Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ce se canta in melodie ?!

Defectare programata electrocasnice

Camera de bord (Buget ~200-250 lei)
 Bubuie economia uslamista: Uslamu...

Compatibilitate router

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...
 Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2
 Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...
 

Garmin maps & MapSource

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
4355 replies to this topic

#55
galex

galex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 06.07.2004
Am 2 harti instalate pe GMXT. ROAD 2.16 si AutodriveHellas 1.30.

Road este GMAPSUP2.IMG si Hellas GMAPSUPP.IMG. Am creat la amandoua aceste harti cate un fisier UNL, GMAPSUP2.UNL si respectiv GMAPSUPP.UNL. Totusi, imi spune ca harta este blocata si imi cere sa o deblochez.

Ma intreb daca aceasta este procedura corecta, sau trebuie ambele coduri de deblocare in acelasi fisier...

#56
Adrian P.

Adrian P.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,487
  • Înscris: 05.04.2006

View Postgalex, on Apr 2 2008, 00:40, said:

Am 2 harti instalate pe GMXT. ROAD 2.16 si AutodriveHellas 1.30.

Road este GMAPSUP2.IMG si Hellas GMAPSUPP.IMG. Am creat la amandoua aceste harti cate un fisier UNL, GMAPSUP2.UNL si respectiv GMAPSUPP.UNL. Totusi, imi spune ca harta este blocata si imi cere sa o deblochez.

Ma intreb daca aceasta este procedura corecta, sau trebuie ambele coduri de deblocare in acelasi fisier...

Cel mai probabil fiserele UNL mai au si extensia txt hidden (se vede doar pe PC cu setarea corespunzatoare din Folder options pentru a vedea extensiile).
Sau ai codurile gresite.

#57
galex

galex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 06.07.2004
Ei, nu, fisierele UNL nu au extensia .txt adaugata! De fapt, mai inainte aveam Hellas 1.20 si mergea. Acum nu am facut altceva decat sa inlocuiesc fisierul GMAPSUP2.img cu noua versiune. Si a inceput sa-mi ceara codul de deblocare.

Eu ma intrebam daca trebuie sa ai mai multe fisiere UNL, sau unul singur in care sa fie mai multe coduri?

#58
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,345
  • Înscris: 01.08.2005

View Postgalex, on Apr 2 2008, 01:40, said:

Am 2 harti instalate pe GMXT. ROAD 2.16 si AutodriveHellas 1.30.

Road este GMAPSUP2.IMG si Hellas GMAPSUPP.IMG. Am creat la amandoua aceste harti cate un fisier UNL, GMAPSUP2.UNL si respectiv GMAPSUPP.UNL. Totusi, imi spune ca harta este blocata si imi cere sa o deblochez.

Ma intreb daca aceasta este procedura corecta, sau trebuie ambele coduri de deblocare in acelasi fisier...
Va incurcati cu tot felul de coduri in loc sa luati licenta, cind o sa va dea GPS-ul mesajul "full memory" si nu o sa mai mearga deloc rutarea o sa va coste o multime de bani sa-l faceti!

#59
galex

galex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 06.07.2004
Mister Costy, de unde stii ca nu am licenta pt. fiecare dintre cele doua harti?

Eu am intrebat un lucru, tu raspunzi altceva!

#60
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,345
  • Înscris: 01.08.2005

View Postgalex, on Apr 2 2008, 12:14, said:

Mister Costy, de unde stii ca nu am licenta pt. fiecare dintre cele doua harti?

Eu am intrebat un lucru, tu raspunzi altceva!
Daca ai licenta, ai codurile corecte!

#61
Adrian P.

Adrian P.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,487
  • Înscris: 05.04.2006

View Postgalex, on Apr 2 2008, 11:05, said:

Ei, nu, fisierele UNL nu au extensia .txt adaugata! De fapt, mai inainte aveam Hellas 1.20 si mergea. Acum nu am facut altceva decat sa inlocuiesc fisierul GMAPSUP2.img cu noua versiune. Si a inceput sa-mi ceara codul de deblocare.

Eu ma intrebam daca trebuie sa ai mai multe fisiere UNL, sau unul singur in care sa fie mai multe coduri?

Un singur fisier UNL se pune, de obicei, atunci cand din mai multe harti ai generat in Mapsource un singur fisier GMAP****.iIMG.
O alta explicatie a nefunctionarii ar fi varianta de harta. ADH are o versiune in greaca, cu un Map ID si o versiune in engleza cu alt MapID.

#62
cosmineus

cosmineus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 594
  • Înscris: 11.09.2007
Multumesc pentru raspunsuri. Am instalat pe Nokia N73. vede ld-4w. Totul e ok! Harta ROAD este foarte detaliata. Cu siguranta voi cumpara pachetul garmin + road (in nici un caz pt telefon ci dispozitiv dedicat) deoarece vad ca este ff detaliata harta (nu indraznesc sa compar deoarece nu am avut si nici nu am IGO).
Am o singura intrebare: Din mapsource cate patratele de alea pot selecta ca nici un oras nu e in centru unui patratel , majoritatea in 4. Locuiesc in Piatra Neamt si cand i-am cerut ruta catre caminul unde stau in bucuresti a zis ca nu poate calcula ruta (am selectat tot estu romaniei- tot ce e in dreapta brasovului). Poate calcula numai rute apropiate. Aveti idee?
Nu vreau nici sa ma laud nici sa fac reclama dar daca aveti nevoie de un receptor gps bluetooth, nu puteti gresi cu Nokia LD-4w :) un semnal extrem de bun chiar si in mijlocul casei departe de ferestre!

Edited by cosmineus, 02 April 2008 - 16:48.


#63
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View PostAdrian P., on Apr 2 2008, 14:35, said:

Un singur fisier UNL se pune, de obicei, atunci cand din mai multe harti ai generat in Mapsource un singur fisier GMAP****.iIMG.
Asta nu inteleg eu...de ce va complicati atat?
Daca folositi MapSource-ul, aveti hartile si stiti sa generati coduri, de ce nu deblocati hartile pur si simplu folosind serialul cardului pe care vreti sa instalati. In acest caz NU TREBUIE NICI UN FISIER GMAPXXXX.UNL.
Pe de alta parte...de cand cu nebunia asta cu Garmin...incercati macar sa nu 'furati' de la romani. Ca 'furati' CNE sau Grecia, sau Bulgaria...deja este altceva (desi tot furt este) dar macar RoAD-ul incercati sa il cumparati. Altfel va rog macar sa nu blamati eventualele inexactitati in RoAD (valabil deasemenea pentru Romania - Sygic si Romania - IGo) atat timp cat nu aveti nici cea mai mica intentie sa cumparati macar harta. In rest...cititi...nu mai cereti chiar mura-n-gura

#64
cosmineus

cosmineus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 594
  • Înscris: 11.09.2007
Tot eu: Din mapsource cate patratele de alea pot selecta? Cate pot fi incarcate in telefonul mobil?

#65
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View Postcosmineus, on Apr 2 2008, 22:44, said:

Tot eu: Din mapsource cate patratele de alea pot selecta? Cate pot fi incarcate in telefonul mobil?

Cate vrei, oricate...depinde de cat loc ai pe card

#66
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View Poststaycu, on Apr 3 2008, 22:46, said:

salutare.
am un n95 8gb...am cumparat garmin-ul harta romaniei (road 2006 + europei)...totul merge,e perfect...etc...o intrebarica am si eu,sau 2 :) :

-cum pot sa vizualizez si eu harta romaniei pe garminul asta ?
-cum activez ghidarea vocala ? (am vazut ca am in pachet o gramadar de limbi,printre care si romana,si as vrea sa fiu ghidat vocal,dar nu stiu cum sa activez)
-unde intru sa vad cate harti sunt bifate,cate nu,etc ?
-cum pot sa vad la scala mai mica ?

p.s. am meniu in lb romana !

L.E. : am intrat la seturi harti,si am doar 2 : worldwide roads basemap e:\garmin si Harti detaliate e:\garmin. ->nu trebuia sa am si Roads aici ?nu e activ ,sau ?
NU l-ai cumparat...sunt aproape sigur de asta...
Nu ca ar avea mare importanta in acest moment...ce scrie la detail maps...selecteaza-l  si spune-ne ce sc
rie

#67
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View Poststaycu, on Apr 4 2008, 11:01, said:

este rezolvata treaba cu hartile.
am pus harta roads,si a intrat sub numele de gmapsupp. iar eu am schimbat numele ei in gmapsup1,dupa care am bagat pe tel si harta europei,ea intrand cu numele de gmapsupp (faza era inainte ca se inlocuiau una pe cealalata,acuma merg)

mai ramane intrebarea : cum dau drumu la ghidarea vocala ?
Din cate stiu eu gmapsup1.img nu este recunoscut de GM XT. Doar 2 dar in fine...daca tu zici ca merge este OK
Ghidarea vocala...fa o ruta, de la x la y...si o sa auzi si instructiunile vocale...uitat-te in audio ce limba ai

#68
moiseciprian

moiseciprian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 12.08.2005
Salut!
Sper sa ma poata ajuta si pe mine cineva cu un sfat.

Am cumparat un Garmin nuvi 360T acum o saptamana. Pe el este instalat City Navigator v9 Deluxe (are full acoperita zona de vest, Germania, Austria  - mai putin Romania, la nivel de drumuri nationale si cam atat). Mi-a folosit atunci cand l-am luat din Germania, dar acum in Romania n-am putut sa mai imi iau si R.O.A.D. 2006 v2.16, l-am scos de pe net, l-am instalat , totul bine si frumos.
Pentru a debloca hartile am folosit un cod de 25-digits sosit la pachet cu ROAD-ul. Am bajbabit putin pana am gasit unealta aceea MAP cu care am selectat Romania si ca prin minune au aparut in lista de Maps din MapSource toate layer-ele Romaniei.
Am dat Transfer to device la hartile Road-ului 2006, prin MapSource, si am ales ca device un SD card de 1 giga (nu e original Garmin).
Cand s-a terminat transferul, am vazut ca el imi compileaza toate acele fisiere *.IMG (layerele) intr-un fisier GMAPSUPP.IMG pe care-l gasesc in folderul Garmin de pe SD Card.

Problema pe care caut eu de 2 zile si 2 nopti s-o rezolv intr-un fel este ca atunci cand introduc SD Cardul in Garmin nuvi 360T,
imi spune ca hartile sunt blocate.  :console:
Cum Dumnezeu sa fie blocate hartile in Garmin, cand sunt deblocate in MapSource? Intr-adevar, codul de 25 digits cu care am deblocat ROAD 2006 nu este acelasi cod de 25 digits (Unlock Code) pe care l-am primit pentru Garmin 360.

Sper sa ma poata ajuta cineva, ca nu mai am energia necesara pentru inca o seara de cautat solutii pe net.
Multumesc!

Y!ID: moiseciprian

#69
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View Postmoiseciprian, on Apr 5 2008, 16:39, said:

Salut!
Sper sa ma poata ajuta si pe mine cineva cu un sfat.

Am cumparat un Garmin nuvi 360T acum o saptamana. Pe el este instalat City Navigator v9 Deluxe (are full acoperita zona de vest, Germania, Austria  - mai putin Romania, la nivel de drumuri nationale si cam atat). Mi-a folosit atunci cand l-am luat din Germania, dar acum in Romania n-am putut sa mai imi iau si R.O.A.D. 2006 v2.16, l-am scos de pe net, l-am instalat , totul bine si frumos.
Pentru a debloca hartile am folosit un cod de 25-digits sosit la pachet cu ROAD-ul. Am bajbabit putin pana am gasit unealta aceea MAP cu care am selectat Romania si ca prin minune au aparut in lista de Maps din MapSource toate layer-ele Romaniei.
Am dat Transfer to device la hartile Road-ului 2006, prin MapSource, si am ales ca device un SD card de 1 giga (nu e original Garmin).
Cand s-a terminat transferul, am vazut ca el imi compileaza toate acele fisiere *.IMG (layerele) intr-un fisier GMAPSUPP.IMG pe care-l gasesc in folderul Garmin de pe SD Card.

Problema pe care caut eu de 2 zile si 2 nopti s-o rezolv intr-un fel este ca atunci cand introduc SD Cardul in Garmin nuvi 360T,
imi spune ca hartile sunt blocate.  :console:
Cum Dumnezeu sa fie blocate hartile in Garmin, cand sunt deblocate in MapSource? Intr-adevar, codul de 25 digits cu care am deblocat ROAD 2006 nu este acelasi cod de 25 digits (Unlock Code) pe care l-am primit pentru Garmin 360.

Sper sa ma poata ajuta cineva, ca nu mai am energia necesara pentru inca o seara de cautat solutii pe net.
Multumesc!

Y!ID: moiseciprian
Harta (RoAD) este si va ramane 'unlocked' in 360 atat timp cat tu incerci sa folosesti un cod valabil ptr MapSource, luat de pe net. Ca sa functioneze pe cardul tau, orice harta Garmin trebuie deblocata cu un cod generat pe baza serial# cardului respectiv.

Cat a 'costat' efortul tau de '2 zile si 2 nopti'? Ala nu se pune la socoteala?

Edited by subarufan, 05 April 2008 - 22:03.


#70
mondi

mondi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 17.10.2005
Pentru Bulgaria si Grecia exista si BGRoadMaps2.12 respectiv GPS map of Greece by Peter P. (mapdekode). BGRoadMaps2.12 nu este atat de detaliata ca BGOFFRoadMap, dar pentru cineva care tranziteaza Bulgaria este foarte buna. GPS map of Greece by Peter P. mi s-a parut mai buna decat Auto Drive Hellas v1.30. Spre exemplu Nei Pori nu apare in ultima, iar in prima exista. Eu am pus pe acelasi card BGRoadMaps2.12 si GPS map of Greece by Peter P., zona de nord-vest, pt. ca numai asta ma interesa si merg impreuna foarte bine.
Acestea sunt incompatibilitate cu hartile compilate in NT (ca City Navigator Europe). Daca le folositi va trebui sa dezactivati celelate harti care le acopera, pt. ca nu veti vedea detaliile din ele ci din City Navigator.

#71
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

View Postmondi, on Apr 12 2008, 20:19, said:

Pentru Bulgaria si Grecia exista si BGRoadMaps2.12 respectiv GPS map of Greece by Peter P. (mapdekode). BGRoadMaps2.12 nu este atat de detaliata ca BGOFFRoadMap, dar pentru cineva care tranziteaza Bulgaria este foarte buna. GPS map of Greece by Peter P. mi s-a parut mai buna decat Auto Drive Hellas v1.30. Spre exemplu Nei Pori nu apare in ultima, iar in prima exista. Eu am pus pe acelasi card BGRoadMaps2.12 si GPS map of Greece by Peter P., zona de nord-vest, pt. ca numai asta ma interesa si merg impreuna foarte bine.
Acestea sunt incompatibilitate cu hartile compilate in NT (ca City Navigator Europe). Daca le folositi va trebui sa dezactivati celelate harti care le acopera, pt. ca nu veti vedea detaliile din ele ci din City Navigator.
Multumim ptr info. Sincer citisem/stiam de amandoua. Fara sa le 'verific'. Atat bulgarii cat si grecii recomanda OFRM respectiv ADH-ul pentru utlizatorii 'obisinuiti', respectiv turistii. Cel putin ptr Grecia ai apucat sau avut ocazia sa verifici Anavasi? Sunt convins ca ai dreptate si in anumite regiuni poti gasi mai multe detalii in alte harti...mai ales ca acestea sunt free (valabil ptr ambele harti indicate de tine, cel putin dupa stiinta mea). La Bulgaria am inca o nedumerire referitor la eventualele diferente intre OFRM si Geotrade OFRM. Se pare ca una este free si alta nu...inca mai 'sap' sa ma lamuresc ce-i cu una si ce-i cu alta. Important pana la urma este ca exista...si ca nu ne ratacim daca ajungem acolo...

#72
barosanu69

barosanu69

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 18.12.2006
salut.
am softul Garmin mobile XT instalat p un nokia n95-2.merge perfect,mai putin ghidarea vocala.nu merge de niciun fel.am intrat in meniu,la audio si la meniul voice nu apare nicio optiune.e de la soft?sau nu l-am instalat eu bine?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate