Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Asus ROG - Probleme mari wi-fi

Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate

Lipire XPS de hidroizolație ...
 Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...

Popcorn stradal
 De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig

Degresant auto eficient
 Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte
 

Margarina, un aliment care rastoarna orice regula a nutritiei

- - - - -
  • Please log in to reply
201 replies to this topic

#163
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,441
  • Înscris: 05.02.2009
Cică n-am voie să te citez.
Așa te văd un băiat isteț, tobă de carte. Nu știu cîte facultăți poți avea, eu nu am niciuna. Sînt ortodox, dar vreau să te invit la dialog aici, unde putem fi ontopic .
Dacă accepți ...

#164
mediatec

mediatec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 30.10.2006
Stai cool Andu, baga liniștit lactate. Nu te stresa... vorbim mai la bătrânețe.  (a ta desigur)

Mcjohn: la topicul acela se vorbește de adventiști vs ortodoxism, nu vad cum e ontopic subiectul Noe!...

#165
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,104
  • Înscris: 17.01.2006
Poate chiar are o forma rara de Alzheimer cauzata de margarina. :)

#166
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,441
  • Înscris: 05.02.2009

 mediatec, on 19 august 2016 - 17:55, said:

la topicul acela se vorbește de adventiști vs ortodoxism, nu vad cum e ontopic subiectul Noe!...
Ai citit doar 2-3 postări. Scriu acolo de peste 2 ani și s-au discutat tot felul de subiecte.
Uite mîine pun eu întrebarea acolo, iar tu răspunzi.
Vor mai intra alți 3-4 inși care abia așteaptă să înceapă unul un subiect, apoi o săptămână au motiv de contraziceri. Unul că-i albă, celălat că-i neagră, fiecare vine cu argumentele sale și discuția se lungește.

#167
mediatec

mediatec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 30.10.2006
Mcjohn: dacă discutam acolo doar de dragul dezbaterii, n-are rost.  În ultima instanta contează credință și nu argumentele în domeniul religiei.

#168
andu366

andu366

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 18.01.2016

 mediatec, on 19 august 2016 - 17:55, said:

Stai cool Andu, baga liniștit lactate. Nu te stresa... vorbim mai la bătrânețe.  (a ta desigur)



La batranete ultima chestie la care o sa te gandesti o sa fie margarinele tale din tinerete.

#169
mediatec

mediatec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 30.10.2006
Andu: ai sa razi, dar ai perfecta dreptate: nu te vei gândi la margarină, ci la sursele de cazeina și colesterol...

#170
andu366

andu366

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 18.01.2016
Ai putea sa te pui la curent si cu miturile colesterolului.

#171
mediatec

mediatec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 30.10.2006
Andu: eu nu vorbesc de mituri ci se fapte.

1. Infarctul miocardic este produs prin înfundarea unei artere de ieșire a sângelui din inima, înfundare produsa de depunerile de colesterol din interiorul inimii. Asta ți-o poate spune și arata orice chirurg din domeniul cardiac. În consecință, indica-mi te rog studiul sau autoritatea care da alta explicație infarctului miocardic.

2. Depunerile (din același colesterol ingerat din alimente) pe restul sistemului nostru circulator (a nu se confunda cu colesterolul așa-numit "bun", produs de noi înșine) determina, prin îngustarea și înfundarea venelor mai mici, producerea AVC (atac cerebral hemoragic sau ischemic)

Exista mitul conform căruia limita colesterolului din sânge a fost scăzută artificial de la 250 la sub 200 pentru a prinde încă niște sute de mii sau milioane de oameni în iureșul tratamentelor medicale, declarându-se bolnavi deși nu ar fi.

Adevărul este însă taman pe dos! Pana și cei situați în limitele admise fac infarct sau atac cerebral. De fapt valorile normale sunt sub 100 (ma refer la colesterolul gemeral) și acelea se pot obține simplu, foarte prin schimbarea paradigmei alimentare, cu zero medicina. Și doar acele valori garantează ca nu veți suferi niciun infarct sau AVC toată viata!

Cine poate indica studii sau personalități din lumea medicala ce susțin altceva, va rog dați-mi de știre.  Pana atunci însă aveți încredere în mine, ravagiile colesterolului nu sunt un mit, ele produc 80% din decesele datorate bolilor, cu toate ca e atât de simplu sa scăpăm de aceasta amenințare.  Fără medici. Și fără a plăti decât alimentele cumpărate.

Pana și acest sfat e gratis! :)

#172
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,159
  • Înscris: 04.02.2011

 EXIT, on 01 martie 2016 - 15:43, said:

Lactatele sunt recomandate in toate formele. Dar mai ales pasterurizate. Deci procesate.
Fermentarea nu poate fi considerata o metoda de procesare? Posted Image


Tovarășe, hai să stabilim nește chestii. Procesare vine de la proces, ori așa laptele este oricum procesat de glandele mamare, asta nu îl face artificial. În sensul abordat în discuție, fermentarea nu reprezintă o procesare, fiind un proces ce apare natural în anumite condiții, că de aia se consumă produse fermentate de mii de ani. Pastaurizarea nu este un proces natural, că nicăieri în natură nu este supus laptele la 120 de grade ca în cadrul procesului UHT, spre exemplu, distrugându-se o serie de nutrienți în cadrul acestui proces. Sigur, în industrie, când amesteci laptele de la mii de animale, devine necesar, însă laptele cumpărat de la piață poate fi consumat ca atare, ba chiar poți extrage unt din el, poți face frișcă, toate sănătoase, neprocesate termic.

 mediatec, on 17 martie 2016 - 09:50, said:



De aceea. Pentru ca fiecare kg de unt are nevoie de minim 5 de lapte pentru a fi produs, deci nu e inseajus ca deja in lapte cazeina e in exces, noi o mai luam si in forma concentrata pe paine!...

Tovarășe, ia-o mai ușor că te înneci, în puii mei, tu faci diferența între cazeină și grăsime? Păi, tovarășe, dacă nu ai extras în viața ta unt, îți recomand pentru cultura ta generală să o faci, nu de alta, dar poate altă dată nu mai vii cu aberații pe forum, având pretenția de doctor la motor, cu toate cele aferente. Păi, în puii mei, în procesul de extragere gravitațional sau prin centrifugare, asta faci, separi componenta grasă de componenta bogată în cazeină. Cu alte cuvinte, când iei, ca orice profan, lapte de la magazin, cu conținut redus de grăsime, dai de fapt vreo 4 lei pe kil, iar din kilul ăla s-a extras componenta grasă din care s-a făcut unt, deci șmenarii ți-o trag de 2 ori, îți dau un lapte sărac la de câteva ori prețul, și îți mai vând și unt la alți bani, altă distracție și tu pleci din magazin și f_tut și cu banii luați. Hai că m-am enervat, se pare că asta e dimineața în care citesc cele mai multe aberații pe minut.

 mediatec, on 17 martie 2016 - 11:02, said:



Astept inca link-uri sau studii (desi e evident ca NU AVETI DE UNDE LE SCOAT PT CA NU EXISTA), sau chiar si numai articole de presa,hai treaca de la mine, din care sa reiasa ca neplacerile cauzate de margarina se compara macar de departe cu ravagiile produse de componenta de cazeina din lapte, regasita in forma concentrata in unt.


Aoleu, tovarășe, dar văd că insiști, trebuia să te faci politician printr-o țară comunistă, aveau ăia nevoie de așa experiență în trolling și aberații.

 EXIT, on 25 martie 2016 - 14:04, said:

Informatiile tale sunt neactualizate. Hidrogenarea nu se mai foloseste pentru productia margarinei de multi ani (circa 1995). Nerecunoscut de biologia sistemului digestiv este doar folclor. Tocmai pentru ca nu trec ca plasticul prin tubul digestiv, grasimile hidrogenate (trans) conduc la cresterea colesterolului si la aparitia bolilor cardiovasculare. Adica exact efectele untului natural.
Te invit pe tine sa citesti eticheta margarinei Rama si sa ne spui cat ulei hidrogenat contine, cata grasime trans-nesaturata si care ingrediente sunt periculoase in dozele folosite.

Dacă nu știai, este permis a se adăuga grăsimi hidrogenate în cantități de pănă la 0.5 gr per porție servită. Ori cum o porție poate fi și de câteva grame, trage tu concluzia. Așa că, conform noilor reguli UE MUE poți să te caci în ea etichetă.

 EXIT, on 25 martie 2016 - 14:04, said:


Exista interese financiare in spatele oricarui produs natural sau procesat. Si este normal sa fie asa, bunastarea societatii moderne depinde de comert.


De un asemenea comerț imoral nu depinde decât, eventual, bunăstarea ciocoilor.

 EXIT, on 25 martie 2016 - 15:21, said:

Nu sunt in nici o eroare.
Așa este, în cazul tău se numește OROARE.

 mediatec, on 18 august 2016 - 13:06, said:

Eu nu am luat apararea margarinei, [...]
Părerea mea este că ar fi frumos din partea mea să cânți la altă masă sau chiar să renunți complet la acest cont deschis exclusiv cu scopul dezinformării, nu de alta, dar informațiile aduse de tine cu insistență pot fi ușor demontate și de un copil care abia a învățat să scrie și să citească, iar următoarea încercare de dezinformare se va finaliza cu un raport pentru spam și dezinformare. Ce faci tu se numește fix reclamă mascată și mie unuia mi se rupe de situația ta financiară și de studiile tale, aștept să îți cer scuze sau va urma un raport documentat pentru această mizerie pe care o propagi cu insistență în exclusivitate de pe acest cont.

Edited by benis, 01 September 2016 - 07:56.


#173
mediatec

mediatec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 30.10.2006
Inainte de toate, referitor la ultima ta postare, benis

Quote

Părerea mea este că ar fi frumos din partea mea să cânți la altă masă sau chiar să renunți complet la acest cont deschis exclusiv cu scopul dezinformării, nu de alta, dar informațiile aduse de tine cu insistență pot fi ușor demontate și de un copil care abia a învățat să scrie și să citească, iar următoarea încercare de dezinformare se va finaliza cu un raport pentru spam și dezinformare. Ce faci tu se numește fix reclamă mascată și mie unuia mi se rupe de situația ta financiară și de studiile tale, aștept să îți cer scuze sau va urma un raport documentat pentru această mizerie pe care o propagi cu insistență în exclusivitate de pe acest cont.

1. Parereile tale despre unde ar trebui sa "cant" sunt irelevante pentru topic.
2. Dupa cum vei vedea mai jos, te invit cu placere sa demontezi afirmatiile mele. Evident cu referire la studii serioase si recunoscute ca atare in lumea stiintifica, nu doar cu vorbe.
3. Nu inteleg la ce as face reclama mascata, de vreme ce afacerea mea este de consultanta juridica si de management (deci nu am fabrica de margarina LOL). Si ca sa nu fie dubii, te anunt ca nici rudele cele mai indepartate, prieteni, cunostinte sau amici nici nu produc si nici nu comercializeaza margarina de niciun fel. Un principiu destul de vechi din drept este obligatia celui care afirma ceva, de a si aduce si dovezi in acest sens, asa ca mi-e teama ca daca nu incetezi cu tonul acesta agrseiv si mistocar, tu vei sfarsi prin a fi ignorat sau chiar banat de pe forum.
4. Nu am niciun motiv pentru a-ti cere scuze. Ba mai mult, te invit insistent sa dai curs reclamatiei tale. Cu alte cuvinte, treci de la vorbe la fapte, la fel cum in cele de mai jos vei fi invitat sa treci de la afirmatii la dovezi. Enjoy! Posted Image
______________________________________________________________

Intotdeauna cand intr-o discutie interesanta, care incepea sa mearga pe calea argumentativa, se trezeste cate-un participant cu senzatia ca inlocuirea unor argumente cu mistocareli e ceva interesant sau hazliu, imi aduc aminte de ce abordez destul de rar aceasta forma de dialog. Cu toate astea, nu face sa dezertezi un grup - chiar constituit ad-hoc in jurul unei mici dezbateri - doar pentru ca ultimul venit si-a uitat manierele in vestiar.

Asa ca hai sa vedem daca o abordare normala poate duce la un raspuns asemanator...

Quote

laptele cumpărat de la piață poate fi consumat ca atare, ba chiar poți extrage unt din el, poți face frișcă, toate sănătoase, neprocesate termic.
In postarile anterioare (cred ca ti-a scapat, de aceea iti reiau) am decis sa argumentam cand afirmam ca ceva e sau nu sanatos, Si nu cu articole de presa sau blogurile cuiva, cu atat mai putin cu simple afirmatii, ci preferabil cu studii efectuate dupa toate regulile stiintifice. Ceea ce faci tu aici nu este o argumentatie, ci o afirmatie.
Totusi, iti raspund asimetric cu cateva studii (in sumar, dar pe care le poti accesa si in detaliu daca te straduiesti un pic) care sa iti releve realitatea: Sunt mai multe, dar cred ca deocamdata e suficient.
Poate gasesti tu MACAR UNUL SINGUR care sa arate ca laptele este sanatos? De preferinta nu unul platit de industria lactatelor...
Ti-as ramane dator. Dar te rog doar sa fie studii, recunoscute ca atare.

Quote

în procesul de extragere gravitațional sau prin centrifugare, asta faci, separi componenta grasă de componenta bogată în cazeină.
In ceea ce priveste laptele in orice forma, el contine caseina. Ce elimi tu prin centrifugare nu este cazeina prietene ci apa chioara (vorba ta), te rog sa te interesezi mai detaliat... Posted Image
Acest fapt e atat de evident incat nu am ce studii sa-ti dau pe tema, dar uite, hai sa-ti citez de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de "verzi" - onegreenplanet:

Thirty-eight percent of the solid matter in milk is made of protein. Of that total protein, 80 percent is casein and 20 percent is whey. Cheese is made mostly of casein, where most of the liquid whey found in milk has been filtered or strained out. But all dairy products contain casein, not just cheese. - sursa: http://www.onegreenp...nd-your-health/

Quote

Aoleu, tovarășe, dar văd că insiști, trebuia să te faci politician printr-o țară comunistă, aveau ăia nevoie de așa experiență în trolling și aberații.
Cred ca fraza asta are un profund fundament analitic, este la obiect si extrem de argumentativa...
Nu era mai simplu sa folosesti contraargumente (valabile, nu doar simple enunturi gen "laptele e sanatos"...) decat ironii, care in mod evident mascheaza o combativitate exacerbata dar o la fel de acuta lipsa de elocventa si contradictorialitate veritabila.
Dar din respect pentru toti prezenti aici, inclusiv din respect pentru tine, iti reamintesc ca discutia a pornit de la faptul ca s-a afirmat ca margarina este plastic (literalmente), si secundar topicul a deviat inspre efectele mult mai devastatoare ale laptelui (atat cazeina cat si colesterolul din lapte sunt total daunatoare organismului, dupa cum ti-am citat STUDII si nu ironii).

Quote

Dacă nu știai, este permis a se adăuga grăsimi hidrogenate în cantități de pănă la 0.5 gr per porție servită. Ori cum o porție poate fi și de câteva grame, trage tu concluzia. Așa că, conform noilor reguli UE MUE poți să te caci în ea etichetă
Aici ai PERFECTA dreptate.
Mai e o faza senzationala cu un spray de ulei, pe el scrie 0.0% grasime din calorii/serv (pentru ca tot ce e sub 0.5% e voie sa se rotunjeasca la 0) si mic, undeva jos, scrie:
1 serv - spray 1/3s (!!!!!!!!!!!) Iti dai seama, o treime de secunda?! LOL

Cam asta ar fi.
Te rog politicos sa mentii discutia atat in limitele bunului-simt cat si pe terenul argumentelor dovedibile, recreabile si de preferinta cu studiul alaturi pentru o mai mare credibilitate.
Daca poti.

Daca nu, te va salva intotdeauna ironia si agresivitatea. Posted Image

#174
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,159
  • Înscris: 04.02.2011
Omule,  nu te ascunde după deget,  lasă discursurile inutile şi demonstrează afirmaţia că untul conţine cazeină concentrată,

Pentru că aşa orice produs vegetal industrial conţine proteină animală de la rozătoarele şi insectele prezente în silozuri.

#175
mediatec

mediatec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 30.10.2006

 benis, on 01 septembrie 2016 - 10:36, said:

Omule,  nu te ascunde după deget,  lasă discursurile inutile şi demonstrează afirmaţia că untul conţine cazeină concentrată,

OK, voi incerca, cu toate ca este cam cum te-as ruga pe tine sa demonstrezi ca Dunarea contine apa.... Dar ia sa vedem:
Ca sa o mentin la nivel basic, te rog sa-mi explici de ce se chinuie unii sa produca ghee (adica asta: http://glutenfreehom...arified-butter/) daca untul nu are caseina? Posted Image
Sau au si astia ceva interes ascuns mercantil, zic doar asa ca are untul caseina ca sa aiba ei ce vinde?

"hee or clarified butter (also known as drawn butter) is a casein free alternative to regular butter.  Both ghee and clarified butter have the milk proteins casein and whey removed and what remains is butter fat."

Btw - Referitor la curajul pe care unii il au sub protectia unui nume impersonal de forum - spre diferenta de toti participantii la aceasta discutie, eu mi-am dat numele real intr-una din reply-uri de pe acest topic, oferindu-ma sa discut si personal cu oricine doreste orice problema de nutritie. Nu o fac ca si profesie pt ca nu e rentabil, insa ma ocup serios de domeniu de peste 6 ani.

Edited by mediatec, 01 September 2016 - 11:00.


#176
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,104
  • Înscris: 17.01.2006
Uite un studiu despre unt vs. margarina care ne reaminteste unul dintre motivele pentru care margarina a fost inventata:
Effect on lipoprotein profile of replacing butter wit margarine in a low fat diet: randomised crossover study with hypercholesterolaemic subjects

Quote

Conclusion: Despite concerns about adverse effects on lipoproteins of trans fatty acids in margarines, the use of unsaturated margarine rather than butter by hypercholesterolaemic people is associated with a lipoprotein profile that would be expected to reduce cardiovascular risk.


#177
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,159
  • Înscris: 04.02.2011
Geia nu se face pentru a se scoate cazeina ci din motive de conservare.  Da,  acesta este un produs pentru cei cu alergie,  care pot fi afectați și de cantităţi infime (urme)  de cazeină.  
Cu toate acestea,  cei cu alergie moderată pot consuma cantităţi mici de unt fără probleme.

#178
mediatec

mediatec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 30.10.2006

 benis, on 01 septembrie 2016 - 11:14, said:

Geia nu se face pentru a se scoate cazeina ci din motive de conservare.  Da,  acesta este un produs pentru cei cu alergie,  care pot fi afectați și de cantităţi infime (urme)  de cazeină.  
Cu toate acestea,  cei cu alergie moderată pot consuma cantităţi mici de unt fără probleme.

Eu nu am discutat despre cantitati, ci despre prezenta in unt a cazeinei. Oricat de mica ar fi, combinata cu cantitatea din branza-lapte-frisca-inghetata-shake si orice mai ingeram din familia laptelui de-a lungul vietii, prelucrat sau nu, determina si prolifereaza cancerul.
Si chiar nu inteleg de ce am recomanda derivatul unui aliment care produce cancerul!
Ar fi ca si cum am recomanda asa ceva: "Uite un produs din cucuta, e foarte bun. Stiu ca in forma originara e otravitoare, dar te asigur ca am inlaturat eu orice urma de piperidin alkaloid-coniina, N-methylconiina, conhydrina, pseudoconhydrina si gamma-coniceina, deci mananca linistit!"....

De aceea sfatul meu total dezinteresat este sa renuntati total si permanent la orice produs din lapte sau care contine orice forma din acest produs.
Nu militez pentru inlocuirea cu margarina, afirm doar ca margarina e mai putin daunatoare.
Repet - si margarina e daunatoare, dar nici pe departe la nivelul produselor lactate in general. Personal recomand elimnarea si a oricaror forme de alimentatie in care procentul de grasimi din calorii este mai mare de 10%, ceea ce evident ca exclude si margarina alaturi de alte uleiuri, solide sau nu.

Regret daca cineva de-aici are rude sau prieteni cu ferme de vaci, sfatul meu se refera insa la oameni.

Nici vacile nu o duc bine in ferme, dar asta e chiar off-topic...

[ https://assets.rbl.ms/550410/980x.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by mediatec, 01 September 2016 - 12:10.


#179
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,159
  • Înscris: 04.02.2011

 mediatec, on 01 septembrie 2016 - 12:08, said:



Eu nu am discutat despre cantitati, ci despre prezenta in unt a cazeinei.
Hai măi,  nene deja devii penibil,  în loc să îţi ceri scuze, vii cu o asemenea minciună.  Mai sus scriai că e în formă concentrată prezentă în unt iar acum cică n-ai discutat despre cantităţi.  Las-o baltă,  o discuţie cu tine nu duce nicăieri dacă așa o tot ţii.

#180
mediatec

mediatec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 30.10.2006

 benis, on 01 septembrie 2016 - 19:12, said:

Hai măi,  nene deja devii penibil,  în loc să îţi ceri scuze, vii cu o asemenea minciună.  Mai sus scriai că e în formă concentrată prezentă în unt iar acum cică n-ai discutat despre cantităţi.  Las-o baltă,  o discuţie cu tine nu duce nicăieri dacă așa o tot ţii.

benis,

Citez:

Quote

"Pentru ca fiecare kg de unt are nevoie de minim 5 de lapte pentru a fi produs, deci nu e indeajus ca deja in lapte cazeina e in exces, noi o mai luam si in forma concentrata pe paine!..."


1. Este untul o forma concentrata a laptelui? Raspuns: DA
2. Contine cazeina? Raspuns: DA (de aceea se face varianta fara cazeina, si presupunerea ta ca e ceva facut strict pentru cei cu alergii sau intolerante la cazeina este doar o presupunere pe care nu ai dovedit-o)

Nu inteleg care e problema ta cu raspunsurile mele, dar de neinteles este cu adevarat altceva:
Ce fire pacatoasa trebuie sa aiba cineva care nu are nicio problema sa faca pe oameni pe care nu i-a vazut niciodata "penibili", "interesati", "comunisti" sau sa puna la indoiala onestitatea si bunul lor simt, exprimandu-se trivial si ironic?
Asemenea oameni sunt cu adevarat de compatimit, pentru ca in viata personala au de regula miliarde de frustrari, motiv pentru care pe internet devin opusul a ce sunt in viata reala (de fapt, doar pe internet sunt atat de guralivi, taiosi si nepoliticosi, fac pariu ca daca ne-am intalni fata in fata, am avea surprinderea sa vedem un om politicos, la locul lui, harnic si plin de bun simt).
Intrucat modul jignitor si zeflemitor de a purta o conversatie pe forum este de obicei rezultatul a ceea ce o asemenea persoana ar dori sa fie si in viata reala, dar nu are posibilitatea, imi exprim regretul pentru situatia in care te afli si sper din suflet sa o depasesti cat mai curand.

Sunt convins ca poti mai mult si ca discutiile cu tine vor fi altele odata ce orgoliul si complexele tale vor disparea, permitandu-ti sa abordezi calm si argumentativ orice topic (in special cele in care nu e toata lumea de acord cu tine).

In ceea ce priveste tema, OK, e foarte posibil ca in unt sa fie cazeina mai putina decat in lapte, ceea ce insa nu conteaza. Sa presupunem ca intr-un produs este arsenic. Deasemenea sa presupunem ca dupa centrifugare, in forma concentrata rezultata din centrifugare ramane mai putin sau mai mult arsenic; sa inteleg ca daca e mai putin, brusc acel aliment devine comestibil?

Esential in comentariului meu (citat mai sus) este de fapt urmatorul aspect, pe care l-a inteles toata lumea in afara de tine, dar pe care incerc sa-l detaliez acum pentru ca sa fi si tu clarificat (cred insa ca este ultima incercare, daca si acum o iei pe ironii si jigniri nu mai am ce-ti face, adevarul e ca ma pasioneaza nutritia si nu psihologia):

Daca laptele contine o substanta dovedit cancerigena (cazeina) si altele dovedit generatoare de boli cardiovasculare (colesterol), fara a mai vorbi de lactoza pentru a carei digestie nu posedam fermenti decat pana suntem sugari (labferment), de ce, pentru numele lui Dumnezeu, am dori sa consumam o forma concentrata a acestui aliment ?! (in acest caz este unt, dar e la fel cu branza, frisca, smantana etc)

Personal prefer raul mai mic produs de margarina, care nu e nici "plastic" si in ziua de astazi nici nu mai contine grasimi hidrogenate, ca la inceputurile utilizarii acesteia, si care inca nu are (ca si in cazul produselor lactate de orice fel) studii efectuate, conform carora ar produce si agrava boli cardiovasculare, cancerul, intoleranta la lactoza etc (studii puse la dispozitie in postarile anterioare).

In speranta ca frazele mele au fost de data asta suficient de clare pentru a nu-ti zgandari complexele de a fi contrazis (asigurandu-te deasemenea ca nu am nicio intentie de a-ti trezi tot felul de frustrari doar pentru ca exprim opinii argumentate care nu consoneaza exact cu ale tale), te rog politicos ca in viitoarele postari (daca mai ai ceva de adaugat, desigur) sa te stradui sa iesi cumva de pe taramul invectivelor ironice si zeflemitoare si sa canalizezi aceasta energie spre dezbatere decenta si dialog. Sunt convins ca am avea cu totii de castigat, dar cel mai castigat ai fi tu...

Multumesc.

Edited by mediatec, 02 September 2016 - 09:35.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate