Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Porcul si Craciunul?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
69 replies to this topic

#1
bibi

bibi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,183
  • Înscris: 05.02.2003
Am vazut pe la televizor acu' vreo luna ca romanul nu mai are voie sa taie porcul cu cutitul ca cica il streseaza.
Trebuie sa facem conform UE si sa il anesteziem.
Cine e de acord?

Eu zic sa facem asa:
;) " Inaltam o ruga catre preafericitul porc sa ne ierte ca o sa il mancam si dupa aceea il anesteziem cu o lovitura bine plasata intre picioare; intre ochi; dupa preferinte. "
Iar pentru UE....... :mad:

Mi s-a cam facut foame.

#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,663
  • Înscris: 26.11.2001
LOL
ideea este oarecum adevarata.
In momentul in care il alergi pe guitzator prin batatura cu barda in mana, se secreta niste substante foarte toxice in corpul sau.

Ideea este sa-l iei cu surprindere cu o bata mare :D
In acest fel va trece pe taramul celalalt fara sa stie :P

#3
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Courage,
avand in vedere ca tu esti specialist (nu in alergatul porcilor cu barda in mana) si urmaresti o facultate de profil, ar trebui sa dai niste explicatii la afirmatiile facute.
Cum se numesc acele "substante foarte toxice" si daca sunt daunatoare omului dupa ingerarea caltabosilor, tobei sau a altor ingrediente de natura porcina rezultate in urma taierii si pregatirii porcului.

Deasemenea nu se recomanda trecerea nevinovatei porcine pe lumea cealalta decat prin aplicarea unui procedeu care duce la eliminarea sangelui, iar incizia efectuata cu un obiect metalic ascutit si de dimensiuni mari trebuie sa aiba o deschizatura cam de 3-5 cm. si efectuata intr-o zona cu un aflux puternic al sangelui pentru a se permite evacuarea cat mai rapid a acestuia care se poate face intr-un vas pentru a se folosi ulterior la prepararea traditionalului sangerete.

Pofta buna!

#4
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,663
  • Înscris: 26.11.2001
Sincer nu am studiat anatomie porcina, insa a mea prietena mi-a explicat fenomenul pe scurt aseara.

Nu am intrat in amanunte, dar o intreb disera si revin.

Ea e studenta la Medina Veterinara :)

#5
gniv

gniv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 10.09.2003
O substanta secretata la stres?  Tre' sa fie Adrenalina.
Dar nu cred sa fie foarte toxica. Mai degraba cred ca afecteaza gustul carnii.

#6
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Cand porcul alearga prin batatura sub amenitarea cutitului de injunghiat porci si mai ales la vederea acestui cutit, dupa cum a zis si gniv, in muschii porcului se elibereaza adrenalina, dar pe langa aceasta si noradrenalina si catecolamine. Aceste substante vor face ca actina si miozina care sunt niste proteine contractile de baza in activitatea musculara, sa sufere niste modificari mult mai rapide si intense.

Deci ca sa nu avem probleme cu ingerarea de carne sau muschi de porc "catecolaminat" sau mai bine zis cu actina si miozina modificata (care au alta structura ca atunci cand de exemplu porcul este fericit ca mananca din troaca) ori va trebui sa cumparam un porc injunghiat dupa normele UE, ori sa cosumam din porcul "stresat" oasele, slanina, soriciul si de ce nu... coada, dar numai extremitatea superioara a acesteia deoarece la cea inferioara se afla muschi care nu mai executau miscarea lor fireasca care este posibila de exemplu cand dam de mancare la porc sau il scarpinam pe spate cu o craca.

enjoy,
Mtz

#7
bell

bell

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 109
  • Înscris: 14.11.2003
bunica-miu il anestezia cu jumatate de tuica amestecata cu vin. sa vezi cum statea porcusorul intins pe paie si radea ... nu zicea nici pis cand vedea cutitul ... mai statea si linistit ca la poza. si sa ii linistim pe domnii de la UE ... era alcool de productie autohtona si nu era folosit in mod fregvent lucru care ar putea sa produca dependenta la domnul porc si sa ii distruga organismul atat de bun in caltabosi sau viata familiala din cotet. acestea fiind spuse.....

#8
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,054
  • Înscris: 02.03.2003
Interesanta ideea vesticilor cu porcul.
Au si ei dreptate ca e cam barbar ritualul nostru de ucidere al porcului.
Faza cu imbatatul porcului merge dar pe urma miroase carnea a tuica.
Daca-i faci anestezie cu substante chimice te intoxici de la ele.
E cam complicat sa ucizi "curat".

Dar ma intreb cateodata daca europenii nu s-au referit cumva la alti "porci" , ca doar romanii au mai ucis unul, tot de Craciun.

#9
moartea

moartea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,158
  • Înscris: 18.05.2003
eu am mancat porc asasinat cu cutitul de vreo douazeci si ceva de ani incoace in fiecare an, si inca nu am patit nimic. asta ca sa nu mai vorbim de jde generatii incoace. treaba asta cu secretiile toxice ale porcului stresat mi se pare tocmai buna de vacanta mare. haideti sa fim seriosi. daca vor veni niste psihologi porcini si vor spune ca porcului ii trebuie televizor ca sa fie fericit si sa aiba carnea buna, atunci ce facem ?! bagam cablu tv la cotet ?!

pofta buna la carne de porci stresati :)

#10
bell

bell

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 109
  • Înscris: 14.11.2003
da porcii mistreti? ca aia sunt speriati de haitasi si de caini si le pocnesc pustile premierului ....erm ... vanatorilor la ureche. aia nu "are" toxine? incep si astia din UE sa o de in sf-uri de acum.

#11
bell

bell

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 109
  • Înscris: 14.11.2003

Quote

Originally posted by terratec

Faza cu imbatatul porcului merge dar pe urma miroase carnea a tuica.

pai carnea de porc e mai buna daca o marinezi in vin.... si tuica daca e de calitate nu ar trebui sa miroase urat. deci cu atat mai bine ca are carnea aroma de "doi ochi albastri"sau de cirese amare.... na ca mi-am facut pofta de tuica de cirese:D

#12
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
mistretul trebuie controlat neaparat... este plin de trichinela spiralis... cred ca 99% are....

de altfel eu nu as manca v'o carne de la v'un animal sacrificat acasa .. infiferent la cine este.. neverificat....

adrenalina n'are nimica cu gustul. mtz: adrenalina se secreta in medulosuprarenale, nu in muschi. cu actina si miozina ai nimerito :) (partial)

ce vrea ue e sa elimine spectacolele sinistre in special de cele urbane.. in care porcul striga de se aude pe 10 strazi.....

intodeauna am fost oripilat de spectacolul "taierea porcului"

altora le place...

#13
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
odata de un pasti.. am asistat la un alt spectacol infernal....

cumpararea mieilor vi si apoi taierea lor... acolo, la fata locului....

este incredibil.... anul ala n'am mai mancat miel.. deloc....

stiu ca e aiurea si ca animalele alea trebuie sa moara ca noi sa traim... dar nu stiu.. as prefera sa nu curga sangele lor pe bordurile oraselor....

stiu ca poate parea o fatarnicie... dar prefer sa nu vad tot spectacolul acela macabru....

in ro, de craciun... in special in perioada de dinainte.... se aud zilnic in cartierele romanesti... zbieretele ingrozitoare ale animalelor injunghiate.... e de necrezut...

de ce nu se face treaba asta la abator sau undeva organizat.... sau.. sa ii omoare altfel.. curent electric.. nu stiu.. altfel...

#14
gniv

gniv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 10.09.2003
Ca sa fiu sadic: [url="http://"http://www.leafpile.com/TravelLog/Romania/Farming/Slaughter/Pig/Pig.htm"]taierea porcului in Rom.[/url]
Atentie: poze grafice.

#15
bell

bell

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 109
  • Înscris: 14.11.2003
mmmmm yummy

#16
moartea

moartea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,158
  • Înscris: 18.05.2003
abia astept sa ucida bunica-mea animalul prin metode neecologice, antieuropene si porco-sovine. sa mananc soric din-ala proaspat si pomana porcului ... yummy indeed :)

#17
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
gniv: daca te uiti la alea.. intelegi de ce vor sa se termine cu obiceiul ala.... pacat ca nu are si audio...

unfortunately, romanilor le place treaba aia... so, o sa o faca indiferent de ce vor spune altii....

#18
gniv

gniv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 10.09.2003

Quote

Originally posted by arty

in ro, de craciun... in special in perioada de dinainte.... se aud zilnic in cartierele romanesti... zbieretele ingrozitoare ale animalelor injunghiate.... e de necrezut...

"Tell me, Clarice- have the lambs stopped screaming? "

Sorry, I couldn't resist...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate