Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sonerie modulara montata in tablo...

Cartela roaming

Problema Document Scan Ubuntu

Cine este "Imparatul"?
 Ce obiecte din Italia, Franța, Ma...

Samsung Galaxy Fit 3

Cumparare baterie pentru un motor

Angajare -job
 Telefoane DS Vodafone

Mp4 car se reseteaza in timpul de...

Ati castigat vreodata ceva? Loto,...

Shogun!
 Initiativa europeana pentru taxar...

Instalare centrala de apartament ...

V-ați culturalizat cu ajutorul te...

Monitor
 

Studii pe banii bancilor

- - - - -
 • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
citizenx

citizenx

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 660
 • Înscris: 28.11.2001
In general, acest tip de credit este menit sa acopere cheltuielile studiilor sau cele de genul: transport... cazare, taxe, hrana, etc (in cazul studiilor in strainatate).

Banca Transilvania

"Creditul pentru studii" de la Banca Transilvania impune unele conditii: sa fii cetatean roman cu domiciliul in Romania, student sau absolvent de invatamant superior, cu diploma de licenta. Valoarea creditului este cuprinsa intre 1.000 si 10.000 de dolari sau echivalent in Lei/Euro si se acorda pe o perioada de la 1 la 5 ani. De mentionat ar fi faptul ca, in cazul acestui tip de credit, se accepta garantii reale imobiliare, mobiliare ori depozite colaterale, care trebuie sa acopere 120% din valoarea creditului si dobanzile pe 3 luni.

Dobanda de 15% (la creditele in lei) se calculeaza la sold, transele lunare de plata (rata plus dobanda fiind egale pe toata perioada de creditare). Pentru creditele in dolari si in euro se aplica o dobanda variabila, de 11%, respectiv 12%.

In ceea ce priveste documentatia, ai nevoie de diploma de licenta, un act care dovedeste acordarea bursei, devizul estimativ al cheltuielilor, adeverinta de venit pentru solicitantul de credit si sotul/sotia acestuia daca este cazul, parinti, rude, declaratia financiara personala privind obtinerea de alte venituri (dupa caz) si acceptul institutitei de invatamant din strainatate.

La solicitarea creditului nu trebuie sa platesti avans, nu ai nevoie de giranti si, totodata, ai posibilitatea sa achiti ratele direct din contul curent, dar si in avans, fara penalizari.

BRD

"Creditul 10" de la BRD se adreseaza studentilor sau celor care au terminat un master sau un doctorat la o universitate partenera BRD. In acest caz, ai nevoie doar de buletin sau carte de identitate si o adeverinta de la facultate din care sa reiasa ca esti in ultimii doi ani de studii universitare sau la studii post-universitare. De asemenea, solicitantii trebuie sa aiba intre 19 si 30 de ani si maxim doi ani pana la terminarea studiilor universitare ori post-universitare in Romania. Este un credit de pana la 1.000 EUR (echivalentul in lei), necesar pentru cheltuieli ocazionate de derularea studiilor si perioada de rambursare (de pana la 60 de luni). In functie de anul de studii, poti beneficia si de o perioada de gratie de pana la 24 de luni, timp in care platesti doar dobanda. Nu ai nevoie de avans ori girant.

In schimb, daca vrei sa beneficiezi de ceditul "StudentPlus", tot de la BRD, trebuie sa fii absolvent al unei universitati agreate de aceasta banca. Este creditul ideal, daca intentionezi sa avansezi in cariera, deoarece vei avea acces la cele mai performante programe post-universitare. Conditia esentiala este sa ai intre 21 si 40 de ani si o dovada conform careia ai fost admis intr-un program post-universitar la una din universitatile agreate de BRD. Cu acest credit, taxele de scolarizare pot fi finantate pana la 100%.

Pe baza documentelor justificative poti obtine un credit de maxim 10.000 EUR (echivalent RON), cu o perioada de rambursare de pana la 60 de luni. In functie de durata studiilor, beneficiezi si de o perioada de gratie de pana la 24 de luni, in care platesti doar dobanda, urmand ca la terminarea studiilor sa incepi sa rambursezi si creditul. Poti opta pentru plata integrala a studiilor post-universitare sau pentru plata in transe, la anumite date stabilite impreuna cu Consilierul tau de clientela. Creditul poate fi rambursat in rate constante, din contul tau curent in lei, deschis la BRD. Banca iti transfera banii direct in contul universitatii la care ai fost admis, iar tu beneficiezi de conditii preferentiale. Pentru ambele tipuri de credite se aplica o dobanda variabila.

HVB

La randul sau HVB te invita sa studiezi, prezentand pe site o oferta destul de tentanta - "Creditul pentru Studii". Poti imprumuta minimum 3.000 Euro, pe o perioada de creditare care poate fi cuprinsa intre 1 an si 10 ani. Pentru sume de pana la 10.000 Euro inclusiv, perioada maxima de creditare este de 5 ani.

La acest credit au acces persoanele cu varsta cuprinsa intre 25 de ani si 60 de ani pentru femei si 65 de ani pentru barbati (pana la care creditul trebuie sa fie rambursat in intregime). Venitul net pe familie trebuie sa fie de minimum 600 lei pe luna. Sunt luate in considerare mai multe surse: 100% (venituri din salariu, bonusuri, pensie, comisioane din vanzari, diurna, drepturi de autor); 50% (venituri din chirii, respectiv din dividende), respectiv 80% (venituri din profesii liberale). De asemenea, suma tuturor obligatiilor financiare ale familiei (rate credite, rate leasing, etc, inclusiv rata creditului solicitat) nu trebuie sa depaseasca 40% din venitul net lunar eligibil pe familie.

In ceea ce priveste dobanda anuala, precizam ca aceasta este variabila - 6,95%(RON), 7,95% (USD), respectiv 5,95% (Euro). Comisionul de acordare este 2% (minim 120 Euro sau echivalentul in RON sau USD). Comisionul lunar de administrare este de 0,5% pentru credite in RON si 0,2% pentru credite in Euro sau USD, calculat la soldul creditului. In schimb, comisionul de rambursare anticipata (doar in primii cinci ani) este de 2%, adica minimum 150 Euro. Mentionam ca imprumutul va fi garantat cu: ipoteca pe un imobil, iar valoarea creditului nu poate sa depaseasca 75% din valoarea proprietatii ipotecate. De asemenea, venitul lunar, asigurarea de viata si asigurarea imobilului ipotecat vor fi cesionate in favoarea bancii, plus gaj pe conturile deschise la HVB Bank.

Academic Extra/ Super - BCR

Se acorda pentru plata costului scolarizarii, respectiv a cursurilor (taxe de studii), a cheltuielilor de intretinere, procurarea de material didactic, transport si a altor cheltuieli legate de efectuarea studiilor. Suma maxima este de 30.000 Euro (echivalent RON/USD), iar termenul maxim de rambursare este de 10 ani.

Dobanda se stabileste in functie de termenul convenit cu clientul pentru rambursarea creditului, solicitantul poate opta pentru plata unui nivel de dobanda fix, variabil sau revizuibil semestrial, pentru creditele acordate in lei. Nivelul dobanzii pentru maximum 1 an, in RON, este de 14% fixa, respectiv 15% variabila. Pentru imprumuturile in euro si dolari, dobanda variabila pana la un an este de 12,5%, respectiv 13,5%.

Capacitatea de rambursare este determinata pe baza veniturilor nete lunare certe realizate de catre solicitant si coplatitori (daca este cazul) din salarii, pensii, venituri provenite din contracte de inchiriere, dividende, venituri realizate in strainatate, din activitati independente, din depozite si dobanzi bonificate la aceste depozite sau orice alte surse de venit dovedite prin documente legale.

Creditul se acorda prin virament in contul institutiei de invatamant. La solicitarea clientului o parte din suma (pana la 50% din valoarea studiilor) poate fi acordata in numerar, pe card sau prin cec de calatorie.

Cardul BRD-ISIC - BRD

Cumpara tot ce iti doresti ! Distreaza-te ! Calatoreste pretutindeni ! Acesta este indemnul BRD, care atrage atentia asupra cardului international BRD-ISIC. Este un card de debit in lei, destinat exclusiv studentilor la zi, pe care il poti utiliza atat in tara cat si in strainatate. Totodata, este si o legitimatie internationala de student recunoscuta in 113 tari din toata lumea. Primesti bursa si abonamentele direct in cont si ai acces oricand la banii tai pentru cumparaturi sau retrageri de numerar. De asemenea, beneficiezi de facilitati bancare studentesti si, in acelasi timp, ai acces la peste 1.200 de reduceri in Romania si mai mult de 35.000 de afaceri in intreaga lume: la magazine, restaurante, muzee, transport, cazare, divertisment. Ai avantaje suplimentare pentru calatorii: ofertele speciale pe TravelMax, cea mai mare baza de date on-line cu informatii turistice si culturale si la un HelpLine pentru asistenta gratuita in situatii de urgenta. Pentru a obtine un astfel de card iti trebuie o poza tip buletin, carnet de student valabil pe anul in curs si act de identitate. Este suficient sa completezi un simplu formular si, in cateva zile, ai propriul tau card personalizat BRD - ISIC.

Cardul BRD-ISIC STUDCARD - BRD

Daca esti student in Cluj-Napoca iti recomandam cardul BRD-ISIC STUDCAR, care poate fi obtinut de la sediul STUDCARD din Casa de Cultura a Studentilor. De ce acest tip de card? Pentru ca vei beneficia de o serie de facilitati. De exemplu, transportul in comun din Cluj-Napoca este gratuit pentru studentii si masteranzii inscrisi in invatamantul la zi-buget, respectiv 65% pentru cei care platesc taxa. La teatru, opera, filarmonica platesti cu 70-80% mai putin, la care poti adauga alte reduceri la cabinete medicale si stomatologice si la zeci de locatii din oras. De mentionat ar mai fi biletele gratuite, acordate pentru meciurile de fotbal..

Sursa: Bloombiz

#2
romaximusro

romaximusro

  ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

 • Grup: Banned
 • Posts: 40,874
 • Înscris: 16.05.2005
un credit pentru nevoi personale nu e mai avantajos (dpdv al dobanzii) mai ales daca nu e vorba de sume foarte mari?

#3
Ossiriss

Ossiriss

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,274
 • Înscris: 26.02.2005
Eu ştiu că in străinătate sunt credite ce se oferă studenţilor, iar rambursarea se face după terminarea studiilor.
De unde să plătească un student care se chinuie să rămână în facultate(din cauza banilor) ratele?

Nu sunt şi la noi astfel de credite?

Poate studentul nu are cu ce să garanteze, atunci ce poate face?

#4
morosanuciprian

morosanuciprian

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 367
 • Înscris: 21.06.2004
Sunt de acord si eu ca un credit de nevoi personale este mult mai util si conditiile pentru a obtine un astfel de imprumut nu sunt parca atat de drastice...Insa, conditia principala este sa ai un serviciu bun, deci e mai greu sa ajungi si pe la facultate... :w00t:  :w00t:  :w00t:

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate