Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme MIUI 13 la Xiaomi Redmi ...

Curajul e frate cu prostia (ignor...

Asus ZenBook Flip 14 UM462 ventil...

Achizitie PC
 Orlando candideaza la alegerile p...

Gasire telefon xiaomi pierdut sau...

eventratie

DVR clona
 Server facut pe componente

Intrebare instagram

SSD in pod ?

Recomandare ace masina cusut elec...
 Cum calculez rata de profitabilit...

Panza circular unghiular potrivit...

Norvegienii au testat autonomia a...

Or exista oameni care sa se jertf...
 

Walkie-Talkie

- - - - -
  • Please log in to reply
2765 replies to this topic

#2755
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,271
  • Înscris: 24.11.2002
Nu stiu ce modificare se pot face, dar daca in specificatii de peTalus.ro pentru aceasta Baofeng 888s scrie 5W si antena e detasabila si atunci nu e conforma cu legea.
In PMR limita e data de puterea efectiv radianta la 0.5W, daca e antena detasabila o poti inlocui pe cea care vine din fabrica si cu care poate s-ar incadra in cei 0.5W, dar daca tu pui o antena cu castig mai mare, atunci cu siguranta la emisie o sa depasesti acei 0.5W p.e.r. .
De aceea nu e voie! Poti emite cu 0.5W la iesirea din statie si daca ai o antena Diamond X510, ce promite un castig din 11.57dB prin UHF, atunci din 0.5W poti obtine o p.e.r de 8.7W. Iar din 5W la borna antenei rezulta 18W putere efectiva radiata. Mai sunt pierderi pe cablu, conectori antene.
O antena cu castig mai mare e buna si la receptie si bineinteles si la emisie. Ma astept ca ca un Baofeng mai nou sa aiba o sensibilitate mai buna decat Cobra AM845 sau Midland G7. Dar depinde si cu ce antena pui la Baofeng. Dar nu am facut astfel de teste prinvind sensibilitatea.

#2756
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,275
  • Înscris: 20.08.2014
Am discutat cu cei de la Talus si mi-au zis ca statiile sunt programate de catre producator, si de cand nu mai folosesc frecventele sts nu au mai avut nicio problema, nicio reclamatie. Si de asemeneau au zis ca statia emite cu putere reala undeva la 3,5W. I-am intrebat daca se poate seta cu chirp sau alt program puterea mai mica, la maximum permisa de 0,5W si au zis ca da, se poate.
Acu' va intreb pe voi: unde anume intru in CHIRP ca sa setez puterea maxima de emisie la 0,5W? La narrow sau wide sau ala e cu totul altceva? Ce reprezinta acel narrow/wide si cum e mai bine sa fie lasat, e vorba de spatiul intre canale, pasii de 6,25 respectiv 12,5Khz sau e altceva?
Parca la inceputul topicului voi recomandati sa fie setat pe narrow pt. a nu deranja si a nu interfera cu "nedoriti".
E mai bun programul chirp sau cel 888s?

#2757
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,271
  • Înscris: 24.11.2002
In Chirp ultima coloana e pentru putere si sunt 2 trepte Hight si Low. Daca acel Low chiar e mai mic egal decat 0.5W nu cred, dar e de setat si masurat.
Altii au facut-o si uite ce le-a dat aici si aici, dar e puterea ce iese din statie, nu puterea efectiva radianta care difera in functie de castigul antenei conectata la statie.
Tipul de modulatie trebuie sa fie setat pe narrow FM, daca vrei sa te intelegi si cu alte statii PMR si sa nu afectezi canale adiacente. Si se refera la cat din spectru radio ocupi tu cu emisia ta.

#2758
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,275
  • Înscris: 20.08.2014
Asa. Si ce mai vreau sa te intreb: in chirp, canalul 16 (cel pe care se scaneaza cu statia inchisa, apasand cele doua butoane apoi deschizand-o etc.), trebuie setat altcumva decat celelalte canale, adica trebuie sa-i specific programului chirp sa-l seteze expres pt. scanare, sau ramane setat exact la fel ca celelalte 15?

#2759
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,271
  • Înscris: 24.11.2002
Nu am modelul acesta de statie, dar din ce am vazut/citit pe internet, e de pe bifat pentru fiecare canal ce vrei sa intre in lista de scanare in program, lasi canalul 16 gol, adica nu programaezi ceva frecventa pe el in Chirp si ii activezi scanarea o singura data apasand butonul PTT si cel de sub el, pornind statia. Apoi e suficient sa te duci pe canalul 16 si statia face scanare. Dar daca ai statia si cablul de programare poti testa.

#2760
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,275
  • Înscris: 20.08.2014
Aha! Deci chiar daca il las gol, statia mi-l va recunoaste in continuare cand dau scanare, si practic va scana doar celelalte 15, adica voi putea folosi efectiv doar 15 canale. Si daca cineva dimprejur emite pe canalul 16, eu nu-l voi putea nici macar receptiona/asculta, pt. ca l-am lasat gol, nesetat?
Nu-i mai bine sa setez normal si canalul 16 cu frecventa lui corespunzatoare, si apoi sa "scanez" fiecare canal in parte, sa-l caut manual 1,2,3 etc. din rotita, de fiecare data cand vreau sa vad daca e ceva pe un anumit canal? Ca oricum trebuie rotit de acea rotita pt. a schimba canalul, chiar daca scanez manual pe 16...Tot manual va trebui sa trec printre canalele pe care gasesc conversatii...
Tu practic zici ca numai o singura data trebuie scanat pe canalul 16 apasand pe cele doua butoane si dupa aia gata, el gaseste sa zicem conversatii pe canalul 1,3,5 si 8. Dar de fapt, va trebui ca de fiecare data cand vreau sa vad daca sunt conversatii si pe alte canale, sa scanez la modul asta, din cele doua butoane, pe 16. Si atunci, ce am rezolvat? Ori ca dau manual din rotita, din canal in canal, pana la 16 sa vad pe cate gasesc conversatii, ori ca scanez din butoane, tot aia e.
Pt. ca aia se muta cu convorbirile, azi pot gasi o conversatie pe canalul 2, sa zicem, dar maine sau peste 3 zile nu, pt. ca s-au mutat pe alte canale (pe care nu le gasisem la prima scanare), si va trebui sa dau iarasi rescanare ca sa gasesc conversatii active.

#2761
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,271
  • Înscris: 24.11.2002
Oamenii in general nu schimba canalul, pana nu sunt interferati si atunci "hai pe canalul 6". Oricum ma astept ca traficul in mare parte  sa fie concentrat in primele 8 canale.
Da, daca lasi memoria 16 libera, atunci la scanare o sa iti raman 15 memorii/canale libere, poti renunta la alta frecventa nu neaparat la aceea asignata canalului PMR 16.
Cu siguranta statia scaneaza mai repede decat poti tu invarti din selectorul de canal, iar acest selector de canal are si el o viata "mecanica". Dar asa este, daca iti gaseste o frecventa utilizata in scanare, trebuie sa te duci la mana.
Acestea sunt limitarile, date de o statie cu doar 16 memorii si fara display...

Procedura de activare a scanarii pentru statie, pornirea cu cele 2 butoane apasate, din descrie asa apare ca se face o singura data. Dupa e suficient sa alegi canalul 16 neprogramat si statia face scanarea canalelor alese. Dar e de testat si verificat...

#2762
Croconelu

Croconelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 661
  • Înscris: 02.10.2005
In contextul actual ( 2022 ) ce stații radio PMR recomandați ? Ce a mai apărut nou și bun in domeniu ? Nu ma interesează pocnitori.
Mulțumesc

#2763
balaurel_cli

balaurel_cli

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 19.02.2018
Motorola = Best Of

#2764
ingerulol

ingerulol

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 992
  • Înscris: 11.09.2006
T82 extreme ? Le are cineva ? Ce raza "reala" au ? Va rog imi spuneti si mie de care aveti ... m-ar interesa pentru comunicare cat mai la distanta prin paduri (gen cand ma duc la biciclit cu copilul) si nu avem semnal la telefon sa putem comunica) .

T800 ale americanilor sunt la ani lumina in schimb ca au si GRMS si BT pentru conectare cu telefonul pentru locatie si alte cele . Doar ca ... e real ? nu pot functiona la noi ?
Care e treaba ? Daca eu vin cu ele din US nu vor functiona aici ?

#2765
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,271
  • Înscris: 24.11.2002
Functioneaza T800 si la noi, in Europa, dar pe aceleasi frecvente cu care a iesit din fabrica(467MHz). Frecvente care sunt alocate unor servicii si nu publicului larg/cetatenilor, iar daca le folosesti aici, o sa "deranjezi" si vei fi cautat, gasit/avertizat si chiar amendat ca folosesti un echipat neconform cu standardele din Europa si produci interferente. Nu vei fi nici primul si nici ultimul.
Standardul PMR din ce stiu eu nu permite si transmiterea de date, voce in format/modulata digital, dPMR e altceva.

#2766
ingerulol

ingerulol

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 992
  • Înscris: 11.09.2006
Recomandati vreun set de 2x walkie talkie bune ? Buget intre 400 - 1000lei . De cumparat de la noi si sa fiu legal . As vrea sa fie si cat se poate de plug n play , sa nu codez eu sau sa bibilesc , ca le va folosi si copilul . Vreau raza si sunet cat mai bune .

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate