub cratita, si statea langa el pana fierbea. De acolo atata tehnica. Eu ultima sticla cu lapte pe care am stat sa o fierb a fost acu vreo 2 saptamani. Nu am avut probleme deloc:) |
|
#29
Posted 16 December 2006 - 12:38
Quote mi-a zis cineva sa pun un strop de ulei.... merge? Spor |
#31
Posted 01 February 2007 - 18:41
Eu nu am probleme cand fierb laptele intr-o oala obisnuita de email. :naughty:
Cel mai mare cosmar a fost atunci cand laptele lasat la fiert uitat de cineva pe soba lasand un miros gretos de lapte ars :puke: (atunci eram copil). :wave: Acum folosesc laptele pus la aragaz, nimic altceva. Edited by AlexIP, 03 February 2007 - 20:47. |
#32
Posted 02 February 2007 - 02:22
V-ati intrebat vreodata, oare de ce trebuie sa-l fierbeti?... care ar mai fi sensul, pentru ca oricum cel din magazine este Pasteurizat?... adica, oricum este "fiert"...
Pasteurizarea fiind pentru "sterilizare"... Asa ca, unde este rostul de a-l mai fierbe inca o data?... |
#33
Posted 05 February 2007 - 12:09
paco21, on Feb 2 2007, 02:22, said: V-ati intrebat vreodata, oare de ce trebuie sa-l fierbeti?... care ar mai fi sensul, pentru ca oricum cel din magazine este Pasteurizat?... adica, oricum este "fiert"... Pasteurizarea fiind pentru "sterilizare"... Asa ca, unde este rostul de a-l mai fierbe inca o data?... Da, exact asta ma intrebam si eu. Si e pasteurizat inclusiv ala semidegresat, de care isi cumpara bubalus, nu trebuie sa fie neaparat integral ca sa nu mai trebuiasca sa fie fiert. |
|
#34
Posted 06 February 2007 - 21:16
daca folosesti o oala normala fara pereti dubli cu apa intre ei , si lapte de la vaca (nu degresat direct de la "sursa") pune pe marinea superioara a oalei de jur imprejur margarina
rog pe altii sa se abtina de comenarii inutile cu alte aluzii :nonobad: la noi laptele de la magazin nu se pierbe (e pasteurizat) margarina impiedica laptele sa dea in foc |
#35
Posted 06 February 2007 - 21:59
bubalus, on Dec 12 2006, 14:41, said: asta stiam ca e o posibilitate....dar nu vreau sa cumpar o oala doar sa fierb laptele...pentru ca in rest nu gatesc f mult..... poate totusi o sa cumpar o cratita de teflon ceva... de vreo 2 l. mi-a zis cineva sa pun un strop de ulei.... merge? come on... esti asa sarac? ia-ti o oala geniala de 2 litri cu pereti dubli (400.000) si nu mai trebuie sa deschizi threaduri ca asta :crybaby: in plus, nu trebuie sa-ti bati capul cu arsul laptelui. am patit si eu ca tine odata, 10 minute am uitat de lapte si s-a transformat in scrum. am initiat o campanie de asidue cautari si dupa primul shock al pretului am fost supermultumit. odata, cu noua oala, am uitat de lapte o ora :lol: s-a pirlit putin sus, dar nici macar n-a prins gust de ars :roflmao: in concluzie, stop ze bulshit :wave: |
#36
Posted 05 March 2017 - 01:03
Deci m-a pus nevasta-mea sa"păzesc" laptele și căutam pe net în cât timp fierbe laptele.Pana am găsit s-a fiert.Vreo 15-20 min în funcție de aragaz, în caz ca mai caută altcineva
Deci m-a pus nevasta-mea sa"păzesc" laptele și căutam pe net în cât timp fierbe laptele.Pana am găsit s-a fiert.Vreo 15-20 min în funcție de aragaz, în caz ca mai caută altcineva |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users