Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Aplicatie design

Smd M05

Procedura completa punere sub int...

Ce procent din neuroni pierde in ...
 Ce procent din nuroni pierde in m...

Husa Macbook 13"

Inchiriere fara prroprietar?

Incalzirea globala - criza climat...
 Dimensiune partiție C cu Win

In contextul actual este Romania ...

Apple music

Probleme boiler Tesy cu 2 serpent...
 Încalzire slaba Logan 1.4 benzina

Încalzire cu microunde?

"Toți romanii vor avea o...

Blue Eye Samurai (2023)

Walkie-Talkie

- - - - -
  • Please log in to reply
2767 replies to this topic

bogdanan

bogdanan

devoted SoftNews member

• Grup: Senior Members
ADIACÉN//T ~tă (~ți, ~te) Care este alăturat prin natura lui; legat prin ceva comun; contiguu

...adica il cumperi separat, la fel ca accesoriile....

Ignition

Ignition

Active Member

• Grup: Members
Momentan dispun de statii PMR 446mhz cu max. 0,5W care am vazut ca se gasesc in multe locuri de vanzare.
Initial am vrut sa-mi cumpar CB 27mhz insa nu am gasit in Bucuresti nici macar un singur magazin care sa mai vanda astfel de statii.
Am gasit comercianti pt. antene, filtre si altele CB insa nu si statii.
Aveti idee de magazine in Bucuresti sau in Romania unde sa poata fi cumparate inclusiv statii CB noi, sigilate cu garantie + acte ?
Exclus second-hand.

andreic

andreic

Very OLD Member

• Grup: Moderators

Ignition, on Oct 14 2005, 22:53, said:

Aveti idee de magazine in Bucuresti sau in Romania unde sa poata fi cumparate inclusiv statii CB noi, sigilate cu garantie + acte ?
Exclus second-hand.

Sigur. http://www.mondoplas...?pg=radio&id=24
Nu prea au gama variata dar e un inceput. Sos Alexandriei, 197 parca.
Mai e si un ealer prin Oradea, care nu mai stiu ce aduce acu dar pe vremuri avea President-uri... Iti recomand ceva cu SSB desi e mai scump, insa merita in anumite situatii cum ar fi distanta mare, interferente... altfel Joppix 3003 face treaba perfect, si mi se pare, stie mai mult decat scrie pe site...

Edited by andreic, 14 October 2005 - 23:39.

Ignition

Ignition

Active Member

La mondoplast nu am gasit statii.... au numai accesorii de CB... ciudat nu ?

andreic

andreic

Very OLD Member

• Grup: Moderators
Daca lumea merge si cumpara de acolo si dupa aia... si tu spui ca nu au statii... e deja sf :)
Sa se fi terminat stocul... ma indoiesc.

D.K.

D.K.

Junior Member

Spuneti-mi si mie ce firma e buna la stati si sa bata pe distante mai mare nu ca astea de la merto gauri de capac legate intre ele cu o sfoara

Edited by D.K., 25 March 2007 - 22:20.

vladtm

vladtm

Member

Am si eu o intrebare in domeniu ...care este puterea maxima admisa legal pt un cetatean oarecare....? (pe freq. admise)
Si inca o chestie... cam cat de ilegala i o putere de vreo 200 W ?
ms :)

rvic77

rvic77

Senior Member

vladtm, on Mar 26 2007, 01:40, said:

Am si eu o intrebare in domeniu ...care este puterea maxima admisa legal pt un cetatean oarecare....? (pe freq. admise)
Si inca o chestie... cam cat de ilegala i o putere de vreo 200 W ?
ms :)
4 W CB 27 Mhz, 0.5 W PMR 446 Mhz, 200 W e al naibi de ilegal, nici macar radioamatorii autorizati in clasele inferioare nu au voie cu asemenea putere.
Referitor la intrebarea anterioara cu 'bataia statiilor' :D raspunsul e simplu : depinde de pozitie, antena si putere (in ordinea asta ca importanta). De exemplu o statie de 30 ron cea mai proasta din supermarket bate intre 1-300 m (in bloc pozitie naspa catre in bloc pozitie naspa) pana la 50-100 km zona de deal munte cu deschidere buna. O statie profesionala poate bate intre 500m-1 km conditii grele pana la 1-200 km pozitii magice (diferenta e in principal datorita puterii si eventual a antenei). In cazul in care aveti o antena cu castig in ambele parti, distanta creste in functie de acest castig.
De exemplu dintr-o zona de deal cu deschidere perfecta (dealul Mahmudia 210 m) am realizat legaturi pe 430 km cu doar 0.3 W (echivalent putere al oricarei statii PMR). Am avut o antena cu castig 2 db, iar corespondentul (Istambul) avea antena cu castig 9 db ! De obicei o antena obisnuita de portabil are castig de la -16 la -10 db.
Diferenta dintre profesionale si statii de duzina nu este la emisie cat la calitatea receptiei, filtrele de rejectie si lantul audio, cu alte cuvinte pe o profesionala veti avea receptia mai buna si in felul asta creste raza de acoperire.

Edited by rvic77, 26 March 2007 - 08:36.

lu_k-309

lu_k-309

Member

Cei care se pricep ce parere aveti despre
INTEK MT-2020 http://www.mondoplas...p?pg=ft&id=2677
sau
MT-4040 http://www.mondoplas...p?pg=ft&id=2678
care vad ca poate fi setat si la 2W in PMR ???

rvic77

rvic77

Senior Member

Eu stiu doar HYT-urile si Alinco 446 si pot zice ca merg f. bine.

lu_k-309

lu_k-309

Member

In final am cumparat 2 buc. MT-4040, acum ( dupa ce le-am "tunat" putin ) sunt la incarcat si maine voi incerca sa le testez in oras.

lu_k-309

lu_k-309

Member

Testat MT-4040 in urmatoarele conditii:
- o statie in casa la etaj si alta pe teren in oras.
- distanta masurata pe harta ROAD2006 deci in linie dreapta si aproximatie f mica.

distanta:
~800m: statia din teren in masina sau pieton, convorbire absolut OK.
~1.2Km: statie din teren in masina, convorbire OK
~3 Km: statie din teren in masina -fara semnal, pieton convorbire aproape imposibila.

Concluzii:
- depinde foarte mult de teren, daca esti inconjurat de blocuri si spatiu verde - copaci, semnalul scade dramatic.
- pina la 1 km in mediu urban este OK.
- avind in vedere ca mai sunt pierderi de semnal de la iesire final pina la antena probabil puterea reala este mai mica, in mod clar va fi mult mai mica la jucariile din supermarket:
la 0,5 W teoretic puterea scoasa este 27dBm.
la 1 W: 30 dBm.
la 2 W: 33 dBm.
deci tunning-ul nu va aduce o imbunatatire notabila de puterea avind in vedere ca atenuarea semnalului / km in mediu real este aproximata la ~65dB.

Pina voi avea ale PMR-uri in mana concluzia mea este ca MT-4040 isi merita banii.
L.

Arpi

Arpi

Senior Member

De Cobra Microtalk MT750-2-VP la 350 Roni ce parere aveti?

ludiconiric

ludiconiric

Member

Motorola T5628 - detin statiile astea. Am cautat niste informatii despre ele si am gasit pe acest site oficial motorola. http://www.motorola....t5628/index.htm
Ce e foarte ciudat este ca functioneaza in 409 - 410 Mhz.
Am cautat pe net si am gasit numai cele doua tipuri de frecventa: FRS and GMRS. Detalii complete aici: http://www.bestbuy.c...amp;id=cat12077

Nici una dintre acestea nu este intre 409-410 Mhz. Mai mult decat atat, spre deosebire de celelalte walkie talkie, al meu nu are nici 22 nici 8 canale, are doar 20 Canale. Intrebarea mea este de ce sunt pe aceasta frecventa si daca sunt compatibile cu cele cu 8 sau 22 canale?

florin75

florin75

Junior Member

Midland G7 nu foloseste nimeni? M-ar interesa sa stiu ce "performante" s-au obtinut!

De Alinco DJ-446 ce parere aveti? Isi merita banii (destul de multi)? Cam ce distanta acopera o astfel de statie in Bucuresti? Cu sau fara jumperul magic inchis!

rvic77

rvic77

Senior Member

florin75, on May 21 2007, 21:59, said:

Midland G7 nu foloseste nimeni? M-ar interesa sa stiu ce "performante" s-au obtinut!

De Alinco DJ-446 ce parere aveti? Isi merita banii (destul de multi)? Cam ce distanta acopera o astfel de statie in Bucuresti? Cu sau fara jumperul magic inchis!
Am DJ446, scoate cam 4W pe hi si 0.5 pe low, in conditii de antena auto te duci lejer 10+ km, asta doar daca ai frecventa libera bine-inteles. Pe antena ei merge mult mai prost, practic antena de portabila buna n-am gasit si am testat zeci de modele. La antene e clar : marimea si deschiderea conteaza. Nu te vei auzi cu nici o portabila mai mult de 3 km in Buc dintre blocuri si cu antena carnat. Eu am facut teste de pe bloc intre antena auto si cea de portabila, semnalele erau de 10 ori mai slabe pe portabil fata de cealalta antena. Statia DJ446 am tunat-o pe un sasiu de DJ195 ca sa pot sa-i pun ce antena vreau prin conetor BNC. Altfel e un PMR obisnuit care nu merita atatia bani.

Edited by rvic77, 22 May 2007 - 11:36.

florin75

florin75

Junior Member

rvic77, on May 22 2007, 12:29, said:

Am DJ446, scoate cam 4W pe hi si 0.5 pe low, in conditii de antena auto te duci lejer 10+ km, asta doar daca ai frecventa libera bine-inteles. Pe antena ei merge mult mai prost, practic antena de portabila buna n-am gasit si am testat zeci de modele. La antene e clar : marimea si deschiderea conteaza. Nu te vei auzi cu nici o portabila mai mult de 3 km in Buc dintre blocuri si cu antena carnat. Eu am facut teste de pe bloc intre antena auto si cea de portabila, semnalele erau de 10 ori mai slabe pe portabil fata de cealalta antena. Statia DJ446 am tunat-o pe un sasiu de DJ195 ca sa pot sa-i pun ce antena vreau prin conetor BNC. Altfel e un PMR obisnuit care nu merita atatia bani.

Multumesc rvic77, incep sa ma luminez! Se pare ca va trebui sa montez pe masina o mobila CB, m-am cam codit pana acum pt ca nu vroiam sa dau gauri in caroserie pt montarea antenei, si in plus ma temeam sa nu las antena in vreun brad :unsure: . Asta pt ca vreau sa montez statia pe un  ARO10 4x4 cu care mai fac iesiri pe munti. PMR-urile cred ca nu le voi putea folosi decat la comunicarea cu coechipierul cand ma ghideaza in pasajele mai dificile :( .

Arpi

Arpi

Senior Member

Arpi, on May 21 2007, 07:22, said:

De Cobra Microtalk MT750-2-VP la 350 Roni ce parere aveti?

De cobra vad ca nu spune nimeni absolut nimic :(. Am gasit acelasi model cu 120 roni mai ieftin la eurogsm. Dar din pacate nu prea il au pe stoc. Asa ca, cred... ca am sa ma limitez la cea mai ieftina variana MT200 care are aceleasi specificatii insa nu are cateva functii.
Cu un walkie talkie asemanator ce distante ati obtinut prin padure,la munte de exemplu? bat macar 500metrii, peste deal si printre pomi?

Inca o chestie importanat care nu stiu cat de importanata este:
ce inseamna: "38 coduri personale CTCSS". Daca pe aparatul MT200 nu am asa ceva am marea probabilitate sa mai aud si alte persoane? si o sa vorbim mai multi deodata?
La ce ma ajuta acest cod personal? Merita? Aceste walkie talkie nu le voi folosii prea mult in oras, mai mult la munte, am nevoie de "38 coduri personale CTCSS"?

10x

Edited by Arpi, 22 May 2007 - 14:07.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate