Walkie-Talkie
Last Updated: Mar 15 2022 16:30, Started by
alex_rom007
, Aug 09 2003 00:50
·
0

Posted 23 June 2005 - 09:05

Salutare! Am luat si eu o pereche de PMR-uri facute de Tevion. Din cate am citit k toate celelalte au 500mW. Sa le modific antena este ilegal, dar uitati ce varianta am gasit mai jos. Ce parere aveti?
My Webpage La chestia aia cu bobina infasurata pe antena ce ziceti? Are vreun efect? Ce castig poate avea asa ceva la 500mW? |
Posted 23 June 2005 - 09:07

Link-urile nu au aparut...vina mea sry
http://www.cbrkl.cz/poradce/58pmr.html http://www.cbradio.c...her/Anteny/PMR/ http://www.cbrkl.cz/...ce/pmrsmer.html |
Posted 23 June 2005 - 12:41

Salutari.
Am si eu o intrebare pentru andreic sau altcineva care se pricepe: Mi-am cumparat o statie alan 95 plus si o antena auto euro 145 de la mondoplast. Sunt foarte multumit de emisie/receptie am reusit sa vorbesc - podul baneasa - policlinica titan cu alta statie si antena identica doar ca acolo de la etaj superior. Intrebarea este: antena cumparata mai trebuie reglata sau este reglata de fabrica ? O alta intrebare: am vazut pe aceasta statie ca are aprox 400 canale pe fm. Canalele pe AM sunt tot 400 sau sunt doar anumite canale care au corespondent pe AM ? Multumesc. |
Posted 23 June 2005 - 14:12

gabriellucian, on Jun 23 2005, 12:41, said: Salutari. Am si eu o intrebare pentru andreic sau altcineva care se pricepe: Mi-am cumparat o statie alan 95 plus si o antena auto euro 145 de la mondoplast. Sunt foarte multumit de emisie/receptie am reusit sa vorbesc - podul baneasa - policlinica titan cu alta statie si antena identica doar ca acolo de la etaj superior. Intrebarea este: antena cumparata mai trebuie reglata sau este reglata de fabrica ? O alta intrebare: am vazut pe aceasta statie ca are aprox 400 canale pe fm. Canalele pe AM sunt tot 400 sau sunt doar anumite canale care au corespondent pe AM ? Multumesc. ![]() Despre antena nu stiu ce sa zic, e foarte ieftina ![]() |
Posted 23 June 2005 - 14:18

D.J. B.K.LY, on Jun 23 2005, 09:05, said: Salutare! Am luat si eu o pereche de PMR-uri facute de Tevion. Din cate am citit k toate celelalte au 500mW. Sa le modific antena este ilegal, dar uitati ce varianta am gasit mai jos. Ce parere aveti? My Webpage La chestia aia cu bobina infasurata pe antena ce ziceti? Are vreun efect? Ce castig poate avea asa ceva la 500mW? ![]() |
Posted 23 June 2005 - 17:23

gabriellucian, on Jun 23 2005, 13:41, said: O alta intrebare: am vazut pe aceasta statie ca are aprox 400 canale pe fm. Canalele pe AM sunt tot 400 sau sunt doar anumite canale care au corespondent pe AM ? Multumesc. Antena ta e buna (e tipic 145-ul) dar evident, se regleaza cu reflectometrul ca sa fie ok, are un surub inbus unde intra radiantul si se lungeste sau se scurteaza in functie de indicatiile ref-metrului. Pentru asta trebuie sa fi cu masina in zona libera de pomi sau alte obiecte metalice sau masini pe cel putin 5-10m in jur si sa fie antena pusa in pozitia optima/finala, ca dupa ce o reglezi bine, cand o mai pui trebuie sa fie in acelasi loc (ca pozitie pe capota) altfel reglajul nu mai e bun. Asta presupunand ca e cu talpa magmetica, daca e fixa e ok. Cat despre cele 400 canale, statiile se vand in general cu 40 canale in UE dar sinteza e capabila de 400 (10 benzi 25-30.1MHz). A ta daca are 400 e "decodata", adica e scos strapul de unde trebuie... ![]() |
Posted 24 June 2005 - 14:31

rvic77, on Jun 23 2005, 14:18, said: In 446 Mhz antenele trebuie sa se cam vada ca sa se auda statiile. O sa obtii rezultate mai bune cu antena aia numai daca stai la etajele superioare si o montezi pe bloc (cablul sa fie de maxim 10 m, sunt pierderi mari altfel). Si varianta asta tot ilegala este (ca e modificare, nu ?! ![]() Pai cum sa fie ilegala? Ce modificare am fact? Nu am umblat in statie si nici la antena.Doar am atasat ceva. Deci nu am modificat nimic. Si la faza unde sta statia pe antena aia yagi ce e in neregula? Parerea mea e ca nu fac nimic ilegal dar nu stiu cat de eficiente sunt improvizatiile astea. |
Posted 24 June 2005 - 22:54

pmr e pentru indivizii care n-au nimic in comun cu radio, daca vrei sa experimentezi, esti pasionat, etc, ia-ti indicativ yo, nu e greu deloc.
|
Posted 25 June 2005 - 03:44

firasg, on Jun 24 2005, 22:54, said: pmr e pentru indivizii care n-au nimic in comun cu radio, daca vrei sa experimentezi, esti pasionat, etc, ia-ti indicativ yo, nu e greu deloc. Care n-au nimic in comun? ![]() |
Posted 25 June 2005 - 04:26

D.J. B.K.LY, on Jun 25 2005, 04:44, said: Ce parere aveti despre improvizatiile alea de mai sus? Parerea mea este ca "ceva" pus sau infasurat pe antena are putine sanse sa o faca mai eficienta mai ales la emisie... poate putin la receptie dar atat, seamana mult cu antenutele alea teapa de mobile de pe vremuri de cica le puneai si aveai semnal mai mare... Mai bine le lasati asa cum sunt ca oricum nu sunt de performanta, nu merita. Banda e mica si va fi din ce in ce mai aglomerata pe masura ce se vand scule dinastea si chiar daca bate nu o sa mai poti vorbi departe ca e altu pe frecventa in zona aia samd. Astea sunt strict pentru local, distante mici, si doar daca frecventa e libera se duce mai departe. Daca distanta e scopul de baza, si nu comoditatea de ultrascurte, de la punct fix, mai bine experimentati CB cu antene home made, recordul meu exceptand Vf Omu si altele care merg si cu 1W... deci unda de suprafata, fara propagare, este de aprox 90kM in SSB ![]() |
|
Posted 25 June 2005 - 22:20

Mda...cam ai dreptate...nu m-am gandit prea mult la asta. Pai de unde gasesc o statie mai buna in CB cam tot de 1W k sa pot sa fac si eu experimente dastea?
Dar din cate stiu eu alea sunt in 27 Mhz nu? Si parca acolo au loc alte fenomene. Nu mai este k la frecv inalte. Acolo undele se refleta in ionosfera si apar perturbatii la vreme si multe altele. Asa e sau bat campii aiurea? |
Posted 25 June 2005 - 22:57

Scuze pentru intarziere :
1. Fara inaltime spuneti ca nu pot sa fac nimic fara repetor, de la nivelul stradutelor printre blocuri ? 2. Cam la cat se ridica o cofiguratie optima portabila in problema mea ? Multumesc mult. P.S. In zona respectiva nu exista o firma sa ofere asemenea servicii. Trebuie sa fac totul de la zero .( Reply pt andreic) Edited by Alcatelu`, 25 June 2005 - 23:00. |
Posted 26 June 2005 - 08:53

D.J. B.K.LY, on Jun 25 2005, 23:20, said: Dar din cate stiu eu alea sunt in 27 Mhz nu? Si parca acolo au loc alte fenomene. Nu mai este k la frecv inalte. Acolo undele se refleta in ionosfera si apar perturbatii la vreme si multe altele. Asa e sau bat campii aiurea? In 27MHz este altfel intradevar, nu vremea te deranjeaza ci eventuala propagare, reflexiile pe ionosfera mai exact, dar in acelasi timp te si ajuta... sa vorbesti foarte departe, purtandu-ti semnalul departe, la mii de km. Daca un semnal de la mare distanta vine suficient de puternic te poate perturba dar in acelasi timp poti vorbi cu respectivul si ai ceva satisfactie astfel, poti eventual gasi o frecventa mai curata, in cazul in care nu te intelegi cu corespondentul tau local (presupunand ca e departe si semnalul nu e prea mare) si oricum propagarea nu este niciodata permanenta, poate sa lipseasca complet zile la rand, depinde de soare... de activitatea solara. Sunt multe de spus despre CB dar eu o sa-ti dau doar un pm cu un link catre site-ul meu despre radiotehnica unde exista informatii destul de complete despre CB, poze cu scule, antene si in curand, cu colegi CB-isti ![]() ![]() Edit: Deasemenea, daca mai vrea altcineva link-ul pt CB dati un pm. Edited by andreic, 26 June 2005 - 08:58. |
Posted 26 June 2005 - 13:48

Marfa site si e bine structurat. Dar sculele alea...super
|
Posted 14 July 2005 - 21:16

D.J. B.K.LY, on Jun 26 2005, 13:48, said: Marfa site si e bine structurat. Dar sculele alea...super salut.\ Eu sunt amator si nu prea le am cu statiile dar incet incet invat. As vrea o statie pentru bucuresti care sa bata bine ca nu vreau sa imi iau ceva de prin metro sau selg... si sa fie portabila adik sa o pot tine in buzunar nu in masina. Daca aveti oferte ceva astept. merci mult,. |
|
Posted 25 July 2005 - 11:58

salut, vreau si eu daca are cineva 1 statie portabila motorola , ziceti un pret sau pot oferi la schimb 2 statii mobile president in 27 MHz 40 canale,
|
Posted 01 August 2005 - 20:49

salutari! am facut si eu rost de o pereche de jucarii pe 446 mhz.... pana la urma ce putere au astea? 1W? 0.5W? merg cu 4 baterii aaa - 6v...
alta intrebare: care e taina cu aia de vorbesc (cred ca de la electrica) de statia sta tot timpul in receive? |
Posted 02 August 2005 - 03:06

Dr_iLL, on Aug 1 2005, 21:49, said: salutari! am facut si eu rost de o pereche de jucarii pe 446 mhz.... pana la urma ce putere au astea? 1W? 0.5W? merg cu 4 baterii aaa - 6v... alta intrebare: care e taina cu aia de vorbesc (cred ca de la electrica) de statia sta tot timpul in receive? Puterile tipic sunt intre 300-500mW (deci maxim 0.5W). Cei de la electrica au un repetor undeva intre frecventele alora la mica distanta si se aud in functie de locul unde esti. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users