Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Relatie cu diferenta de varsta

Ce se canta in melodie ?!

Defectare programata electrocasnice
 Camera de bord (Buget ~200-250 lei)

Bubuie economia uslamista: Uslamu...

Compatibilitate router

Compatibilitate Switch - Telefon ...
 Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...
 Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa
 

Garmin maps & MapSource

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
4355 replies to this topic

#73
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,570
  • Înscris: 14.03.2006

View Postbarosanu69, on Apr 13 2008, 19:38, said:

am intrat in meniu,la audio si la meniul voice nu apare nicio optiune.e de la soft?sau nu l-am instalat eu bine?
Incearca sa reinstalezi GarminMobileXTSupportFiles_4xxxx.exe. Ar trebui sa mearga asa.

#74
instalatorul

instalatorul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 30.11.2004
Care varianta de Navigator este mai noua? NT2008 sau NT V9?

#75
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View Postinstalatorul, on Apr 18 2008, 15:14, said:

Care varianta de Navigator este mai noua? NT2008 sau NT V9?
Europa - City Navigator Europe NT 2008 (aka v10)

#76
instalatorul

instalatorul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 30.11.2004
Mersi de informatie.

#77
cosmineus

cosmineus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 594
  • Înscris: 11.09.2007
Am Garmin Mobile Xt 4.10.60 pe Nokia N73 + Nokia LD-4W. Merge totul super (detalii , voce etc) insa nu poate calcula distante mari. Daca ii dau sa ma duca undeva (mai mult de 150 km) imi apare"Calculez Ruta" iar dupa ce se incarca jumat sau un sfert zice "Nu pot calcula ruta catre destinatie" Aveti idee care este cauza? Multumesc.
PS: Daca incarc rute, track-uri waypoints orice de pe Mapsource si sa le bag in telefon zice ca le-a trimis ok dar in telefon nu gasesc nimic.
Rog pe cineva sa ma ajute la faza cu calculatul traseelor mari. Va multumesc!

#78
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View Postcosmineus, on Apr 19 2008, 19:23, said:

Am Garmin Mobile Xt 4.10.60 pe Nokia N73 + Nokia LD-4W. Merge totul super (detalii , voce etc) insa nu poate calcula distante mari. Daca ii dau sa ma duca undeva (mai mult de 150 km) imi apare"Calculez Ruta" iar dupa ce se incarca jumat sau un sfert zice "Nu pot calcula ruta catre destinatie" Aveti idee care este cauza? Multumesc.
PS: Daca incarc rute, track-uri waypoints orice de pe Mapsource si sa le bag in telefon zice ca le-a trimis ok dar in telefon nu gasesc nimic.
Rog pe cineva sa ma ajute la faza cu calculatul traseelor mari. Va multumesc!
1. Dupa ce transferi din MapSource in Garmin Mobile XT te duci in Tools/Manage My Data/Manage si apesi Import GPX...Gata, acum le vezi. Invers, ptr a transfera in MapSource, executi in prealabil Export GPX
2. Ce harta/harti ai instalate, probabil ca de acolo este problema

#79
cosmineus

cosmineus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 594
  • Înscris: 11.09.2007

View Postsubarufan, on Apr 20 2008, 00:08, said:

1. Dupa ce transferi din MapSource in Garmin Mobile XT te duci in Tools/Manage My Data/Manage si apesi Import GPX...Gata, acum le vezi. Invers, ptr a transfera in MapSource, executi in prealabil Export GPX
2. Ce harta/harti ai instalate, probabil ca de acolo este problema

Am toata Romania. Am selectat toate patratelele alea. (Road 2006 )

LE: Din telefon cand vad o parte a unei harti , sa zicem un oras (cu zoom aferent) iar apoi cand selectez alta zona isi face refreshul zicand "Desenez", refresh care dureaza destul de mult. Oare asta sa fie cauza? memoria limitata a telefonului nu poate tine toata harta aferenta traseului?
Am incercat cu optiunea aia sa bag in telefon numai patratelele aferente traseului si tot nu calculeaza distante > 150 KM

Edited by cosmineus, 19 April 2008 - 23:39.


#80
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Am inteles ca exista posibilitatea de a folosii ROAD 2006 cu receptor GPS compatibil NMEA (nu Garmin).
Acum cativa ani, gasisem niste programe (gen proxy) pentru "traducerea" protocolului proprietar Garmin <-> NMEA, insa cand le-am instalat nu au functionat... care mai este situatia la ora actuala ?

#81
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,570
  • Înscris: 14.03.2006

View PostIgnition, on Apr 21 2008, 14:27, said:

Am inteles ca exista posibilitatea de a folosii ROAD 2006 cu receptor GPS compatibil NMEA (nu Garmin).
RoAD 2006 e doar o harta (a Romaniei). Soft-ul in sine se numeste Garmin Mobile XT. Poti folosi receptorul incorporat al telefonului, sau unul pe bluetooth Garmin sau NON-garmin!

#82
soo

soo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 03.02.2007
subarufan am si eu o nelamurire daca ma poti ajuta. Inca nu miam cumparat receiver gps ...pt ca am vrut sa vad daca ma descurc cu instalatu softului pe telefon. Am reusit sa imi instalez si Road 2006 dar nu pot sa imi aleg harta Romaniei pe telefon. am instalato dar nu stiu cum sa o selectez...S-au pot sa o selectez doar cand am gps activ ? Am vazut in screenshoot-urile tele cum puteai bifa ROAD 2006 sau City Navigator Europe. ms  :)

#83
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Intre timp am instalat cu succes Mobile XT pe Symbian si acum sunt in cautare de harti :)
Am instalat Mapsource care a venit cu City Navigator NT v.9 (incerc sa gasesc v.10 aka 2008), Road 2006 v.2.12, Euro Greece v.8.03 (gratis dintr-un link de mai sus),  BG Road Maps 2.12.
Din ce observ dupa instalare hartilor Bulgariei si Greciei am un nivel de detaliu mai mare la nivel de orase...lucru bun de altfel pentru excursia pe care vreau sa o fac in Grecia cu masina via Bulgaria.
Am invatat sa combin mai multe harti in Mapsource si sa le trimit pe card, multumita informatiilor de aici :)

Cateva intrebari:
- Cum sterg din Mapsource hartile mai vechi deja instalate de care nu mai am nevoie (ex. Road 2005) ?
- In posturile anterioare se face referire la harti (comerciale) mult mai detalitate ale diverselor tari. Avand in vedere ca fiecare harta are o cheie de securitate (protectie anti-copiere) si ca nu pot fii folosite fara aceasta, imi permit sa pun intrebarea, unde se gasesc de DL aceste harti fara cheie de securitate ? ...nu este piratare fara cheie de securitate :) (sau P.M.)
- Unde se gasesc de DL alte harti gratuite (necomerciale) ale diferitelor tari ?

#84
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Din ce observ la City Navigator v.9 sau v.10 contine o gramada de erori... de exemplu in Grecia intre Tesalonic si Nei Pori la v.10 se intrerupe soseaua... la voi apare la fel ?
BG Road Maps 2.12 & Euro Greece v.8.03 nu sunt rutabile ? Daca incerc sa fac o ruta, in loc sa traseze drumul pe sosele, traseaza direct linie dreapta pe camp... ca pt. avioane... :)

#85
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View PostIgnition, on Apr 24 2008, 17:01, said:

Din ce observ la City Navigator v.9 sau v.10 contine o gramada de erori... de exemplu in Grecia intre Tesalonic si Nei Pori la v.10 se intrerupe soseaua... la voi apare la fel ?
BG Road Maps 2.12 & Euro Greece v.8.03 nu sunt rutabile ? Daca incerc sa fac o ruta, in loc sa traseze drumul pe sosele, traseaza direct linie dreapta pe camp... ca pt. avioane... :)
Pentru Bulgaria cauta OFRM Bulgaria 4.50 - rutabila.
Pentru Grecia Auto Drive Hellas 1.30 - rutabila
City Navigator Europe nu acopera bine nici Bulgaria nici Grecia (nici Romania de altfel, de aia a fost nevoie de RoAD)

#86
mondi

mondi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 17.10.2005

View PostIgnition, on Apr 24 2008, 16:01, said:

BG Road Maps 2.12 & Euro Greece v.8.03 nu sunt rutabile ? Daca incerc sa fac o ruta, in loc sa traseze drumul pe sosele, traseaza direct linie dreapta pe camp... ca pt. avioane... :)

La mine sunt rutabile.
Incearca Img2gps! Poti sa salvezi hartile direct pe card, fara sa mai ai nevoie de navigator.

#87
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005

View Postsubarufan, on Apr 25 2008, 11:42, said:

Depinde ce harti ai incercat in MapSource. Auto Drive Hellas si OFRM Bulgaria 4.50 sunt rutabile

Am instalat in mapsource Auto Drive Hellas v.1.30(32MB) si OFRM Bulgaria 4.50 (22MB), confirm ca astea sunt rutabile. Intre timp am gasit o gramade de programe utilitare pt. Garmin...o sa dureze ceva sa le invat. De asemenea am gasit si o arhiva de 13MB numai cu POI in Grecia...banuiesc ca utila pt. cei care fac calatorii acolo.
Cateva nelamuriri...
Exista posibilitatea de a combina in Mapsource ROAD 2006 + OFRM Bulgaria 4.50 + Auto Drive Hellas v.1.30 ?
Stiu ca pot sa le trimit spre device gata combinate, insa eu as vrea ca deocamdata sa fac o harta cu toate 3 in Mapsource...
Vis-a-vis de stergerea hartilor expirate din Mapsource am folosit add/remove programs din windows, pentru cele la care aparea optiunea... din pacate nu apare la toate... voi cum stergeti restul de harti vechi din Mapsource ?

Edited by Ignition, 25 April 2008 - 14:01.


#88
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View PostIgnition, on Apr 25 2008, 14:41, said:

Am instalat in mapsource Auto Drive Hellas v.1.30(32MB) si OFRM Bulgaria 4.50 (22MB), confirm ca astea sunt rutabile. Intre timp am gasit o gramade de programe utilitare pt. Garmin...o sa dureze ceva sa le invat. De asemenea am gasit si o arhiva de 13MB numai cu POI in Grecia...banuiesc ca utila pt. cei care fac calatorii acolo.
Cateva nelamuriri...
Exista posibilitatea de a combina in Mapsource ROAD 2006 + OFRM Bulgaria 4.50 + Auto Drive Hellas v.1.30 ?
Stiu ca pot sa le trimit spre device gata combinate, insa eu as vrea ca deocamdata sa fac o harta cu toate 3 in Mapsource...
Vis-a-vis de stergerea hartilor expirate din Mapsource am folosit add/remove programs din windows, pentru cele la care aparea optiunea... din pacate nu apare la toate... voi cum stergeti restul de harti vechi din Mapsource ?
1. Nu poti face combinatie de harti in MapSource
2. Ce harti ai instalate si nu poti sterge? Vezi unde sunt instalate in primul rand (sunt in C:\Garmin sau altundeva)? In principiu le poti sterge efectiv (banuisesc ca e vorba de diverse hartii free, luate din diverse locuri)...dar verifica inainte ce contin fisierele respective.

#89
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Am sperat ca exista vreo optiune in meniurile de la Mapsource pentru inlaturarea hartilor nedorite... de sters folder-ul care contine hartile si registri din windows, ca sa nu mai apara in lista de la mapsource am gasit deja... vroiam o cale mai usoara...

Intre timp am inceput sa testez POILoader, cu POI greece pe care le-am gasit. Din instructiuni reiese cum se trimit direct pe SD, eu as vrea sa aflu cum le trimit in mapsource mai intai. Am incercat manual sa deschid cate un gpx insa sunt cateva sute...
Cum se importa automat sute de POI in mapsource ? ...ma refer la toate fisierele gpx, bmp, care apar in folder-ul cu POI..

Presupun ca *.gpx contin coordonatele, *bmp contin cate un icon personalizat.... corect ?

Edited by Ignition, 25 April 2008 - 16:39.


#90
fmfmfmfm

fmfmfmfm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 674
  • Înscris: 10.03.2004
Cateva pareri personale despre ROAD 2006. Desi pentru mine este clar ca nivelul de detaliere este foarte mare, am constatat cateva bug-uri (in 3 saptamani de utilizare), dintre care mentionez cateva care mi se par destul de naspa si care mi-au venit in minte acum:

1. Eu locuiesc pe o strada pe care ultima harta de la ROAD a Garminului o vede ca fiind una paralela cu ea (destul de indepartata, iar a mea este "drum exploatare").

2. Pe DN1 in Otopeni te pune sa faci stanga in localitate, in conditiile in care de mai multi ani este imposibil acest lucru. Cand te vede ca treci de punctul unde te punea sa faci stanga, incearca sa iti sugereze o ruta de intoarcere si insista sa faci stanga in continuare . Daca nu credeti, incercati pe Garmin sa ii dati din Bucuresti sa va faca traseul catre strada 1 Mai din Otopeni. Toate softurile de navigatie care le-am folosit aveau corecte aceste elemente si asta de acum cativa ani (am folosit cam tot ce se adreseaza utilizatorilor de la noi)

3. De pe DN 1A, zona Crevedia, i-am dat sa ma duca la Sabareni (pe DN Bucuresti-Targoviste) si mi-a dat o solutie, care m-a naucit. M-a bagat pe o scurtatura pe camp. Aceasta scurtatura era de vreo 5 km :), cu noroaie, de  numai cu tractorul reuseai sa treci de ea. Mentionez ca nu am activata optiunea de a folosi off-road in rutele calculate.

Parerea mea pana acum este ca e mare pacat de nivelul de detalii, avand in vedere ca are "scapari". Imi imaginez ca are mai mult mai multe daca asta am gasit eu in cateva zile de utilizare in zona Bucuresti si imprejurimi.

Edited by fmfmfmfm, 27 April 2008 - 14:10.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate