Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...
 Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...
 

Cel mai bun detergent

- - - - -
  • Please log in to reply
272 replies to this topic

#217
raresvintea

raresvintea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 13.06.2006
Ador persoanele de mai sus care isi fac cont doar pt o singura postare de detergenti, boti? Oameni angajati ai respectivelor companii?

Ce parere aveti de detergentii din Lidl, marca lor?

#218
reparus

reparus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 12.11.2014
Rares, la asta ma gandeam si eu. Si Elena si Cristina, adica ultimele raspunsuri la acest subiect inainte de al tau se refera fix la un produs. Si daca te uiti, este postarea facuta exact in data in care au creat contul.
Nu cred sa fie boti pentru ca stiu ca este destul de bine protejat forumul insa pot fi angajati exact cum ai spus.
Daca vei cauta pe net cel mai bun detergent vei gasi articole precum cel de pe acest link insa dupa parerea mea tot pe forumuri gasesti informatii pertinente. BIne, acum sa nu invadeze angajatii companiilor si forumurile.

#219
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,115
  • Înscris: 29.06.2005

 raresvintea, on 14 ianuarie 2021 - 01:37, said:

Ador persoanele de mai sus care isi fac cont doar pt o singura postare de detergenti, boti? Oameni angajati ai respectivelor companii?

Ce parere aveti de detergentii din Lidl, marca lor?

Eu folosesc doar din asta de la Lidl - Formil super concentrat gel.

Mi se pare foarte bun - spala bine, nu lasa miros puternic, nu te mananca pielea de la el.

Am incercat cu timpul multi detergenti de la diverse marci - la unii ramanea un miros ciudat, intepator, ca de amoniac cumva; de la altii ma manca pielea(grav)....asa am ajuns la varianta de la Lidl.
Am folosit in prima faza Formil cu miros de sapun de rufe - imi amintea de mirosul rufelor in copilarie, cand se spala cu sapun de casa; dupa un timp insa m-am saturat de aroma aia...

#220
Lauraaltitei

Lauraaltitei

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 22.08.2021

 dark, on 23 septembrie 2017 - 21:09, said:

Care capsule de gel sunt mai bune, Ariel, Persil, Dero, Omo...? :huh:

Poate o să vi se pară straniu, dar Dero e nr. 1.
Eu folosesc Perwoll caps. Sunt ceva capsule noi apărute, atât pentru haine colorate, cât și pentru haine negre. Personal, port foarte multe haine negre si chiar le redă culoarea. Plus ca au un miros foarte placut. Merită încercate! 😊

#221
SirCypress

SirCypress

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 15.04.2010
S-a umplut piața (magazinele fizice) de Ariel 5L la 35 de lei. E vreo șansă să nu fie contrafăcut? E suspect de ieftin

#222
Gee-Gee

Gee-Gee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 02.11.2007
ai nimerit ceva varianta fake mai scumpa, de vreme ce pe olx pornesc de la 25 ron/5 L :))

#223
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,986
  • Înscris: 21.08.2008
@raresvintea

Lidl este unul din magazinele mele preferate și folosesc și diverse mărfuri din zona detergenților.

Ocazional cumpăr balsamuri de rufe marcă proprie Lidl - Doussy.

Cred că gama de detergenți lichizi, în special Formil, este de calitate bună, însă nu este prea des pe lista mea de cumpărături.

În sfârșit, cred că detergenții pudră marcă proprie, și Formil și mai ales LEL, sunt de calitate mai slabă și ar trebui evitați. Dacă aveți nevoie de un detergent pudră și vreți neapărat să fie luat de la Lidl, alegeți un sortiment de Dero sau Bonux, sau varianta aceea de OMO importată din Germania.

.

#224
AgentCupcake

AgentCupcake

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 15.11.2021
De ceva timp chiar caut informatii despre detergenti, produse de curatenie etc.
Ma bucur mult ca am gasit acest topic, chiar in aceasta seara am intrebat despre detergentul Formil pudra color, cel in cutie mov, ce se intampla cu el? (chiar curata bine si avea un pret f bun). Aparent a disparut din toate magazinele Lidl, nu se stie daca va reveni in oferta sau nu.
Nu inteleg un lucru, de ce pe piata din Romania s-a renuntat masiv la detergentii tip pudra pt rufe color, de ce majoritatea oamenilor prefera detergentii universali?
De cand ma stiu folosesc detergenti specifici tipului de rufe aferent, pt albe strict detergent pt albituri/universal ce are un continut mare de enzime cu ingredient principal agenti de inalbire pe baza de oxigen si ce contin inalbitori optici, pt rufele colorate folosesc strict detergenti pt colorate fara inalbitori optici (aici este o problema reala in momentul de fata), iar pt rufe inchise la culoare sau negre detergenti specifici pt dark colors. Lana, matase, viscoza etc - delicate - detergenti specifici.
Nu doresc sa inlocuiesc detergentul tip pudra cu cel lichid pt ca rezultatele si igienizarea nu sunt la fel, chiar tin la hainele pe care le am si nu doresc sa le decolorez dupa primele spalari,  si nu in ultimul rand si pretul detergentului conteaza avand in vedere cantitatea de rufe pe care o am zilnic de spalat.
M-ar ajuta enorm sa imi spuneti din proprie experienta ce ati constatat.
Orice recomandare e binevenita.

#225
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,240
  • Înscris: 22.04.2005
Eu am constatat urmatoarele:
1. detergetul pudra spala mai bine indiferent de producator.
2. cel mai bun detergent lichid cred ca este cel de la Sano; cel mai bun detergent pudra: persil (adus din Germania)
3. cel mai bun dezinfectant: otet - adaug 30 de ml in compartimentul pentru balsam. Rufele miros a curat si cred ca este de 1000 de ori mai bun decat orice cocolino, silan, lenor, etc.

#226
AgentCupcake

AgentCupcake

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 15.11.2021
Dupa cum a spus si  Y0samiteSam, da, detergentii tip pudra  (cam aproape orice marca) curata mult mai eficient, igienizeza, dar cu conditia sa fie folositi la program mai mare de 30 minute sau in ciclu cu apa calda, >= 40C, asta vs lichid.

In decursul anilor, am tot testat variante, am incercat tot felul de combinatii care mai de care mai eficiente si am ajuns la concluzia urmaotare:

Detergent pudra Persil verde (pt albituri)  + 10-15 ml ariel lichid + program bumbac  60C ori lenjerie/intensiv 50C/60C - cele mai bune rezultate

Detergent pudra Color Denk Mit (din magazin dm markt) sau Formil ( Persil color dar care este retras de pe piata) + program bumbac/sintetic/intensiv/ 40C maxim 50C - cele mai bune rezultate
Tot pt color - amestec Denk Mit/Formil color + Ariel color pudra /Lenor gold pudra + program bumbac/sintetic 40C

Detergent lichid pt albituri nu prea folosesc independent, in general il folosesc in combinatii cu pudra la programe lungi si temperaturi minim 40C. Dero Frezie si flori de tei lichid am observat ca trebuie adaugata o cantitate mai mare decat cea specificata pe ambalaj pt a avea rezultate decente.

Detergent lichid pt colorate - se imparte in 2 categorii: colorate tip deschise la culoare pana la culori medii, a doua categorie colorate intens sau inchise la culoare.

* deschise pana la culori medii in general folosesc la programe tip mix maxim 1h temperatura 30C - 40C si folosesc prin rotatie Ariel/Persil/Dero/Sano/Omo/Formil etc - aici Ariel si omo parca au avantaj

* culorile intense tip albastru intens, rosu, verde, mov in principiu folosesc Perwoll rosu cu adaos mic de pudra denk mit sau formil color
* culorile inchise tip bleumarin, negru, antracit, denim, inclusiv jeans, Formil black, Perwoll negru la temperaturi de maxim 40C si maxim 800 rotatii pe min.

Detergent delicate - tip lichid pt lana, viscoza etc - Perwoll roz Delicates - program special delicate.

Detergentii tip capsule sunt eficienti dar nu la programe scurte tip 30 min,  din proprie experienta consider ca nu pot curata suficient de bine vs combinatiile mai sus mentionate. Pt spalari ocazionale si tip de rufe usor murdare sunt foarte buni, chiar eficienti. Pretul mi se pare mare per capsula raportat la cantiatea de rufe. In medie 1.5 - 2 lei/ 4 kg rufe.

Ce am constatat din proprie experienta plus ce am aflat in decursul anilor: a nu se folosi balsam de rufe la incaltaminte (distruge incet si sigur adezivul folosit la lipirea talpilor, imbinari etc), a nu se folosi balsam la Geci/haine, favorizeaza absorbtia umiditatii, in caz de ploaie sau zapada se uda si mai repede si chiar retine umiditatea.

Prosoapele in general au nevoie o data pe luna de o igienizare totala tip "fierbere" la program lung cu temperatura de 90C si clatit cu otet.

Categoria balsam rufe eficient si persistent: Silan Cool Fresh il folosesc in general la albituri sau deschise la culoare, Lenor Chic (gold orchid) in general folosit la colorate intens, Coccolino Ultimate Care Fresh Sky - cam la toate tipurile, otet atunci cand este cazul, iar in rest nu prea ma chinui sa cumpar alte variante de balsam.

Iar pt moft sau rasfat personal mai combin parfum de rufe tip perle parfumate ( Lenor sau Coccolino) cu detergentul, in general la o punga de detergent de 4kg pe care o transfer intr-o cutie care se inchide ermetic, adaug jumatate de continut din cutia cu perle parfumate, ameste totul si il las cateva zile dupa care folosesc detergentul in mod normal.

Recunosc, cea mai buna varianta in momentul de fata este sa gasesc in general detergenti eficienti la costuri decente, avand in vedere si cantitatile pe care le folosesc saptamanal, cu atat mai bine daca ii pot achizitiona la oferta.

#227
pativioleta

pativioleta

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 30.11.2021
Recomandari din propria experienta:
Pentru hainele albe - Vanish Oxi Action Crystal White care redă albul strălucitor și îl menține dupa mai multe spalari.
Pentru hainele colorate - Vanish Oxi Action Pink care dă viață culorilor și previne transferul acestora
.
La mine în familie se folosesc produsele Vanish de peste 15 ani pentru îndepărtarea petelor și ne-au salvat multe haine de petele nedorite.
În special când eram mică, mama mea a salvat multe dintre hăinuțele mele îndepărtând petele de fructe, acuarele și cerneală folosind Vanish.

Pe lângă asta, ambele combat mirosurile neplăcute de pe țesături si lasa hainele cu un miros proaspat igienizandu-le de asemenea.

#228
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,200
  • Înscris: 08.12.2006

 pativioleta, on 30 noiembrie 2021 - 18:45, said:

Recomandari din propria experienta:
Pentru hainele albe - Vanish Oxi Action Crystal White care redă albul strălucitor și îl menține dupa mai multe spalari.
Pentru hainele colorate - Vanish Oxi Action Pink care dă viață culorilor și previne transferul acestora
.
La mine în familie se folosesc produsele Vanish de peste 15 ani pentru îndepărtarea petelor și ne-au salvat multe haine de petele nedorite.
În special când eram mică, mama mea a salvat multe dintre hăinuțele mele îndepărtând petele de fructe, acuarele și cerneală folosind Vanish.

Pe lângă asta, ambele combat mirosurile neplăcute de pe țesături si lasa hainele cu un miros proaspat igienizandu-le de asemenea.
Frumoasa reclama...daca e productie proprie, esti buna de o firma de facut reclame, daca nu lucrezi deja in domeniu, ar fi bine sa te gandesti sa te reorientezi

#229
chupa

chupa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 05.06.2005
A incercat cineva detergentul de la Farmacia de Detergent? Mai am un pic si termin actualul detergent si ma gandeam sa testez.

#230
romikatm

romikatm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,407
  • Înscris: 14.02.2008
Am luat eu 2 bidoane de 5l(verde si portocaliu). Practic e acelasi detergent, difera culoarea si aroma(nu e numai pt. rufe albe sau colorate, e universal).
Miros placut, detergent bun(spala bine).
Pt. pretul lui e foarte OK.

#231
SirCypress

SirCypress

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 15.04.2010
Folosit și noi. E un detergent bun, nu te aștepta să fie miraculos, îl prefer de teama expunerii la  produse contrafăcute care îmi pare mie că-s multe. (e doar părearea mea!)

#232
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,240
  • Înscris: 22.04.2005
SI eu ma gandesc sa il incerc. Momentan mai am niste Persil cumparat din Germania; daca se termina inainte sa ajung iar la nemti, cred ca o sa cumpar un bidon de la farmacia de detergent.

#233
romikatm

romikatm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,407
  • Înscris: 14.02.2008
Singurul lucru negativ ar fi ambalajul, care e tip canistra si cu dop simplu(nu are dop dozator) din care se toarna greu.
Nu arunca ambalajul de la Persil(eu am turnat detergentul in ambalaj de Persil de 3 l cu dop dozator si e OK).

#234
Psych0Bitch

Psych0Bitch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 15.04.2005
Buna, vad ca se discuta despre detergenti, balsam, aditivi etc. Am o curiozitate, daca ati achizitionat balsam de rufe Silan sensitive, este cel in sticla alba destinata persoanelor cu piele sensibila sau baby.
Recunosc, sunt cumva fan henkel si folosesc produsele combinate persil-silan-k2 etc.
Am achizitionat de curand balsam silan sensitive/baby la cantitate mare cel de 2 litri cred, am fost super incantata de cum miroase direct din sticla in schimb, dupa ce folosesc o cantitate generoasa mai mult de jumatate de capac pana la un capac per spalare, este peste recomandarea producatorului, mirosul nu se simte deloc pe haine/rufe dupa ce acestea se usuca. Nu imi dau seama ce se intampla, daca asa este el, fara miros by default sau am nimerit eu "lozul castigator".
Mentionez ca l-am achizitionat din magazin kaufland, nu online sau cine stie de pe unde.
Este o chestie intalnita sau doar mi se pare mie?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate