Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...
 Cartelul din Carpati - mafia PNL ...

Trecut: Europa versus S.U.A. la c...

Garantie apartament dezvoltator

Aplicație GPS cu zoom automa...
 Ipad Pro & Air 2024

Service si revizii reprezentanta

Ati returnat produse pe aliexpres...

Certificate de nastere digitale
 Fitbit sau huawei band ?

Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?

Mufa microusb a telefonului mobil...
 

SCAD TARIFELE DE INTERCONECTARE

- - - - -
  • Please log in to reply
252 replies to this topic

#217
jeekxoo

jeekxoo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,087
  • Înscris: 04.07.2005
Orange/Voda taxeaza inca cu 11c in retea.
N-au decat sa castige din tarifele astea. Clienti au.
^_^

#218
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006

View Postjeekxoo, on Nov 20 2008, 15:25, said:

Orange/Voda taxeaza inca cu 11c in retea.
N-au decat sa castige din tarifele astea. Clienti au.
^_^

Daca renunti la un abonament vechi pentru unul nou, cum esti tarifat?
Cu tariful asta de 11 c? sau altul nou?

#219
vasilemadalincristian

vasilemadalincristian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,391
  • Înscris: 07.12.2006
Tarifele pentru apelurile terminate in retelele operatorilor de telefonie mobila tot scad ceea ce este un lucru foarte bun, insa eu nu am gasit nicaieri pe nimeni pomenind de tarifele de interconectare intre operatori pentru apelurile video (3G)!!!

Stie cineva care este tariful? Daca e egal cu cel pentru apelurile de voce? Si orice informatie legata de acestea!

Va multumesc

#220
jafpefata

jafpefata

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,700
  • Înscris: 26.09.2007
Apelurile video nu sunt reglementate.

#221
jeekxoo

jeekxoo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,087
  • Înscris: 04.07.2005
Orange si Vodafone: Tarifele de interconectare ar trebui sa fie unitare

“Cosmote este beneficiarul principal al deciziei ANC si este normal sa o apere, cata vreme aceasta mentine un nivel ridicat al tarifului sau de interconectare”, a declarat Dorin Odiatiu, director de reglementare in Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala.

Acesta sustine ca reducerea tarifelor de interconectare este necesar sa aiba loc in mod unitar, la nivelul intregii piete.
“Orange solicita ANC modificarea proiectului de decizie si aplicarea aceluiasi tarif de interconectare pentru toti jucatorii din piata, fara discriminare. In conditiile in care ANC nu renunta la ideea tarifelor mai mari pentru Cosmote si Telemobil, vom ajunge sa subventionam ineficientele acestora - ceea ce contravine oricaror principii concurentiale”, a mai spus reprezentantul Orange Romania.
................................................

http://www.standard....ie_unitare.html

#222
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005
Peste 3ani tariful de interconectare va ajunge la 3c/min.
http://www.zf.ro/bus...stente-3521499/

#223
jafpefata

jafpefata

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,700
  • Înscris: 26.09.2007
Unde putem face gălăgie ca autoritatea națională să își respecte promisiunile și să reducă într-adevăr tariful de interconectare?

#224
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,601
  • Înscris: 20.10.2006
Nu cred ca e nevoie de vreo galagie, s-a zis clar ca decizia e irevocabila orice ar fi.

#225
jafpefata

jafpefata

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,700
  • Înscris: 26.09.2007
Păi asta înseamnă că tarifele se reduc la 1 ian.

Păi asta înseamnă că tarifele se reduc la 1 ian.

#226
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
S-au hotarat.

Quote

“Am incheiat consultarea nationala pe marginea proiectelor de decizie privind interconectarea cu operatorii de telefonie mobila. Ne mentinem decizia de a reglementa tarifele de interconectare ale tuturor celor cinci operatori de telefonie mobila. In plus fata de propunerea initiala, am decis introducerea unei noi etape de reducere la 1 iulie 2010 pentru Cosmote, Telemobil si RCS&RDS, cei trei operatori care nu au fost pana in prezent supusi obligatiei de control al tarifelor”, a declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran, dupa incheierea sedintei Consiliului Consultativ desfasurate la sediul ANC, cu participarea industriei de comunicatii si a autoritatilor interesate.

Astfel, tarifele maxime pentru serviciile de terminare a apelurilor in retelele Cosmote si Telemobil vor scadea in trei etape, conform unei pante de ajustare de 15 luni, pana la atingerea simetriei cu tarifele Orange si Vodafone la data de 1 iulie 2010. Pentru ca a intrat recent pe piata telefoniei mobile, RCS&RDS va beneficia de o panta de ajustare mai lunga.  

In urma prelungirii termenului de consultare publica pe marginea acestor masuri, ANC a decis ca prima etapa de ajustare a tarifelor sa se aplice incepand cu 1 aprilie 2009.

“Reducerea graduala a tarifelor asigura predictibilitatea pe aceasta piata, dand operatorilor care nu au fost reglementati pana in prezent posibilitatea de a-si ajusta planurile de afaceri, si ofera, in acelasi timp, o armonizare a tarifelor pe parcursul perioadei de tranzitie catre tarife simetrice”, a mai declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran.


Forma finala a deciziei privind tarifele de interconectare pentru operatorii mobili va fi transmisa Comisiei Europene si autoritatilor de reglementare din celelalte state membre, care pot transmite observatii in termen de o luna de la notificare.


ANC a parcurs prin reuniunea Consiliului Consultativ ultima etapa din procesul de consultare nationala pe marginea deciziilor care identifica pe toti cei cinci operatori de telefonie mobila ca avand putere semnificativa pe piata terminarii apelurilor la puncte mobile in retelele proprii. Proiectele deciziilor ANC introduc obligatii de orientare pe costuri in sarcina tuturor celor cinci operatori de telefonie mobila, respectiv reducerea tarifelor de interconectare ale Cosmote, Telemobil si RCS&RDS, permitandu-le acestora o panta de ajustare graduala. Autoritatea pastreaza nivelurile tarifelor de interconectare impuse anterior Orange si Vodafone, pe baza modelului de calculatie elaborat in anii 2004-2006.

http://www.anrcti.ro...aspx?tabid=3520

Attached Files


Edited by danutz1, 27 January 2009 - 14:45.


#227
jeekxoo

jeekxoo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,087
  • Înscris: 04.07.2005
Însă:

Comisia Economica a Senatului recomanda desfiintarea ANC

Comisia Economica a Senatului a dat marti raport de respingere ordonantelor de urgenta prin care Guvernul a infiintat si a reglementat Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC), recomandand desfiintarea institutiei, a scris NewsIn.
Cele doua ordonante de urgenta, cea pentru infiintarea ANC, si cea care o modifica si o completeaza, date de Guvernul Tariceanu in a doua parte a anului trecut, au primit raport de respingere, a spus senatorul PSD Serban Mihailescu, secretarul Comisiei Economice.

Astfel, Comisia recomanda plenului, practic, desfiintarea ANC. Mihailescu a argumentat ca nu era fireasca trecerea ANC in subordinea primului-ministru, ci ar fi trebuit pastrat controlul parlamentar, si a mentionat ca Guvernul va trebui sa reglementeze aceasta zona in situatia in care atat Senatul, cat si Camera Deputatilor, care este decizionala, vor respinge ordonantele Guvernului Tariceanu.
.............................

http://www.dailybusi...tarea-anc-21686

Ce impact ar avea desfiintarea ANC asupra deciziilor luate deja de aceasta? :huh:

Edited by jeekxoo, 27 January 2009 - 15:06.


#228
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Raspunsul nici ei nu cred ca il stiu.

Haos legislativ pe piata telecom din Romania

Comisia Economica a Senatului a respins marti ambele ordonante de urgenta prin care s-au infiintat doua autoritati de reglementare in telecomunicatii din Romania, cea actuala autoritatea nationala pentru Comunicatii (ANC) si fosta autoritate ANRCTI, a declarat pentru HotNews.ro, Serban Mihailescu, secretar al acestei comisii. Actualul sef ANC, Liviu Nistoran, considera ca desfiintarea acestor ordonante va crea un vid legislativ, in timp ce fostul sef al ANRCTI, Dan Georgescu, sustine ca respingerea ordonantei ANRCTI este imposibila, iar fostul sef ANRC nu stie daca ar mai avea sau nu dreptul sa se intoarca in functie.

Informatia pe scurt:

    * Comisia economica a Senatului a respins in sedinta de marti ambele ordonante de infiintare a doua autoritati de reglementare telecom din Romania, respectiv ANC si ANRCTI
    * Liviu Nistoran, seful ANC, crede ca respingerea celor doua ordonante, in lenul Senatului si apoi in camera Deputatilor, va duce la vid legislativ
    * Dan Georgescu, fostul sef ANRCTI, sustine ca este imposibil legal sa respingi o lege aprobata deja si aflata acum in revizuire.
    * Ion Smeeianu, fostul sef ANRC: Juristii nu stiu inca daca am mandatul suspendat sau daca acesta s-a terminat. O decizie a Camerei Deputatilor ar putea fi luata in cateva saptamani sau luni.


"Prevederile Ordonantelor contraveneau cerintelor Comisiei Europene, care cere ca aceasta autoritate sa fie in subordinea Parlamentului si nu a Guvernului si se intervenea si in Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica – ICI Bucuresti. In plus o serie de reglementari care au fost contestate de actuala conducere a ministerului au facut ca aceste doua ordonante sa fie respinse. Daca si plenul Senatului va respinge ordonantele, acestea se duc catre Camera Deputatilor, care este camera decizionala", a precizat Serban Mihailescu.

Liviu Nistoran, seful ANC: Se intra intr-un vid legislativ

Actualul sef al autoritatii de reglementare in comunicatii, Liviu Nistoran, sustine ca prin desfiintarea acestor ordonante se va intra in vid legislativ.

"Este o intoarcere in urma cu trei ani si cred ca am pierdut ocazia sa utilizam vehiculul care era ordonanta 106/2008, pentru a proteja Romania de infringement, prin acomodarea acestui act normativ cu angajamentele Romaniei atat prin tratatul de aderare cat si fata de comisarul european Reding. Prin respingerea ambelor ordonante se creaza un vid legislativ. Nici ANRCTI, nici ANC, pana la urma ce ramane?", a spus pentru HotNews.ro, Liviu Nistoran.

Potrivit acestuia sunt putine cazurile in care, plenul Senatului sa nu aprobe ceea ce se stabileste in aceasta Comisie.

Dan Georgescu, fostul sef ANRCTI: Ordonanta de infiintare ANRCTI nu poate fi respinsa

Fostul sef al ANRCTI, Dan Georgescu, a tinut sa avertizeze pentru HotNews.ro ca ordonanta de infiintare a ANRCTI nu poate fi in mod legal respinsa.

"Ordonanta 134 (n.r. de infiintare a ANRCTI) are o lege de aprobare, a fost aprobata in Senat acum vreo trei ani, a fost modificata la Camera Deputatilor si trimisa la presedintie spre promulgare. Acesta a trimis-o inapoi la Parlament spre revizuire. Camera a revizuit aceasta lege in sensul trecerii autoritatii sub controlul ambelor camere ale Parlamentului si era la Senat in faza de revizuire, si nu respingere sau aprobare.

Parerea mea si a unor juristi este ca aceasta nu poate fi respinsa de Senat pentru ca nu mai este in aceasta faza. Comisia juridica a Senatului si plenul Senatului, cred ca isi vor da seama, ca o lege trimisa la revizuire nu poate fi respinsa. Asta inseamna ca orice lege trimisa de presedinte inapoi in Parlament ar putea sa dispara, ceea ce nu se poate", a declarat pentru HotNews.ro, Dan Georgescu.

Daca totusi se va intampla asa ceva, mai spune Georgescu, aceasta ar insemna ca se va reveni la situatia de acum trei ani, cand autoritatea se chema ANRC, Ion Smeeianu putand sa-si reia functia de presedinte.

Ion Smeeianu, fostul sef ANRC: Juristii nu s-au pus de acord daca am mandatul suspendat sau daca acesta s-a terminat

In opinia lui Ion Smeeianu, fostul sef ANRC, "comisia economica din Senat a luat o decizie buna, pentru ca ambele ordonante nu au fost niste acte care sa stea in picioare la o analiza atenta, stiindu-se bazele generarii lor". Smeeianu spune ca parerile juristilor sunt impartite privind posibilitatea de a se reintoarce in functie.

"Nimeni nu stie exact care vor fi urmarile demersului de respingere a acestor ordonante de catre Comisia economica a Senatului. Unii juristi spun ca de drept as putea sa-mi reiau mandatul, altii spun ca mandatul meu a fost pe 5 ani si ca a incetat in 2007 si ca nu a fost practic o suspendare. Oricum nu se poate lua o decizie definitiva pana nu va fi votata de camera decizionala, care e Camera Deputatilor, fapt care va dura cateva saptamani, daca nu chiar cateva luni. Vom vedea si care va fi interpretarea pentru ca juristii nu sunt de acord daca am mandatul suspendat sau daca e terminat. Si mai este si problema infringementului", a declarat pentru HotNews.ro, Ion Smeeianu.

Romania va fi sanctionata de CE in aceasta saptamana pentru afectarea independentei arbitrului telecom

Martin Selmayr, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru telecomunicatii, Viviane Reding, a declarat sambata trecuta pentru HotNews.ro ca in prezent Comisia Europeana pregateste o procedura de incalcare a dreptului comunitar (infringement) Romaniei datorita imixtiunii din 2008 in independenta autoritatii locale de reglementare in telecomunicatii, un anunt detaliat urmand a fi facut in aceasta saptamana.

Actuala autoritate de reglementare telecom, ANC, a fost infiintata prin ordonanta de urgenta (106/2008) in luna septembrie 2008, prin restructurarea ANRCTI, care s-a desfiintat, si a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica – ICI Bucuresti, aflat in coordonarea Ministerului Comunicatiilor (MCTI). Decizia a fost luata la o zi dupa ce justitia a dat castig de cauza fostului sef ANRCTI, demis in mod neasteptat de premierul Tariceanu.

In cursul anului 2005, Ion Smeeianu a fost demis din functia de presedinte al ANRC, de catre premierul Tariceanu, in locul sau fiind numit Dan Georgescu. In 2006, in urma procesului pe care i l-a intentat premierului, pe motivul demiterii abuzive, Smeeianu a avut castig de cauza la Inalta Curte de Casatie si Justitie si urma a fi repus in functie. In iarna lui 2006, insa, o decizie adoptata de Guvern (ordonanta 134/2006), in prag de sarbatori, a desfiintat ANRC-ul, stabilind infiintarea unei alte autoritati, cu activitate similara, sub denumirea ANRCTI. Presedinte al noii autoritati a fost numit Dan Georgescu.

http://economie.hotn...din-romania.htm

#229
alinmihaimarian

alinmihaimarian

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 338
  • Înscris: 17.01.2009
Cata palavrageala...astia de la ANC chiar vor sa-si pastreze scaunul sub fund cu orice pret ? Vad ca toata ziua schimba ceva, asa justifica activitatea.
Daca tot vor reglementare sa puna de maine 5 centi la toata lumea si gata. Este moral, logic si corect sa fie tarif egal pentru toti.


In plus lumea a inceput sa vorbeasca prin "parculete" ca la WiMAX se pregateste o frauda, proabil acum trebuie sa imparta prada altii, cine dracu mai stie ?

Eu tot nu inteleg ce mai vrea Smeianu ala sau Georgescu ? Vor job sau vor in mod special and se impart licentele WiMAX ? :)))

Edited by alinmihaimarian, 28 January 2009 - 01:28.


#230
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007

View Postalinmihaimarian, on Jan 28 2009, 01:22, said:

Este moral, logic si corect sa fie tarif egal pentru toti.
Este moral logic si corect ca Zapp cu 500.000 de clienti si CA 89 mil. euro sa plateasca  Orange si Vodafone care au 10 mil. de clienti si CA peste 1 mld. euro la fel cat platesc ei?

Este moral logic si corect ca RDS intrat de nici 2 ani pe piata cu tarife mult sub medie sa plateasca Orange si Vodafone cu tarife de 14 centi in retea si venituri de peste 1 mld. euro la fel cat platesc ei?

Edited by danutz1, 28 January 2009 - 11:25.


#231
alinmihaimarian

alinmihaimarian

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 338
  • Înscris: 17.01.2009

View Postdanutz1, on Jan 28 2009, 11:23, said:

Este moral logic si corect ca Zapp cu 500.000 de clienti si CA 89 mil. euro sa plateasca  Orange si Vodafone care au 10 mil. de clienti si CA peste 1 mld. euro la fel cat platesc ei?

Este moral logic si corect ca RDS intrat de nici 2 ani pe piata cu tarife mult sub medie sa plateasca Orange si Vodafone cu tarife de 14 centi in retea si venituri de peste 1 mld. euro la fel cat platesc ei?

E moral ca RDS sa ofere gratis mobil ? Daca isi permit sa-l ofere gratis de ce sa nu le permita si altor operatori sa termine gratis in reteaua lor ?

#232
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
E moral atat timp cat au costuri care sa le permita acest lucru. Ceilalti de ce nu ofera la fel, din cauza interconectarii? Nu cred.
E moral ca RTC-ul sa apeleze la metodele neortodoxe de marketing si promovare care induc in eroare clientii mai putin informati?

De ce nu poate o companie privata sa faca un business corect?
Ma doare capul de cate gratuitati si reduceri aud la TV si pe strada, fara astea de ce nu se poate, chiar e nevoie sa umileasca in acest fel clientii?
Chiar asa de rau am ajuns, nu se mai poate vinde nimic in tara asta daca nu e gratis sau redus? Trist.

Edited by danutz1, 01 February 2009 - 00:11.


#233
alinmihaimarian

alinmihaimarian

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 338
  • Înscris: 17.01.2009
Fiecare vinde cum vrea sau cum poate. Lumea alege Romtelecom pentru calitate nu pentru gratuitati.

Aici era vorba de interconectare, daca era dupa mine acum interconectarea pe mobil era 2-3 centi pentru toti. Oricum si la tarife egale tot operatorii mai mici sunt avnatajati. De ce ?
  - daca tariful este 5 centi atunci Zapp va plati sa zicem 100.000 de minute la Orange la 5 centi, consideram ca Zapp a termnat in Orange 200.000 minute iar Orange 100.000.

Mereu traficul este mai mare de la operatorul mai mic spre operatorul mai mare, iar cel mic plateste diferenta, dar una e sa plateasca la 7 centi si alta la 2 centi. Cam asta era ideea.

#234
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007

View Postalinmihaimarian, on Feb 1 2009, 00:15, said:

Fiecare vinde cum vrea sau cum poate. Lumea alege Romtelecom pentru calitate nu pentru gratuitati.
Partial adevarat, conteaza si gratuitatile si reducerile (fictive evident), poate mai mult decat calitatea.

View Postalinmihaimarian, on Feb 1 2009, 00:15, said:

- daca tariful este 5 centi atunci Zapp va plati sa zicem 100.000 de minute la Orange la 5 centi,
1

View Postalinmihaimarian, on Feb 1 2009, 00:15, said:

consideram ca Zapp a termnat in Orange 200.000 minute iar Orange 100.000.
2
1 :ciocan: 2

View Postalinmihaimarian, on Feb 1 2009, 00:15, said:

Mereu traficul este mai mare de la operatorul mai mic spre operatorul mai mare, iar cel mic plateste diferenta, dar una e sa plateasca la 7 centi si alta la 2 centi.
3
3 :kisstogether: 2

View Postalinmihaimarian, on Feb 1 2009, 00:15, said:

Cam asta era ideea
:confuzzled:

View Postalinmihaimarian, on Feb 1 2009, 00:15, said:

Mereu traficul este mai mare de la operatorul mai mic spre operatorul mai mare, iar cel mic plateste diferenta, dar una e sa plateasca la 7 centi si alta la 2 centi. Cam asta era ideea.
Ideea e ca operatorul mai mic va plati acea diferenta dar la tariful de interconectare specific operatorului unde isi termina minutele.
Daca zapp termina 200.000 de minute in orange la 5 centi, plateste 1000 de euro.
Daca orange termina 100.000 de minute in zapp (asa cum e normal) la 10 centi plateste tot 1000 de euro.
Acum intelegi de ce diferentierea tarifelor vine sa echilibreze situatia si e corecta fata de varianta cu tarife egale propusa de tine?

Edited by danutz1, 01 February 2009 - 00:40.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate