Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil
 Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 

Camere video miniDV

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
voodooeye_69

voodooeye_69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 970
  • Înscris: 15.06.2005
Deschid acest topic deoarece nu am gasit sa se fi discutat despre asa ceva aici. As vrea sa stiu voi ce folositi pentru curatarea capetelor la camerele mini DV, intretinerea lentilelor, LCD etc.
La vechile sisteme VHS eu foloseam cu succes pentru capete piele de caprioara si alcohol izopropilic. Acum la miniDV nu stiu ce sa folosesc. Exista casete de curatat dar ...nu stiu cit sunt de bune.
Pentru lentile folosesc servetele (aceleasi cu cele folosite la camera foto) iar LCD-ul care in cazul meu se murdareste foarte repede (touch screen) folosesc servetele umede care le am pentru monitor.
Astept sfaturi, pareri etc.

Edited by _DelSte_, 28 June 2012 - 23:36.


#2
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
Service

Edited by _DelSte_, 28 June 2012 - 23:32.


#3
zit

zit

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 215
  • Înscris: 04.11.2004
mare incredere trebuie sa ai sa faci asa ceva. sau poate ii cunosti personal pe cei de la service si te poti baza pe ei.
oricum, ramin la varianta caseta de curatat (canon mv630)

#4
slacker608

slacker608

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 07.07.2006
Foarte Important...o caseta de curatat o folosesti maxim 10-12 secunde si daca nu se vad rezultate repeti operatiunea.
Poti incearca cu o fasie de hartie de xerox pe care o imbibi cu alcool izopropilic. O asezi pe cap si rotesti capul in sensul lui normal de mers.
Solutia cea mai simpla - foloseste o caseta normala, in regim de play pentru o durata de 10-15 minute.Daca este mai complicat lasa camera in regim de play 30-40 de minute. <_<

#5
iora

iora

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 25.03.2005
operatia de cauratare a unui mecanism minidv presupune mai multe lucruri decat a sterge doar pastilele  capului de redare. trebuie indepartate depunerile si de celelalte componente care au contact direct cu banda, altfel nu rezolvati mare lucu casetele de curatare fac acest lucru in mica parte.cea mai eficienta operatie e curatarea manuala cu alcool izopropilic si piele de caprioara pentru cap si betigase imbibate cu alcool pentru restul componenteleor in zona de contact cu banda.in manualul de service sau pe net gasiti suficienta documentatie.atentie la sensul de curatare a capului care trebuie rotit invers acelor de ceasornic si cu pielea apasata usor perpendicular pe cap.

daca aveti particule de praf in lentile e mai complicat, nu ca operatie ci ca mediu de lucru.greu o sa gasiti o camera fara praf .se curata usor vx-ul in schimb deoarece se demonteaza usor lentila din fata ,iar praful de obicei apare aici.spuneam undeva de un vx cu lentile de plastic. era lentila din fata care probabil a fost inlocuita cu una de plastic inlocuitoare si probabil mult mai ieftina.

Edited by iora, 11 July 2006 - 10:01.


#6
iora

iora

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 25.03.2005
Zilele trecute am fost pus in situatia neplacuta de a observa dupa o filmare de 1 ora,ca la redarea cu o alta camera pentru transfer, in mod aleator si cu durata scurta,apar drop-out-uri pe partea de sunet, pe inregistrarea facuta cu un DSR170p.Fapt ce a compromis in parte filmarea propriu-zisa,mai ales ca era foarte important ceea ce spuneau subiectii.Camera are deja 410 ore de rec si nu a suferit revizii pana acuma,mai ales ca in manualul de service se specifica ca numai la 500 de ore trebuie verificata partea mecanica.
Problema care mi-am pus-o a fost daca este defecta mecanica, este defect capul audio-video sau  este murdar.
am sunat la o reprezentata sony, unde dupa aceeasi poveste auzita peste tot "aduceti camera la noi pentru constatare",asta insemnand 70 lei
indiferent de rezultat, am intrebat cat ar costa e mecanica noua bineinteles cu tot cu manopera si aliniere.
Nu am primit un raspuns!? ,interesant deoarece sunt reprezentanta autorizata sony ,atat doar ca manopera ar fi de 300 lei,hmm.
M-am hotarat sa o desfac si sa studiez ce se intampla, mai ales ca aveam manualul de service,unde e explicat pe larg ce trebuie verificat si cum.primul lucru ce a trebuit facut a fost curatarea cu alcool izopropilic a capului si a
ghidajelor benzii.Capul l-am sters in sensul invers acelor de ceasornic,cu o pilele fina de caprioara umezita in alcool izopropilic,
invartind cu o mana capul
si cu un deget presand pielea perpendicular pe cap.
rola presoare am sters-o cu alcool tehnic de 90%.am fost atent sa nu ajunga pe cap sau pe ghidaje lubrifiantul de pe mecanism.Personal am folosit niste betigase inmuiate in alcool izopropilic insa nu e recomandata aceasta metoda deoarece se scamoseaza repede, pentru curatarea ghidajelor.Am verificat dupa ce am lasat 5 minute sa se usuce alcoolul,cu o caseta cu o inregistrare mai veche daca sunetul mai prezinta intreruperi sau erori.Din pacate mai erau prezente, prin curatare doar facand intretinerea mecanicii si protejarea benzilor.Am verificat atunci ca banda sa nu prezinte deformari inspre partea de jos unde este cea mai multa informatie audio,insa totul era ok ,vizual.Nu am umblat la alinierea facuta de fabrica.Insa privind mecanica de sus cu capul  in partea de jos se observa 2 mici surubele cu rol de a regla  inclinatia celor doua brate care poarta banda spre cap.
Am insurubat ,facand o rotatie de 45 de grade surubul din partea dreapta a capului.La testul de verificare totul
a fost ok.
se pare ca in timp se uzeaza prin frecare suportul de plastic al ghidajului (TG3 si TG4 in manualul de reglaje al mecanismului sony MiniDV de tip"C"),iar prin insurubare s-a stabilit din nou asa cum trebuia unghiul cu care banda calca pe cap.
a meritat interventia ,odata scutind cheluieli inutile si timp morti cu camera defecta.Nu sunt necesare cunostinte de electronica ,doar mare atentie la demontarea cabinetului  care protejeaza partea mecanica.
In service ,la o curatare normala se efectueaza aceleasi operatii asupra mecanicii,insa se plateste un pret destul de piparat.problemele cu audio-dropout la aceasta camera,dupa ceva ore de functionare nu sunt singulare,acelasi mecanism se poate regasi si la TRV890-900, vx2000,vx2100 si DSR150.
Am scris cele de mai sus in speranta ca si altii care sunt posesori ai acestor modele de camere de la sony, cand vor pati acelasi lucru vor sti ce e de facut,de ei personal sau daca nu se incumeta  de cei de la un service serios si onest.Bineinteles ca pot aparea si alte probleme la mecanica sau cap insa simptomul aparut la mine ,era imagine ok fara probleme,banda nesifonata sau cu dungi orizontale, insa erori audio aleatoare atat la rec cat si la play, indiferent in ce mod se inregistra -DV sau Dvcam, de unde concluzia ca trebuie sa fie undeva o nealiniere a capetelor sau a ghidajelor benzii.


http://i47.servimg.c...80/c-mech13.jpg
http://i47.servimg.c...80/reglar10.jpg

#7
MBI

MBI

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 15.08.2007
Am o camera Sony TRV900E care are audio drop outs in mod intamplator.Am dus-o la un service s-au uitat putin la ea si au zis ca nu stiu de la ce poate fi.  Dupa ce am citit postul asta am pus cateva casete in alta camera si problema nu mai apare.

Vreau sa reglez suruburile respective dar nu stiu care sunt.

Trebuie sa desfac mai mult camera sau e suficient ca in imaginea de mai jos.

Se vad in pozele de mai jos suruburile?

Attached Files

  • Attached File  111.jpg   338.26K   115 downloads
  • Attached File  112.jpg   415.54K   105 downloads
  • Attached File  113.jpg   559.06K   108 downloads


#8
iora

iora

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 25.03.2005
trebuie sa desfaci partea care acopera mecanismul. surubul care este in partea dreapta a capului( cu capul inspre partea de jos a mecanicii) trebuie rasucit la 45de grade. sunt doua surubele mici de o parte si de alta a capului.nu se umbla la ghidajele mecanicii, respectiv la drum tape.calca plastic pe metal si e normal ca dupa un timp sa se uzeze .daca nu te descurci o sa mai intru luni cu poze mai amanuntite

#9
costelusangel

costelusangel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 23.08.2009
Am o camera Canon MV800. Facea probleme, pana a disparut complet, atat imaginea cat si sonorul.
Ce poate fi. Nu se mai vede nici contorul.
Nu gasesc schema.
Daca o desfac, o mai pot monta la loc. Care sunt sansele ?
La casetofoane audio sunt as, dar la camere video nu stiu nimic.

#10
cat3y3_2003

cat3y3_2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 422
  • Înscris: 09.02.2008
Sanse mari sa fi murdarit tamburul.....o caseta de curatare ar rezolva problema, in schimb nu mai baga alte casete ca murdaresti mai tare tamburul.**********. Numai bine.

Edited by _DelSte_, 20 July 2012 - 16:40.
Scos citat inutil. Citeste Regulamentul! Foloseste butonul "Raspuns Rapid".


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate